X

Volgens onze bronnen bestaat deze zaak momenteel niet meer.

De Vitrine - Bistro Kobe Desramaults

Restaurant De Vitrine - Bistro Kobe Desramaults, Gent

Adres:

Brabantdam 134
9000   Gent

Toon de ligging

Type:

Restaurant, bistro

Keuken:

Belgisch, Frans

Michelin '16:

Pagina 241
Comfort: 1 vork

GaultMillau '16:

Pagina 286
Keuken: 14.0 /20

De Vitrine - Bistro Kobe Desramaults in de media

Kobe Desramaults, Seppe Nobels en EVA introduceren vegetarische kookopleiding

Verschenen in knackweekend.be op 12 02 2015. Citaat:

"Dat steeds meer mensen ervoor kiezen om regelmatig vegetarisch te eten, is geen nieuw gegeven. Dat bewijst onder andere het grote succes van allerhande acties zoals Dagen Zonder Vlees. Jammer genoeg wordt er in de koksopleidingen weinig tot geen aandacht besteed aan de plantaardige en vegetarische keuken."

"Met 'Vegucation' brengt EVA vzw, in samenwerking met de twee topchefs Kobe Desramaults (In De Wulf) en Seppe Nobels (Graanmarkt 13) daar verandering in. 'Zo zullen toekomstige koks voorbereid zijn op de toenemende vraag naar vegetarische gerechten en kunnen ze meewerken aan de evolutie naar lekkere en gezonde voeding die ook duurzaam is', meent de organisatie."

Lees het volledige artikel (externe link)

De Vitrine, Gent

Verschenen in vaut le voyage op 18 04 2014. Citaat:

"Meerdere gangen volgen elkaar in een aangenaam tempo op, en elke gang spreekt tot de verbeelding. We krijgen achtereenvolgens scheermesjes met wat jonge komkommer en zuring (heerlijk), aardappelsliertjes met gezouten makreel en look (de gang die ons het meest in vervoering brengt), paddenstoelen met een bos lentekruiden (dachten we daarnet dat we in vervoering waren, dan zijn we nu in hogere sferen), holsteinrund op groene haver (voor de andere kant is rund vervangen door een lekker eitje), een geitenkaasje met pastinaak (het optionele extra gerechtje en uiteindelijk eerder overbodig), en ten slotte duindoornijs met yoghurt, nougat en caramel (mogen we dit aub elke dag voorgeschoteld krijgen)."

Lees het volledige artikel (externe link)

Gesprekken in de hak van van de laars
Kobe Desramaults op bezoek bij Thomas Siffer

Verschenen in De Standaard Magazine op 08 02 2014. Citaat:

In zijn huis in de hak van de Italië ontvangt Thomas Siffer mensen die hem intrigeren. Met een hoek af, met een verhaal of met een handleiding – het liefst nog de drie samen.
Deze week in Standaard Magazine: Kobe Desramaults.

"Hij kookt in zijn eentje, in een knisperende kou. Op zijn sokken in het gras rolt hij zelfgemaakte pasta uit op het betonnen blad van onze buitenkeuken. 'Zouden jullie het erg vinden als ik vanavond zou koken?' heeft hij gevraagd en in die ene zin lag de schoonheid van zijn karakter samengevat, dat van een Vlaamse reus waarin een hart van pluimen werd gestopt. Aan tafel geloven we even later niet wat onze smaakpapillen onze hersenen proberen wijs te maken. Want de ravioli met een vulling van ui en pijnboompitten, de salade van zelf geteelde romanesco en vers geplukte veldbloemen en de geroosterde bloemkoolbladeren met ansjovis en kappertjes doen ons bijna geloven dat er een scheppende oppermacht bestaat."

Ter info Thomas Siffer blogt ook vanuit Italië:
Intermezzo Italiano

Lees het volledige artikel (externe link)

In de buurt van restaurant De Vitrine - Bistro Kobe Desramaults

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.