Gillis

Restaurant Gillis, Gent

Adres:

Hoogstraat 23
9000   Gent

Toon de ligging

Telefoon:

09 391 66 11

Chef-kok:

Luc en Omer Candries

Type:

Restaurant

Hyperlinks:

Faciliteiten:

Terras

Middag: ma di wo do vr za zo - 12:00 - 15:00
Avond: ma di wo do vr za zo - 18:00 - 22:00

Gillis in de media

Gillis, Gent

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 04 09 2014. Citaat:

"Daar verschijnen onze saignant gegrilde entrecotes. Op de voet volgen pommes pont neuf (duimdikke frieten), een slaatje en het trio sauzen. Alles getuigt van vakmanschap: fantastische frieten, kraakverse sla met tomaat, radijs en scheutjes."

Beoordeling DM.city Gent: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Gillis, Gent

Verschenen in Captain Critic op 28 08 2014. Citaat:

"Over naar het pièce de résistance van de avond: de entrecôte van West-Vlaams Rood. Een overweldigende lap bleu gebakken rundvlees wordt sec opgediend, vergezeld van een eenzaam plukje tuinkers. Verder worden er pommes pont neuf-achtige frieten op tafel gezet, een witloofslaatje en drie verschillende sauzen: peperroom-, champignon- en béarnaisesaus, waarvan vooral de laatste in de smaak valt. Zonder overdrijving mag gesteld worden dat dit hoogstwaarschijnlijk de beste entrecôte is die Captain Critic ooit naar binnen gewerkt heeft."

Lees het volledige artikel (externe link)

Gent telt steeds meer vegetariërs, maar restaurant Gillis stort zich op de betere entrecote

Verschenen in nieuwsblad.be op 18 07 2014. Citaat:

"Het restaurant van de broers Luc en Omer Candries specialiseert zich in vleesgerechten. Liefst negen soorten entrecote staan er op de kaart."

Lees het volledige artikel (externe link)

Reviews over restaurant Gillis

Topvlees, teleurstellende ervaring... spijtig

door op
Zou je hier opnieuw komen? nee
geschikt voor een romantische uitje? nee
geschikt voor kinderen? nee
geschikt voor zaken? nee
geschikt voor een groep? nee
Globaal:
4
Maaltijd: 9
Bediening: 1
Sfeer: 2

We hadden voor 3 pers gereserveerd om 18u en waren de eerste. Pas tegen 19u liep het restaurant vol.
Voor alle duidelijkheid: de bereiding van het gerijpte vlees was excellent. Maar voor de hoge prijs hadden we wel respect voor het product en ons als klant verwacht.
Zo waren de amuses pover (wat radijzen, olijven en brood), het betalend tapasbord goed zonder meer, al mag men mag de namen van de vleessoorten wel eens juist leren uitspreken. De Bearnaise was lekker, de Poivre 'regular' en de Bordelaise leek nergens naar. Geen 'pommes pont neuf' trouwens, maar gewone frieten.
Eigenlijk was het al mis van bij het begin toen we minder dan een half glas champagne kregen. Daarna bleven we een volle twee uur (jawel!) op onze honger zitten terwijl we volle glazen en dampende borden naar andere tafels zagen passeren...
De zin in een dessert ons was vergaan en we genoten zeer van koffie, digestief en de vriendelijke service in de bar van hotel Reylof aan de overkant...

Dé plek voor vleesliefhebbers

door op
Zou je hier opnieuw komen? ja
geschikt voor een romantische uitje? ja
geschikt voor kinderen? nee
geschikt voor zaken? ja
geschikt voor een groep? ja
Globaal:
8
Maaltijd: 9
Bediening: 8
Sfeer: 8

Absolute aanrader voor de liefhebbers van kwaliteitsvlees. Je merkt de oprechte passie voor de producten bij de uitbaters. Heerlijke gerijpte entrecôtes: niet goedkoop maar prijs-kwaliteit is zeker in orde.

In de buurt van restaurant Gillis

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.