Patyntje

Alle persartikels over restaurant Patyntje

Hugues en Vera de Breyne - eigenaars 't Patyntje en Nenuphar - lanceren Print a Gift

Verschenen in eigen redactie op 04 12 2013. Citaat:

Print a Gift is een onlineplatform waar je 24 uur op 24 terechtkunt om een cadeaubon aan te kopen én te printen. Bovendien kun je de cadeaubon zelfs per mail direct naar de begunstigde versturen.

Hugues de Breyne vertelt hoe het idee ontstaan is. 'We hebben zelf twee restaurants, ’t Patyntje en Nenuphar, en daar werkten we met het systeem van cadeaubonnen. Maar het was vaak een heel gedoe om de betalingen te checken, de bonnen met de post te versturen, soms kwam de bon te laat - of helemaal niet – toe. Zo rijpte de gedachte om een systeem te creëren waarmee mensen van bij hun thuis - of om het even waar – een bon kunnen aankopen en zelf printen. We surfen op die manier mee op de golf van het onlinegebeuren en spelen in op de behoeften van de steeds toenemende groep internetgebruikers.'

De werkwijze is uiterst makkelijk. Je kiest een rubriek, daarbinnen een zaak, je bepaalt het bedrag en de persoon aan wie je de bon wenst te schenken. Na betaling ontvang je een bevestigingsmail. Je kunt ook een mail laten sturen naar de persoon aan wie je de bon schenkt. 'In dat laatste geval raden we de gebruikers aan een bijkomend sms-je met het bericht "Check your mail" te sturen naar de begunstigde', preciseert Vera de Breyne.

'De meeste bonnen zijn één jaar geldig en ze zijn bovendien twee maanden gratis verlengbaar. Personen die hun bon nog niet gebruikt hebben, krijgen twee maanden voor de vervaldatum een herinneringsmail van ons om hun bon tijdig te benutten.' Kwestie van je gift ook daadwerkelijk te ontvangen…

Website: Print a Gift

Vol au vent: Favoriete adressen

Verschenen in De Standaard Magazine op 23 06 2012. Citaat:

De redactie van De Standaard bundelde 11 kaartklassiekers met bijhorende adressen. Hier haar selectie van vol-au-vent restaurants:
Brasserie Lids (Antwerpen), Brasserie Ploegmans (Brussel), Brasserie Vinois (Sint-Martens-Latem), Brasseurs (Antwerpen), Het Genot op den Berg (Maarke-Kerkem), Patyntje (Gent), Restaurant de la Bourse (Brussel), Resto Henri (Brussel), De Stroobander (Hasselt), De Talurelekker (Brussel), Taverne du Passage (Brussel)

Lees het volledige artikel (externe link)

Steak Tartaar: Favoriete adressen

Verschenen in De Standaard Magazine op 23 06 2012. Citaat:

De redactie van De Standaard bundelde 11 kaartklassiekers met bijhorende adressen. Hier haar selectie van steak tartaar restaurants:
Au Vieux Port (Antwerpen), Au Vieux Saint-Martin (Brussel), Le Beau Séjour (Binche), Bistro Mathilda (Oostende), Brasserie de la Gare (St-Agatha -Berchem), Brasserie L'Abbateur (Sint-Jans-Molenbeek), Brasseurs (Antwerpen), Cafe Theâtre (Gent), Chez Marie (Anderlecht), De Goei Goesting (Hasselt), De Kruier (Knokke-Heist), Parkhotel (Kortrijk), Patyntje (Gent), Sallamangee (Vilvoorde), Taverne du Passage (Brussel).

Zeetong Meunière: Favoriete adressen

Verschenen in De Standaard Magazine op 23 06 2012. Citaat:

De redactie van De Standaard bundelde 11 kaartklassiekers met bijhorende adressen. Hier haar selectie van zeetong meunière restaurants:
Bristol (Knokke -Heist), Estaminet De Peerdevisscher (Oostduinkerke), Het Nieuwe Palinghuis (Antwerpen), Kaai 15 (Nieuwpoort), Patyntje (Gent), Stad Kortrijk (Oostende), Voltaire (Heverlee).

Lees het volledige artikel (externe link)

Alle 5 Favoriet: Gilda De Bal

Verschenen in De Standaard Magazine op 12 11 2011. Citaat:

De favoriete adressen van Gilda De Bal:
Il Carpaccio (Berchem), Den Beer (Antwerpen), Grand Café Horta (Antwerpen), Patijntje (Gent), Ciro's (Antwerpen).

Actrice Gilda De Bal is momenteel te zien in de fictiereeks 'Rang1'.

Lees het volledige artikel (externe link)

Tien restaurants met een uitzonderlijk terras

Verschenen in knackweekend.be op 03 08 2011. Citaat:

Weekend Knack koos tien eethuizen met een verzorgde keuken en een uitzonderlijk terras.

Dit restaurant is er één van.

Lees het volledige artikel (externe link)

7 terrassen aan het water

Verschenen in DM magazine op 01 07 2011. Citaat:

Aan lieflijke of zonnige terrassen aan het water in Vlaanderen geen gebrek. Maar komt er ook lekkers op tafel? DeMorgen Magazine maakt een selectie van zeven adressen om te watertanden:
Gastof Halifax (Astene), Café Batavier (Antwerpen), ParkSpoor Noord (Antwerpen), Pure C (Cadzand, Nederland), House of Elliot (Gent), Patyntje (Gent).

Eetadressen met een tuin: Oost-Vlaanderen

Verschenen in De Standaard Magazine op 20 06 2011. Citaat:

Iedereen heeft er zo wel een. Of meer dan een. Van die adressen waar je op zomerdagen uren aan tafel kunt zitten. Buiten. Tussen het groen.

De Standaard Magazine selecteerde eetadressen in Oost-Vlaanderen waar het gezellig buiten tafelen is. Dit restaurant is er één van.

Taste ID: Koloniale allures
Restaurant 't Patyntje te Gent

Verschenen in Steps op 31 05 2011. Citaat:

"Maar 't Patyntje heeft nog meer troeven achter de hand: een laadpaal voor elektrische wagens bijvoorbeeld, een service die het als eerste restaurant in België aanbiedt. Of een uitgebreide bierkaart met hoofdzakelijk Belgische streekbieren, omdat meer en meer mensen bier boven wijn verkiezen bij het eten."

Gezellig tafelen terwijl uw auto oplaadt

Verschenen in nieuwsblad.be op 16 02 2011. Citaat:

"Je ziet ze hier en daar al opduiken in ondergrondse parkeergarages of bij benzinestations, maar in Gent kan je nu ook 'elektriciteit tanken' bij een restaurant. Patyntje, aan de Gordunakaai, is het eerste restaurant in Vlaanderen dat op de parking een laadpaal heeft staan voor elektrische wagens."

Lees het volledige artikel (externe link)

Drie Gentse chefs voor Ladychef of the Year:
(2/3): Ria Boelens van 't Patyntje

Verschenen in nieuwsblad.be op 25 10 2010. Citaat:

"Ria Boelens staat voor de traditionele, klassieke keuken. Ze evolueert wel mee, maar houdt toch nog het meest van klassiek Daarvoor is 't Patyntje ook gekend. Stoofpotjes blijven haar favoriete gerechten. Hoe verrassend het ook mag klinken, stoverij is ongelooflijk populair in 't Patijntje: 'Mocht je weten hoeveel mensen hier komen om stoverij te eten, je houdt het niet voor mogelijk."

Drie Gentse vrouwen zijn genomineerd voor de Bru Ladychef 2011: Marie Cloquet van Jour de Fête, Ria Boelens van 't Patijntje en Valentina Gatti van de Mineral.

Lees het volledige artikel (externe link)

Selectie 'Beste verhouding prijs-kwaliteit'
Knack Weekend - Culinair Referendum 2010

Verschenen in knackweekend.be op 15 09 2010. Citaat:

Voor het Culinair Referendum 2010 selecteerde Pieter Van Dooveren 10 eethuizen voor de categorie 'Beste verhouding prijs/kwaliteit'. Dit restaurant maakt deel uit van de selectie.

Alle 5 Favoriet: Jasper Steverlinck

Verschenen in De Standaard Magazine op 13 02 2010. Citaat:

De favoriete adressen van Jasper Steverlinck:
't Hof van Oranje (Balegem), Zwadderkotmolen (Oudenaarde), Stad Kortrijk (Oostende), Patyntje (Gent) en Brasserie Pakhuis (Gent).

Jasper Steverlinck is de zanger van Arid. Op 27 en 28 februari treedt Arid op in de Brusselse Ancienne Belgique.

Lees het volledige artikel (externe link)

Patyntje: Belgische keuken en zonder pretenties

Verschenen in knackweekend.be op 01 12 2009. Citaat:

"Restaurant Patyntje, ondergebracht in een villa met koloniale allure aan de oevers van de Leie, serveert smakelijke gerechten zonder stijfheid voor een verteerbare prijs. Ondernemer Hugues De Bruyne belandde in de horeca uit liefhebberij en wist succes te oogsten."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Al Dente : Waar eet Gilda De Bal ?

Verschenen in DM magazine op 07 11 2009. Citaat:

De favoriete adressen van Gilda De Bal:
Horta (Antwerpen), Dinelli's (Sint-Amandsberg), Den Beer (Mechelen), Patyntje (Gent), Du Progrès (Gent).

Actrice Gilda De Bal speelt mee in de VTM-serie 'De Rodenburgs' en in 'De helaasheid der dingen'.

Al Dente : Waar eet Carll Cneut ?

Verschenen in DM magazine op 30 05 2009. Citaat:

De favoriete adressen van Carll Cneut :
Cafe Theatre (Gent), Patyntje (Gent), Pizza Roma (Gent), Het Broodhuys (Gent), Oud Sluis (Sluis, Nederland).

Carll Cneut is illustrator van kinderboeken. Samen met Peter Verhelst won hij de Gouden Uil Jeugdliteratuurprijs voor hun boek 'Het geheim van de keel van de nachtegaal'.

Al Dente : Waar eet Katja Retsin ?

Verschenen in DM magazine op 18 04 2009. Citaat:

De favoriete adresjes van Katja Retsin :
A Food Affair (Gent), Il Zezzogiorno (Gent), Belga Queen (Gent), Patyntje (Gent), Frituur 't Blauw Kotje (Gent).

Patyntje

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 17 03 2008. Citaat:

"Brasserie Patyntje is een begrip in Gent. De zaak ging open eind de jaren twintig van de vorige eeuw, maar sloot rond de milleniumwisseling zijn deuren. Na enige tijd blies een overnemer het culinaire instituut nieuw leven in. Hij gaf de koloniale villa aan de oevers van de Leie een grondige opknapbeurt en vulde de klassieke brasseriekaart aan met een paar trendy gerechten."

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Patyntje, romantische pleisterplek.

Verschenen in nieuwsblad.be op 06 09 2007. Citaat:

"Restaurant Patyntje blijf na bijna tachtig jaar nog steeds een pleisterplek voor Gentenaars, of ze nu zakenlui of louter romantici zijn. Want naast een oerdegelijke en lekkere kaart, blijft het uitzicht op de Leie de bezoeker charmeren."

Score: 7/10.

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.