X

Volgens onze bronnen bestaat deze zaak momenteel niet meer.

De Vitrine - Bistro Kobe Desramaults

Alle persartikels over restaurant De Vitrine - Bistro Kobe Desramaults

Kobe Desramaults, Seppe Nobels en EVA introduceren vegetarische kookopleiding

Verschenen in knackweekend.be op 12 02 2015. Citaat:

"Dat steeds meer mensen ervoor kiezen om regelmatig vegetarisch te eten, is geen nieuw gegeven. Dat bewijst onder andere het grote succes van allerhande acties zoals Dagen Zonder Vlees. Jammer genoeg wordt er in de koksopleidingen weinig tot geen aandacht besteed aan de plantaardige en vegetarische keuken."

"Met 'Vegucation' brengt EVA vzw, in samenwerking met de twee topchefs Kobe Desramaults (In De Wulf) en Seppe Nobels (Graanmarkt 13) daar verandering in. 'Zo zullen toekomstige koks voorbereid zijn op de toenemende vraag naar vegetarische gerechten en kunnen ze meewerken aan de evolutie naar lekkere en gezonde voeding die ook duurzaam is', meent de organisatie."

Lees het volledige artikel (externe link)

De Vitrine, Gent

Verschenen in vaut le voyage op 18 04 2014. Citaat:

"Meerdere gangen volgen elkaar in een aangenaam tempo op, en elke gang spreekt tot de verbeelding. We krijgen achtereenvolgens scheermesjes met wat jonge komkommer en zuring (heerlijk), aardappelsliertjes met gezouten makreel en look (de gang die ons het meest in vervoering brengt), paddenstoelen met een bos lentekruiden (dachten we daarnet dat we in vervoering waren, dan zijn we nu in hogere sferen), holsteinrund op groene haver (voor de andere kant is rund vervangen door een lekker eitje), een geitenkaasje met pastinaak (het optionele extra gerechtje en uiteindelijk eerder overbodig), en ten slotte duindoornijs met yoghurt, nougat en caramel (mogen we dit aub elke dag voorgeschoteld krijgen)."

Lees het volledige artikel (externe link)

Gesprekken in de hak van van de laars
Kobe Desramaults op bezoek bij Thomas Siffer

Verschenen in De Standaard Magazine op 08 02 2014. Citaat:

In zijn huis in de hak van de Italië ontvangt Thomas Siffer mensen die hem intrigeren. Met een hoek af, met een verhaal of met een handleiding – het liefst nog de drie samen.
Deze week in Standaard Magazine: Kobe Desramaults.

"Hij kookt in zijn eentje, in een knisperende kou. Op zijn sokken in het gras rolt hij zelfgemaakte pasta uit op het betonnen blad van onze buitenkeuken. 'Zouden jullie het erg vinden als ik vanavond zou koken?' heeft hij gevraagd en in die ene zin lag de schoonheid van zijn karakter samengevat, dat van een Vlaamse reus waarin een hart van pluimen werd gestopt. Aan tafel geloven we even later niet wat onze smaakpapillen onze hersenen proberen wijs te maken. Want de ravioli met een vulling van ui en pijnboompitten, de salade van zelf geteelde romanesco en vers geplukte veldbloemen en de geroosterde bloemkoolbladeren met ansjovis en kappertjes doen ons bijna geloven dat er een scheppende oppermacht bestaat."

Ter info Thomas Siffer blogt ook vanuit Italië:
Intermezzo Italiano

Lees het volledige artikel (externe link)

De Vitrine, Gent

Verschenen in Avocado van de duivel op 25 10 2013. Citaat:

"Met het volgende gerecht keren we terug naar gekendere smaken, en het zijn meteen ook knallende smaken: een stukje gebakken pladijs met een over-heerlijke gribiche van knolselder en zuring. Daar had ik gerust nog een paar porties meer van kunnen naar binnen lepelen."

Lees het volledige artikel (externe link)

De Vitrine: Het bistronomisch venster tot ongedwongen vertier in Gent

Verschenen in Be-Gusto op 27 08 2013. Citaat:

"Met een dubbele avond-shift, een vier gangen vol creativiteit en een kleine keuken doe ik toch mijn pet af voor de organisatie. Je komt hier niet om culinair omver geblazen te worden maar vooral om te genieten. Genieten van de ongedwongen rock-'n-roll sfeer en van de puurheid van eerlijke en creatieve gerechten. Ook in de bediening heerst een strak en perfect tempo."

Lees het volledige artikel (externe link)

De Vitrine, Gent
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 14 08 2013. Citaat:

Gespot op de website 'Flanders Today'
Verslag (in het Engels) over De Vitrine te Gent.
Lees het verslag

Flemish Food Fest - 30 juni 2013
Beste koks ter wereld palmen Dok in.

Verschenen in standaard.be op 19 03 2013. Citaat:

"De drie Flemish Foodies palmen op 30 juni Dok in voor het grote 'Flemish Food Fest!'. Onder meer de 'beste kok ter wereld', Rene Redzepi van het Deense Noma, zal er tonen wat hij kan."

'Alle koks zullen een eigen interpretatie maken van gerechten van de Gentse negentiende-eeuwse kok Philippe Cauderlier', zegt Ceulenaere. 'De wereldbekende koks zullen 's avonds koken voor een beperkt publiek van zo'n 70 mensen. Maar de hele dag organiseren de Foodies een culinair feest op Dok, waar alle Gentenaars van kunnen meegenieten. Twaalf chefs zullen street- en fingerfood maken aan een barbecue-eiland. Het gaat om de crème de la crème van de Belgische gastronomie.'

Meer info: website Flemish Food Fest

Lees het volledige artikel (externe link)

NorthSeaChefs

Verschenen in eigen redactie op 11 03 2013. Citaat:

Vandaag werd in restaurant De Jonkman te Brugge het project 'NorthSeaChefs' gelanceerd. Vlaams minister-president Kris Peeters zette zijn handtekening onder het 'Charter NorthSeaChefs'. Met dit charter verbinden enkele keukenchefs zich ertoe om te werken met Belgische zeevis of de bijvangst van Belgische aanvoer. Peeters ondersteunt het project met 159.000 euro.

Reeds drie jaar werken chefs Filip Claeys (De Jonkman, Sint-Kruis), Rudi Van Beylen (Hof ten Damme, Kallo) en Danny Huyghebaert (Vlaamse Schelpdier en Vis Coöperatie, Nieuwpoort) aan een vernieuwend project om de vangst van vis te verduurzamen. Hun 'NorthSeaChefs' project, onder begeleiding van Eric Storm (Storm Foods, Tienen), geniet de steun van het Europees Visserijfonds, de Vlaamse Gemeenschap en de Provincie West-Vlaanderen. Doel is om ook de minder bekende vissoorten (o.a. Pieterman, Steenbolk, Zeekat, Hondshaai, ...) in de keuken te verwerken en ook voor de meestal 'waardeloze' bijvangst door culinaire toepassingen waarde te creëren.

Volgende chefs hebben zich daarbij al aangesloten: Filip Claeys (De Jonkman, Sint-Kruis), Rudi Van Beylen (Hof ten Damme, Kallo), Erwin Deys (Rascasse, Kapellen), Kobe Desramaults (In de Wulf, Dranouter), Jason Blanckaert (J.E.F, Gent), Olly Ceulenaere (Volta, Gent), Pieter Lonneville (Tête Pressée, Brugge), Matthieu Beudaert (Table d'Amis, Kortrijk), Ilse D'Hooge (Libelle), Patrick Spiessens en Robrecht Wissels (Belgocatering, Aalst), Stijn Bauwens (De Kruidenmolen, Klemskerke), San Degeimbre (L'Air du Temps, Liernu), David Martin (La Paix, Anderlecht), Kenny Bernaerts (Sea Grill, Brussel) en Michael Vrijmoed (Vrijmoed, Gent).

Flemish dynamite
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 14 02 2013. Citaat:

Gespot op de Italiaanse site 'Identita Goloso'
Verslag (in het Engels) over een demonstratie op Identita Milano door Pieter Lonneville, Kobe Desramaults, chocolatier Dominique Persoone en Gert De Mangeleer.
Lees het verslag

Flemish Foodies
Genomineerd voor Strafste Gentenaar, categorie bedrijfsleven

Verschenen in nieuwsblad.be op 13 02 2013. Citaat:

Wat is jullie link met Gent?

Desramaults: 'Eigenlijk ben ik totaal geen stadsmens, maar in Gent kom ik thuis. In mijn weekend - op maandag en dinsdag - woon ik ook in Gent. Het is een stad met een fantastische geschiedenis. Maar toch is ze niet hautain.'

Ceulenaere: 'Ik voel me echt een Gentenaar, maar mijn leven ligt ook al een jaar of vijftien hier. Gent is enorm dynamisch, ik heb steeds het gevoel dat alles hier nog moet beginnen. Ik ben er ook van overtuigd dat wat we met de Flemish Foodies doen, alleen hier kan.'

Blanckaert: 'Ik hou van het stadsleven. Als het te rustig is, word ik ambetant. Ik heb een beetje chaos nodig. Gent is een grootstad, maar het is hier gezelliger dan in Antwerpen of Brussel. En Gentenaars zijn toffe mensen natuurlijk.'

 • Info verkiezing De Straftse Gentenaar
 • Uitslag verkiezing: Zeilster Evi Van Acker werd verkozen als 'Strafste Gentenaar'. De chef-koks Jason Blanckaert, Kobe Desramaults en Olly Ceulenaere, wonnen de prijs in de categorie bedrijfsleven.

Lees het volledige artikel (externe link)

Flanders, the ultimate promised land
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 08 02 2013. Citaat:

Gespot op de Italiaanse site 'Identita Goloso'
Verslag (in het Engels) over de Belgische gastronomische revolutie
Lees het verslag

Kobe Desramaults is in Gent op zoek naar een loods om artisanale bakkerij te beginnen.

Verschenen in nieuwsblad.be op 01 02 2013. Citaat:

"In In De Wulf bak ik sinds een tijd mijn eigen brood, in een houtoven. Het is echt zuurdesembrood, zonder gist. Super krokant en met een goed zuurtje in. Ik vind mijn brood zo lekker dat ik het wil delen met de Gentenaars. Want er is bijna geen goed brood meer te vinden in Gent.' Sterrenchef Kobe Desramaults is op zoek naar een grote loods om zijn bakkerij in te beginnen. ‘Ik denk aan zo'n 300 vierkante meter, want er moeten twee grote houtovens - van elk vier op vier meter - komen, een atelier, rijskamer, verkoopruimte en een koffiebar', zegt Desramaults. ‘Ik zoek niet alleen in het centrum, maar ook in wijken met veel jonge mensen, zoals Ledeberg.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

De Vitrine, Gent

Verschenen in Vijftiende van de maand op 10 01 2013. Citaat:

"Het viergangenmenu spreekt ons het meest aan. Dat bestaat uit makreel en koolrabi, gevolgd door pompoen met duindoorn, haas en bloedworst (heerlijk) en als afsluiter ijs van aardpeer met chocola. Het zijn één voor één mooie porties met eenvoudige ingrediënten, die niet alleen lekker zijn maar ook mooi om naar te kijken. Ik herinner me niet meer welk gerecht me het meest beviel en dat is altijd een goed teken."

Lees het volledige artikel (externe link)

Om ter authentiekst: Flemish Foodies

Verschenen in standaard.be op 22 12 2012. Citaat:

"Nergens smaakt de hang naar authenticiteit zo goed als bij de Flemish Foodies, de drie jonge koks die u misschien kent van hun rubriek in Man bijt hond of gewoon van hun veelgeprezen restaurants. Bij Jason Blanckaert, Olly Ceulenaere en Kobe Desramaults gaat gastronomie minder om prestige en meer om thuisgevoel. Desramaults werkt voor zijn sterrenrestaurant In De Wulf haast uitsluitend met lokale producten. Blanckaert is in zijn bistro J.E.F creatief met varkensvlees, eieren en goedkopere vissoorten als makreel. Stijve tafelkleden worden gebannen, de band met de boer wordt aangehaald, en met wat geluk heeft de chef de wilde kruiden in uw voorgerecht eigenhandig geplukt."

Lees het volledige artikel (externe link)

De betere Bistronomie: bistro's van sterrenschefs

Verschenen in De Standaard Magazine op 01 12 2012. Citaat:

"De gezelligheid van een bistro en de keuken van een gastronomisch restaurant. Zo simpel is het principe achter de bistronomie, een trend in foodland. Steeds vaker openen sterrenchefs een bistro, waar een mens gemoedelijk en niet al te prijzig kan eten. Ook bij ons. Bruno Vanspauwen giet zijn favorieten in een lijstje."

 • Yume, Brussel - Chef: Yves Mattagne, Sea Grill
 • De Vitrine, Gent - Chef: Kobe Desramaults, In De Wulf
 • Refter, Brugge - Chef: Geert Van Hecke, De Karmeliet
 • Pure C, Cadzand - Chef: Sergio Herman, Oud Sluis
 • Librije'S Zusje, Zwolle - Chef: Jonnie Boer, De Librije
 • La Dame de Pic, Parijs - Chef: Anne-Sophie Pic, Maison Pic
 • Terroir Parisien, Parijs - Chef: Yannick Alléno, Le Meurice
 • Gaya Rive Gauche, Parijs - Chef: Pierre Gagnaire, Pierre Gagnaire
 • Brasserie Thoumieux, Parijs - Chef: Jean-François Piège, Jean-François Piège
 • Les 110 de Taillevent, Parijs - Chef: Alain Solivérès, Taillevent
 • Dinner, Londen - Chef: Heston Blumenthal, The Fat Duck
 • Tickets, Barcelona - Chefs: Ferran en Albert Adrià, El Bulli
 • Moo, Barcelona - Chefs: Joan, Josep en Jordi Roca, El Celler de Can Roca
 • Matbaren, Stockholm - Chef: Mathias Dahlgren, Matsalen
 • Bar Boulud, New York - Chef: Daniel Boulud, Daniel

Lees het volledige artikel (externe link)

Foodiegids: Kobe Desramaults - Carnet d'adresses

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 01 12 2012. Citaat:

'Open uw adresboekje en verklap ons vijf geheime leveranciers', vroeg Sabato aan vijf Belgische topchefs.

Hier de 5 foodieadressen van Kobe Desramaults:

Flemish Foodies: Tabakskip
Reportage 'Man bijt hond'

Verschenen in vier.be op 26 11 2012. Citaat:

Wervik heeft nood aan een eigen streekgerecht. De Flemish Foodies worden gevraagd dit te maken!

De bistro's van sterrenchefs

Verschenen in vierbordjes.be op 01 10 2012. Citaat:

"Voor de hedendaagse restaurantbezoeker mag het allemaal wat eenvoudiger, sneller, informeler, lichter en goedkoper. En daarom zien zelfs sterrenchefs zich verplicht om laagdrempelige eetconcepten aan te bieden, onder de vorm van een bistro of een brasserie. Op die manier kunnen ze hun naam - hun merknaam eigenlijk - op een andere manier ten gelde maken."

Lees het volledige artikel (externe link)

50 favoriete restaurants van de Njam-chefs.
Selectie Oost-Vlaanderen

Verschenen in Feeling.be op 27 08 2012. Citaat:

Waar eten de njam-chefs als ze niet zelf aan het fornuis staan? Hun lijst van lievelingsrestaurants in Vlaanderen en Brussel was lang, de njam-redactie selecteerde er 50 uit.

Hier de selectie voor Oost-Vlaanderen.

De Vitrine, tweede bezoek

Verschenen in elidesc says op 06 06 2012. Citaat:

"Mijn favoriet van de avond is echter het hoofdgerecht met geitenlam. Op het bord verschijnt het geitje in de vorm van ragout en een gebakken stukje puur vlees. Daarnaast komen gebrande asperges, wrongel van geitenmelk en een krokantje als perfecte afwerking."

Lees het volledige artikel (externe link)

De Vitrine 'le bistrot de Kobe Desramaults'
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 22 05 2012. Citaat:

Gespot op de website van Michelin France
Reportage (in het Frans) over De Vitrine

De Vitrine - Gand: là où il faut être
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 22 05 2012. Citaat:

Gespot op de website van 'Les pieds dans le plat'
Verslag (in het Frans) van Gilles Pudlowski over zijn bezoek aan De Vitrine
Lees het verslag

De vitrine

Verschenen in Illyvanilly op 22 05 2012. Citaat:

"Wat volgde was weer eens een menu om duimen en vingers bij af te likken. Tartaar van West-Vlaams rund in een verrassende combinatie met hazelnoten, gevulde kool, en lamszadel (zoooo zacht!) met vlammekoek en knolselder. En die vlammekoek, dat kende ik niet, was een taartje van spek en uien, kan niet mis zijn hé! Een speurtocht op het internet leert mij dat dit zijn oorspong heeft in de Elzas."

The World's best 50 restaurants
Kobe Desramaults is coming man van België

Verschenen in nieuwsblad.be op 30 04 2012. Citaat:

"In de marge van de 50 beste restaurants ter wereld worden ook de runners up, de 50 kanshebbers zeg maar, bekendgemaakt. Dat zijn de 50 restaurants die net niet de top-50 halen. Opvallend is dat niet, zoals de vorige jaren, Geert Van Hecke, geciteerd wordt. De Karmeliet in Brugge komt niet meer in de lijst voor, maar wel Kobe Desramaults van In de Wulf in Dranouter) (Positie 92)."

Integrale uitzending van de Awards. Bron: YouTube.com

Lees het volledige artikel (externe link)

Dmuze: Waar eet Emm Verheyden?

Verschenen in DM magazine op 28 04 2012. Citaat:

De favoriete adressen van Emm Verheyden:
Caffé Internazionale, De Vitrine en Bar Tre.

Emm Verheyden is de oprichter van Thelistmag.com

Kobe Desramaults & Karel Viaene
DBand: Verbonden door leute en kliekjes

Verschenen in DM magazine op 14 04 2012. Citaat:

"Kobe over Karel: 'Hij is onwaarschijnlijk stressbestendig. In zijn restaurant geeft hij op zijn eentje 32 mensen eten, terwijl ze op zijn vingers zitten te kijken. Alles van superkwaliteit en perfect afgesmaakt. Karel gaat er helemaal voor, maar tegelijk laat hij makkelijk los. Dat apprecieer ik.'"

"Karel over Kobe: 'Hoe hij zijn zaak runt, met een equipe van twintig man, daar kijk ik dan weer met grote ogen naar. Ik zou het niet kunnen. Mijn personeel zou eenvoudigweg niet blijven. Kobe begrijpt perfect hoe het moet. Hij straalt gezag uit, zonder veel woorden. Ik heb hem nog nooit iemand zien uitkafferen. In zijn restaurant werken vele nationaliteiten: een Brit, een Ierse, een Fransman, een Ijslander. En al die neuzen wijzen moeiteloos in dezelfde richting.'"

Gespot op het web - De Vitrine

Verschenen in eigen redactie op 10 03 2012. Citaat:

Gespot op de blog 'Belgian Taste Buds'
Verslag van culinaire ervaring in De Vitrine
Lees het verslag (in het Engels)

De Flemish Foodies gefileerd

Verschenen in humo.be op 13 02 2012. Citaat:

Wat vinden jullie mekaars grote kracht?

KOBE DESRAMAULTS «Jason zijn eigenzinnigheid: hij kiest, neemt een standpunt in en wijkt daar niet meer vanaf. Dat is heel benijdenswaardig in deze tijd. Ik bedoel: wie durft dat nu nog met die crisis, een eigen zaak beginnen en een zware lening aangaan? En toch zegt Jason: 'Ik doe mijn gedacht en iedereen moet mij maar volgen.' En dat terwijl alles ook nog nooit zo onderhevig is geweest aan tendensen en impulsen als nu. Nooit eerder is er in de media zoveel over koks geschreven en gezegd, en mensen zijn daar heel gevoelig voor. Maar Jason trekt zich daar allemaal niks van aan en doet in J.E.F. gewoon wat hij wil.»

JASON BLANCKAERT «Wat ik bewonder aan Olly is dat hij alles zélf kan, niet alleen koken, maar ook plannen en organiseren. Mocht ik geen vriendin hebben, dan zou J.E.F. (de afkorting staat voor Jason en Famke, red.) al na zes maanden failliet zijn.»

Lees het volledige artikel (externe link)

Gespot op het web: 10 of best foodie destinations in Ghent

Verschenen in eigen redactie op 12 02 2012. Citaat:

Gespot op de website van 'The Guardian'
De Vitrine, J.e.f en Volta bij '10 Beste foodie bestemmingen in Gent'
Lees het verslag

Woestijnvis en koks Flemish Foodies werken samen aan tv-programma voor VT4

Verschenen in nieuwsblad.be op 01 02 2012. Citaat:

"Blanckaert bevestigt dat ze met Woestijnvis praten. Wat het programma precies wordt, willen de koks nog niet kwijt. 'Het zal natuurlijk iets met koken te maken hebben, maar het wordt geen doorsnee kookprogramma. We zijn dat ook nog aan het bespreken met elkaar. Er is ook nog geen contract ondertekend', zegt Blanckaert. 'We hebben inderdaad al verschillende keren gepraat', zegt Olivier Goris van Woestijnvis. 'Het is nog niet helemaal rond, maar de goesting om samen iets te doen, is wel groot.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Alle 5 Favoriet: Henk Rijckaert

Verschenen in De Standaard Magazine op 28 01 2012. Citaat:

De favoriete adressen van Henk Rijckaert:
De Vitrine (Gent), Per Bacco (Gent), Lepelblad (Gent), Frituur De Frietketel (Papegaaiestraat 89, Gent).

Henk Rijckaert is stand-up comedian.
Met zijn comedyshow 'Het experiment' trekt hij momenteel door Vlaanderen.

Lees het volledige artikel (externe link)

De Vitrine: Top Retro-Bistronomie

Verschenen in Be-Gusto op 24 01 2012. Citaat:

"In het buitenland is Kobe Desramaults terecht één van de meest besproken Belgische chefs en vaak wordt hij ook genoemd als Chef met groots potentieel. Het concept van deze bistronomie topper vinden wij alvast ook top, in de lijn van Le Chateaubriand in Parijs (nr9 World’s Best) en ook hier top gastronomie in een volkse ongedwongen sfeer. De creatieve keuken wordt bemand door Matthias Speybrouck en Niels Desnouck, met ervaring bij Noma, Oud Sluis en natuurlijk In De Wulf heeft Kobe hier alvast voor jonge toppers gezorgd."

Lees het volledige artikel (externe link)

De Vitrine: Klein maar fijn

Verschenen in Weekend Knack op 12 01 2012. Citaat:

"Wat op het bord komt is een vereenvoudigde spin-off van wat er in De Wulf wordt opgediend. De porties zijn klein maar fijn. Aperitiefhapjes worden extra aangerekend. Er is geen spijskaart, iedereen is verplicht het menu van vijf gangen te nemen (45 euro)."

Lees het volledige artikel (externe link)

Bistronomie: 8 uitstekende adressen.
Reportage: De betere bistronomie

Verschenen in Weekend Knack op 11 01 2012. Citaat:

Niet de chef maar het product is weer de ster. Na alle hypes van de voorbije jaren keert de culinaire wereld terug naar creatief klassiek en betaalbaar.

Weekend Knack presenteert de 8 belangrijkste vertegenwoordigers van de ongedwongen gastronomie:
Le Selecto (Brussel), Le Neptune (ELsene), Lieven (Brugge), Bistro Refter (Brugge), La Buvette (Brussel), De Vitrine (Gent), J.E.F (Gent), Veranda (Berchem).

Lees het volledige artikel (externe link)

Gespot op het web - Rock & Roll @ The Vitrine Ghent

Verschenen in eigen redactie op 03 01 2012. Citaat:

Gespot op de buitenlandse blog 'The Curious Eater'
Verslag van Sofie Delauw over haar culinaire ervaring in De Vitrine.
Lees het verslag (in het Engels).

De Vitrine = Ongedwongen Top

Verschenen in cuberdon-macaron.be op 21 12 2011. Citaat:

"De koks brengen het eten zelf aan tafel en vertellen met veel passie voor hun creaties. Iedere keer gaf ik mijn ogen de kost en luisterde ik met ingehouden adem naar hun verhaal. Toegegeven, het menu was een uitdaging, een kennismaking met nieuwe smaken en bereidingswijzen. Op het einde had ik het gevoel een culinaire grens verlegd te hebben."

Lees het volledige artikel (externe link)

10 bordjes die bijblijven
Selectie Bruno Vanspauwen 2012

Verschenen in De Standaard Magazine op 17 12 2011. Citaat:

Op een blaadje: de nieuwe restaurants die Bruno Vanspauwen dit jaar verrast en verrukt hebben, door hun originaliteit, hun durf, hun passie, hun kwaliteit, hun prijs en het liefst nog de combinatie van dat alles:
De Vitrine (Gent), Markt XI (De Haan), Les 3 P'tits Bouchons (Mont-sur-Marchienne), Yume (Sint-Pieters-Woluwe), Veranda (Berchem), Neptune (Brussel), De Kristalijn (Genk), Goffin (Sint-Kruis Brugge), 't Poorthuys (Genk), 't Vijfde Seizoen (Aalter).

Zelfs West-Vlaamse chefs kiezen voor Alaise

Verschenen in gva.be op 02 12 2011. Citaat:

"Ze voelden zich duidelijk aangesproken door de flair van hun gouwgenoten Eef en Michaël maar drie hippe West-Vlaamse chefs riepen gisteren de kijker toch op om voor Alaise te stemmen, het restaurant van de Ekerse deelnemers aan het vtm-programma 'Mijn restaurant!'."

Lees het volledige artikel (externe link)

Gentse topkoks beoordelen finalisten van 'Mijn Restaurant'

Verschenen in nieuwsblad.be op 01 12 2011. Citaat:

"De Flemish foodies, de Gentse topkoks Jason Blanckaert, Olly Ceulenaere en Kobe Desramaults, zijn de komende dagen te zien in het VTM-programma Mijn Restaurant. Met hun drieën beoordelen ze in de finale de keukens van Eef en Michaël in Blankenberge en Elodie en Amber in Ekeren."

Bekijk : Trailer finaleweek - Flemish foodies geven stemadvies

Lees het volledige artikel (externe link)

De Vitrine

Verschenen in elidesc says op 28 11 2011. Citaat:

"Samenvattend een delicieuze eetervaring, met duidelijke knipogen naar de In De Wulf stijl! Op korte tijd al uitgegroeid tot de Gentse top van de hedendaagse gastronomie. Als duidelijke minpuntjes dus het reservatiebeleid, het te snelle serveertempo en de slechte akoestiek. Gelukkig maken de kwaliteit van het eten, de ongedwongen stijl en de attente bediening deze handicaps net goed."

Lees het volledige artikel (externe link)

Chef Kobe Desramaults valt in de prijzen met In de Wulf en De Vitrine

Verschenen in nieuwsblad.be op 19 11 2011. Citaat:

In de Wulf en De Vitrine lopen als een trein. Tijd voor een nieuwe uitdaging?

'Grappig dat je het vraagt. Er zijn heel concrete plannen om volgend jaar in Gent een tweede zaak te starten. Die zou in de buurt van De Vitrine komen, en een soort cocktailbar worden waar je ook doorlopend kleine gerechtjes kunt krijgen. Een upgrade van een snackbar, met een even losse sfeer als in De Vitrine. Verder hebben we ook wilde plannen met de Flemish Foodies.'

Lees het volledige artikel (externe link)

Flemish Foodies jagen frisse wind door culinair Gent

Verschenen in nieuwsblad.be op 15 11 2011. Citaat:

"Volta en Vitrine, twee restaurants die nog geen jaar open zijn, scoren meteen in de restaurantgids GaultMillau. Achter die projecten staan twee jonge koks: Olly Ceulenaere en Kobe Desramaults. GaultMillau roept Volta uit tot 'de ontdekking van het jaar' en Vitrine tot 'het restaurant met de beste prijs-plezierverhouding'."

Ook Flemish Foodie Jason Blanckaert opende deze maand een nieuwe zaak: J.E.F

Lees het volledige artikel (externe link)

GaultMillau 2012 - Overzicht onderscheidingen

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011.
 • Chef van het jaar: Bart De Poorter - De Pastorale (Rumst)
 • Gastheer van het jaar: Va Doux Vent (Ukkel)
 • Beste ambassadeur van de Italiaanse keuken: Bruno Giovanni - Senza Nome (Schaarbeek)
 • Mooiste terras: Gasthof Halifax (Deinze)
 • Beste wijnkaart: Folliez (Mechelen)
 • Druiventros van het jaar: sommelier Marc Leveau van Le Pilori (Ecaussinnes-Lalaing)
 • Beste brasseriekeuken: Invincible (Antwerpen)
 • Beste desserts: Les Flâneries Gourmandes (Sint-Gillis)
 • Beste groenterestaurant: Philippe Fauchet (Saint-Georges-sur-Meuse) en Kobe Desramaults - In de Wulf (Dranouter)
 • Beste prijs-plezierverhouding: De Vitrine (Vlaanderen), Leonor (Brussel) en Cuisinémoi (Wallonië)
 • Jonge topchefs van het jaar: Dimitri Leysens van Magis (Tongeren), Thomas Locus van Bistro Margaux (Sint-Martens-Bodegem), Pierre Massin van Chai Gourmand (Gembloux)
 • Ontdekking van het jaar: Volta (Gent)

Masterclass: Seizoen 4 - Aflevering 7
Kobe Desramaults

Verschenen in kanaalz.be op 07 11 2011. Citaat:

Claudia Allemeersch, 'Beste Hobbykok van Vlaanderen' (2009), gaat opnieuw tien weken lang in de leer bij chef-koks. In het culinaire KanaalZ programma Masterclass bereiden de chef-koks telkens een topgerecht en een verrassingsgerecht, met de nadruk op 'gezond, lokaal en gemakkelijk thuis te bereiden'.

Aflevering 7: Kobe Desramaults- In de Wulf

Boek: De chefs van België.
De smaakmakers van de Belgische keuken.

Verschenen in eigen redactie op 04 11 2011. Citaat:

In De chefs van België maakt u kennis met de meest invloedrijke Belgische chefs van het moment. Meer dan 30 chefs vertellen hier openhartig over hun culinaire ideeën en geven hun visie op de Belgische keuken van vandaag. Alle chefs stellen ook drie signatuurgerechten voor.

In De chefs van België vindt u gerechten van onder meer Peter Goossens, Geert Van Hecke, Kobe Desramaults, Kwinten De Paepe, Lionel Rigolet, Johan Segers, Yves Mattagne, Roger Van Damme, Viki Geunes, Sang-Hoon Degeimbre, David Martin, Bart De Pooter, Thierry Theys, Maxime Collard, Gert De Mangeleer, Filip Claeys en nog vele andere smaakmakers van de Belgische keuken.

De chefs van België
ISBN: 9789020997408, Verkoopprijs: 49,99 EUR
Aantal pagina's: 500
Auteurs: Willem Asaert, Marc Declercq
Meer info: Lannoo.be

Tafelen: De Vitrine
Bistro met actuele bereidingen

Verschenen in Weekend Knack op 25 10 2011. Citaat:

"Wat op het bord komt is een vereenvoudigde spin-off van wat In de Wulf wordt opgediend. De porties zijn klein maar fijn. Aperitiefhapjes worden extra aangerekend. Er is geen spijskaart: iedereen moet het menu van vijf gangen nemen (45 euro)."

Beoordeling keuken: 8/10. prijs-kwaliteit geproefde menu: 8/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

De Vitrine

Verschenen in Belmodo.tv op 15 10 2011. Citaat:

"Buzy foodish brain achter dit zeer progressief staaltje bistro is de jonge maar zeer fel besproken Kobe Desramaults. De topkok, die al een paar jaar 1 ster telt met zijn In De Wulf in het mooie en zeer muzikale Dranouter, introduceert een stukje Heuvelland in Gent. Gevolg? De second hometown van menige studerende streekgenoten van Kobe is plots hipper dan vooruitstrevende en culinaire steden als Londen, Parijs en New York. Als dat geen culturele, culinaire meevaller is, je hoeft niet te reizen om internationale topklasse op en rond het bord te ondergaan. En je krijgt enkel zeer eerlijke, eenvoudige soms ook vergeten producten van eigen bodem geserveerd."

Lees het volledige artikel (externe link)

Matthias Speybrouck is een kooktalent.

Verschenen in focus-wtv.tv op 09 10 2011. Citaat:

Reportage over De Vitrine, Kobe Desramaults en zijn chefs Matthias Speybrouck en Niels Desnouck.

De Vitrine

Verschenen in alledagenhonger.be op 08 10 2011. Citaat:

"En heel soms is eten machtig en er pal op, bord na bord. Alsof je kletsen krijgt. Maar dan wel van die goeie, die u doen voelen dat je leeft. Wel, de Vitrine is er recht op, van ’t begin tot einde. En of we kletsen krijgen."

Lees het volledige artikel (externe link)

De Vitrine

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 07 09 2011. Citaat:

"Het dessert, pruimen met platte kaas en brioche is een uitstekende afsluiter. Het comfort in deze kleine, lawaaierige ruimte is niet je dat, maar de laagdrempelige aanpak zorgt ervoor dat je voor een betaalbare prijs kan genieten van hedendaagse topgastronomie. Zelden zo lekker gegeten."

Beoordeling Zone09: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

DMuze: The Happy Eater
Agnes Govaerts bezoekt De Vitrine

Verschenen in DM magazine op 03 09 2011. Citaat:

"Het enthousiasme stijgt bij het gepocheerde eitje met krokant kippenvel, gepekelde Chinese kool en warmoes. Wat een verrassend gerecht, gepuurd uit de éénvoudigste ingrediënten. De rog met karnemelk en postelein die volgt krijgt unanieme goedkeuring, maar een lichte euforie maakt zich van de eters meester bij de geroosterde lamsschouder met radijs en kool."

Avond van duizend-en-één smaken
De Vitrine te Gent

Verschenen in Steps op 01 09 2011. Citaat:

"Voor keuzestress is hier geen plaats: er is welgeteld één vijfgangenmenu, dat desgewenst met een extra voorgerecht kan worden aangevuld. Het maakt dat je je haast verbonden gaat voelen met de andere gasten, van wie je zeker weet dat zij exact dezelfde gerechten krijgen voorgeschoteld op nagenoeg net hetzelfde tijdstip."

De Vitrine

Verschenen in vierbordjes.be op 25 08 2011. Citaat:

"Het tweede voorgerecht is een opgestoken middenvinger naar alle chefs die denken dat je een veelvoud aan dure ingrediënten nodig hebt om boeiende gerechten te creëren: een doormidden gesneden gebrande courgette, daarbovenop enkele sappige halfrauwe schijven courgette, een sausje met dille. Zo gewoon, maar zo onweerstaanbaar lekker."

Lees het volledige artikel (externe link)

Kokpit met Kobe Desramaults.
Chef-kok In de Wulf te Dranouter en De Vitrine te Gent.

Verschenen in focus-wtv.be op 15 08 2011. Citaat:

Kobe Desramaults zoekt het graag niet te ver. In Kokpit vertelt hij over zijn liefde voor lokale producten. Dries laat hem ook proeven van zelfgevangen garnalen.

De Vitrine

Verschenen in Tasting The Good Life op 06 08 2011. Citaat:

"We hadden ervoor geopteerd om een extra voorgerecht te nemen, de beste keuze van de avond. Wat er op m’n bord verscheen, was één van de lekkerste smaakcombinaties die ik ooit heb gegeten. Gelakt buikspek met een crème van pompoen en mostergraantjes. Het samenspel van die drie smaken was verbluffend, ik kon bijna janken van contentement."

Lees het volledige artikel (externe link)

Gentse topchefs serveren snacks op Dranouter

Verschenen in nieuwsblad.be op 05 08 2011. Citaat:

"Het jonge Gentse kooktrio gaat op Dranouter een nieuwe uitdaging aan: ze zullen de favoriete gerechten van drie artiesten op de wei verkopen in snackvorm.'Voor de Ier Luka Bloom is dat uiteraard Irish stew', zegt Kobe Desramaults, die al twee keer met koksmuts en fornuis op het festival stond. 'Adamo eet graag spaghetti alla Norma en Ozark Henry is verslaafd aan sabayon met bier en seizoensfruit.'. Die gerechten hebben we vertaald naar fastfoodvormen, zonder de oorspronkelijke smaak te verliezen."

Bekijk het fragment van hun passage in Villa Vanthilt.

Lees het volledige artikel (externe link)

A Table: De Vitrine

Verschenen in Illyvanilly op 26 07 2011. Citaat:

"oor het hoofdgerecht heb ik eigenlijk geen woorden genoeg. Lamsbuik, (lees: supermals vlees met het nodige vet aan) met een mengeling van boontjes, erwtjes en tuinbonen met munt. Daarbij kwam béarnaise saus. Het vlees smelt in je mond, de boontjes zijn heel fris groen met die munttoets en dan die béarnaise daarbij: grandioos! Ik zou zelf niet aan die combinatie denken, en het paste uitstekend!"

Gent zoals u het nog nooit zag – De Vitrine – Nummer vijf

Verschenen in Vertellementen.be op 25 07 2011. Citaat:

"De Vitrine is machtig, zo machtig. Zeker als je, zoals ik, aan de toog kan eten en de gezellige bedrijvigheid van de mensen die er werken kan zien. Het is alleen maar met de kracht van een meesterchef, de skills van gedreven personeel en de schoonheid (u moet gaan kijken naar het ontroerend mooi pand) van alles rondom u, dat het mogelijk is om zoiets perfects af te leveren. Een parel, dus. In een schitterende buurt in Gent."

Lees het volledige artikel (externe link)

Rock & Roll Kitchen met Flemish Foodies
op Dranouter Festival!

Verschenen in humo.be op 20 07 2011. Citaat:

"Nu introduceert Dranouter de Flemish Foodies: drie chefs met een eigenzinnige visie op koken. Zorgen voor rock-'n-roll in de festivalkeuken: Jason Blanckaert (J.E.F, Gent ), Olly Ceulenaere (Volta, Gent) en - opnieuw - Kobe Desramaults. Centraal in de keuken staan streek- en de seizoensgebonden producten, maar de drie koks willen vooral plezier maken door samen te werken, te creëren en te realiseren."

Lees het volledige artikel (externe link)

Aan Tafel: De Vitrine

Verschenen in De Standaard Magazine op 09 07 2011. Citaat:

"Ik hou wel van die jonge koks die zich Flemish Foodies noemen. Ze trekken hun ingrediënten uit de Vlaamse klei, maar tillen ze nadien op naar een werelds niveau: eigentijds, licht, creatief, verrassend, gedurfd. Ze gaan voor kwaliteit, maar zonder het sérieux dat daarmee zo vaak gepaard gaat. Rock 'n' roll in the kitchen: eindelijk."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (zeer goed).

Lees het volledige artikel (externe link)

Vitrine: lawaaierig lekker.

Verschenen in nieuwsblad.be op 25 06 2011. Citaat:

"Slotsom: Onze smaakpapillen werden gestreeld, onze portemonnee is maar een beetje lichter (79 euro voor drie glazen wijn, een fles water, twee koffies en twee lunches), onze oren tuiten nog wat na en de foodiesfeer zonder tierlantijntjes is aanstekelijk."

Lees het volledige artikel (externe link)

Kobe Desramaults opent vanavond nieuw restaurant in Gent.

Verschenen in focus-wtv.be op 17 06 2011. Citaat:

"Het ziet er een authentieke slagerij uit, en dat is het ook geweest, maar vanaf vanavond opent hier restaurant De Vitrine. Dit is al de tweede zaak van sterrenchef Kobe Desramaults, van In De Wulf in Dranouter. De Vitrine - de naam verwijst naar de rosse buurt van Gent hier vlakbij- is bovendien een familiegebeuren. Eef Desramaults, de zus van, wordt het gezicht van deze nieuwe West-Vlaamse enclave in Gent."

Lees het volledige artikel (externe link)

'Beste kok' opent bistro in rosse buurt.

Verschenen in nieuwsblad.be op 11 06 2011. Citaat:

"Dat de zaak de naam De Vitrine meekrijgt, is een speelse knipoog naar de buurt, waar nogal wat dames hun waren in de vitrine aanbieden. In de restaurantruimte achteraan zal plaats zijn voor maximum dertig personen. 's Middags is er een driegangenmenu aan ongeveer 25 euro, 's avonds een vijfgangenmenu aan 45 euro. Er zal telkens maar één kaart zijn, maar die zal heel snel wisselen."

Lees het volledige artikel (externe link)

De Vitrine, Kobe Desramaults' nieuwe restaurant in Gent.

Verschenen in eigen redactie op 19 03 2011. Citaat:

Fotograaf Piet De Kersgieter maakte deze teaser voor het nieuwe restaurant van Kobe Desramaults te Gent: De Vitrine.
Bron video: Vimeo.com

De bistro is nog niet open. Opening is voorzien voor 17 juni 2011.

Tendens Goesting: West-Vlaamse chefs in Gent.

Verschenen in focus-wtv.tv op 04 03 2011. Citaat:

"We beginnen in Gent met drie West-Vlaamse topchefs die hun stempel buiten de West-Vlaamse provinciegrenzen drukken. Hier vind je vandaag de Flemish Foodies op hun wekelijks rendez-vous in een West-Vlaams café: Kobe Desramaults, Jason Blanckaert en Olly Ceulenaere."

In de reportage worden de Gentse projecten van de drie chefs belicht. Kobe Desramaults geeft in avant-première toelichting bij zijn nieuw project in de Brabantdam te Gent.

Oude slagerij wordt hip restaurant.
Bistro De Vitrine te Gent.

Verschenen in hln.be op 27 01 2011. Citaat:

"Qua interieur zal er niet veel veranderd worden. De binneninrichting van de vroeger slagerij is bewaard gebleven, compleet met tegels en vleeshaken. Dat stuk wordt de aperitiefruimte. In een tweede ruimte komt het eigenlijke restaurant, maar er zal slechts plaats zijn voor 30 mensen aan bistrotafeltjes. Er is wel een open keuken."

Kobe Desramaults opent bistro in Gent

Verschenen in nieuwsblad.be op 12 01 2011. Citaat:

"In de keuken zullen twee jonge koks staan. Niels Desnouck werkte twee jaar in In de Wulf en in het restaurant Noma in Kopenhagen, dat onlangs tot het beste restaurant van de wereld werd bekroond. Zijn kompaan Matthias Speybrouck werkte twee jaar bij Sergio Herman en in In de Wulf. Hij wordt chef."

Lees het volledige artikel (externe link)

Kobe Desramaults, de beste van België.
Grenzen doorbreken.

Verschenen in standaard.be op 11 12 2010. Citaat:

"Ik wil de keuken van In De Wulf brengen, maar dan met een hoog rock-'n-rollgehalte. We zullen er ook met lokale producenten werken en met groenten uit onze tuin. De gerechten zullen iets bruter zijn dan hier. De tafels zullen niet gedekt zijn, de klanten nemen hun bestek zelf. Ik zal ook geen hapjes serveren, maar enkel een wekelijks veranderend menu. Het moet jonge mensen motiveren om weer uit eten te gaan en kwaliteit op het bord te krijgen, zonder chic te doen of een hoge rekening te betalen. Het is het moment om grenzen te doorbreken."

Lees het volledige artikel (externe link)

Topkok Kobe Desramaults opent bistro aan 't Zuid

Verschenen in standaard.be op 09 11 2010. Citaat:

"'Mijn zus Eef, die eerder bij mijn moeder en nu weer bij mij werkt, zal de zaak leiden. Naast de jonge koks komt er personeel voor de bar en de zaal. Op dinsdag, wanneer In de Wulf dicht is, zal ik er ook zijn. Ik superviseer de keuken en stel met de koks het menu samen. We werken met een wekelijks veranderend menu.', vertelt Kobe Desramaults."

Lees het volledige artikel (externe link)

Kobe Desramaults

Verschenen in eigen redactie op 01 10 2010. Citaat:

Bron: Vimeo.com - Credits: Piet De Kersgieter

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.