X

Volgens onze bronnen bestaat deze zaak momenteel niet meer.

Eat Love Tastings

Alle persartikels over restaurant Eat Love Tastings

Eat Love Tasting, Gent

Verschenen in gentblogt.be op 11 02 2014. Citaat:

"De voorgerechten waren voor mij vrijwel perfect. Ik ben absoluut fan van de pure smaken waarbij je elk ingredient kan kiezen en waarbij er gekozen wordt voor simpele maar hoogwaardige ingredienten; biogroenten, hinkelspelkaas, tierentynmosterd,… De presentatie en kruiding waren voor mij gewoon top."

Update juli 2015: in de ruimte waar vroeger Tastings was, is er nu een nieuw concep: Chix Rôtisserie.

Lees het volledige artikel (externe link)

Eat Love Tastings, Gent

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 20 03 2013. Citaat:

"Zowat gelijktijdig arriveren de coquilles met wittewortelpuree en gepofte quinoa en een stukje witte vis met peterseliewortel, algen en bergamot. Twee fijne gerechtjes. Klap op de vuurpijl is echter de entrecote met bearnaise van Tierenteynpickles en uiringen."

Beoordeling Zone09: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Agnes Goyvaerts bezoekt Eat Love Tastings
DMuze: The Happy Eater

Verschenen in DM magazine op 23 02 2013. Citaat:

"Met haar verleden als styliste wist Valentina Gatti een sfeer te creëren die past bij de nonchalante stijl van eten (je stelt zelf een menu samen met bites - kleine voorgerechten - en tastings, kleine hoofdgerechten). De formule kwam op kruissnelheid en toen, net voor nieuwjaar, maakt de kok bekend dat hij een andere baan had. Een opdoffer, die de vindingrijke Valentina echter wist om te draaien tot een voordeel. 'Variety is the spice of life', zei ze, en ze vatte het plan op om het fornuis iedere zes maanden toe te vertrouwen aan een andere gastchef. Als eerste vond ze Nicolas Cloedt."

Eat Love Tastings

Verschenen in coolinary.be op 01 11 2012. Citaat:

"Eenmaal de barbites netjes verorberd, was het tijd voor de tastings. Opnieuw verschillende bordjes lekkers, allemaal om te delen. Wat te denken van deze prachtige 'toast champignons', een gerechtje zo simpel als lekker. Dat ongelofelijk luchtig en toch knapperig getoast brood en een mengeling van portobello's en cantharellen zo'n indruk kan maken, straf! Volgende was een dik crèmig soepje van aardpeer met een flinke toast met gerookte paling. De paling op toast dienden we in de soep te doppen, zo kwam de smaak het best tot zijn recht en dat was niet gelogen. Zilt, zoet, gerookt, krokant, hemels, die dingen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Tafelen: Weer schot in de roos.
Eat Love Tastings te Gent

Verschenen in Weekend Knack op 19 09 2012. Citaat:

"Valentina Gatti heeft de horeca in de vingers. Zij transformeerde Mineral in Eat Love Tastings en weet opnieuw te scoren. (...) Ook nieuw is de 26-jarige chef Tom Van Lysebettens. Hij is een welp uit de nieuwe keukenlichting. Tom werkte in C-Jean, in Volta en Het Gebaar. Nu hij zelf chef-kok is, kiest hij voor puur. Tom brengt mooie producten zo natuurlijk mogelijk in het bord. De spijskaart is ingedeeld in bar bites en tastings. Het is de bedoeling om de schaaltjes met smulgerechtjes midden op de tafel te zetten en er gezamenlijk van te snoepen."

Beoordeling keuken: 7,5/10. Prijs/kwaliteit geproefde menu: 7,5/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

Elle.be Summer Tour
Resto in Gent: Eat Love Tastings

Verschenen in elle.be op 27 08 2012. Citaat:

"4,5 jaar geleden verliet Valentina Gatti de lifestyle journalistiek om zich te lanceren in de horeca: ze nam het beroemde restaurant ‘de Mineral’ in Gent over. (...) In het gedeelte van de Mineral creëerde ze een nieuw concept: Eat Love Tastings. Een culinair verhaal rond voedsel en proeven, met als belangrijkste idee: én én én, niet of. Je eet van alles een beetje-kleine gerechtjes dus en proeft waar je zin in hebt."

Lees het volledige artikel (externe link)

Eat Love Tastings, Gent

Verschenen in Illyvanilly op 22 08 2012. Citaat:

"Voor de tastings had ik onmiddellijk mijn zinnen gezet op de witte pens, maar ook die was er die avond niet. Uiteindelijk koos ik voor de cannelloni van ossenstaart met erwtjes en de simmenthal entrecôte met wat ik zou noemen een blackwellbéarnaise. En wat een combo die pickels à la béarnaise, twee van mijn lievelingssauzen samen… Bij de entrecôte kwamen trouwens ook echte goeie onionrings!"

Places: Eat Love

Verschenen in Venuez op 10 08 2012. Citaat:

"Valentina: 'Eat love is een optimistisch verhaal. wij geloven in én én én, niet in of of of en we tonen graag dat het mogelijk is om fair, refined, fashion, food en fun samen te brengen.’ Fair en refined is vooral de inrichting van het pizzagedeelte dat Valentina in samenwerking met Sofie De Wispelaere verzorgde: met de handgemaakte lederen stoelen en de OSB-houtplaten als absolute hoogvliegers. Fashionable is vooral het jonge volkje dat zich hier neernestelt.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Mineral wordt 'Eat Love Tastings'

Verschenen in eigen redactie op 03 06 2012. Citaat:

Valentina Gatti vernieuwt!

Momenteel wordt restaurant Mineral verbouwd. Weldra zal het restaurant herrijzen onder een nieuwe naam 'Eat Love Tastings'.

Eat Love Tastings is open sinds 26/06

Pop-up restaurant The Fat Cow
The Fat Cow @ De Mineral: van 4 mei tem 2 juni

Verschenen in eigen redactie op 15 05 2012. Citaat:

The Fat Cow is een pop-up concept, zonder vaste verblijfplaats. Het is een concept van Koen Betsens, Valentina Gatti en Piet Gillis. In mei vind je The Fat Cow terug in het huis van De Mineral.

The Fat Cow gaat terug naar de essentie van de keuken, om van daaruit met de meest uitgelezen ingrediënten gerechten op te bouwen die het de moeite maken om uit de zetel te komen.

In The Fat Cow leer je kaas- en vleessoorten kennen die je nog niet eerder tegenkwam of niet snel zal terugvinden. De rest laten we aan het product zelf over, met een minimum aan toeters en bellen.

The Fat Cow werkt exclusief met Hendrik Dierendonck als inspiratiebron en leverancier van 3 speciale rundersoorten. Voor de kazen werkt het samen met Kaasmeester Callebaut.

Restaurant Mineral opent een biopizzeria

Verschenen in knackweekend.be op 18 11 2011. Citaat:

"In december opent in de feestzaal achter Mineral de pizzeria Eat-Love. Valentina Gatti heeft over het concept nagedacht en koos voor een inrichting in ecovriendelijke materialen. De pizzabodem zal bio zijn net zoals de meeste grondstoffen, afkomstig van boerderij Kollebloem uit Erembodegem. "

Lees het volledige artikel (externe link)

DMuze: Waar eet Siska Schoeters?

Verschenen in DM magazine op 01 10 2011. Citaat:

De favoriete adressen van Siska Schoeters:
Vintage (Gent), Mineral (Gent) en Julie's House (Gent).

Siska Schoeters is radiopresentatrice (Studio Brussel).

Al Dente: Valentina Gatti - Interview
Over mode, Italiaans familiegevoel & Lekker Gent

Verschenen in DM magazine op 12 02 2011. Citaat:

"Als er iemand is die zichzelf voortdurend kan heruitvinden, is het Valentina Gatti. Ze belandde in de journalistiek en mode, om te ontdekken dat voedsel hetgeen is waar ze al haar hele leven door bezeten is. Ze nam een restaurant over en riep haar Italiaanse papa aan haar zijde."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Mineral serveert Afrikaans voor Afrika.

Verschenen in nieuwsblad.be op 26 01 2011. Citaat:

"Goed 45 mensen zaten gisterenavond in restaurant Mineral in Onderbergen Afrikaans te tafelen. Ze deden dat onrechtstreeks op uitnodiging van Geena Lisa en professor Marleen Temmerman: die hebben in Afrika elk een project lopen, en Valentina Gatti stond van de 60 euro per menu, 30 euro af aan die twee goede doelen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Marleen Temmerman kookt in Mineral ten voordele van Afrika.

Verschenen in nieuwsblad.be op 22 01 2011. Citaat:

"Ook in ons eigenste Gent wonen heel wat mensen met een gouden hart en een groot enthousiasme om middelen te helpen inzamelen voor onze Afrikaanse NGO-werking. De jonge Valentina Gatti van het Gentse restaurant de Mineral bijvoorbeeld. Komende dinsdag 25 januari om 19u. organiseert ze in haar stemming etablissement in Onderbergen een Afrikaans etentje annex feestje. Samen met Geena Lisa mag ik daar mee in de potten komen roeren. Een geweldig idee!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Drie Gentse chefs voor Ladychef of the Year:
(1/3) Valentina Gatti / De Mineral.

Verschenen in nieuwsblad.be op 23 10 2010. Citaat:

"Ik zou mijn keuken omschrijven als een combinatie van Italiaans authentiek en hedendaags creatief. Voor het authentieke Italiaanse staat mijn papa garant, ikzelf heb na de Italiaanse keuken ook een passie voor Japanse keuken, en ik probeer het allemaal iets lichter, speelser, aan te pakken. Die twee passies die elkaar aanvullen zorgt toch wel voor bijzondere combinaties vind ik."

Drie Gentse vrouwen zijn genomineerd voor de Bru Ladychef 2011: Marie Cloquet van Jour de Fête, Ria Boelens van 't Patijntje en Valentina Gatti van de Mineral.

Taste ID: Mineral

Verschenen in Steps op 03 10 2010. Citaat:

"Allen daarheen voor de creatieve keuken in combi met een hartelijke bediening, voor wie uit eten eet totaalervaring mag zijn."

Mineral geeft 100 lunches aan minderbedeelden

Verschenen in nieuwsblad.be op 31 08 2010. Citaat:

"Valentina Gatti van restaurant Mineral in Onderbergen schenkt op maandag 6 september honderd lunches weg aan mensen die het zich financieel niet kunnen veroorloven om op restaurant te gaan."

Lees het volledige artikel (externe link)

Mineral biedt nu ook massages aan in het restaurant

Verschenen in nieuwsblad.be op 02 07 2010. Citaat:

"Valentina Gatti lanceert naar aanleiding van de tweede verjaardag van de vernieuwde Mineral een nieuw element dat haar belofte dat ,,uit eten gaan een totaalbeleving moet kunnen zijn'' moet waarmaken. Gisteren kregen de gasten die intekenden op haar tiengangen verjaardagsmenu er een voetmassage door de dames van het Dosha-schoonheidsinstituut uit de Mageleinstraat bovenop."

Lees het volledige artikel (externe link)

Lieve Blancquaert serveert vegetarisch in Mineral

Verschenen in nieuwsblad.be op 07 04 2010. Citaat:

"Lieve Blancquaert stond gisterenavond niet achter haar fototoestel, maar aan de fornuizen in de keuken van restaurant Mineral in Onderbergen, waar gastvoruw Valentina Gatti met de regelmaat van een klok een gastkok inviteert om zijn of haar ding te doen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Burgemeester aan de kookpot in restaurant Mineral te Gent

Verschenen in nieuwsblad.be op 26 01 2010. Citaat:

"Elke dinsdagavond geldt in haar restaurant de regel die thuis ook geldt: eten wat de pot schaft! (...) Op 9 februari staat een ander zwaargewicht achter de fornuizen van de Mineral: burgemeester Daniël Termont. De Gentse burgervader serveert er onder meer waterzooi en stoverij met handgesneden frietjes."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Burgemeester proeft de stress van Mineralkeuken.
Gastvrouw: Valentina Gatti, restaurant Mineral

Verschenen in nieuwsblad.be op 26 01 2010. Citaat:

Had de burgemeester nog voorwaarden?

'Ja, het moest een op en tot Gents menu zijn. Waterzooi en stoverij, daar waren we het dus snel over eens. En het zijn ook niet de meest ingewikkelde menu's. En om het nog Gentser te maken, komt Walter De Buck zingen.'

Lees het volledige artikel (externe link)

Al Dente: Waar eet Sam De Bruyn?

Verschenen in DM magazine op 12 12 2009. Citaat:

De favoriete adressen van Sam De Bruyn:
Mineral (Gent), Little Asia (Brussel), Sushi Shop (Brussel), Le Pain Perdu (Gent), Vintage (Gent).

De Mineral verrast met Maria Landis en Yves Desmet

Verschenen in nieuwsblad.be op 02 12 2009. Citaat:

'Dat is het concept', zegt Gatti. 'Sinds begin november kookt er elke dinsdag een gastkok. Die krijgt complete carte blanche om een menu samen te stellen. Wie die dag komt eten, kan alleen krijgen wat de pot van die kok schaft. Vanavond is het Sardische keuken. Zo goed als alle ingrediënten komen uit Italië.'

"Volgende week zijn Marc Bracke en Koen Goethals van de UGent te gast. Geen klinkende namen in de wereld van de topchefs, maar wel twee fijne mensen die werken als respectievelijk directeur van de dienst studentenvoorzieningen en beheerder van de UGent."

Lees het volledige artikel (externe link)

Out for Lunch 2009 / Gent

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 17 10 2009. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een eigenzinnige selectie van
50 zakenlunch-adresjes.

Er werden 8 adresjes in Gent geselecteerd. Dit restaurant is er één van.

Vader en dochter Gatti: glimlachen om vernieuwde Mineral.

Verschenen in nieuwsblad.be op 03 07 2009. Citaat:

"Valentina Gatti had nog nauwelijks stem donderdagavond, maar was een reden voor: op goed een week tijd gaf ze haar restaurant Mineral in Onderbergen niet alleen een compleet nieuwe keukeninstallatie, maar ook meer dan een opfrisbeurt."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Valentina Gatti heropent Mineral met een gratis buurtfeestje

Verschenen in nieuwsblad.be op 01 07 2009. Citaat:

"Donderdagavond, om 20 uur, nodigt Valentina de buurt uit voor bubbels en een hapje: 'Na één jaar overname vond ik dat de zaak een opfrisbeurt nodig had: in het restaurant zelf hebben we de sfeer en de stijl gerespecteerd, en veranderden we alleen de aankleding een beetje. Maar de grote verandering kwam er in de keuken: die is compleet vernieuwd."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Mineral

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 17 09 2008. Citaat:

"De varkenswangetjes zijn botermals, de wortel en courgette zijn beetgaar. Op mijn bleu gegrilde tonijn ligt een schijfje tomaat/basilicumboter traag te smelten. De groene sla bestaat jammer genoeg uitsluitend uit krulandijvie. De ovenaardappeltjes zitten goed in het zout, maar missen rozemarijn en tijm. Kortom; de smaken zitten goed, de finesse kan beter."

Beoordeling: 3 sterren.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.