Jan Van Den Bon

Alle persartikels over restaurant Jan Van Den Bon

Jan Van den Bon, Gent

Verschenen in Be-Gusto op 19 12 2014. Citaat:

"De Schotse zalm komt met wisselende texturen van zurkel, spinazie en mierikswortel, kruidensliertjes, knolselder, saus van zurkel en roquefort kaas. Ook hier is het hoofdproduct degelijk met een correcte bereiding."

Lees het volledige artikel (externe link)

Jan Van Den Bon, Gent

Verschenen in Captain Critic op 11 10 2014. Citaat:

"Het hoofdgerecht -melkkalf met ratatouille, tomaat en een biscuit van aubergine- is opnieuw lekker en de presentatie valt deze keer eigenlijk best wel mee. Het vlees mocht wat Captain Critic betreft wel wat minder uitgebakken zijn. Een smakelijk kriekentaartje met vanille-ijs en munt, gevolgd door een uitgebreide selectie gourmandises, rondt de maaltijd vervolgens mooi af."

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

Restaurants met 1 Michelinster.
1 ster in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

89 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelingids Belux 2012.

Score GaultMillau 2012: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011. Citaat:

53 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2012. Dit restaurant is er één van.

Alle 5 Favoriet: Bartel Van Riet

Verschenen in De Standaard Magazine op 09 10 2011. Citaat:

De favoriete adressen van Bartel Van Riet:
Le Fou du Roy (Durbuy), La Passerelle (Durbuy/Grand-Han), Jan Van den Bon (Gent), 't Ganzennest (Herentals), TomaMate (Brussel).

Bartel Van Riet presenteert het tuin- en natuurprogramma 'Groenland', elke zondag op Eén.

Jan Van den Bon

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 08 12 2010. Citaat:

"Bij de koffie en de laatste zoetigheid besluiten we dat Jan Van den Bon terecht al 24 jaar de Gentse culinaire top aanvoert. De 235,40 euro die we betalen is de belevenis dik waard."

Beoordeling Zone09: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids België-Luxemburg 2011: 1 ster

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2010. Citaat:

86 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2011. Dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2011: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

54 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Taste ID: onvergetelijk.
Restaurant Jan Van Den Bon te Gent.

Verschenen in Steps op 16 05 2010. Citaat:

"In de schaduw van het Citadelpark tovert chef Jan Van Den Bon dagelijks vol overgave met ingrediënten, smaken, geuren en kleuren. De huisstijl van het uitgesproken klassiek ingerichte restaurant wordt zonder meer gekenmerkt door gedurfde, schilderachtige composities, waarin seizoensgroenten in alle mogelijke texturen een vooraanstaande rol spelen."

De Gentse sterren: status quo

Verschenen in nieuwsblad.be op 24 11 2009. Citaat:

"Ook dit jaar valt er geen beweging te bespeuren aan de Gentse sterrenhemel. In de nieuwe Michelingids prijken twee restaurants met één Michelinster. Naast Jan Van den Bon in de Koning Leopold II-laan is dat C-Jean in de Cataloniëstraat."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Michelingids België 2010: 1 Michelin ster.

Verschenen in eigen redactie op 22 11 2009. Citaat:

98 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2010, dit restaurant is er één van.

Finale kookwedstrijd Prosper Montagné.

Verschenen in eigen redactie op 09 11 2009. Citaat:

Eerste Kok van België 2010:
1. Tim Meuleneire, restaurant De Koopvaardij te Stabroek.
2. Christophe Nachtergaele, Landegem.
3. Gaétan Pelletti, restaurant Chez Gaétan te La Louvière.

Eerste Wijnschenker van België 2010:
1. Willem Van de Broeck, restaurant Cuistot te Lier.
2. Kris Lismont, restaurant Ambrozijn te Borgloon.
3. Steven Wullaert, restaurant Jan Van den Bon te Gent.

Score GaultMillau 2010: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

54 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

'Een Michelinster word je nooit gewoon'
Jan Van den Bon te Gent.

Verschenen in nieuwsblad.be op 27 03 2009. Citaat:

"Wie naar Van den Bon gaat eten, wordt culinair verwend zoals dat in weinig plekken in de stad kan. Wij ontmoeten een tevreden mens, aan de rand van het Gentse Citadelpark. 'Een ster bezorgt je prestige. Ik heb er nooit naar gestreefd, maar ik ben er wel fier op. Een Michelinster word je nooit gewoon. Er zijn klanten die voor die ster naar hier komen, hoewel de jongste jaren ook de website van belang is geworden.'"

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Bien Cuit : Jan Van Den Bon te Gent

Verschenen in Vacature op 14 02 2009. Citaat:

"De aangekondigde zeebars heeft het gezelschap van zoete kombu (een eetbare soort bruinwier) en gepureerde wortel van pastinaak, peterselie en kervel, saus met anijssmaak en dille, en geconfijte venkel."

Beoordeling van de lezer : 14,5/20

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.