La Botte

Alle persartikels over restaurant La Botte

Gault&Millau 2017 België: Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2016. Citaat:

Op maandag 7 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2017 bekend.

Lees het volledige artikel

La Botte Genk: Italiaanse verfijning

Verschenen in Be-Gusto op 17 03 2016. Citaat:

Met het openen van Peppe's, een toegankelijke Italiaanse bistro, krijgt chef Giuseppe Giacomazza de mogelijkheid om in zijn La Botte nog meer voor de gastronomische verfijning te gaan.

Voor Be-Gusto was het bezoek alvast een voltreffer. De gerechten, met kwaliteitsproducten van verschillende Italiaanse regio's en met speciale aandacht voor Sicilië, zijn zowaar naar een nog hoger niveau dan tevoren getild. Daarbij de deskundige wijnselectie door sommelier en broer Gaspare en het diner bij La Botte is een fantastische culinaire reis doorheen het mooie Italië.

Lees het volledige artikel (externe link)

Nieuwe namen op 'Limburg Proeft'

Verschenen in eigen redactie op 09 02 2013. Citaat:

'Limburg Proeft' heeft enkele nieuwe namen bekend gemaakt die zullen deelnemen aan het evenement: restaurant Magis (Tongeren), restaurant Taratata (Hasselt), Herestraat 2 (Sint-Truiden), Le 54 (Tongeren), De Weijers Hoven (Hoeselt). Ook Lucie en Jimmy (Tongeren) en Ristorante Undici - Daniël en Rinaldo (Tongeren), bekend van het Vtm-programma 'Mijn Restaurant' hebben toegezegd.

Restaurants La Botte (Genk), De Slagmolen (Opglabbeek), Vous Lé Vous (Wimmertingen), Il Fiore (Maasmechelen) en chocoladehuis Boon (Hasselt) hadden eerder al toegezegd.

'Limburg Proeft' loopt van 7 to 9 juni 2013 te Hasselt.

Meer info: website Limburg Proeft

Nieuw culinair festival: Limburg Proeft

Verschenen in eigen redactie op 08 01 2013. Citaat:

Van vrijdag 7 tot zondag 9 juni 2013 slaat culinair festival Limburg Proeft voor het eerst zijn tenten op in Hasselt. Op toplocatie Kolonel Dusartplein bieden een 20-tal sterrenchefs, gastronomische restaurants en hippe bistro's uit heel Limburg proevertjes aan.
Ambassadrice is Annemie Ramaekers, het societygezicht van Het Belang van Limburg en Tjing Tjing op TVL. Chef-kok van La Botte en Njam!-vedette Peppe Giacomazza flankeert haar als trotse ambassadeur.

Meer info op www.limburgproeft.be

Boek: Peppe's Bella Vita

Verschenen in eigen redactie op 26 09 2012. Citaat:

Bron: Njam!

Hoe bak je een luchtige, krokante pizza? Met welke rijst maak je de beste risotto? En hoe voorkom je dat ravioli openbarst tijdens het koken? In dit boek legt Giuseppe Giacomazza je de spelregels voor pizza, pasta en risotto in detail uit. De basisrecepten worden stap voor stap getoond en zijn het vertrekpunt voor veertig heerlijke recepten.

Boek: Peppe’s Bella Vita, 216 blz., € 24.99

Peppe Giacomazza ontwerpt bordenset met Antonio Carluccio

Verschenen in nieuwsblad.be op 14 07 2012. Citaat:

Hoe kwam je erbij om een bordenset te ontwerpen met Antonio Carluccio?

'Het idee komt van Piet Stockmans, die al langer met ons wilde samenwerken. We gingen samen aan tafel zitten en maakten duidelijk wat we precies wilden. Het probleem was dat blauw het handelsmerk is van Stockmans, maar daar vonden we iets op. Op de volledig witte borden werd een rood en groen accentje aangebracht, een subtiele verwijzing naar Italië. Ik ben erg vereerd door die geste van Piet, want zijn servies staat op tafel in topzaken als Oud Sluis, Hof van Cleve, Hertog Jan en De Jonkman.'

Lees het volledige artikel (externe link)

De 15 beste restaurants voor grote gezelschappen

Verschenen in De Standaard Magazine op 17 12 2011. Citaat:

Een selectie van Marc Declercq en Bruno Vanspauwen:

  • Antwerpen: Marcel (Antwerpen), Condacum (Kontich), Het Pomphuis (Antwerpen)
  • Limburg: De Goei Goesting (Hasselt), Spork Foodcafé (Heusden-Zolder), La Botte (Genk)
  • Oost-Vlaanderen: Roosenberg (Waasmunster), Brasserie Latem (Sint-Martens-Latem), Volta (Gent)
  • Vlaams-Brabant: Bozar (Brussel), Bar Bik (Brussel), Mont Liban (Brussel)
  • West-Vlaanderen: De Kruidenmolen (Klemskerke), De Oesterput (Blankenberge), Brasserie Bristol (Knokke-Heist)

Al Dente: Waar eet Dominique Persoone?

Verschenen in DM magazine op 23 04 2011. Citaat:

De favoriete adressen van Dominique Persoone:
Pure C (Cadzand-Bad, Nederland), De Jonkman (Sint-Kruis Brugge), La Botte (Genk), Hertog Jan (Sint-Michiels Brugge), Hof van Cleve (Kruishoutem).

Dominique Persoone is een van de bekenste chocolatiers van België. Hij heeft twee winkels, in Brugge en Antwerpen, en geeft kookdemonstraties op de culinaire zander Njam!.

Info winkels: The Chocolate Line

Njam Tv: Recepten 'Njamma Mia!' - Peppe Giacomazza.
Chef-kok restaurant La Botte te Genk.

Verschenen in eigen redactie op 19 02 2011. Citaat:

Voor Njam! reist Peppe vanuit zijn keuken langs alle Italiaanse regio’s en bereidt telkens de plaatselijke specialiteit.

Overzicht van de recepten van Peppe Giacomazza op Njam.tv

Njamma Mia! Peppe tovert elke week Italië op je bord.
Wekelijks programma op kookzender Njam!

Verschenen in eigen redactie op 06 12 2010. Citaat:

Voor Njam! reist Peppe Giacomazza, chef-kok restaurant La Botte te Genk, vanuit zijn keuken langs alle Italiaanse regio’s en bereidt telkens de plaatselijke specialiteit.

Meer info: Njam.tv

Nieuwe kookzender Njam! start morgen.

Verschenen in eigen redactie op 30 11 2010. Citaat:

Op 1 december om 17 uur start Studio 100 haar tweede digitale zender, Njam!

Eén van de drijvende krachten achter Njam! is Peter Goossens, die ook aandeelhouder is. Naast Peter Goossens zullen ook Roger Van Damme (Het Gebaar), Thierry Theys (Nuance), Johan Segers ('t Fornuis), Manuel Wouters, Dominique Persoone en Giuseppe Giacomazza (La Botte) programma's maken voor deze kookzender. Er zullen ook buitenlandse producties te zien zijn van Jamie Oliver, Antonio Carluccio, Rick Stein, Joël Robuchon, James Martin en Gary Rhodes.

Njam! is enkel digitaal te bekijken bij Telenet Digitaal (Kanaal 20).
Meer info: Njam.tv

'Iedere dag speel ik een Champions League-finale'.
Giuseppe Giacomazza, restaurant La Botte.

Verschenen in nieuwsblad.be op 13 11 2010. Citaat:

"Het strakke interieur, ontworpen door Victor Simoni, doet niet meteen aan Italië denken. De ontvangst en de aangename drukte zijn echter molto Italiano. En de menukaart, natuurlijk. Scaloppina alle melanzane, Cassatina di ricotta, Tonna vitellata: dit is quasi de originele keuken van het schiereiland, met hier en daar een internationaal accent en een grote nadruk op Siciliaanse producten."

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2011: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

164 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Boek: De Siciliaanse keuken bij La Botte.

Verschenen in eigen redactie op 03 09 2010. Citaat:

Auteur Erik Verdonck trok met Vincenzo Giacomazza terug naar Sicilië, naar de roots van de familie en de Siciliaanse keuken. Het volledige familieverhaal, maar ook de heerlijke recepten uit de authentieke Siciliaanse keuken, vind je in dit prachtig geïllustreerde boek.

Meer info: Linkeroever Uitgevers

Al Dente: Waar eet Alain Coninx?

Verschenen in DM magazine op 15 05 2010. Citaat:

De favoriete adressen van Alain Coninx:
Little Asia (Brussel), Hof Van Cleve (Kruishoutem), Oud Sluis (Sluis), De Karmeliet (Brugge), La Botte (Genk), De Goei Goesting (Hasselt), The Glorious (Antwerpen).

Alain Coninx presenteert elke zondagochtend 'De zevende dag' op Eén.

Alle 5 Favoriet: Hilde De Baerdemaeker

Verschenen in De Standaard Magazine op 05 12 2009. Citaat:

De favoriete adressen van Hilde De Baerdemaeker:
Hof van Cleve (Kruishoutem), La Pizzaiola (Kortenberg), La Botte (Genk), Sea Grill (Brussel), De Kuiper (Vilvoorde).

Hilde De Baerdemaeker speelt tot 12 januari 2010 in het poppentheater 'Kwak' van theater Froe Froe. Vanaf woensdag is ze te zien in 'Dossier K' van Jan Verheyen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2010: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

156 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.