De Superette - Bakkerij Kobe Desramaults

Alle persartikels over restaurant De Superette - Bakkerij Kobe Desramaults

Dit is het beste ‘casual restaurant’ van het land

Verschenen in nieuwsblad.be op 21 06 2017. Citaat:

De Superette in de Guldenspoorstraat is het hoogst genoteerde Belgische restaurant in de Europese Gourmet Casual, een Europese lijst met 200 ‘casual’ restaurants.
 
Voor het eerst brengt Opinionated About Dining (OAD), de website van de invloedrijke foodblogger Steve Plotnicki, een Europese top tweehonderd uit voor gourmet casual restaurants. De lijst bundelt chefs die hebben gekozen voor een informeel concept, in plaats van een gastronomisch restaurant. Ze serveren degustatiemenu’s voor minder dan 75 euro per persoon of hoofdgerechten tussen 20 en 30 euro.

Lees het volledige artikel (externe link)

'De Superette' in Gent: Goed voor lichaam en planeet

Verschenen in knackweekend.be op 08 10 2015. Citaat:

's Lands beste nieuwe restaurantconcept, De Superette te Gent, doet zijn naam alle eer aan.

In De Superette draait alles rond manueel gebakken zuurdesembrood, gemaakt met bloem van biologische granen, gemalen in oude windmolens. Hier gaat men vooruitstrevend te werk met oude tradities en speelt men sterk in op het seizoensaanbod.

WeekendKnack genoot van de speciale sfeer en taferelen in de keuken.

Beoordeling keuken: 7/10.
Prijs/kwaliteit: 7/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

Mega content van De Superette in Gent

Verschenen in Koken op hakken op 08 03 2015. Citaat:

"Ik eet écht graag brood, en ik kan je zeggen, van dit brood werd ik oprecht ontroerd. Meer nog ik zou ervan kunnen overleven, gewoon met wat goeie boter, en ik ben een mega happy foodie!
Maar ook de rest klopt, de no nonsense inrichting en dito bediening, maar toch met passie in, dat zie je als ze bakken, dat zie je als je je 'boterhammetje' krijgt, in alles zie je het vakmanschap en de passie."

Lees het volledige artikel (externe link)

De Superette, Gent

Verschenen in goestjes.be op 17 02 2015. Citaat:

"De mosselen die volgden waren klaargemaakt met cider, peterselie en spek met daarbij enkele toast van het Superette brood. Als laatste hartige gerecht kozen we voor witloof op de barbecue met saus van gerookte ham en boekweit. Prachtig krokant witloof met een zuurzout sausje en krokant gepofte boekweit zorgden voor een festijn op ons bord. Opnieuw – net zoals bij de spruitjes- een oervlaamse groente in een verrassend jasje."

Lees het volledige artikel (externe link)

Kobe Desramaults, Seppe Nobels en EVA introduceren vegetarische kookopleiding

Verschenen in knackweekend.be op 12 02 2015. Citaat:

"Dat steeds meer mensen ervoor kiezen om regelmatig vegetarisch te eten, is geen nieuw gegeven. Dat bewijst onder andere het grote succes van allerhande acties zoals Dagen Zonder Vlees. Jammer genoeg wordt er in de koksopleidingen weinig tot geen aandacht besteed aan de plantaardige en vegetarische keuken."

"Met 'Vegucation' brengt EVA vzw, in samenwerking met de twee topchefs Kobe Desramaults (In De Wulf) en Seppe Nobels (Graanmarkt 13) daar verandering in. 'Zo zullen toekomstige koks voorbereid zijn op de toenemende vraag naar vegetarische gerechten en kunnen ze meewerken aan de evolutie naar lekkere en gezonde voeding die ook duurzaam is', meent de organisatie."

Lees het volledige artikel (externe link)

De Superette

Verschenen in In Search of Taste op 18 12 2014. Citaat:

"De bakkerin van dienst is de Amerikaanse Sarah Lemke. Zij liep enkele jaren geleden stage bij 'In De Wulf' en Desramaults was direct betoverd door haar gedreven- en bezetenheid van het brood bakken. Samen met haar richtte hij De Superette op. Lemke bakt er het brood, zoals vroeger, in een houtoven en met biologisch meel gemalen in een windmolen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Concept Restaurant Awards 2014
Leaders Club Belgium

Verschenen in eigen redactie op 25 11 2014. Citaat:

Op maandag 24 november vond in Horeca Expo de finale van de 'Concept Restaurant Awards' plaats. Deze competitie wordt tweejaarlijks georganiseerd door Leaders Club Belgium. Hierbij worden Belgische restaurantconcepten, die innovatief en trendy zijn, bekroond. Belangrijke aandachtspunten bij de evaluatie zijn food, inrichting, marketing en communicatie.

Uit alle ingeschrevenen werden 6 horecaconcepten geselecteerd: Bia Mara (Brussel), De Superette (Gent), Love Fish (Antwerpen), Pistolet Original (Brussel), Poule & Poulette (Antwerpen) en The Ribhouse (Gent). Deze 6 genomineerden presenteerden tijdens de finale hun concept aan een vakjury en het publiek.

Uiteindelijke winnaars werden:

  • Gouden Palm: De Superette, Gent
  • Zilveren Palm: Pistolet Original, Brussel
  • Bronzen Palm: Poule & Poulette, Antwerpen

Tijdens deze gala-avond werd eveneens een Innovation Award uitgereikt aan chef-kok Sergio Herman. Sergio Herman streeft in zijn restaurantprojecten steeds naar een totaalbeleving voor zijn gasten en is een inspiratiebron voor vele andere chefs en restaurateurs.

Diner @ De Superette

Verschenen in elidesc says op 20 11 2014. Citaat:

"De Superette kiest er voor om gerecht na gerecht na gerecht op tafel te zetten. Niet alles tegelijkertijd, wat ik – onder meer omwille van de grootte van het tafeloppervlak – wel kan appreciëren. Als eerste komt de Pizza 'worst', tomaat, ui, mozzarella. Over de pizza zijn we eensluidend: geslaagde houtovenkorst en pure smaken. We vermoeden al een eindje dat de avond niet meer stuk kan, maar nu zijn we het zo goed als zeker!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Breakfast @ De Superette

Verschenen in elidesc says op 20 10 2014. Citaat:

"Bij De Superette serveren ze twee getoaste boterhammen met daarop een gepocheerd of gestoomd eitje dat zich o zo heerlijk laat doorprikken en dan z’n dooier prijsgeeft. Top!"

Lees het volledige artikel (externe link)

De Superette, Gent

Verschenen in Captain Critic op 13 09 2014. Citaat:

"Het brood bij de maaltijd is overigens niet minder dan fantastisch, wat niet hoeft te verbazen aangezien de Superette overdag ook een bakkerij is, met échte houtoven. Uit die houtoven komt ook het tweede hoofdgerecht: een fabuleuze pizza met worst en broccoli. De kokkin komt die zelf aan tafel brengen en heeft de briljante suggestie om het mosselvocht van het vorige gerecht te laten staan en de pizzakorst daarin te doppen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Place: De Superette, Gent

Verschenen in Venuez op 27 08 2014. Citaat:

"Het idee om een eigen bakkerij op te starten kwam er nadat Kobe voor In De Wulf op zoek was naar écht zuurdesembrood, zonder gist. Omdat hij zo gefrustreerd raakte over de complexiteit van het bakproces, ging hij op zoek naar iemand die wél de kneepjes van het vak beheerste. Die vond hij in Sarah Lemke, een absolute specialiste in vuur, meel, granen, deeg en bakken. Al hun ingrediënten komen van lokale leveranciers uit de buurt en zijn van natuurlijke origine."

Lees het volledige artikel (externe link)

De Superette, Gent

Verschenen in elidesc says op 13 07 2014. Citaat:

"Ikzelf kies voor de bietensalade met gerookte yoghurt en granen. Voor mij komt een diep bord te staan waarin een met zorg gedresseerde portie rode en concentrisch gestreepte bieten mij toelachen. Ze zijn alleen met niet zo overdreven veel. Complimenten wel voor de überschattige klavertjes die het bord frisheid geven!"

Lees het volledige artikel (externe link)

De Superette, Gent

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 03 07 2014. Citaat:

"Hoofdgerecht wordt kraakverse, zoete duinasperges uit Ghyvelde met hoeve-ei, bereid op een bijzondere variant van hollandaise: deels goudbruin gegrild, deels in rauwe slierten met toefjes saus en enkele discrete blaadjes salie. Kwaliteit ten top."

Beoordeling DM.city Gent: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

De Superette, Gent

Verschenen in gentblogt.be op 25 06 2014. Citaat:

"Wie het restaurant enkel beoordeelt op de prijzen, is op een dwaalspoor geraakt. Het voedsel is met veel zorg bereid, de smaken zitten juist, en ik durf te opperen dat het gerechtvaardigd is om hiervoor een weinig extra te betalen. Het is zeker niet allemaal onvoorwaardelijk perfect (de harde croissants en de karige groene salade), maar soms komt het wel dicht in de buurt (de bieten en de eiersalade). Op zijn minst gaat u, zoals ik, eens langs met grote vooringenomenheid. Ik heb mijn mening alvast in positieve zin moeten bijstellen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Aan Tafel: De Superette

Verschenen in De Standaard Magazine op 14 06 2014. Citaat:

"Desramaults komt vaak in de media, en onlangs nog werd In De Wulf door bloggers en foodies uitgeroepen tot beste restaurant van Europa. Dat creëert alsmaar hogere verwachtingen, en ik was niet van plan hem bordjes cadeau te doen. Maar hier kan ik niet tegenop. De Superette is ruw en simpel, maar steengoed."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend).

Lees het volledige artikel (externe link)

De Superette, Gent

Verschenen in Belmodo.tv op 09 06 2014. Citaat:

"Wij gingen voor een glaasje bubbels en probeerden de pastrami op Dederzeed met zuurkool en keiemtaler kaas & croque-monsieur van duroc ham en pas de rouge. Sommige reviews hebben het over 'snelle hap' en 'kleine snacks', wat volgens mij het understatement of the year is. Wie dol is op nieuwe smaken ontdekken en dat zonder al te veel poespas moet hier dringend langskomen!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Sterrenchef opent bakkerij in vroegere superette

Verschenen in nieuwsblad.be op 31 05 2014. Citaat:

"Het hart van de Superette is een speciaal gemetselde houtoven. Je kunt er ontbijten, ‘s middags en ‘s avonds eten, er staan twee houtgestookte grills en achter een mooie houten toog is een topbarista in de weer. Het interieur is een mengeling van bric à brac en nonchalante chic."

Lees het volledige artikel (externe link)

De vrouwen van De Superette van Kobe Desramaults

Verschenen in DM magazine op 17 05 2014. Citaat:

Reportage van journaliste Margot Vanderstraeten over de vrouwen van De Superette, de nieuwe zaak van Kobe Desramaults die deze maand opent te Gent: Sarah Lemke (bakker De Superette), Rose Green (sous-chef In De Wulf, inspirator en projectleider De Superette), Pamela Brunton (chef-kok De Superette), Valentine Wanders (barista De Superette), Eef Desramaults (administratie en coördinatie De Superette)

Lees het volledige artikel (externe link)

Sterrenchef Kobe Desramaults bakt het bruin in Gent.
Interview Kobe Desramaults en Sarah Lemke

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 10 05 2014. Citaat:

"De Superette opent op 21mei. Het wordt een - hou je vast - bakkerij annex ontbijtplek annex lunchplek annex restaurant met terras en twee barbecues. Op de kaart brood, goed bier, kleine snacks en brasseriegerechten. Superette wordt wél helemaal back to basics."

"Behalve bakkersvrouw Sarah Lemke zullen er ook barmannen, een barista en koks werken. De equipe wordt geleid door Rose Green, de Ierse souschef van In De Wulf en één van de drijvende krachten achter het project. In totaal zet Desramaults een team van tien man in."

Lees het volledige artikel (externe link)

Gesprekken in de hak van van de laars
Kobe Desramaults op bezoek bij Thomas Siffer

Verschenen in De Standaard Magazine op 08 02 2014. Citaat:

In zijn huis in de hak van de Italië ontvangt Thomas Siffer mensen die hem intrigeren. Met een hoek af, met een verhaal of met een handleiding – het liefst nog de drie samen.
Deze week in Standaard Magazine: Kobe Desramaults.

"Hij kookt in zijn eentje, in een knisperende kou. Op zijn sokken in het gras rolt hij zelfgemaakte pasta uit op het betonnen blad van onze buitenkeuken. 'Zouden jullie het erg vinden als ik vanavond zou koken?' heeft hij gevraagd en in die ene zin lag de schoonheid van zijn karakter samengevat, dat van een Vlaamse reus waarin een hart van pluimen werd gestopt. Aan tafel geloven we even later niet wat onze smaakpapillen onze hersenen proberen wijs te maken. Want de ravioli met een vulling van ui en pijnboompitten, de salade van zelf geteelde romanesco en vers geplukte veldbloemen en de geroosterde bloemkoolbladeren met ansjovis en kappertjes doen ons bijna geloven dat er een scheppende oppermacht bestaat."

Ter info Thomas Siffer blogt ook vanuit Italië:
Intermezzo Italiano

Lees het volledige artikel (externe link)

Kobe Desramaults opent ambachtelijke bakkerij in Gent

Verschenen in standaard.be op 27 12 2013. Citaat:

"Rose Green, zijn sous-chef in In De Wulf, zal twee dagen per week zowel De Vitrine, als De Superette opvolgen. De bakkerin wordt Sarah Lemke, een Amerikaanse uit Wisconsin die alles over bakken in een houtoven weet. De naam Superette Edwin blijft ook op de gevel staan. Kobe hoopt zijn ambachtelijke bakkerij te kunnen openen in mei 2014."

Lees het volledige artikel (externe link)

Sterrenchef bakt brood én pizza's.
Kobe Desramaults opent De Superette

Verschenen in Het Laatste Nieuws op 21 12 2013. Citaat:

"Artisanale bakkerij 'De Superette' van Kobe Desramaults opent binnenkort in de oude gebouwen van Superette Edwin in de Hofstraat. De Superette biedt naast artisanale broden ook sandwiches, ontbijt en pizza aan. (...) 'Enkele maanden na opening willen we dan ook maaltijden 's avonds serveren.'"

Kobe Desramaults is in Gent op zoek naar een loods om artisanale bakkerij te beginnen.

Verschenen in nieuwsblad.be op 01 02 2013. Citaat:

"In In De Wulf bak ik sinds een tijd mijn eigen brood, in een houtoven. Het is echt zuurdesembrood, zonder gist. Super krokant en met een goed zuurtje in. Ik vind mijn brood zo lekker dat ik het wil delen met de Gentenaars. Want er is bijna geen goed brood meer te vinden in Gent.' Sterrenchef Kobe Desramaults is op zoek naar een grote loods om zijn bakkerij in te beginnen. ‘Ik denk aan zo'n 300 vierkante meter, want er moeten twee grote houtovens - van elk vier op vier meter - komen, een atelier, rijskamer, verkoopruimte en een koffiebar', zegt Desramaults. ‘Ik zoek niet alleen in het centrum, maar ook in wijken met veel jonge mensen, zoals Ledeberg.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.