Karel De Stoute

Alle persartikels over restaurant Karel De Stoute

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017. Citaat:

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Restaurant Karel de Stoute: Gastronomische verfijning in het Gentse Patershol

Verschenen in Be-Gusto op 13 07 2016. Citaat:

Op een middag daagde Be-Gusto de chef van restaurant Karel De Grote Thomas De Muynck uit om hem op een goed uur tijd te verrassen.

Niet verwonderlijk dat dit hem meer dan gelukt is. Smaakvolle gerechten, met voldoende originaliteit en diepgang, waren de hoofdtoon bij deze lunch. Be-Gusto was onder de indruk.

Lees het volledige artikel (externe link)

Karel De Stoute, Gent

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 02 12 2015. Citaat:

De vernieuwde eetzaal van restaurant Karel De Stoute, dat onlangs naar de overkant verhuisde, is ruim, licht en smaakvol aangekleed. Ook de bediening zorgt ervoor dat je hier uiterst aangenaam vertoeft.

Voor Goesting magazine was het een super geslaagde lunch. Van de eerste tot het laatste hap toonde chef Thomas De Muynck wat hij in zijn mars heeft.

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Karel De Stoute neemt pand Blauwe Zalm in

Verschenen in nieuwsblad.be op 22 09 2015. Citaat:

Op 6 oktober verhuist restaurant Karel De Stoute naar het pand van het voormalig restaurant De Blauwe Zalm, zo bericht het Nieuwsblad.

Chef-kok en eigenaar Thomas De Muynck wordt getipt als een rijzende kok om in de gaten te houden. 'Ik wil het niet luidop zeggen, maar stiekem droom ik van een ster', vertelt hij aan de krant.

Lees het volledige artikel (externe link)

Actie Jong Keukengeweld: oktober 2015 & maart 2016

Verschenen in eigen redactie op 15 09 2015. Citaat:

‘Jong Keukengeweld’, de imagocampagne die jongeren van topgastronomie aan betaalbare prijzen laat genieten, loopt voortaan over acht in plaats van zes weken.  De eerste periode loopt van 1 oktober tot en met 31 oktober 2015. De tweede periode loopt van 1 maart tot 31 maart 2016.

Jong Keukengeweld, dat zijn 58 topchefs jonger dan 35 jaar die Vlaanderen in binnen- en buitenland als gastronomische topbestemming op de kaart moeten zetten. Vorig jaar gingen meer dan 9.000 jongeren in op het aanbod om voor 45 euro te genieten van een driegangenmenu bij een van de geselecteerde restaurants of 55 euro bij sterrenrestaurants (Michelin) of rapporthouders van minstens 15/20 bij GaultMillau.

Magazine Jong Keukengeweld 2016

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Visit Flanders / Flickr

Lees het volledige artikel

Restaurant Karel De Stoute: Lekker eten in het Patershol

Verschenen in knackweekend.be op 12 03 2015. Citaat:

"Tartaar van West-Vlaams rood rund met komkommer, ijs van bloemkool, flan van mierikswortel en mayonaise met pijnboompitjes was te koud opgediend om al zijn smaken vrij te geven. Langoustine met courgette, gedroogde tomaat en geroosterd buikspek was zonder meer lekker. Eendenborst kwam met akkerzwam, wortel, popcorn en amandelcrème."

Lees het volledige artikel (externe link)

Karel De Stoute, Gent

Verschenen in goestjes.be op 07 01 2015. Citaat:

"De zwartpootkip was het favorietje van mijn vriend. Ze werd geserveerd met pistache, truffel, bataat boekwijt en beukenzwam. Heel erg smaakvol, net zoals ons hoofdgerecht van onglet West-Vlaams rood, ossenstaart, sjalot, sesam en aubergine. Stevige kost maar fijn bereid. We konden ook kiezen voor tarbot met curry, chorizo, bouchots en venkel, klonk smakelijk maar we hadden beiden goesting in een stukske vlees. Daar hebben we geen spijt van gehad."

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014. Citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Deze campagne is afgelopen. De actie liep van 1 oktober t.e.m 15 november 2014.

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Karel De Stoute, Gent

Verschenen in elidesc says op 27 07 2014. Citaat:

"Ja, ik heb genoten van de lunch bij Karel De Stoute. Veel bijgepraat, meer dan lekker. Als ik het menu persoonlijk zou mogen onder handen nemen, dan zou ik wel een paar hapjes minder serveren en een paar euro’s minder aanrekenen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Karel De Stoute, Gent

Verschenen in Captain Critic op 14 02 2014. Citaat:

"De gastvrouw -die zich overigens de gehele avond uitstekend van haar taken kwijt- zet het hoofdgerecht op tafel: konijn met pruimen, but not as we know it. Heerlijk zachte konijnfilet, vergezeld van een eenzaam pruimpje, een stukje ganzenlever, appelbolletjes en een biersausje laat de kapitein knorren van genoegen. Het dessert -kokos, mango, chocolade- is een perfecte afsluiter van een quasi perfect menu en zoals alle andere gangen een lust voor het oog qua presentatie."

Lees het volledige artikel (externe link)

Aan Tafel: Karel De Stoute

Verschenen in De Standaard Magazine op 22 12 2012. Citaat:

"Thomas De Muynck is een jonge, gemotiveerde kok met talent die het goed voorheeft met zijn klant. Dat neemt niet weg dat hij nog werk voor de boeg heeft om meer smaakdefinitie, expressie en verfijning in zijn gerechten te krijgen."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 2 bordjes (redelijk).

Karel De Stoute: PITTIG restaurant van het jaar

Verschenen in eigen redactie op 27 11 2012. Citaat:

Pittig Magazine koos Karel de Stoute uit als 'restaurant van het jaar' voor de editie Oost-Vlaanderen. De jury was unaniem lovend: op de kaart van chef-kok Thomas vind je enkel gewaagde smaakcombinaties en ook de wijnkaart brengt de meest scherpe en verrassende smaken samen. De service onder leiding van gastvrouw Lien verloopt vlekkeloos in Karel de Stoute.

Borden vol talent: 5 chef-koks met toekomst
DMuze: Al Dente

Verschenen in DM magazine op 10 11 2012. Citaat:

"Deze vijf rechttoerechtaanchefs kiezen voor een slanke personeelsbezetting of voor een onemanshow - lange werkdagen zijn hun deel. Boven alles willen ze hun talent stap voor stap zelf ontwikkelen. Vier twintigers maar ook een prille vijftiger, die pas nu zijn culinaire zenit lijkt te bereiken:
Pui Kwok (Fong Mei, Antwerpen), Thomas De Muynck (Karel De Stoute, Gent), Amber De Wispeleir (Alaise, 's Gravenwezel), Jef Rietjens (Vina Clara, Borgerhout), Benny Van Torre (Markt XI, De Haan)."

Thomas De Muynck

Verschenen in DM magazine op 10 11 2012. Citaat:

"In zijn zoektocht naar het juiste product, steekt ook hij heel veel tijd. Leveranciers scherp krijgen en houden is een belangrijk onderdeel in bedrijfsvoering. Dikwijls krijgt dat aspect te weinig aandacht. Niet in Karel De Stoute waar ook de minder geoefende proever al snel zal merken dat de oorsprong van de ingrediënten veel aandacht krijgt."

Tafelen: Marktmenu troef
Restaurant Karel De Stoute te Gent

Verschenen in Weekend Knack op 18 04 2012. Citaat:

"Het voorgerecht was fris van smaak en modern opgemaakt: koud gemarineerde makreel, sorbet van witte selderij en appel (te zoet naar onze smaak), hangop, radijs, komkommer en crunch van wasabi. Texels lam lag in het bord met mosterdsaus, mousseline van bloemkool, spitskool, ratatouille en malse aardappel."

Beoordeling keuken: 7,5/10. Prijs/kwaliteit geproefde menu: 8/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

Taste ID: verrukkelijk.
Restaurant Karel De Stoute.

Verschenen in Steps op 05 03 2011. Citaat:

"Zin in een topdiner? Niet twijfelen: Karel de Stoute verrast van de eerste tot de laatste hap."

Score GaultMillau 2011: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

164 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Karel De Stoute

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 09 12 2009. Citaat:

"Karel de Stoute heeft alles om een ronkende naam in het Patershol te worden, zeker als kok Thomas het zoutvat in bedwang houdt en Lien wat meer rust in haar zaal kan brengen. We betaalden e152 voor een uitgebreid, prachtig menu met uitstekende wijnen en ja, we komen zeker terug."

Zone09 beoordeling: 4 sterren

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.