't Koningshuis

Restaurant 't Koningshuis, Gent

Adres:

Oudburg 39
9000   Gent

Toon de ligging

Telefoon:

09 234 02 66

Chef-kok:

Deborah Debaere en Peter Porteman

Type:

Restaurant

Keuken:

Frans, Belgisch

Avond: ma di wo do vr za zo - 18:00 - 23:00

't Koningshuis in de media

't Koningshuis

Verschenen in Captain Critic op 17 08 2014. Citaat:

"Na het plaatsnemen krijgt de kapitein onmiddellijk een portie nachos en een papieren zakje brood op tafel. De bediening blijft overigens de hele avond snel en attent, op dit vlak geen minpunten. Het interieur is iets minder geslaagd en komt toch eerder kil en ongezellig over. Maar hoe is het met de burger gesteld? Behoorlijk goed, zo blijkt. De bacon-cheeseburger met augurk, ajuin en rucola kan geslaagd genoemd worden en de frietjes én de bijhorende sausjes zijn versbereid, of ze smaken toch versbereid."

Lees het volledige artikel (externe link)

Tafelen: Gewoon goed of goed gewoon
't Koningshuis, Oudburg Gent

Verschenen in Weekend Knack op 17 04 2013. Citaat:

"Nieuw is grill-bistro 't Koningshuis. Het eethuis onderscheidt zich van de meeste nieuwkomers door de inrichting, die niet trendy is, en door het eten, dat niet gekunsteld modieus is. Alles is gewoon, maar dan wel 'gewoon goed' of 'goed gewoon'. Aan het stuur staan twee rotten in het vak, Paul De Coninck en Carlo Geldhof."

Beoordeling keuken: 7/10. Prijs-kwaliteit geproefde eten: 7,5/10

't Koningshuis, Gent

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 06 02 2013. Citaat:

"Ik vind op mijn bord een flink uit de kluiten gewassen stuk vlees met een mooi vetrandje, eveneens perfect gegaard, lekker sappig, subliem van smaak, opgediend met een gemengd slaatje, gegrilde trostomaatjes en pommes allumettes. 't Koningshuis serveert eerlijke, uitstekende bereide, stevige bistrogerechten."

Beoordeling Zone09: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Reviews over restaurant 't Koningshuis

Degelijk hamburgerrestaurant

door op
Zou je hier opnieuw komen? ja
geschikt voor een romantische uitje? nee
geschikt voor kinderen? ja
geschikt voor zaken? nee
geschikt voor een groep? ja
Globaal:
6
Maaltijd: 7
Bediening: 8
Sfeer: 5

Zeker geen haute cuisine, maar je kan hier wel een meer dan degelijke verse hamburger krijgen met lekkere frietjes. Nadeel is wel dat de hamburger met mes en vork gegeten dient te worden: om die met de handen binnen te krijgen is hij veel te groot. En een hamburger hoort toch op die manier geconsumeerd te worden.

Valentijn

door op
Zou je hier opnieuw komen? ja
geschikt voor een romantische uitje? ja
geschikt voor kinderen? nee
geschikt voor zaken? ja
geschikt voor een groep? ja
Globaal:
9
Maaltijd: 9
Bediening: 10
Sfeer: 9

Het was een beetje tasten in het duister, gaan eten op Valentijn in Gent. Keuze aan restaurants is er genoeg, maar zonder enige kennis van 't Koningshuis, was het toch spannend.
Heel mooi en verzorgd interieur, supergezellig om te zitten. De Valentijnsmenu zag er subliem uit en bovendien niet duur. 50 Euro per persoon voor een glaasje cava met hapje (flinke hap!), voorgerecht met kreeft, hoofdgerecht, dessert en koffie. Toch hebben wij gekozen om à la carte te eten. Een verrassend voorgerecht (gelakt buikspek met zilveruitjes) was een ware streling voor de tong. Ook de hoofdschotels waren prima in orde. Royale porties, voldoende keuze. Ondanks dat ze ons na de hoofdschotel al naar buiten konden rollen, heb ik me toch tot een dessert laten verleiden. Gegrilde ananas, heerlijk!
De bediening verliep heel vlot, vriendelijk personeel. We hebben ontzettend lekker gegeten en genoten van onze avond. Een topper die een uitstekende review verdient!

In de buurt van restaurant 't Koningshuis

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.