Il Proverbio

Alle persartikels over restaurant Il Proverbio

Il Proverbio, Genk

Verschenen in Charl'eat op 10 05 2014. Citaat:

"Over de smaak van deze pizza's valt niet te discussiëren, iedereen is het er over eens: LEKKER! Sommigen durven wel eens de zeer dunne bodem aan te halen maar deze pizza's zijn nu eenmaal gemaakt volgens de regels van de kunst."

Lees het volledige artikel (externe link)

50 favoriete restaurants van de Njam-chefs.
Selectie Limburg

Verschenen in Feeling.be op 27 08 2012. Citaat:

Waar eten de nam-chefs als ze niet zelf aan het fornuis staan? Hun lijst van lievelingsrestaurants in Vlaanderen en Brussel was lang, de njam-redactie selecteerde er 50 uit.

Hier de selectie voor Limburg.

Aan Tafel: Il Proverbio

Verschenen in De Standaard Magazine op 05 05 2012. Citaat:

"De meeste pizza's op de kaart (tussen 9 en 14 euro) vertrekken van enkele oerklassiekers, zoals de marinara (met tomaat, look en oregano) en de Margherita (met tomaat, mozzarella, pecorino en basilicum). Daarvan worden variaties gemaakt, waarbij andere ingrediënten worden toegevoegd, maar altijd met mate (tonijn, ansjovis, paddenstoelen, parmaham, salami ...). Ik proefde verschillende versies, en stelde vast dat de aandacht voor de herkomst en kwaliteit van de ingrediënten geen loze belofte is. "

Beoordeling prijs-kwaliteit: 3 bordjes (goed)

Lees het volledige artikel (externe link)

Originele Napolitaanse pizza in Il Proverbio

Verschenen in nieuwsblad.be op 01 02 2012. Citaat:

"Il Proverbio in Winterslag eindigde bij de toekenning van de Horeca Awards op de tweede plaats in de rangschikking voor de beste buitenlandse keuken. Een verrassing, want eigenaar en uitbater Massimo Zamponi opende zijn zaak pas een half jaar geleden. De 30-jarige Genkenaar studeerde toegepaste economische wetenschappen aan UHasselt en werkte een tijdje in de bedrijfswereld, maar besloot vorig jaar zelfstandige te worden."

Lees het volledige artikel (externe link)

'Mijn leermeester heeft Michelinster'. Il Proverbio is eerste erkende Napolitaanse pizzeria bij ons

Verschenen in nieuwsblad.be op 02 09 2011. Citaat:

"Massimo Zamponi opende zopas Il Proverbio, de eerste erkende Napolitaanse pizzeria van ons land. Pizza's worden er volgens een eeuwenoude traditie op ambachtelijke wijze gebakken in een uit Italië geïmporteerde houtoven."

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.