Pakhuis

Restaurant Pakhuis, Gent

Adres:

Schuurkenstraat 4
9000   Gent

Toon de ligging

Telefoon:

09 223 55 55

Chef-kok:

Koen Lefever

Type:

Brasserie, restaurant

Keuken:

Belgisch, Frans

Hyperlinks:

Michelin '17:

Pagina 235
Comfort: 1 vork
Selectie "Bib Gourmand"

GaultMillau '17:

Pagina 351
Keuken: 13.0 /20

Faciliteiten:

Bar, terras

Formules:

Lunchmenu - menu

Doorlopend:  ma di wo do vr za zo - 11:30 - 23:00

Pakhuis in de media

Pakhuis toont wat je op je bord krijgt

Verschenen in nieuwsblad.be op 05 05 2017. Citaat:

Wat je ziet , is wat je op je bord krijgt. Dat is zowat het motto van brasserie Pakhuis in de Schuurkensstraat, vlak bij de Veldstraat.

Afgelopen week introduceerde het restaurant een comptoir waar je in doorkijkkoelkasten kunt zien wat je op tafel krijgt.

Lees het volledige artikel (externe link)

Pakhuis, Gent
Pionier van biokeuken kwarteeuw open

Verschenen in hln.be op 08 10 2016. Citaat:

Het Pakhuis, een begrip in de Gentse horecawereld, is maandag 25 jaar open. Het restaurant is altijd al een trendsetter geweest, onder meer met het interieur en de biokeuken en hebben zelf hun eigen boerderij.

Grotendeels voorzien ze hun producten uit die boerderij, waar er zo'n 1500 Bressekippen, 60 Hampshire Down-schapen, 50 Bayeuxvarkens en 900 parelhoenen rondlopen.

De groenten worden consequent op een bioboerderij gekocht, en het Pakhuis heeft eigen oesters, eigen bier, eigen brood en zelfs eigen champagne, met heel weinig suiker.

In dit feestjaar zullen er vele leuke acties georganiseerd worden en zijn er ook plannen om in januari nog eens te verbouwen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Proeven die oesters!
Oestermarkt @ La Quincaillerie (d'Ieteren Mail), Dock's Café en Pakhuis.

Verschenen in eigen redactie op 03 10 2016.

Programma 2016:
- Vr. 21 oktober (17–21 uur): La Quincaillerie @ d'Ieteren Mail, Brussel
- Zat. 22 oktober (11–15 uur): Dock’s Café, Antwerpen
- Zon. 23 oktober (11-15 uur): Pakhuis, Gent

Het oesterseizoen komt op kruissnelheid en dat mag gevierd worden. Niet met veel tamtam noch met grootste show maar wel met een oestermarkt waar producenten fier hun ambachtelijk werk voorstellen. The proof of the oyster is in the eating.

Videoverslag van een vorige editie in Pakhuis Gent:

Het oesteraanbod van de drie brasseries is elk seizoen opnieuw ruim en gevarieerd.

Al deze oesters kan men tijdens de jaarlijkse oestermarkt aan zeer voordelige marktprijzen proeven.

Meer info: Pleasures Magazine

In de buurt van restaurant Pakhuis

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.