X

Volgens onze bronnen bestaat deze zaak momenteel niet meer.

De Avonden

Restaurant De Avonden, Gent

Adres:

Ham 39
9000   Gent

Toon de ligging

Type:

Restaurant

Keuken:

Belgisch, Frans

Formules:

Dagschotel - menu

De Avonden in de media

Flemish Food Fest - 30 juni 2013
Beste koks ter wereld palmen Dok in.

Verschenen in standaard.be op 19 03 2013. Citaat:

"De drie Flemish Foodies palmen op 30 juni Dok in voor het grote 'Flemish Food Fest!'. Onder meer de 'beste kok ter wereld', Rene Redzepi van het Deense Noma, zal er tonen wat hij kan."

'Alle koks zullen een eigen interpretatie maken van gerechten van de Gentse negentiende-eeuwse kok Philippe Cauderlier', zegt Ceulenaere. 'De wereldbekende koks zullen 's avonds koken voor een beperkt publiek van zo'n 70 mensen. Maar de hele dag organiseren de Foodies een culinair feest op Dok, waar alle Gentenaars van kunnen meegenieten. Twaalf chefs zullen street- en fingerfood maken aan een barbecue-eiland. Het gaat om de crème de la crème van de Belgische gastronomie.'

Meer info: website Flemish Food Fest

Lees het volledige artikel (externe link)

NorthSeaChefs

Verschenen in eigen redactie op 11 03 2013.

Vandaag werd in restaurant De Jonkman te Brugge het project 'NorthSeaChefs' gelanceerd. Vlaams minister-president Kris Peeters zette zijn handtekening onder het 'Charter NorthSeaChefs'. Met dit charter verbinden enkele keukenchefs zich ertoe om te werken met Belgische zeevis of de bijvangst van Belgische aanvoer. Peeters ondersteunt het project met 159.000 euro.

Reeds drie jaar werken chefs Filip Claeys (De Jonkman, Sint-Kruis), Rudi Van Beylen (Hof ten Damme, Kallo) en Danny Huyghebaert (Vlaamse Schelpdier en Vis Coöperatie, Nieuwpoort) aan een vernieuwend project om de vangst van vis te verduurzamen. Hun 'NorthSeaChefs' project, onder begeleiding van Eric Storm (Storm Foods, Tienen), geniet de steun van het Europees Visserijfonds, de Vlaamse Gemeenschap en de Provincie West-Vlaanderen. Doel is om ook de minder bekende vissoorten (o.a. Pieterman, Steenbolk, Zeekat, Hondshaai, ...) in de keuken te verwerken en ook voor de meestal 'waardeloze' bijvangst door culinaire toepassingen waarde te creëren.

Volgende chefs hebben zich daarbij al aangesloten: Filip Claeys (De Jonkman, Sint-Kruis), Rudi Van Beylen (Hof ten Damme, Kallo), Erwin Deys (Rascasse, Kapellen), Kobe Desramaults (In de Wulf, Dranouter), Jason Blanckaert (J.E.F, Gent), Olly Ceulenaere (Volta, Gent), Pieter Lonneville (Tête Pressée, Brugge), Matthieu Beudaert (Table d'Amis, Kortrijk), Ilse D'Hooge (Libelle), Patrick Spiessens en Robrecht Wissels (Belgocatering, Aalst), Stijn Bauwens (De Kruidenmolen, Klemskerke), San Degeimbre (L'Air du Temps, Liernu), David Martin (La Paix, Anderlecht), Kenny Bernaerts (Sea Grill, Brussel) en Michael Vrijmoed (Vrijmoed, Gent).

Flemish Foodies
Genomineerd voor Strafste Gentenaar, categorie bedrijfsleven

Verschenen in nieuwsblad.be op 13 02 2013. Citaat:

Wat is jullie link met Gent?

Desramaults: 'Eigenlijk ben ik totaal geen stadsmens, maar in Gent kom ik thuis. In mijn weekend - op maandag en dinsdag - woon ik ook in Gent. Het is een stad met een fantastische geschiedenis. Maar toch is ze niet hautain.'

Ceulenaere: 'Ik voel me echt een Gentenaar, maar mijn leven ligt ook al een jaar of vijftien hier. Gent is enorm dynamisch, ik heb steeds het gevoel dat alles hier nog moet beginnen. Ik ben er ook van overtuigd dat wat we met de Flemish Foodies doen, alleen hier kan.'

Blanckaert: 'Ik hou van het stadsleven. Als het te rustig is, word ik ambetant. Ik heb een beetje chaos nodig. Gent is een grootstad, maar het is hier gezelliger dan in Antwerpen of Brussel. En Gentenaars zijn toffe mensen natuurlijk.'

  • Info verkiezing De Straftse Gentenaar
  • Uitslag verkiezing: Zeilster Evi Van Acker werd verkozen als 'Strafste Gentenaar'. De chef-koks Jason Blanckaert, Kobe Desramaults en Olly Ceulenaere, wonnen de prijs in de categorie bedrijfsleven.

Lees het volledige artikel (externe link)

In de buurt van restaurant De Avonden

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.