Chambre Séparée

Restaurant Chambre Séparée, Gent

Adres:

Keizer Karelstraat 1
9000   Gent

Toon de ligging

Chef-kok:

Kobe Desramault

Avond: ma di wo do vr za zo - 00:00 - 00:00

Chambre Séparée in de media

Chambre Séparée

Verschenen in Captain Critic op 19 07 2017. Citaat:

De eerste vleesgang is eend (boven het houtvuur gerookt en verder afgegaard in de oven) met koolrabi en koriander. De twee bereidingen van eend - zowel de borst als de rollade - zijn heerlijk en de cuisson is meer dan perfect. De kalfszwezerik die volgt is gecombineerd met cassisbes en dragon en is gewikkeld in een blad, zodat die met de hand gegeten kan worden. De zwezerik zelf is om duimen en vingers bij af te likken (en niet enkel omdat je die met de handen eet), hoewel de combinatie met de overige ingrediënten niet voor Captain Critic’s favoriete bereiding van de avond zorgt. Het laatste hoofdgerecht van de avond is als fingerfood geconcipieerde duif uit Steenvoorde, die een maand gerijpt werd op hooi. De ‘verstorven’ smaak van de duif (die de kapitein herkent zoals bij een goeie hazenrug, of een gerijpte entrecôte) is uiterst subtiel en de garing is eens te meer de perfectie voorbij. Als er universitaire cursussen ‘cuisson’ gegeven werden, dan zou deze duif een hoofdstuk op zichzelf mogen zijn.

Lees het volledige artikel (externe link)

Chambre Separée

Verschenen in vierbordjes.be op 02 07 2017. Citaat:

Afijn, u merkt ongetwijfeld dat ik met een koffer vol scepticisme aanschoof, vastbesloten om Desramaults niet te sparen. Dat heeft een kwartier geduurd, na het vierde verrukkelijke hapje - capucijnenblad met aubergine en yoghurt - brak mijn verzet al. "Wat kan die Desramaults koken!" wilde ik zeggen. Maar hier is geen kookfornuis, alleen houtvuur. Dat dwingt de chef om naar de essentie te gaan: kraakverse producten van topkwaliteit, à la minute bereiding, minimale maar wel juiste interventie. Het levert smaken op die je nooit elders hebt geproefd.

Lees het volledige artikel (externe link)

Chambre Séparée

Verschenen in elidesc says op 01 07 2017. Citaat:

Vooraleer ik ophoud over het geniale interieur wil ik toch nog even wijzen op wat ik de beste vondst van Chambre Séparée vind: de keukenput waardoor de eetgasten niet de ganse avond op barkrukken moeten plaatsnemen. Je zit op een comfortabele stoel aan een eettoog in U-vorm waarachter het keukenteam zo’n twintig centimeter lager staat.

Niet alleen de koks (Kobe + drie heren en twee dames) staan centraal, ook het vuur zelf krijgt een hoofdrol. Nog vooraleer je iets geproefd hebt, voel je al respect voor dit keukenteam dat hout als basis van alles gebruikt. In de Josper worden houtblokken tot houtskool opgebrand, die houtskool wordt dan getransporteerd naar de open vuren die mee verhuisden uit In De Wulf. Ook de steenoven slikt houtblok na houtblok.

Lees het volledige artikel (externe link)

In de buurt van restaurant Chambre Séparée

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.