Oak

Alle persartikels over restaurant Oak

Oak Gent

Verschenen in In Search of Taste op 10 09 2018. Citaat:

"We zijn hier nu al een paar keer geweest en telkens zijn we hier met een fijn gevoel van tafel gegaan, maar nu was het toch echt fantastisch! Marcello en zijn gouden keukenteam hebben ons nu echt omver geblazen! De ster die ze eind vorig jaar eindelijk gekregen hebben, is dubbel en dik verdiend!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Gent grote winnaar Michelinsterren.

Verschenen in tijd.be op 20 11 2017. Citaat:

Met een twee­de ster voor Vrij­moed (Mi­chael Vrij­moed) en een eer­ste ster voor Cham­bre Séparée (Kobe Des­ra­maults) en OAK (Mar­celo Bal­lar­din) maakt de Art­e­vel­de­stad een grote cu­li­nai­re sprong.

Lees het volledige artikel (externe link)

Oak

Verschenen in In Search of Taste op 27 09 2017. Citaat:

Als hoofdgerecht stond er mooi duifje op het menu. En omdat Marcello het ‘van top tot teen ‘ principe hanteert, werd het duifje volledig verwerkt en kregen we verschillende bereidingen op ons bord. Centraal van het bord kregen we de borst die eerst op het karkas gegaard was en dan nog even kort op de bbq gerookt werd. Daarbij kregen we een gekonfijt boutje en nog een mousse van de duif. Omdat de herfst in aantocht is, kreeg het duifje al het gezelschap van de warme kleuren en smaken van butternut pompoen, zoete aardappel en granaatappel. FINGER LICKIN’ GOOD!

Lees het volledige artikel (externe link)

Oak, Gent

Verschenen in Be-Gusto op 19 06 2016. Citaat:

Ook bij zijn tweede bezoek aan Oak te Gent was Be-Gusto wederom onder de indruk van het niveau dat chef Marcelo Ballardin haalt. Gerechten worden hier met passie en creativiteit uitgewerkt tot creaties waar de samenhang en intensiteit bijzonder groot zijn.

Lees het volledige artikel (externe link)

Culinair vuurwerk met Vrijmoed, Arijs en Oak

Verschenen in Hot Cuisine de Pierre op 23 05 2016. Citaat:

Breng Michael Vrijmoed (Vrijmoed, Gent), Marcelo Ballardin (OAK, Gent) en Joost Arijs (Patisserie Arijs, Gent) samen in de keuken en je krijgt gegarandeerd vuurwerk.

Hot Cuisine de Pierre beleefde het vanop de eerste rij. Op een avond in restaurant OAK serveerden deze drie artiesten een volledig groentenmenu. Het was dan ook echt smullen van de eerste tot de laatste hap. Vlees werd helemaal niet gemist!

Lees het volledige artikel (externe link)

Gault&Millau 2016 België: Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 09 11 2015. Citaat:

Op maandag 9 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2016 bekend.

Lees het volledige artikel

Oak, Gent

Verschenen in Captain Critic op 20 10 2015. Citaat:

Geen à la carte maar enkel een vast vijfgangenmenu, dat is de filosofie van chef Marcelo Ballardin in zijn restaurant Oak te Gent. Zo garandeert hij kraakverse producten en laat hij zijn creativiteit de vrije loop.

Captain Critic komt adjectieven tekort om zijn ervaring bij Oak te omschrijven. Van de eerste tot de laatste hap, allemaal top en een vriendelijke chef die ook nog geregeld zelf de gerechten komt opdienen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Oak, Gent

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 18 03 2015. Citaat:

"Als de Rubia Gallega op tafel komt, begrijpen we de keuze van de chef: het vlees doet heel erg aan lamsfilet denken. De begeleidende wortel -gekookt, geraspt en paars-, quinoa en harissa is weer een knap staaltje van combinatie van smaken en texturen."

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Oak, Gent

Verschenen in elidesc says op 25 02 2015. Citaat:

"Het hoofdgerecht kan dan weer wel concurreren met de praline of het rund uit Holstein. Wat een fenomenaal stukje lam! Hier hoort een stevig glas wijn bij en dat krijgen we in de vorm van een Spaanse rode van Tempranillo druif."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Oak: Huiskamersfeer in Gentse hotspot

Verschenen in knackweekend.be op 27 11 2014. Citaat:

"'s Avonds serveren ze er uitsluitend dat vijfgangenmenu. Kroepoek van algen en hartige pita met feta waren de hapjes. Kort gebakken zalm kwam met bulgur en dressing van paprika, verse pladijs met nem gevuld met pak soi en koriander, eend met pompoen en gelakte aubergine, yoghurt met mandarijn en chocochips en appel met pecannoot, melksorbet en schuim van steranijs. De gerechten hebben smaak en zijn een mix van invloeden uit de Braziliaanse en Italiaanse kookstijl die Marcelo onderging. Daar komen de invloeden bij van rechterhand Eric Ivanidis, die van Griekse origine is."

Beoordeling keuken: 8/10. Prijs/kwaliteit: 8,5/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

Aan Tafel: Oak

Verschenen in De Standaard Magazine op 25 10 2014. Citaat:

"Ballardin is een natuurtalent. Hij brengt een creatieve keuken waarin verschillende smaken, texturen en temperaturen met brio vermengd worden: de invloed van Sergio Herman is nooit veraf."

"Al die andere goede chefs in Gent zijn gewaarschuwd: Marcelo Ballardin zet iedereen weer op scherp."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend).

Lees het volledige artikel (externe link)

Proefwerk: Oak

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 25 10 2014. Citaat:

"Zijn talent demonstreert Marcelo Ballardin zelfs nog straffer in het hoofdgerecht. Bij een eendenfilet ligt een uitgewerkte compositie waarvan elk onderdeel nut én smaak heeft: van een rolletje pompoen over een gelakte aubergine tot linzen en een ravioli gevuld met het vlees van een eendenbout."

"Kom ik terug? Met zo'n inventieve gerechten, lage prijzen en een gezellige ambiance kom ik zeker terug. Als dat nog lukt, het belooft hier storm te lopen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Agnes Govaerts keurt de keuken van Oak in Gent
Het Proefkonijn

Verschenen in DM magazine op 18 10 2014. Citaat:

"Keuken? Fijn en licht, maar toch met krachtige smaken. Mooi reliëf in texturen en aroma's. Het seizoensgebonden menu zou om de veertien dagen wijzigen."

"Extra? De ongedwongen sfeer, een chef die graag luistert naar mogelijke opmerkingen van zijn klanten."

Lees het volledige artikel (externe link)

Oak, Gent

Verschenen in CenC Culinair op 17 10 2014. Citaat:

"Het hoofdgerecht is eend met pompoen en gelakte aubergine, alweer gepresenteerd als een kleurrijk palet. Daarvoor zorgen de oranje pompoenen, de rode linzen, het groene zalfje en de groene pijpajuintjes die het mooie stuk eendenborst omringen. Alle smaken zijn mooi in harmonie maar een hoofdrol wordt toch gespeeld door een schijfje gelakte aubergine. Zéér lekker!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Oak, Gent

Verschenen in Be-Gusto op 04 10 2014. Citaat:

"Het krappe interieur wordt Oak moeiteloos vergeven door het vuurwerk dat we in het bord krijgen. Jaloers zijn we op de Gentenaren die er alweer een super culinair adres bij hebben. Met zijn stijl nestelt Marcelo zich ook perfect tussen het rijke gastronomische aanbod en weet hij toch mooi te differentiëren. In een moderne maar ongedwongen omgeving weet de chef overduidelijk een statement af te leveren. Culinair genieten moet niet duur zijn en hij overtuigt met een juiste balans tussen product en creativiteit."

Lees het volledige artikel (externe link)

Chef Pure C opent eigen restaurant in Hoogstraat.
Oak, Gent

Verschenen in nieuwsblad.be op 27 09 2014. Citaat:

"Tot voor kort werkte Ballardin in Pure C, de strandbrasserie van Sergio Herman in Cadzand, waar hij mee nieuwe gerechten ontwikkelde. Daarvoor verdiende hij zijn strepen bij Hertog Jan en liep hij stage in The Fat Duck van Heston Blumenthal, in Groot-Brittannië. Zijn keuken heeft Italiaanse en Aziatische invloeden."

Opening voorzien op 1 oktober.

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.