Chambre Séparée

Alle persartikels over restaurant Chambre Séparée

De culinaire hoogtepunten volgens Bruno Vanspauwen: de 10 van 2017

Verschenen in De Standaard Magazine op 09 12 2017. Citaat:

Naar jaarlijkse gewoonte lijst Bruno Vanspauwen tien restaurants op die hem in 2017 aangenaam hebben verrast. Daarbij maakt hij geen onderscheid tussen sterrenzaken, bistro's en foodbars. Als er maar kwaliteit wordt geserveerd tegen een redelijke prijs. Liefst met een dosis creativiteit en bezieling.

De 10 restaurants: Chambre Séparée, Zet'Joe, Tero, Lunapark, Boo Raan, La Paix, De Vijf Seizoenen, U Foodbar, Nona en Troisgros (Frankrijk, www.troisgros.com).

Lees het volledige artikel (externe link)

Gent grote winnaar Michelinsterren.

Verschenen in tijd.be op 20 11 2017. Citaat:

Met een twee­de ster voor Vrij­moed (Mi­chael Vrij­moed) en een eer­ste ster voor Cham­bre Séparée (Kobe Des­ra­maults) en OAK (Mar­celo Bal­lar­din) maakt de Art­e­vel­de­stad een grote cu­li­nai­re sprong.

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelin 2018 - Uitreiking nieuwe sterren

Verschenen in eigen redactie op 20 11 2017. Citaat:

De MICHELIN gids België Luxemburg onderscheidt 144 restaurants met één of meerdere sterren.

De absolute top wordt opnieuw aangevoerd door Hof van Cleve en Hertog Jan, met drie sterren.

Achter deze twee toppers werken jonge talenten hard aan hun carrière en dat wordt beloond met twee sterren: Boury (Roeselare) en Vrijmoed (Gent). Tevens krijgt La Source te Lanaken, met chef-kok Ralf Berendsen, een tweede ster.

Enkele sterrenchefs scoren met hun nieuw concept een nieuwe ster: Zet'Joe (Geert Van Hecke), De vork van Luc Bellings (Luc Bellings), Chambre Séparée (Kobe Desramaults) en Brasserie Julie (Thomas Locus).

Een speciale vermelding ook voor restaurant Altermezzo. Chef-kok Jo Grootaers - vorige week uitgeroepen door Gault Millau tot 'Jonge chef van het Jaar' - werd door Michelin beloond met een eerste ster.

Overzicht Michelin sterren 2018 (pdf)

Gault Millau 2018 - Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 13 11 2017. Citaat:

Op maandag 13 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2018 bekend.

 • Chef van het jaar: Eric Fernez, restaurant d’Eugénie à Emilie - Baudour
 • Jonge Chef van het jaar, Vlaanderen: Jo Grootaers, Altermezzo - Tongeren
 • Jonge Chef van het jaar, Wallonië: Ludovic Vanackere, Atelier de Bossimé - Loyers
 • Jonge Chef van het jaar, Brussel: Kenzo Nakata, Gramm - Brussel
 • Nieuwkomer van het jaar: Chambre Séparée (Kobe Desramaults) - Gent
 • Gastro–Bistro van het jaar: Bruut - Brugge
 • Brasserie van het jaar: Brabohoeve - Schilde
 • Beste Wijnkaart: Terminus- Watou
 • Sommelier van het jaar: Gianluca Di Taranto, The Jane – Antwerpen
 • Ambachtsman van het Jaar: Johan Segers, 't Fornuis - Antwerpen
 • Bierkaart van het jaar: Edison - Koksijde
 • Dessert van het jaar: L'Eau Vive - Arbre
 • Gastvrouw van het jaar: Valérie Meyers, restaurant Philippe Meyers - Braine-l'Alleud
 • Terras van het jaar: Fou d'Ô - Gent
 • Aziaat van het jaar: Dokkoon KAPUEAK, Bo Raan – Knokke
 • Italiaan van het jaar: Felice Miluzzi, Rossi – Leuven
 • Trofee Prijs/Plezier, Vlaanderen: Siphon – Damme
 • Trofee Prijs/Plezier, Brussel: Le 203 – Sint-Gillis
 • Trofee Prijs/Plezier,Wallonië: Le Baragoû – Marche-en-Famenne
 • Ontdekking van het jaar, Vlaanderen: De Stadt van Luijck - Sint-Truiden
 • Ontdekking van het jaar, Wallonië: L' Horizon – Chaumont-Gistoux
 • Ontdekking van het jaar, Brussel: Le Transvaal
 • Beste Groenterestaurant, Vlaanderen: Hofke van Bazel, Bazel
 • Beste Groenterestaurant, Wallonië: Ô de vie – Juprelle
 • Beste Groenterestaurant, Brussel: Bouchéry – Ukkel
 • Pop of the Year, Vlaanderen: Bar Palmier – Antwerpen
 • Pop of the Year, Wallonië: Pépite – Cave à manger – Namen
 • Pop of the Year, Brussel: Nona – Brussel
 • Speciale erkenning: Peter en Lieve Goossens, voor 30 jaar Hof van Cleve & 15 jaar aan de top in Gault&Millau.

Proefwerk: Chambre Séparée

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 07 10 2017. Citaat:

Ja, de nieuwe Kobe is duur. Maar met dat geld koop je een ticket voor een zinderend stuk theater aan het open vuur en proef je gerechten die soms tot in het diepste van de ziel ontroeren.

Kom ik terug? Er zijn weinig theaterstukken die zo aan de ribben blijven plakken: ik kom terug!

Lees het volledige artikel (externe link)

Chambre Séparée

Verschenen in knackweekend.be op 22 09 2017. Citaat:

Wie had gehoopt op een kritische noot: sorry, ik kan het niet. Als het ritme je gegrepen heeft, is er geen plaats meer voor kanttekeningen. Zo strak als Chambre Séparée misschien op voorhand lijkt (het stipt arriveren, vooruitbetalen, de beperking tot reserveren met twee personen), zo warm en genereus ontvouwt het zich eens je het restaurant binnenstapt.

Na twintig gangen word ik overspoeld door een enorme dankbaarheid omdat de chef en zijn team zich zoveel moeite hebben getroost om mij zo'n intense ervaring te bezorgen. Wie dit elke dag kan waarmaken, verdient veel respect.

Lees het volledige artikel (externe link)

Chambre Séparée

Verschenen in Captain Critic op 19 07 2017. Citaat:

De eerste vleesgang is eend (boven het houtvuur gerookt en verder afgegaard in de oven) met koolrabi en koriander. De twee bereidingen van eend - zowel de borst als de rollade - zijn heerlijk en de cuisson is meer dan perfect. De kalfszwezerik die volgt is gecombineerd met cassisbes en dragon en is gewikkeld in een blad, zodat die met de hand gegeten kan worden. De zwezerik zelf is om duimen en vingers bij af te likken (en niet enkel omdat je die met de handen eet), hoewel de combinatie met de overige ingrediënten niet voor Captain Critic’s favoriete bereiding van de avond zorgt. Het laatste hoofdgerecht van de avond is als fingerfood geconcipieerde duif uit Steenvoorde, die een maand gerijpt werd op hooi. De ‘verstorven’ smaak van de duif (die de kapitein herkent zoals bij een goeie hazenrug, of een gerijpte entrecôte) is uiterst subtiel en de garing is eens te meer de perfectie voorbij. Als er universitaire cursussen ‘cuisson’ gegeven werden, dan zou deze duif een hoofdstuk op zichzelf mogen zijn.

Lees het volledige artikel (externe link)

Chambre Separée

Verschenen in vierbordjes.be op 02 07 2017. Citaat:

Afijn, u merkt ongetwijfeld dat ik met een koffer vol scepticisme aanschoof, vastbesloten om Desramaults niet te sparen. Dat heeft een kwartier geduurd, na het vierde verrukkelijke hapje - capucijnenblad met aubergine en yoghurt - brak mijn verzet al. "Wat kan die Desramaults koken!" wilde ik zeggen. Maar hier is geen kookfornuis, alleen houtvuur. Dat dwingt de chef om naar de essentie te gaan: kraakverse producten van topkwaliteit, à la minute bereiding, minimale maar wel juiste interventie. Het levert smaken op die je nooit elders hebt geproefd.

Lees het volledige artikel (externe link)

Chambre Séparée

Verschenen in elidesc says op 01 07 2017. Citaat:

Vooraleer ik ophoud over het geniale interieur wil ik toch nog even wijzen op wat ik de beste vondst van Chambre Séparée vind: de keukenput waardoor de eetgasten niet de ganse avond op barkrukken moeten plaatsnemen. Je zit op een comfortabele stoel aan een eettoog in U-vorm waarachter het keukenteam zo’n twintig centimeter lager staat.

Niet alleen de koks (Kobe + drie heren en twee dames) staan centraal, ook het vuur zelf krijgt een hoofdrol. Nog vooraleer je iets geproefd hebt, voel je al respect voor dit keukenteam dat hout als basis van alles gebruikt. In de Josper worden houtblokken tot houtskool opgebrand, die houtskool wordt dan getransporteerd naar de open vuren die mee verhuisden uit In De Wulf. Ook de steenoven slikt houtblok na houtblok.

Lees het volledige artikel (externe link)

Chambre Séparée, unplugged purity

Verschenen in Be-Gusto op 15 06 2017. Citaat:

Wie dacht dat het tijdperk van Kobe Desramaults na In De Wulf voorbij zou zijn heeft het grondig mis. Kobe is back en hoe. Nog puurder, nog intenser, nog meer passie en met een doorgedreven focus. Als hij om de drie jaar met zo’n culinaire verrijzenis komt dan wachten ons nog vele mooie momenten.

Lees het volledige artikel (externe link)

Chambre Séparée

Verschenen in Weekend Knack op 09 06 2017. Citaat:

Kobe Desramaults is helemaal terug als kok, en het belangrijkste is dat hij er opnieuw zin in heeft. Eten in zijn nieuwe restaurant Chambre Séparée in Gent moet een belevenis worden, "een proefavontuur", ritmisch en zinnenstrelend als muziek.

Desramaults: "Serveert men twintig gerechten, dan moet er ritme in zitten, het moet muziek zijn! Pauzes zijn dodend: ik haat bourgondische degustatiemenu's met lange wachttijden en ga daarom niet veel op restaurant. In de Japanse kaiseki-keuken krijg je een ritme, opgediende gerechten volgens een bepaald patroon, en dat zorgt voor een opbouw van emoties. Die tijdsindeling is heel anders. Om dat ritme te bereiken gebeurt alles bij mij op de klok. Zo was dat de laatste tijd in In de Wulf ook, waar wij met een chronometer in de hand berekenden hoeveel tijd de bereiding en de consumptie in beslag namen. Het is allemaal heel georkestreerd en tegelijkertijd heel spontaan."

Lees het volledige artikel (externe link)

Dit is het nieuwe restaurant van Kobe Desramaults: Chambre Séparée

Verschenen in demorgen.be op 06 06 2017. Citaat:

Eten aan de toog voor 200 euro per couvert. In totaal zestien gasten en maximaal twee mensen per reservatie. Op 1 juni opent Kobe Desramaults in Gent het exclusieve restaurant Chambre Séparée. Videointerview met Kobe Desramaults.

Lees het volledige artikel (externe link)

'Rock-'n-roll? Ik heb het gehad met die nonchalance'

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 27 05 2017. Citaat:

'Eten is niet meer tegen de honger, zoals net na de Tweede Wereldoorlog. Na een restaurantbezoek moet je niet knock-out zijn, je moet zin krijgen om nog uit te gaan. Daarom wil ik de Chambre Séparée-ervaring condenseren: in twee uur tijd krijg je twintig gerechtjes. De hele avond is één scenario, dat we heel strak regisseren. Alles is tot op de minuut getimed. Je beleeft bij ons een soort theatervoorsteling, met een duidelijke opbouw, een begin en een einde. Een film of toneelstuk duurt toch ook meestal maar twee uur? De perfecte spanningsboog', vertelt Kobe Desramaults.

Lees het volledige artikel (externe link)

Chambre Séparée, nieuw restaurant Kobe Desramaults

Verschenen in eigen redactie op 12 05 2017. Citaat:

Kobe Desramaults opent op 1 juni zijn nieuw restaurant: Chambre Séparée.

Kobe Desramaults serveert in Chambre Séparée één degustatie menu die bestaat uit een 20 tal gangen. De gerechten wisselen naargelang aanvoer van landbouwers, leveranciers en seizoen.

Het restaurant biedt slechts 16 plaatsen.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.