Publiek

Alle persartikels over restaurant Publiek

Publiek, tweede lunch

Verschenen in elidesc says op 22 06 2016. Citaat:

Het was al een tijdje geleden dat elidesc.com een bezoekje bracht aan Publiek te Gent.

Intussen werden Olly en Kelly door Michelin beloond met een ster en dat blijkt inderdaad oververdiend. De lunch met extra voorgerecht was voortreffelijk en Elise kon moeilijk uitmaken welk zij het lekkerste gerecht vond.

Lees het volledige artikel (externe link)

Publiek, Gent

Verschenen in In Search of Taste op 18 05 2016. Citaat:

Voor 28 euro een 3-gangen menu bij een sterrenrestaurant, dat moest In Search of Taste wel eens proberen.

Plaats van het gebeuren was restaurant Publiek te Gent waar Olly Ceulenaere en Kelly Dhollander het mooie weer maken. De gerechten waren zeker lekker maar misten toch een beetje pit.

Lees het volledige artikel (externe link)

Publiek, Gent

Verschenen in njamelicious.blogspot.be op 09 12 2015. Citaat:

Els Debremaeker creëert recepten en doet de styling van de gerechten en heeft al twee kookboeken uitgegeven. Ook heeft zij een blog waarop ze recepten deelt en vertelt over leuke plekjes en events.

Deze week mocht Els met een vriendin afspreken bij Publiek te Gent voor een gezellige lunch. Het eten was super en de hele ervaring top. De Michelinster is zeker meer dan verdiend!

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Publiek, Gent

Verschenen in Captain Critic op 20 02 2015. Citaat:

"De kapitein kan in alle eerlijkheid zeggen dat hij nog nooit zulk een lekkere tartaar van kalf bedekt met een carpaccio van Parijse champignons gegeten heeft, als hij die überhaupt ooit al gegeten heeft (eigenlijk niet nee). Schelvis met schorseneer en melkwei is de perfecte, lichte intro voor het fantastische hoofdgerecht: kalkoenbout met verschillende texturen van aardpeer en aardappel."

Lees het volledige artikel (externe link)

Olly Ceulenaere, Restaurant Publiek: '2014 was topjaar voor ... producten'

Verschenen in nieuwsblad.be op 31 01 2015. Citaat:

"Het eerste jaar van zijn eigen restaurant werd ook het jaar van zijn eerste Michelinster. Olly Ceulenaere: 'Nochtans pakken we het in Publiek helemaal anders aan dan de Michelintraditie het wil. De nonchalante sfeer hier is zeer belangrijk.'

Wat mag dit jaar nog brengen?

"'Hopelijk hetzelfde als vorig jaar. Niet zozeer voor mij persoonlijk, maar voor de Vlaamse producten was 2014 een echt topjaar. De grondstoffen hadden een superieure smaak. Dat maakt ons het meest gelukkig. Dat, en blije mensen zien in het restaurant. De rest is ­erkenning, maar die kan morgen weg zijn.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelin België 2015: Gent krijgt een Michelinster extra, restaurant Publiek van Olly Ceulenaere

Verschenen in nieuwsblad.be op 24 11 2014. Citaat:

"Het restaurant Publiek dat chef Olly Ceulenaere dit voorjaar opende in de Ham in Gent krijgt een Michelinster."

"'Dit hadden we niet verwacht, maar is erg leuk', zei Kelly maandag bij de bekendmaking. 'We gaan gewoon verder doen nu.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Voorstelling Michelingids 2015

Verschenen in eigen redactie op 24 11 2014. Citaat:

Op de Horecabeurs te Gent werd vandaag de nieuwe Michelingids 2015 voorgesteld. In totaal telt de nieuwe Michelingids 137 sterrenrestaurants.

Restaurants Hof Van Cleve, De Karmeliet en Hertog Jan blijven de lijst aanvoeren met 3 sterren. Ook bij de 2 sterren restaurants zijn er geen verschuivingen. Tien Belgische restaurants (vier in Wallonië, drie in Brussel en drie in Vlaanderen) krijgen voor het eerst een Michelin ster.

Lees het volledige artikel

Gault Millau 2015 - Onderscheidingen

Verschenen in eigen redactie op 10 11 2014. Citaat:

Het grootste nieuws was uiteraard de bekendmaking van de Chef van het jaar, en dat is Filip Claeys van De Jonkman in Brugge. Opvallende stijger is Christophe Hardiquest, chef-kok van restaurant Bon-Bon (Brussel), hij behaalt de zeer begeerde score van 19,5/20. Hij komt daarmee naast Peter Goossens aan de absolute top van de Belgische gastronomie. Hoogste nieuwkomer is The Jane in Antwerpen, het restaurant van Nick Bril en Sergio Herman, dat zijn intrede doet in de gids met een mooie 16/20.

Lees het volledige artikel

De Gouden Vork 2014 van DM.city Gent
Goud voor Publiek, Gent

Verschenen in demorgen.be op 06 11 2014. Citaat:

"Publiek speelt op een jong publiek, biedt ontzettend veel waar voor zijn geld, tovert oogstrelende en lekkere dingen op je bord en in je glas, en geeft een hedendaagse invulling aan oerdegelijke, klassieke, soms vergeten of ondergewaardeerde ingrediënten. Het is een van de stilaan mooie reeks nieuwe adresjes die de afgelopen tijd van Gent het speerpunt van de jonge gastronomie hebben gemaakt."

Keuken: 9/10.
Bediening: 9/10.
Comfort: 7/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Publiek, Gent

Verschenen in vaut le voyage op 27 06 2014. Citaat:

"Er wordt vrolijk gestart met nieuwe maatjes, erwt, mierikswortel en radijs. Mooi eerlijke smaken, lekker uitgebalanceerd in een prima start. Fraai gepresenteerd ook, en dat zal de rest van de avond niet anders zijn. Daarna tête pressée, wortel en venkel voor de ene kant en een variatie met paling aan de andere kant. Ook de schelvis daarna is prima bereid met de jonge prei en de hazelnoot. De kalfsonglet sluit oerdegelijk af en wordt vergezeld van waterkers en 'nieuwe' gekonfijte aardappel. De overkant krijgt een stukje kabeljauw met bloemkool."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Publiek, Gent

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 05 06 2014. Citaat:

"Het is de chef zelf die de hoofdschotel op tafel brengt: gepekelde varkensspiering, een crème van boerentenen - een soort bonen - gebakken asperges en peterselie. Een glas levendige rode met een peperig karakter van blaufränkisch uit Oostenrijk maakt het gerecht af. Als dessert neem ik de kazen, geaffineerd door Het Hinkelspel. Mijn vriendin smult van gemarineerde rabarber met een crème van yoghurt en witte chocolade en ijs van komkommer. Olly Ceulenaere tovert originele gerechten op tafel met ongewone, goedkopere ingrediënten."

Beoordeling DM.city Gent: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Publiek - Olly Ceulenaere, Gent

Verschenen in Kris Kookt op 16 05 2014. Citaat:

"Olly kookt niet met dure producten, en bewijst hiermee dat goed niet altijd duur hoeft te zijn. De gerechten zijn eerlijk en puur, met aandacht voor het hoofdingrediënt."

Lees het volledige artikel (externe link)

Places: Publiek, Gent

Verschenen in Venuez op 09 05 2014. Citaat:

"'Gastronomie toegankelijk maken is al jaren onze ambitie. Goede gastronomie kan toegankelijk zijn en tegelijkertijd kwaliteitsvol. We willen de drempel verlagen; nonchalant maar dan op een goede manier. Dat we in Gent blijven, wil ook al veel zeggen. Gent is volks. Aan die openheid willen we graag ons steentje bijdragen.' Ook Kelly weet van wanten wat betreft nieuwe gastronomie, zo bouwde ze de voorbije jaren ervaring op in bistro De Vitrine van Kobe Desramaults en C-Jean, de zaak waar Jason Blanckaert werkte voor hij samen met Famke Dequidt J.E.F. begon."

Lees het volledige artikel (externe link)

Agnes Goyvaerts bezoekt Publiek
The Happy Eater

Verschenen in DM magazine op 22 02 2014. Citaat:

"Het is een avondvullend programma, opgeleverd door gezwinde bediening in een ongedwongen kader. Maar in de open keuken zie je het sérieux op de gezichten. De gewilde nonchalance beperkt zich tot het interieur."

"Keuken? Inventief, licht. De chef haalt het maximum uit eenvoudige gerechten. Het is afwachten hoe vaak het menu verandert. Als er geen à la carte is, zou dat wel geregeld mogen."

Restaurant Publiek, Gent

Verschenen in Illyvanilly op 16 02 2014. Citaat:

"Het eerste gerecht was direct een schot in de roos! Tartaar van rund (en zoals het hoort handgesneden) met rode biet en zaden. Fris en perfect in evenwicht! Van zo’n gerechten word ik blij, echt!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Publiek, Gent

Verschenen in coolinary.be op 12 02 2014. Citaat:

"Als hoofdgerecht kregen we 'een rundslonghaas met een smeuïge crème van look, champignon en praliné van hazelnoot' voorgeschoteld. 's Werelds grootste vleeseter zal ik allicht nooit worden, een mooi stukje onglet gaat er altijd wel in. En die crème van zachte look, wat was dat allemaal? Om duimen en vingers bij af te likken."

Lees het volledige artikel (externe link)

Proefwerk: Publiek

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 08 02 2014. Citaat:

"Ook Publiek is een gasto-bistro, een plek die een basic interieur combineert met vooruitstrevende gerechten.

"55 euro voor een maaltijd is geen weggever. maar in Publiek krijg je voor dat geld wel vijf interessante, persoonlijke gerechten. En dat maakt van dit ares toch een aanwinst voor Gent."

Lees het volledige artikel (externe link)

Aan Tafel: Publiek

Verschenen in De Standaard Magazine op 01 02 2014. Citaat:

"Wie de nieuwste trends in horecalandschap op één plek verzameld wil zien, moet naar hier komen: muren en plafonds in ruw beton, stoelen uit een schoolrefter, geen tafelkleden, een toog met enkele krukken, een pretentieloze wijnkaart met wijnen per glas, een open keuken, koks die zelf hun gerechten komen presenteren en een jonge, enthousiaste bediening. Het vaste menu is al even goedkoop als het gerecycleerde papier waarop het gedrukt staat: 55 euro voor vijf gangen."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend).

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Publiek

Verschenen in elidesc says op 01 02 2014. Citaat:

"We verdelen eerst de rolmops met platte kaas en zurige krenten. Dit is een bijzonder lekkere versie van de ingelegde haring waar ik persoonlijk erg van hou: een stevig zurig visje dat smelt op de tong en je meteen in Scandinavische sferen brengt. Daarna richten we ons op het grondwitloof met walnoten en kaascroutons. De frisheid continues. Mijn vriend wijst op de kunst om eenvoudige ingrediënten tot topgerechten te verheven. Jawel, dat doet Olly samen met zijn team op sublieme wijze!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Masterclass: Olly Ceulenaere & Peter Couckuyt

Verschenen in kanaalz.be op 01 12 2013. Citaat:

Actrice en presentatrice Ianka Fleerackers gaat in de nieuwe tv-reeks Masterclass op Kanaal Z op zoek naar de mens achter de kok. in een dubbelinterview met een vriend-ondernemer.

Aflevering: Olly Ceulenaere, chef-kok restaurant Publiek, en Peter Couckuyt, innovatiecentrum Sense for Taste - initiatiefnemer Foodpairing.

Recept: Rund/rode biet/zaden en pitten

Publiek opent op 21 januari 2014.

Masterclass: Olly Ceulenaere & Karel Vanhooren
Kanaal Z: aflevering 26/10/2013

Verschenen in kanaalz.be op 27 10 2013. Citaat:

Actrice en presentatrice Ianka Fleerackers gaat in de nieuwe tv-reeks Masterclass op Kanaal Z op zoek naar de mens achter de kok. in een dubbelinterview met een vriend-ondernemer.

Aflevering: Olly Ceulenaere, chef-kok restaurant Publiek, en architect Karel Vanhooren.

Recept: Butternut met Brugse Blomme

Opening van restaurant Publiek is voorzien voor december 2013.

Masterclass 2013 op Kanaal Z
Nieuwe reeks van 19 oktober tot 22 december

Verschenen in eigen redactie op 16 10 2013. Citaat:

Op 19 oktober start op Kanaal Z de zesde reeks van het culinaire programma Masterclass.

De nieuwe reeks van Masterclass bestaat uit tien afleveringen, die lopen van 19 oktober tot 22 december. Er werden vijf jonge topchefs geselecteerd met wie telkens twee uitzendingen worden gemaakt. In iedere aflevering is er een gast, die niet uit de restaurantwereld komt.

De 5 koks zijn: Michaël Vrijmoed (Vrijmoed), Matthieu Beudaert (Table d'Amis), Filip Claeys (De Jonkman), Edwin Menue (Cuines 33) en Olly Ceulenaere (Publiek).

Hun genodigden zijn: Joost Arijs (banketbakker), Karel Vanhooren (architect en scenograaf), William Sweetlove (kunstenaar), Joost Fonteyne (algemeen directeur Festival van Vlaanderen Kortrijk), Dominique Persoone (chocolatier), Koen Van den Broek (kunstschilder), Peter Coucquyt (innovatiecentrum Sense for Taste), Jelle Vermeersch (fotograaf), Jan De Vylder (architect) en Stefan Everts (ex-motorcrosser).

Flemish foodie Olly Ceulenaere voor het eerst op eigen benen

Verschenen in nieuwsblad.be op 07 10 2013. Citaat:

"Voor het eerst staat de voormalige chef van Volta en Kasteel Withof helemaal op eigen benen. ‘Zowel in Volta als in Withof heb ik mee het concept bedacht, maar uiteindelijk was het nog altijd niet mijn eigen zaak. Nu kan ik eindelijk mijn eigen visie waarmaken tot in de kleinste details, zonder verantwoording te moeten afleggen aan een ander. Tenzij dan mijn vriendin Kelly’, lacht Olly. Want Publiek wordt een zaak van Olly én Kelly: hij de keuken, zij de zaal. ‘Ik heb dat nog bij C-Jean en in De Vitrine gedaan’, zegt ze. ‘We mikken op 35 tot 40 plaatsen, met een service ‘s middags en ‘s avonds’, zegt Ceulenaere.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Olly Ceulenaere heet Publiek

Verschenen in visitgent.be op 01 10 2013. Citaat:

"Wie in Publiek gaat eten, zal bediend worden door Ceulenaeres vriendin Kelly Dehollander, geen groentje in de horeca. Zij werkte al in het toenmalige sterrenrestaurant C-Jean en was tot voor kort aan de slag in De Vitrine, bij die andere 'Flemish Foodie' Kobe Desramault."

Lees het volledige artikel (externe link)

Olly Ceulenaere neemt restaurant De Avonden over

Verschenen in nieuwsblad.be op 31 01 2013. Citaat:

"Jason Blanckaert heeft al J.E.F, Kobe Desramault heeft De Vitrine en binnenkort opent ook de derde en laatste ‘Flemish Foodie' Olly Ceulenaere zijn eigen restaurant in Gent. De kok - die nu nog aan de slag is in Volta - neemt in december restaurant De Avonden over. 'Een magisch restaurant', zo omschrijft Olly Ceulenaere De Avonden , het restaurant in de Ham dat hij eind dit jaar overneemt. 'Ik ben er een vijftal keer gaan eten en heb er steeds een zalige avond beleefd. Het is een zaak met een ziel en die willen we zoveel mogelijk bewaren.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

SANA Member Restaurant

Verschenen in eigen redactie op 07 01 2011. Citaat:

In elk SANA Member Restaurant worden een aantal gerechten aangeboden die volledig volgens de SANA-principes zijn bereid, en waarbij de identiteit en creativiteit van de chef behouden zijn.

Bij de bereiding van elk SANA-gerecht wordt bijzondere aandacht besteed aan een maximale biobeschikbaarheid, dit wil zeggen, elk gerecht wordt zo klaargemaakt dat uw lichaam de beschermstoffen die natuurlijke voeding te bieden heeft maximaal kan opnemen.

Overzicht SANA Member Restaurants.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.