De Kristalijn

Alle persartikels over restaurant De Kristalijn

Agnes Goyvaerts proeft met plezier bij De Kristalijn.

Verschenen in DM magazine op 17 01 2015. Citaat:

Keuken?

Lichte klassiekers, hedendaags gepresenteerd. Chef Koen Somers heeft hier al een lange staat van dienst en weet wat zijn klanten willen. De nieuwe setting, sinds 2011, leverde hem een ster op.

De Kristalijn, Genk

Verschenen in Be-Gusto op 23 12 2014. Citaat:

"De combinatie met het hotel maakt van De Kristalijn de ideale locatie voor een culinair weekend. Chef Somers brengt verfijning en intensiteit in zijn gerechten maar het hoofdproduct blijft in een degelijke portie aanwezig en staat centraal. Dit in samenhang met een professionele bediening en stijlvol interieur maakt van een nieuw bezoek een evidentie."

Lees het volledige artikel (externe link)

De Kristalijn, Genk
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 26 09 2014. Citaat:

Gespot op de website 'wbpstars.com'
Verslag (in het Engels) over restaurant De Kristalijn te Genk
Lees het verslag


Rondleiding in De Kristalijn
Bron: YouTube.com

De Kristalijn, Genk
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 24 09 2014. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan restaurant De Kristalijn te Genk.
Lees het verslag

De Kristalijn, Genk

Verschenen in Charl'eat op 10 03 2014. Citaat:

"Eén ding is zeker, in de Kristalijn leggen ze je in de watten. De bediening is top, de borden zijn prachtig maar wie dichtbij de uitgang zit moet de binnenkomende koude er wel bijnemen als de deur opengaat. Toch voel je u comfortabel in dit restaurant en als ze je dan nog eens een klein sorbetje van curry met appel als tussendoortje brengen weet je de service van deze eetzaak te appreciëren."

Lees het volledige artikel (externe link)

De Kristalijn: The Wineproof dinner

Verschenen in Be-Gusto op 30 12 2013. Citaat:

"Het concept dat Wineproof hier vanavond presenteert is perfect. Terwijl je geniet van de topkeuken van De Kristalijn wordt er op genuanceerde wijze een degustatie verzorgd. De beleving is steeds aanwezig en de technische uitleg wordt kort maar professioneel aan tafel uitgelegd. Ook de wijnen zijn van een hoog en creatief niveau. Het interieur met kosmopolitische looks blijft imponeren terwijl de service haast perfect is door detailwerk en professionaliteit."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant De Kristalijn in Genk met Gouden Delta

Verschenen in knackweekend.be op 30 11 2013. Citaat:

"De Delta Gids 2014 heeft chef Koen Somers van De Kristallijn in Genk en Olivier Tucki van Manoir des Lébioles in Spa beloond met een Gouden Delta."

"De Delta Gids is vanaf maandag 2 december beschikbaar."

Lees het volledige artikel (externe link)

De Kristalijn: Een kosmopolitische parel in het groen

Verschenen in Be-Gusto op 26 06 2013. Citaat:

"De opmars van de laatste jaren lijkt wel een gastro-trein die nauwelijks te stoppen is. Somers brengt verfijning en uitgebalanceerde smaken met de nodige aandacht. Hij zal enkel ingrediënten samenbrengen als de smaken en texturen elkaar aanvullen en dit een meerwaarde voor het gerecht betekent."

Lees het volledige artikel (externe link)

De Kristalijn

Verschenen in vierbordjes.be op 27 04 2013. Citaat:

"Een groot hotelcomplex is niet meteen de favoriete biotoop van foodies. Maar ik kan u verzekeren dat zij hier zeker aan hun trekken komen, met deze culinaire kwaliteit tegen deze prijzen. En met een mooie wijnkaart om de fijne gerechten passend te begeleiden."

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids beloont De Kristalijn op weg naar eerste ster

Verschenen in hbvl.be op 20 11 2012. Citaat:

"Het Genkse restaurant De Kristalijn kreeg na een 16 op 20 twee weken geleden in de eetgids Gault&Millau 2013 maandag een rijzende ster in de Michelingids. Daarmee geeft Michelin aan dat het restaurant veel verwachtingen schept voor een toekomstige ster."

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelin 2013: De rijzende 'toekomstige' sterren

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

Als teken van de dynamiek in de gastronomie, nomineert Michelin in de 2013 editie 3 rijzende sterren.

Dit zijn Villa Lorraine in Brussel, een beroemd restaurant dat terug op de voorgrond van de Brusselse gastronomie treedt dankzij een nieuw team en een chef die een moderne en sobere keuken aanbiedt. Ook restaurant en wijnbar The Glorious in Antwerpen trekt met een trendy inrichting en een absoluut klassieke en gulle keuken veel hippe gasten en schept veel verwachtingen voor een toekomstige ster. Tot slot De Kristalijn in Genk waar de keuken volledig past bij de ambiance en inrichting: modern, origineel, creatief en licht.

10 goede restaurants waar je kan overnachten

Verschenen in vierbordjes.be op 23 09 2012. Citaat:

"Uit eten gaan wordt ook steeds vaker opgenomen in een totaalprogramma, waarbij een overnachting, een wandeling in de streek en/of enkele bezienswaardigheden deel uitmaken van het pakket. Vandaar deze selectie van restaurants waar je niet alleen voortreffelijk eet, maar nadien ook comfortabel kan overnachten."

Lees het volledige artikel (externe link)

50 favoriete restaurants van de Njam-chefs.
Selectie Limburg

Verschenen in Feeling.be op 27 08 2012. Citaat:

Waar eten de nam-chefs als ze niet zelf aan het fornuis staan? Hun lijst van lievelingsrestaurants in Vlaanderen en Brussel was lang, de njam-redactie selecteerde er 50 uit.

Hier de selectie voor Limburg.

De Kristalijn, Genk
Lichte en pure bereidingen

Verschenen in Weekend Knack op 16 08 2012. Citaat:

"Het gebouw en de inrichting zijn, zeker voor Limburgse begrippen, spectaculair. Dat gaf chef-kok Koen Somers een nieuwe boost. Zijn bereidingen zijn mooi en licht en zitten vol pure smaken. De prijzen van de gerechten à la carte tikken aan. Het visitekaartje vormt het marktmenu van drie gangen. De wijnkeuze is uitgebreid. Er is een hoofdstuk favoriete wijnen onder de 40 euro."

Lees het volledige artikel (externe link)

Limburg - De lekkerste adressen

Verschenen in Weekend Knack op 15 08 2012. Citaat:

Limburg is niet alleen dé fruitgaard van ons land. Je kunt er ook smullen van heel wat streekgerechten, zoals de Maaslandse bereiding van paling met kip, kersensoep uit Sint-Truiden, Maaseiker knapkoeken en uiteraard de vele vlaaien.

Pieter van Doveren zocht twaalf lekkere adressen uit:

  • Laagdrempelige stadsbrasserie: De Goei Goesting (Hasselt)
  • Mosseltempel: H. Stas-Dejong (Tongeren)
  • Actuele gastronomie: Figaro (Hasselt)
  • Gastronomie: Vous lé Vous (Hasselt - Wimmertingen), Innesto (Houthalen)
  • Trendy: De Kristalijn (Genk)
  • Vaste waarde: De Mijlpaal (Tongeren)
  • Domein Bokrijk: 't Poorthuys (Genk)
  • Nieuwkomer: Danny Vanderhoven (Rekem - Lanaken)
  • Lekkere winkels: Banketbakker Cools (Hasselt), Glacier La Ferme de la Vallée (Rendeux), Beenhouwerij Paul Beckers (Hamelstraat 37, Sint-Truiden), Le Comptoir de Véronique Denis (Tongeren).

Jennifer van Kristalijn in Genk is beste sommelier

Verschenen in hbvl.be op 07 05 2012. Citaat:

"Jennifer Silvius van restaurant De Kristalijn in Genk is verkozen tot Beste Sommelier van 2012 op het Gault&Millau Antwerp Wine Event. Het is voor het eerst in het veertienjarige bestaan van het Antwerp Wine Event dat een vrouw tot Beste Sommelier wordt gekroond. “Ik ben zeer vereerd”, zegt Silvius."

Lees het volledige artikel (externe link)

Willem Asaert bezoekt De Kristalijn.
DMuze: The Fussy Eater

Verschenen in DM magazine op 28 04 2012. Citaat:

"Somers wordt door zijn nieuwe werkomgeving voelbaar gemotiveerd. Zijn gerechten getuigden vroeger al van zin voor precisie in uitvoering en geschakeerd smaakopbouw. Hij voegt er nog leuke en lichte verwenaccenten aan toe. Bij verschillende bereidingen serveert hij aanvullende gerechtjes die het geheel complementeren en de presentatie toch overzichtelijk houden."

Lees het volledige artikel (externe link)

10 bordjes die bijblijven
Selectie Bruno Vanspauwen 2012

Verschenen in De Standaard Magazine op 17 12 2011. Citaat:

Op een blaadje: de nieuwe restaurants die Bruno Vanspauwen dit jaar verrast en verrukt hebben, door hun originaliteit, hun durf, hun passie, hun kwaliteit, hun prijs en het liefst nog de combinatie van dat alles:
De Vitrine (Gent), Markt XI (De Haan), Les 3 P'tits Bouchons (Mont-sur-Marchienne), Yume (Sint-Pieters-Woluwe), Veranda (Berchem), Neptune (Brussel), De Kristalijn (Genk), Goffin (Sint-Kruis Brugge), 't Poorthuys (Genk), 't Vijfde Seizoen (Aalter).

De Kristallijn: gastronomische verwennerij temidden natuurpracht

Verschenen in 6minutes.be op 30 08 2011. Citaat:

"Het hoofdgerecht werd een eendenborst met rode biet, bleekselder en amandel, gerecht dat met identieke bewoordingen moet worden omschreven. De eend bleef mooi rosé, erg sappig met subtiel vetrandje … Het slotakkoord werd ingezet met een kaasschotel, een select gezelschap Luikse en Limburgse grootheden met leuke extra knabbel. De Crémeux van pinda met ananas en ivoorroomijs kreeg het gezelschap van een crémeux van steranijs, crème brulée, bokkenpootjes en oliebollen."

Eric Bullens investeert 1,5 miljoen in restaurant De Kristallijn

Verschenen in nieuwsblad.be op 04 06 2011. Citaat:

"Limburg is een culinaire toplocatie rijker. Zopas verhuisde restaurant De Kristalijn van hotel Stiemerheide naar een apart gebouw op hetzelfde domein. Nederlander Eric Bullens investeerde 1,5 miljoen euro."

Lees het volledige artikel (externe link)

Nieuw restaurant De Kristalijn opent deuren

Verschenen in nieuwsblad.be op 11 05 2011. Citaat:

"Het restaurant De Kristalijn was voorheen gevestigd in het hotel Stiemerheide, maar krijgt nu een aparte locatie om de gasten te ontvangen."

"Chef Koen Somers heeft zelf de keuken mogen tekenen. Op de benedenverdieping installeerde hij een voorbereidingsruimte zodat het werk in de hoger gelegen open keuken rustig en geconcentreerd kan verlopen."

Lees het volledige artikel (externe link)

12 goede restaurants waar je kan overnachten.

Verschenen in De Standaard Magazine op 18 12 2010. Citaat:

Bruno Vanspauwen grasduinde door zijn adresboekje en selecteerde twaalf restaurants met bijbehorende slaapverdieping:
Le Cor de Chasse (Barvaux-sur-Ourthe, Durbuy), Les Eleveurs (Halle), The Glorious (Antwerpen), La Grappe d'Or (Torgny), Kostellerie Le Postay (Wegnez, Pepinster), De Kristalijn (Genk), Lemonnier (Lavaux-Sainte-Anne) Le Prieure Saint-Gery (Beaumont), Pure C (Cadzand-Bad, Nederland), Sea Grill (Brussel), La Table de Maxime (Our, Paliseul), In De Wulf (Heuvelland, Dranouter).

Lees het volledige artikel (externe link)

10 restaurants waar je discreet kunt tafelen.

Verschenen in De Standaard Magazine op 20 11 2010. Citaat:

De Standaard ging op zoek naar restaurants met een aparte ruimte om in alle rust en discretie lekker te eten.

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2011: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

83 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

'Ooit willen we een ster'
De Kristalijn te Genk

Verschenen in standaard.be op 12 11 2009. Citaat:

"Na de vermelding in de Bib Gourmand staat ook het restaurant synoniem voor een gastronomisch hoogstaande keuken aan democratische prijzen. Voor een volledig lunchmenu wordt 32,5 euro aangerekend, een avondmenu kost zo'n 35 euro. Aan kwaliteit wordt absoluut niet ingeboet. 'Alles wordt met dagverse producten bereid', aldus Somers. Somers en Schols rusten echter niet op hun lauweren na de vermelding van De Kristalijn in de Bib Gourmand. Meer nog, het duo ambieert op lange termijn zelfs een Michelinster."

Lees het volledige artikel (externe link)

Nieuw in de Michelin gids Bib Gourmand Benelux 2010

Verschenen in eigen redactie op 09 11 2009. Citaat:

Michelin presenteerde vandaag de nieuwe Bib Gourmand Benelux 2010-gids. De gids bevat 218 adressen waarvan 119 restaurants in België, 93 restaurants in Nederland, en 6 restaurants in Luxemburg. Dit restaurant is er één van.

Een Bib Gourmand-restaurant serveert een menu bestaande uit een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert voor een bedrag van maximaal 35 euro (in Brussel, Amsterdam en Luxemburg is dit maximaal 36 euro), exclusief dranken. De bedoeling van het Bib Gourmand-symbool is om restaurants kenbaar te maken waar het gegarandeerd lekker en budgetvriendelijk tafelen is.


In België zijn er 19 nieuwkomers, in Nederland 17 en in Luxemburg 3.

Kristalijn: bronsgroene biotoop

Verschenen in 6minutes.be op 05 11 2009. Citaat:

"Somers introduceert in de keuken een aantal regionale producten om zijn gerechten op een subtiele wijze lokale accenten te geven. Het aroma van jeneverbes, de zachte bitterheid van Ter Dolen bier van Lommel of de pittige blauwschimmelkaas op basis van biologische rauwe koemelk van kaasmakerij Catharinadal in Hamont Achel, die onlangs in Frankrijk als beste ter wereld werd bekroond, zijn slechts enkele items. Voor de meerderheid van de verwerkte producten selecteert Koen internationaal met bv. rundvlees van Amerikaanse en Ierse origine, eenden en duiven uit de Bresse streek in Frankrijk of heerlijk Ibericovarken."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Score GaultMillau 2010: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

79 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Terrasjes om van te watertanden.

Verschenen in hln.be op 14 08 2009. Citaat:

"Zin om een terrasje te doen, maar je weet niet goed waar naartoe? Wij gingen op stap en kozen in elke Vlaamse provincie het mooiste exemplaar uit:

- De Boshoeve in Stekene: voor echte lekkerbekken.
- Het Pomphuis in Antwerpen: met zicht op de haven.
- De Kristallijn in Genk: middenin het groen.
- De Markten in Brussel: tussen cultuurminnaars.
- 's Gravenmolen in Grimbergen: gezellig genieten.
- B-in te Brugge: tussen historische gevels."

Lees het volledige artikel (externe link)

10 keer hedendaags klassiek

Verschenen in gastronomennet.be op 22 03 2007. Citaat:

Een selectie eethuizen waar de koks smakelijke, klassieke bereidingen presenteren in een elegant, hedendaags jasje:

- De Ceder (Kruibeke)
- Herbert Robbrecht (Beveren)
- Mange-Tout (Nevele)
- Ten Bogaerde (Koksijde)
- Deboeveries (Deurle)
- De Kristalijn (Genk)
- Hof Ter Eycken (Ninove)
- Hippocampus (Knokke)
- Hostellerie Gilain (Sorinnes)
- Beau Séjour/Du Four à la Table (Villers-sur-Lesse)

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.