Chambre Séparée

Restaurant Chambre Séparée, Gent

Adres:

Keizer Karelstraat 1
9000   Gent

Toon de ligging

Chef-kok:

Kobe Desramault

Avond: ma di wo do vr za zo - 00:00 - 00:00

Chambre Séparée in de media

Gault Millau 2018 - Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 13 11 2017.

Op maandag 13 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2018 bekend.

  • Chef van het jaar: Eric Fernez, restaurant d’Eugénie à Emilie - Baudour
  • Jonge Chef van het jaar, Vlaanderen: Jo Grootaers, Altermezzo - Tongeren
  • Jonge Chef van het jaar, Wallonië: Ludovic Vanackere, Atelier de Bossimé - Loyers
  • Jonge Chef van het jaar, Brussel: Kenzo Nakata, Gramm - Brussel
  • Nieuwkomer van het jaar: Chambre Séparée (Kobe Desramaults) - Gent
  • Gastro–Bistro van het jaar: Bruut - Brugge
  • Brasserie van het jaar: Brabohoeve - Schilde
  • Beste Wijnkaart: Terminus- Watou
  • Sommelier van het jaar: Gianluca Di Taranto, The Jane – Antwerpen
  • Ambachtsman van het Jaar: Johan Segers, 't Fornuis - Antwerpen
  • Bierkaart van het jaar: Edison - Koksijde
  • Dessert van het jaar: L'Eau Vive - Arbre
  • Gastvrouw van het jaar: Valérie Meyers, restaurant Philippe Meyers - Braine-l'Alleud
  • Terras van het jaar: Fou d'Ô - Gent
  • Aziaat van het jaar: Dokkoon KAPUEAK, Bo Raan – Knokke
  • Italiaan van het jaar: Felice Miluzzi, Rossi – Leuven
  • Trofee Prijs/Plezier, Vlaanderen: Siphon – Damme
  • Trofee Prijs/Plezier, Brussel: Le 203 – Sint-Gillis
  • Trofee Prijs/Plezier,Wallonië: Le Baragoû – Marche-en-Famenne
  • Ontdekking van het jaar, Vlaanderen: De Stadt van Luijck - Sint-Truiden
  • Ontdekking van het jaar, Wallonië: L' Horizon – Chaumont-Gistoux
  • Ontdekking van het jaar, Brussel: Le Transvaal
  • Beste Groenterestaurant, Vlaanderen: Hofke van Bazel, Bazel
  • Beste Groenterestaurant, Wallonië: Ô de vie – Juprelle
  • Beste Groenterestaurant, Brussel: Bouchéry – Ukkel
  • Pop of the Year, Vlaanderen: Bar Palmier – Antwerpen
  • Pop of the Year, Wallonië: Pépite – Cave à manger – Namen
  • Pop of the Year, Brussel: Nona – Brussel
  • Speciale erkenning: Peter en Lieve Goossens, voor 30 jaar Hof van Cleve & 15 jaar aan de top in Gault&Millau.

Proefwerk: Chambre Séparée

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 07 10 2017. Citaat:

Ja, de nieuwe Kobe is duur. Maar met dat geld koop je een ticket voor een zinderend stuk theater aan het open vuur en proef je gerechten die soms tot in het diepste van de ziel ontroeren.

Kom ik terug? Er zijn weinig theaterstukken die zo aan de ribben blijven plakken: ik kom terug!

Lees het volledige artikel (externe link)

Chambre Séparée

Verschenen in knackweekend.be op 22 09 2017. Citaat:

Wie had gehoopt op een kritische noot: sorry, ik kan het niet. Als het ritme je gegrepen heeft, is er geen plaats meer voor kanttekeningen. Zo strak als Chambre Séparée misschien op voorhand lijkt (het stipt arriveren, vooruitbetalen, de beperking tot reserveren met twee personen), zo warm en genereus ontvouwt het zich eens je het restaurant binnenstapt.

Na twintig gangen word ik overspoeld door een enorme dankbaarheid omdat de chef en zijn team zich zoveel moeite hebben getroost om mij zo'n intense ervaring te bezorgen. Wie dit elke dag kan waarmaken, verdient veel respect.

Lees het volledige artikel (externe link)

In de buurt van restaurant Chambre Séparée

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.