Cochon de Luxe

Alle persartikels over restaurant Cochon de Luxe

Cochon de Luxe

Verschenen in Captain Critic op 24 04 2018. Citaat:

Dat humor en gastronomie dus blijkbaar wél samengaan, bewijst Cochon De Luxe met verve. Het menu is origineel, somptueus, verrassend, grappig en vooral: heerlijk. Op termijn zou het jonge team gerust een voet kunnen zetten naast vergelijkbare intieme zaken als Publiek en Oak. Benieuwd wat de toekomst brengt …

Lees het volledige artikel (externe link)

Cochon de Luxe: revisited

Verschenen in Avocado van de duivel op 19 07 2017. Citaat:

Waar we beide vorige keer wel een puntje van kritiek hadden dat het zoete soms overheerste in de gerechten, zijn de originele kwinkslagen en doldwaze woordspelingen nu de zoethouders van de maaltijd.

Chef Tom Van Lysebettens heeft helemaal zijn draai gevonden lijkt het. Maar ook als je even voorbij de grappen en grollen kijkt, proef je geweldige combinaties op het bord, en dat is wat blijft hangen…

Lees het volledige artikel (externe link)

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017. Citaat:

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Lunchen bij Cochon De Luxe in Gent

Verschenen in Macaron Manon op 23 01 2017. Citaat:

De inrichting van het restaurant doet het hart van blogster Manon sneller slaan: er is werkelijk aan elk detail gedacht: stijvolle bordjes, schaaltjes, gouden lepeltjes,… en ook het toilet baadt in een soort luxueuze sfeer met kleine prullaria en hier en daar een knippoog naar de naam van het restaurant.

Die losse sfeer zet zich ook door in de bediening. Gastvoruw Alison zorgt voor een zeer correcte maar ook gemoedelijke service en stelt de gerechtjes keurig en enthousiast voor.

En wat zegt Manon over het eten? Dat het really fucking good was!

Lees het volledige artikel (externe link)

Cochon de Luxe: feest in de Brabantdam

Verschenen in Hot Cuisine de Pierre op 26 04 2016. Citaat:

Het was voor Pieter van Hot Cuisine de Pierre heerlijk dineren bij Cochon de Luxe te Gent.

Bordje na bordje toonde Tom Van Lysebettens zijn artistieke en culinaire kunnen, met de Gentse waterzooi als perssonlijke topper. Een sappig stukje kip met een heerlijk sausje en perfect gegaarde groentjes.

Ook zijn vrouw Alison zorgt feilloos voor de bediening en maakt zo de hele Cochon de Luxe ervaring compleet.

Lees het volledige artikel (externe link)

Cochon De Luxe, Gent

Verschenen in In Search of Taste op 08 03 2016. Citaat:

Tom Van Lysebettens heeft nog bij Oud Sluis gewerkt en dat merk je op het bord in zijn restaurant Cochon De Luxe te Gent.

In Search of Tatse genoot van een heel smakelijke en betaalbare lunch, die door de sympathieke Alison werd geserveerd. De wijnkaart mocht een beetje uitgebreider zijn maar bederfde de pret zeker niet.

Lees het volledige artikel (externe link)

Actie Jong Keukengeweld: oktober 2015 & maart 2016

Verschenen in eigen redactie op 15 09 2015. Citaat:

‘Jong Keukengeweld’, de imagocampagne die jongeren van topgastronomie aan betaalbare prijzen laat genieten, loopt voortaan over acht in plaats van zes weken.  De eerste periode loopt van 1 oktober tot en met 31 oktober 2015. De tweede periode loopt van 1 maart tot 31 maart 2016.

Jong Keukengeweld, dat zijn 58 topchefs jonger dan 35 jaar die Vlaanderen in binnen- en buitenland als gastronomische topbestemming op de kaart moeten zetten. Vorig jaar gingen meer dan 9.000 jongeren in op het aanbod om voor 45 euro te genieten van een driegangenmenu bij een van de geselecteerde restaurants of 55 euro bij sterrenrestaurants (Michelin) of rapporthouders van minstens 15/20 bij GaultMillau.

Magazine Jong Keukengeweld 2016

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Visit Flanders / Flickr

Lees het volledige artikel

Cochon de Luxe, Gent

Verschenen in eigen redactie op 25 05 2015. Citaat:

Foodbloggers 'Elidesc' en 'Avocado van de Duivel' spreken samen af voor een lunch bij Cochon de Luxe van chef Tom Van Lysebettens. In het door gastvrouw Alison heel smaakvol ingerichte restaurant beginnen ze aan hun 3-gangenmenu. Alle borden zijn heel esthetisch en in een geheel eigen stijl gedresseerd. Wat opvalt zijn de zoete toetsen bij alle gerechten. Heel smakelijk en zeker voor herhaling vatbaar.

Lees het verslag op Avocado van de Duivel of op Elidesc

Cochon de Luxe, Gent

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 15 04 2015. Citaat:

"De derde wijn die Alison schenkt is een chardonnay uit de Macon met zes maanden eiklagering. Hij sluit goed aan bij het hoofdgerecht: perfect gegaarde kabeljauw met handgerolde couscous, een jus van wortel en in een glaasje apart geserveerd escabèche van mossel - opgelegd in limoen - en yoghurt."

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Cochon de Luxe, Gent

Verschenen in coolinary.be op 13 03 2015. Citaat:

"Ik zou natuurlijk in geuren en kleuren kunnen vertellen waarom de 'Pas de Rouge met gekonfijte radijs, hazelnoot en bonenkruid' één van mijn favorieten van de avond was. En dan waren we nog niet aan de dessertjes toe - 'Mango, passie, kokos' en 'Superchocolade' - ook daar niets dan lof. Nee, misschien moet ik jullie even op je honger laten zitten, de kans geven om het 'luxevarken' zelf te ontdekken. Altijd leuker, zoveel is zeker."

Lees het volledige artikel (externe link)

Cochon de Luxe opent deuren

Verschenen in hln.be op 02 03 2015. Citaat:

"Om het haalbaar te houden, werkt Cochon de Luxe met een vast menu. "De mensen kunnen kiezen tussen vier, vijf of zes gangen, al dan niet met aangepaste wijnen. We willen het betaalbaar houden, om ook jongere mensen aan te trekken", klinkt het. Het interieur is sober en stijlvol, met enkele ludieke knipoogjes, zoals een rood lichtje in het toilet, dat verwijst naar de rosse buurt."

Lees het volledige artikel (externe link)

Cochon de Luxe: Nieuw restaurant in Gent

Verschenen in knackweekend.be op 04 12 2014. Citaat:

"Cochon de Luxe, ondergebracht in een gerenoveerd herenhuis in de Gentse Brabantdam, is het nieuwe culinaire speeltje van de 27-jarige Tom Van Lysebettens.

"Cochon de Luxe opent op 1 maart de deuren, vlakbij De Vitrine van Kobe Desramaults. Op het menu van de nieuwe culinaire hotspot komen klassieke Franse gerechten met hedendaagse interpretaties. Zelf noemt Van Lysebettens het een 'hoogstaande keuken met ne hoek af'. Als Gentenaar zal hij werken met de betere producten uit de streek. En niet alleen varkensvlees, zoals de naam suggereert."

Lees het volledige artikel (externe link)

Soirée de cochon @ Brasvar
8 Gentse topchefs serveren bereidingen met Brasvar varken.

Verschenen in eigen redactie op 09 10 2014. Citaat:

Op de BRASVAR hoeve te Nevele gingen op zondag 5 oktober acht topchefs in een mobiele keuken aan de slag met een Brasvar varken tijdens een eerste editie van 'Soiree de Cochon'.

Lees het volledige artikel

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.