Alberte

Alle persartikels over restaurant Alberte

Alberte: Hippe eetbar in Gent

Verschenen in knackweekend.be op 03 12 2015. Citaat:

Voor vrije, jonge mensen die op zoek zijn naar een knus adresje is er Alberte in de Dampoortbuurt. In deze hippe eetbar zit je aan de bar of op een minikrukje aan een minitafel bij een minikaarslichtje. WeekendKnack ging er onlangs op bezoek.

Door met texturen te spelen, worden de gerechtjes van een originele twist voorzien. Ze zijn bereid met zuivere, lokale producten en worden ondersteund met biologische en biodynamische wijnen.

Beoordeling: keuken: 7/10.
Prijs/kwaliteit: 7/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

Alberte, Gent

Verschenen in De Standaard Magazine op 28 11 2015. Citaat:

Om lekker te eten hoef je niet noodzakelijk in een klassiek restaurant zijn. Dit ondervond Bruno Vanspauwen met zijn bezoek aan Alberte te Gent.

Deze eetplek, een realisatie van Phil Dewulf, is zeer basic en trendy ingericht met een zekere rock 'n roll sfeer. Ongedekte krappe tafels, oncomfortablele stoelen maar heel smakelijk eten. Prima combinaties van smaken en texturen!

Beoordeling prijs-kwaliteit: 3 bordjes (goed).

Lees het volledige artikel (externe link)

Alberte

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 16 05 2015. Citaat:

De recensent van Sabato omschrijft Alberte als een toffe plek met originele gerechten tegen scherpe prijzen, maar merkt wel op dat de zaak twee snelheden kent: 's middags is er een simpele dagschotel, 's avonds gaan twee hippe koks voor creatieve gerechten.

Lees het volledige artikel (externe link)

Alberte for lunch

Verschenen in elidesc says op 09 04 2015. Citaat:

"Ondertussen besluiten we beiden om voor de vleesoptie te gaan: witte pens, sjalot, rode wijn, rode biet. De vegetariërs kunnen een gelijkaardige bereiding kiezen met griesmeel en Bleu d’Auvergne, een Franse blauwe kaas. (...) Ik ben meteen enthousiast: perfect gebakken witte pens van topkwaliteit, rode biet, gestoofd witloof, crumble voor de crunchiness, veel smaak."

Lees het volledige artikel (externe link)

Alberte, Gent

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 15 01 2015. Citaat:

"Alberte scoort meteen.We krijgen inmiddels zin in wat we de vlotte chefs à la minute zien bereiden. Eerst tijd voor vis: hondstong, eigeel, champignon en mosselen, witbier, koriander. Die hondstong herkennen we wel pas na even googlen als vis: blijkbaar familie van de zeetong. Het bord oogt verfijnd, eigentijds en bevestigt na het proeven."

Beoordeling DM.City Gent: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Agnes Goyvaerts proeft Alberte
Proefkonijn

Verschenen in demorgen.be op 13 12 2014. Citaat:

"De hapjes zijn echt dessertbordjes vol. En als je niet genog hebt, bestel je er nog een, of iets anders. Een heerlijke manier van eten."

Keuken? Goede producten, in kleine porties à la minute bereid of op het bord gelegd. Interessante verzameling natuurwijnen.

Extra? De jonge, leuke sfeer. Gemegd publiek. Swingende muziek.

Café Alberte

Verschenen in nieuwsblad.be op 29 11 2014. Citaat:

"Een 'bar d'hors-d'oeuvres' noemen ze dit barconcept waar je zowel overdag terecht kan voor een dagschotel als ’s avonds voor een variëteit aan kleine gerechten. We kijken verlekkerd rond - spijt dat we hadden al gegeten - en nemen ons voor niet te lang te wachten om de kookkunsten van naderbij te ontdekken, de volgende keer. De eerste reacties klinken alvast veelbelovend. De kaart prijst verder biowijnen en bijzondere bieren. Authentiek en lekker. Nog meer redenen om terug te komen. De plek zelf is aantrekkelijk. Modern en oud tegelijk en bloot verbouwd, voor wie niet begrijpt wat ik daarmee bedoel: staal, baksteen maar ook toch ook mooi gepleisterd en prachtige geschilderd, maar niet overal."

Lees het volledige artikel (externe link)

'In deze wijk is nog zo veel mogelijk’
Café Alberte, nieuw aan Dampoort:

Verschenen in nieuwsblad.be op 21 11 2014. Citaat:

"Een 'bar hors d’oeuvres' noemen Phil Dewulf en Inge De Moor hun nieuwe café Alberte. De frisse blauwe gevel is een opvallende nieuwkomer aan de grauwe Dendermondsesteenweg. Alberte - de naam verwijst naar de derde naam van zaakvoerster Inge - is sinds een week open."

"Iedereen kan er terecht voor een frisse pint of een glas natuurwijn, maar ’s middags ook voor een dagschotel. ‘s Avonds worden er speciale gerechtjes geserveerd. 'We wonen zelf al een tijd erg graag aan de Dendermondsesteenweg, maar er is hier weinig', zegt Phil, die ook medezaakvoerder is van restaurant Het Gouden Hoofd."

Lees het volledige artikel (externe link)

Alberte: bar & hors d'oeuvres
Open vanaf 12 november.

Verschenen in eigen redactie op 12 11 2014. Citaat:

Alberte is een nieuw project van Phil Dewulf, eigenaar van het hippe restaurant Het Gouden Hoofd in Gent.

'Gastvrije bar voor een goed glas, een hapje of plat du jour, overdag en 's avonds. Lekkere bieren, natuurlijke wijnen (ook ter plekke te koop) en een variëteit aan kleine gerechten. Zonnig open terras met veel licht.'

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.