Pakhuis

Alle persartikels over restaurant Pakhuis

Pleasures en Boutique slaan handen in elkaar

Verschenen in chefsenmeesters.be op 22 03 2018. Citaat:

Boulevard Boutique, de Latemse foodbar van Sam D’Huyvetter, wordt herdoopt tot Pleasures Boutique.

De foodstore valt voortaan onder het kwaliteitslabel Pleasures, dat verschillende locaties en producten omvat: drie brasseries (Pakhuis in Gent, Dock’s in Antwerpen, La Quincaillerie in Brussel), de hoeve ‘Le Devant’ en het gastenverblijf ‘Laudonie’ beide in Frankrijk, de Bressekip AOP, en nog een heel aantal kwaliteitsproducten.

En nu komt er met Pleasures Boutique dus een extra locatie bij in het Pleasures verhaal.

Meer info over Pleasures: www.pleasures.be

Lees het volledige artikel (externe link)

Pakhuis, Gent

Verschenen in Captain Critic op 29 05 2017. Citaat:

De eerste gang volgt al snel: gebakken eendenlever met een vinaigrette van rode wijnazijn, jonge uitjes en spek, witloofscheuten en kropsla uit de biotuin, en zuurdesemcroutons. Het bord is no-nonsense gepresenteerd, maar een beetje jammer is toch wel het klein uitgevallen stuk eendenlever. Lekker, maar het had gerust wat groter mogen zijn. De vinaigrette met spekjes is smakelijk en de groenten uit de biotuin zijn lekker knapperig.

Lees het volledige artikel (externe link)

Pakhuis toont wat je op je bord krijgt

Verschenen in nieuwsblad.be op 05 05 2017. Citaat:

Wat je ziet , is wat je op je bord krijgt. Dat is zowat het motto van brasserie Pakhuis in de Schuurkensstraat, vlak bij de Veldstraat.

Afgelopen week introduceerde het restaurant een comptoir waar je in doorkijkkoelkasten kunt zien wat je op tafel krijgt.

Lees het volledige artikel (externe link)

Pakhuis, Gent
Pionier van biokeuken kwarteeuw open

Verschenen in hln.be op 08 10 2016. Citaat:

Het Pakhuis, een begrip in de Gentse horecawereld, is maandag 25 jaar open. Het restaurant is altijd al een trendsetter geweest, onder meer met het interieur en de biokeuken en hebben zelf hun eigen boerderij.

Grotendeels voorzien ze hun producten uit die boerderij, waar er zo'n 1500 Bressekippen, 60 Hampshire Down-schapen, 50 Bayeuxvarkens en 900 parelhoenen rondlopen.

De groenten worden consequent op een bioboerderij gekocht, en het Pakhuis heeft eigen oesters, eigen bier, eigen brood en zelfs eigen champagne, met heel weinig suiker.

In dit feestjaar zullen er vele leuke acties georganiseerd worden en zijn er ook plannen om in januari nog eens te verbouwen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Proeven die oesters!
Oestermarkt @ La Quincaillerie (d'Ieteren Mail), Dock's Café en Pakhuis.

Verschenen in eigen redactie op 03 10 2016. Citaat:

Programma 2016:
- Vr. 21 oktober (17–21 uur): La Quincaillerie @ d'Ieteren Mail, Brussel
- Zat. 22 oktober (11–15 uur): Dock’s Café, Antwerpen
- Zon. 23 oktober (11-15 uur): Pakhuis, Gent

Het oesterseizoen komt op kruissnelheid en dat mag gevierd worden. Niet met veel tamtam noch met grootste show maar wel met een oestermarkt waar producenten fier hun ambachtelijk werk voorstellen. The proof of the oyster is in the eating.

Videoverslag van een vorige editie in Pakhuis Gent:

Het oesteraanbod van de drie brasseries is elk seizoen opnieuw ruim en gevarieerd.

Al deze oesters kan men tijdens de jaarlijkse oestermarkt aan zeer voordelige marktprijzen proeven.

Meer info: Pleasures Magazine

Culinaire Wedstrijd van 12 tem. 30 september. Pakhuis, Gent.

Verschenen in eigen redactie op 12 09 2016. Citaat:

Van 12 tem. 30 september daagt Pakhuis te Gent jou uit voor een culinaire wedstrijd.

Maak een culinair gerecht op basis van kip, neem er een foto van en stuur hem voor 30 september 2016 naar info@pakhuis.be, samen met het recept en je persoonlijke gegevens.

Het populairste gerecht (op Facebook) wint een etentje voor 6 personen. Daarnaast kiest ook de chef een gerecht uit die als tijdelijke suggestie op de kaart verschijnt.

Meer info

Genste brasserie Pakhuis heeft eigen boerderij in Franse Bressestreek

Verschenen in hln.be op 04 09 2015. Citaat:

Wie in het Pakhuis eet, hoeft zich geen vragen te stellen bij de oorsprong van het vlees op zijn bord. Het komt van de eigen boerderij, Le Devant in de Bressestreek, op zo'n 670 kilometer van Gent. Op het domein van 80 hectare huppelen schapen, varkens, kippen en parelhoenen rond. Zij eindigen zonder tussenstop op de borden in Gent.

Lees het volledige artikel (externe link)

La Quincaillerie, Dock's Café en Pakhuis lanceren hun nieuw huisbier Principale Bruin

Verschenen in eigen redactie op 06 02 2015. Citaat:

Sinds 22 januari kan u in de brasseries La Quincaillerie, Dock's Café en Pakhuis hun nieuwe huisbier proeven.

Principale Bruin werd onder grote persbelangstelling gelanceerd in Pakhuis te Gent.

Principale Bruin pleziert door een zuivere, frisse, volle smaak die precies door nagisting in de fles ontstaat. Een vleugje kandijsuiker en Münchener mout zorgen samen voor een aroma van zachte karamel met licht gebrande toetsen die de romige smaakervaring voorafgaat. Met zijn donkerbruine gloed vol koperkleurige toetsen en een brede, stevige schuimkraag toont dit bier zijn hartig én hartelijk karakter. Een lange finale met genuanceerde bittere toetsen geeft aan Principale Bruin zelfs iets meditatiefs.

Kortom, een typisch rijk geschakeerd bier van Brouwerij Van Steenberge. Exclusief, vol finesse en met veel gevoel voor details.

Meer info: Pleasures Magazine

Pakhuis heeft nu ook bruin bier

Verschenen in hln.be op 22 01 2015. Citaat:

"Brasserie Pakhuis, vlakbij de Veldstraat, heeft een tweede eigen bier. Na de blonde Principale die ze een hele tijd geleden lanceerden, is er nu ook een bruine versie."

"Gisteren werd biersommelier Sofie Vanrafelghem uitgenodigd om de bruine Principale voor te stellen. 'Fruitig', stelde ze, 'met een vleugje karamel, en zelfs chocolade. Een aangenaam bier, dat elegant gepresenteerd wordt.'"

Meer info: Pleasures Magazine - Over Principale

Lees het volledige artikel (externe link)

Chef-kok Pakhuis brengt zijn brasseriekeuken naar Bangkok

Verschenen in nieuwsblad.be op 21 11 2014. Citaat:

"Koen Lefever, die sinds meer dan tien jaar, de chef-kok is van het Pakhuis trekt een week naar het Millennium Hilton hotel in Bangkok om er zijn gesmaakte brasseriekeuken te serveren van 24 tot 29 november. Het Pakhuis heeft al sinds 2006 een Bib Gourmand in de Michelingids. Lefever moet soms tot 240 couverts op een avond bedienen. Een groot hotelrestaurant schrikt hem niet af."

Lees het volledige artikel (externe link)

7de editie Oestermarkt @ Pakhuis, Gent
Zondag 19 oktober van 11u tot 15u

Verschenen in eigen redactie op 05 09 2014. Citaat:

Brasserie Pakhuis organiseert zondag 19 oktober van 11u tot 15u haar 7de Oestermarkt.

Naar jaarlijkse gewoonte worden alle oesterliefhebbers uitgenodigd om samen de start van het oesterseizoen te vieren.

Meer dan 10 oestersoorten uit 8 streken in Frankrijk, Zeeland en Engeland kunnen ter plaatse geproefd worden of meegenomen worden naar huis. Oesterkwekers geven die middag deskundige uitleg.

Videoverslag van een vorige editie:

Oestermarkt Pakhuis 2012 - Bron: Vimeo.com

Tavola S. Pelligrino @ Pakhuis Gent

Verschenen in eigen redactie op 29 06 2014. Citaat:

Tot eind augustus 2014 kan je in het Pakhuis te Gent lunchen of dineren aan een bijzondere tafel.

Interieurarchitecten Lieven Musschoot en Cas Moor ontwierpen deze tafel voor het Italiaanse watermerk S.Pellegrino.

Bron: YouTube.com

Bijzonder dineren in Gentse Pakhuis

Verschenen in standaard.be op 28 05 2014. Citaat:

"Tot eind augustus kun je in het Gentse Pakhuis dineren aan een bijzondere tafel. Interieurgoeroe Lieven Musschoot en zijn compagnon Cas Moor ontwierpen voor S.Pellegrino een Tavola die een ode brengt aan het iconische flesje van het Italiaanse watermerk."

"S.Pellegrino voert sinds vorig jaar de slogan 'Practice the art of fine food whenever you can'. Het watermerk streeft er namelijk naar de Italiaanse stijl en elegantie te vertalen naar elke tafel wereldwijd, of dat nu op restaurant is of thuis."

Lees het volledige artikel (externe link)

Dagelijkse kost: In het teken van de oester
Koen Lefever, chef Brasserie Pakhuis

Verschenen in www.een.be op 05 01 2014. Citaat:

In de Gentse brasserie ‘Het Pakhuis’ stelt chef Koen Lefever z’n assortiment favoriete oesters voor.

Bekijk de aflevering

Nieuwe editie Pleasures Magazine is uit!

Verschenen in eigen redactie op 16 10 2013. Citaat:

'Pleasures V' is verkrijgbaar in Pakhuis, Dock's Cafe en La Quincaillerie.

Oestermarkten in Dock's Café, La Quincaillerie en Pakhuis.
Buitengewone oesterkwekers aanwezig.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2013. Citaat:

Naar jaarlijkse gewoonte worden alle oesterliefhebbers uitgenodigd om samen met de teams van de brasseries La Quincaillerie te Brussel, Dock’s Café te Antwerpen en Pakhuis te Gent de start van het oesterseizoen te vieren.

Programma Oestermarkten:

  • 18/10: La Quincaillerie, Brussel - van 17 tot 21 uur
  • 19/10: Dock's Café, Antwerpen - van 11 tot 17 uur
  • 20/10: Pakhuis, Gent - van 11 tot 15 uur

Met de hulp van een aantal vooraanstaande oesterkwekers, waaronder Véronique Gillardeau, Benoît Massé en Kees Sinke, worden tijdens deze dagen enkele duizenden oesters geopend tegen uitzonderlijke voorwaarden.

Deze oesterkwekers behoren ze tot de absolute wereldtop in hun vak. Véronique Gillardeau en Benoît Massé brengen, naast een aantal toppers uit hun ruim assortiment, uiteraard ook de signatuuroesters die ze speciaal en exclusief voor de drie brasseries hebben geaffineerd: 'Kara Savi' en 'Verte des Bardières'. Daarnaast is hetuitkijken naar de jonge Zeeuw, Kees Sinke, en zijn platte Zeeuwse oesters die hun gelijke niet kennen.

Pleasures Magazine IV.
Nieuwe editie: Porc de Bayeux

Verschenen in eigen redactie op 28 05 2013. Citaat:

Met een eigen magazine geven Pakhuis, Dock's Café en Le Quincaillerie hun typische 'feel good factor' extra vorm.

Deze vierde editie van Pleasures zet Fleurette in de kijker. Een varken van het Bayeuxras. Een heerlijk stukje varkensvlees met liefde gekweekt.

Bron: Vimeo - Video: Wim Van Durme

Video: Dirk Tanghe geeft toelichting bij de historiek van restaurant Pakhuis.

Verschenen in eigen redactie op 01 01 2013. Citaat:

Bron: Vimeo

Brasserie Pakhuis, Gent

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 13 12 2012. Citaat:

"Bij Chef Koen Lefever komen versheid, kwaliteitsingrediënten en veel groenten duidelijk nog altijd op de eerste plaats. Vervolgen doen we met: een kunstig torentje met twee mooie stukken perfect gegaarde staartvis, drie in pittige kruiden gegrilde garnalen en gebakken raapjes en courgettebloemen, en een kanjer van een malse, niet droge parelhoenborst met gekaramelliseerd witloof en een zacht bergje puree van knolselder en pastinaak. Puur genieten is dit."

Beoordeling Zone09: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Pakhuis Oestermarkt - 21 oktober 2012
Videoverslag

Verschenen in eigen redactie op 22 10 2012. Citaat:

Brasserie Pakhuis organiseerde op zondag 21 oktober haar 5de Oestermarkt.

In primeur werden de eigen oesters van Het Pakhuis voorgesteld: Verte des Bardières en Kara Savi. Oesterkwekers Véronique Gillardeau en Benoit Massé gaven deskundige uitleg.

Bron: Vimeo.com

Drie Belgische brasseries presenteren voortaan signatuuroesters

Verschenen in standaard.be op 18 10 2012. Citaat:

"In samenwerking met de oesterskwekers Véronique Gillardeau en Benoît Massé, presenteren drie brasseries (Pakhuis, Dock's Café en La Quincaillerie) in Gent, Antwerpen en Brussel bij het begin van het nieuwe seizoen twee signatuuroesters. Zo vond Gillardeau een apart terroir langs de Ierse kust waar de 'Kara Savi' kon rijpen, terwijl Massé samen met Lefever de 'Verte des Bardières' creëerde."

Lees het volledige artikel (externe link)

Pleasures Magazine, Najaar 2012
Pakhuis, Dock's Café en Le Quincaillerie

Verschenen in eigen redactie op 15 10 2012. Citaat:

Met een eigen magazine geven Pakhuis, Dock's Café en Le Quincaillerie hun typische ‘feel good factor’ extra vorm.
Centraal in deze 3de editie: Oesters.

Pleasures 3 - Behind the scenes - video

Bron: Vimeo - Piet De Kersgieter

Michel Van Dousselaere: Waar ik graag eet

Verschenen in De Standaard Magazine op 31 03 2012. Citaat:

De favoriete adressen van Michel Van Dousselaere:
Hertog Jan (Sint Michiels), Oud Sluis (Sluis, Nederland), Couvert Couvert (Heverlee), Invincible (Antwerpen), Pakhuis (Gent).

Michel Van Dousselaere is acteur. Hij speelt de vader van Danni Lowinski in de gelijknamige serie.

Lees het volledige artikel (externe link)

Pakhuis te Gent heeft eigen bier

Verschenen in nieuwsblad.be op 29 02 2012. Citaat:

"Brasserie Pakhuis in de Schuurkenstraat heeft zijn eigen bier. Dat werd gisteren voorgesteld in aanwezigheid van burgemeester Termont. De 'Principale' is een blonde tripel van hoge gisting en is in een 75 centiliter fles gebotteld."

Lees het volledige artikel (externe link)

DMuze: The Happy Eater
Agnes Govaert bezoekt Brasserie Pakhuis te Gent

Verschenen in DM magazine op 03 12 2011. Citaat:

"Als het al bandwerk is, dan loopt het gesmeerd. Stil is het hier niet, en voor een romantisch rendez-vous moet je te hard schreeuwen. Maar voor een brasseriekeuken met goede producten moet je in Gent niet verder zoeken."

Pleasures Magazine, Najaar 2011.
Pakhuis, Dock's Café en Le Quincaillerie

Verschenen in eigen redactie op 15 10 2011. Citaat:

Met een eigen magazine willen Pakhuis, Dock's Café en Le Quincaillerie hun typische ‘feel good factor’, waarover de pers het ook zo graag heeft, extra vorm geven.

'Authentieke brasserie'
Kobe Desramaults over Het Pakhuis

Verschenen in nieuwsblad.be op 08 10 2011. Citaat:

"Kobe Desramaults steekt geregeld zijn benen onder tafel in Het Pakhuis, 'Omdat je er de authentieke brasseriesfeer treft en een constante kwaliteit op je bord krijgt. Dat is niet vanzelfsprekend in zulke grote zaak. Het decor en het kader is dat van de grote brasserieën. Ze proberen niet iets ingewikkelds te maken, maar werken intensief met schone producten.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Brasserie Het Pakhuis viert twintig jaar

Verschenen in nieuwsblad.be op 08 10 2011. Citaat:

"Een goed team is belangrijk en daarnaast legden we ons toe op waar we goed in zijn. We waren al zeer bekend voor onze zeevruchten en dat hebben we nog verbeterd. We hebben een groot aanbod en straks is er weer onze oestermarkt met niet minder dan veertien verschillende soorten oesters. Belangrijk zijn onze klassieke gerechten zoals onze Jambonneau (hammetje) en Tartare.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

'Ze koken er oprecht en eerlijk'
Jean-Paul Perez over Het Pakhuis

Verschenen in nieuwsblad.be op 08 10 2011. Citaat:

"'Het Pakhuis is tijdloos en is beslist geen modieuze zaak', zegt hij. 'Ze proberen je niet te overdonderen, maar kiezen voor een langetermijnvisie. Het is een restaurant waar je makkelijk twee keer per week kunt eten. Ze gebruiken goede basisproducten die ze met respect en de juiste technieken klaarmaken. De gaartijd is excellent. De kabeljauw is er subliem. Net zoals de zalm. De vis is vers en de cuisson is perfect. Als dat in orde is, wat kun je meer wensen?'"

Bressekip: Alain Coninx op bezoek bij Pakhuis en Ferme Le Devant.

Verschenen in eigen redactie op 01 10 2011. Citaat:

Journalist Alain Coninx ging voor De Zevende Dag op zoek naar de authentieke smaak van de Bressekip. Hij bezocht eerst brasserie Pakhuis en chef Koen Lefever in Gent en vertrok daarna naar de Bressestreek, naar Ferme Le Devant.

Bron: Vimeo.com - VRT

Proef het Chavroux menu bij 12 Topchefs en betaal wat je wil!

Verschenen in eigen redactie op 30 05 2011. Citaat:

Chavroux daagde twaalf topchefs uit om de zachte geitenkaas op een creatieve manier te verwerken in een driegangenmenu. Maar dat is nog niet alles: na afloop van je restaurantbezoek bepaal jij zelf wat je betaalt voor het Chavroux-menu! Dit restaurant is één van de deelnemers.

Pakhuis Gent

Verschenen in eigen redactie op 23 03 2011. Citaat:

bron: YouTube.com

Alle 5 Favoriet: Gilles De Schryver

Verschenen in De Standaard Magazine op 19 03 2011. Citaat:

De favoriete adressen van Gilles De Schryver:
Fiskebar (Antwerpen), La Société (Parijs), Yamayo Santatsu (Antwerpen), The House of Eliott (Gent), Pakhuis (Gent) en Matty (Antwerpen).

Gilles De Schryver vertolkt in 'Code 37' het jongste lid van de Gentse zedensectie. Daarnaast heeft hij een eigen theatergezelschap Het Geit.

Restaurant ‘Het Pakhuis’

Verschenen in gentblogt.be op 26 09 2010. Citaat:

"Overal is het stalen gebinte mooi te zien en beklemtoond door het typische groen dat de art nouveau zo kenmerkt. En ook de rest van de inrichting is knap gedaan: in het midden staat een gebogen bar die het bekijken meer dan waard is, en prachtige trappen met een aantal marmeren treden leiden naar de bovenverdieping, waar je dus rondomrond ook kan tafelen met schitterend uitzicht op het midden van het restaurant."

Lees het volledige artikel (externe link)

De schattenjagers van Peter Goossens & co.

Verschenen in tijd.be op 25 09 2010. Citaat:

'Local' is het nieuwe culinaire buzzword onder de sterrenchefs. Peter Goossens en Kobe Desramaults willen in hun streek gekweekte groenten en regionaal vlees serveren.

Kobe Desramaults lag mee aan de basis van Local Food Express. Sinds een half jaar rijdt zijn neef Rudi Verstraete twee keer per week door het Vlaamse platteland langs een keure lokale boeren, om vervolgens de opgehaalde topproducten kraakvers te leveren bij een ander keure: die van de betere eethuizen.

Restaurants met producten van Local Food Express: Hof Van Cleve (Kruishoutem), In de Wulf (Dranouter), Escabeche Tapas de Luxe (Waregem), Benoit & Bernard De Witte (Ouwegem), Pakhuis (Gent), C-Jean (Gent), Hostellerie St-Nicolas (Elverdinge), Table d'Amis (Kortrijk), Lotus Root (Eke), La Duree (Izegem), Villared (Izegem), Pegasus (Poperinge), Hotel Reverie (Rodeberg), De Nachtegaal (Rodeberg), De Smaak (Izegem).

Lees het volledige artikel (externe link)

Alle 5 Favoriet: Jasper Steverlinck

Verschenen in De Standaard Magazine op 13 02 2010. Citaat:

De favoriete adressen van Jasper Steverlinck:
't Hof van Oranje (Balegem), Zwadderkotmolen (Oudenaarde), Stad Kortrijk (Oostende), Patyntje (Gent) en Brasserie Pakhuis (Gent).

Jasper Steverlinck is de zanger van Arid. Op 27 en 28 februari treedt Arid op in de Brusselse Ancienne Belgique.

Lees het volledige artikel (externe link)

Brasserie Pakhuis Gent: al fresco dining

Verschenen in 6minutes.be op 07 12 2009. Citaat:

"Dat de kaart ook aandacht besteedt aan de producten van de eigen hoeve is vrij logisch. Bovendien ontdekt men her en der enkele biersuggesties waarmee de chef ook op de actuele trend van foodpairing inpikt. Een Trippel Karmeliet bij een hammetje met Tierentynmosterdsaus en verse frietjes of een Augustijn bruin bij een gegrilde rundsteak Limousin met bearnaisesaus, gebakken groentjes en frietjes, zijn aldus Koen even lekker dan welke wijn ook, zelfs al biedt de kaart enkele overheerlijke wijnen."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Vijf Gentse restaurants halen Bib Gourmand.

Verschenen in nieuwsblad.be op 10 11 2009. Citaat:

"Michelin bracht zopas de Bib Gourmand Benelux-gids uit. De vijf restaurants uit de Gentse regio die vorig jaar een 'Bib Gourmand' haalden behouden die. Het gaat om De 3 biggetjes, 't Pakhuis, Le Grand Bleu, Rooselaer (Heusden) en The Green (Deurle)."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Tafelen met een hart voor kinderen kleurt bloemenmarkt Kouter

Verschenen in nieuwsblad.be op 28 09 2009. Citaat:

"Twee organisaties (vzw Pedagogisch centrum Wagenschot en Plan België) slaan de handen in elkaar voor deze gezamenlijke actie met een 100-tal restaurants in Vlaanderen. De deelnemende restaurants zetten suggesties en menu’s ‘met een hart voor kinderen’ op de kaart. Wie één van die gerechten kiest in zo’n restaurant, zorgt er voor dat een deel van het bedrag gestort wordt ten voordele van deze verenigingen die zich inzetten voor kinderen."


De actie loopt van 1 oktober tot 15 november 2009.

Lees het volledige artikel (externe link)

De verborgen parels. Gentse terrasjes weg van de straatkant

Verschenen in nieuwsblad.be op 22 08 2009. Citaat:

"Ook al laat het zonnetje zich maar even zien, meteen sieren goedgevulde terrasjes het straatbeeld. Maar er bestaan evengoed prachtige plekjes die niet van op straat te zien zijn. Zo zijn er in Gent tal van verborgen parels om te ontdekken."

- De Hopduvel, Rokerelsstraat 10, eetcafé.

- Het Pakhuis, Schuurkensstraat 4, brasserie.

- Rococo Rococo, Corduwaniersstraat 57, café - koffiehuis.

- 't Parlement van Gent, Sint-Pietersnieuwstraat 208, café - partyplace.

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Terrastafelen : Adressen in Oost-Vlaanderen.

Verschenen in De Standaard Magazine op 13 06 2009. Citaat:

De Standaard filterde 49 eethuizen in Vlaanderen en het Brusselse uit de Bib Gourmand, allemaal met terras of buiteneetplekje, en allemaal met een driegangenmenu voor minder dan 35 euro.

De adressen in Oost-Vlaanderen :

The Green, De 3 Biggetjes, Le Grand Bleu, Pakhuis, Rooselaer, De Ceder, De Zwadderkotmolen

Ferme Le Devant

Verschenen in De Standaard Magazine op 21 02 2009. Citaat:

"Chefs met liefde voor het vak willen hun klanten graag bovengemiddelde producten voorschotelen. Voor hen is de zoektocht naar smaakvolle en vooral authentieke producten er de voorbije decennia niet gemakkelijker op geworden. Door massaproductie en standaardisatie hebben vele basisproducten hun typische smaak, geur en structuur verloren. Kritische chefs reageren daarop met een doorgedreven selectie van leveranciers en producten, of zoeken zelf naar kleinschalige producenten die hen hoogwaardige ingrediënten kunnen leveren. Sommige beginnen zelf met een moestuin of kweken hun vee zelf. De eigenaars van de restaurants Pakhuis (Gent), La Quincaillerie (Brussel) en Dock's Café (Antwerpen) gaan nog een stap verder. Zij kochten onlangs Ferme Le Devant, een 80 hectare grote boerderij in La Chapelle Naude, in het hartje van de Bressestreek, vooral bekend om zijn kip."

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.