Chai Gourmand

Alle persartikels over restaurant Chai Gourmand

Chai Gourmand: actueel en smaakvol
Weekend Knack: Namen houdt van traditie

Verschenen in Weekend Knack op 02 08 2012. Citaat:

"Links van de ingang is een eetvertrek met eetbar en zicht op de keuken. Rechts is de grote eetzaal, die uitgeeft op een romantische binnentuin. De tafels zijn feestelijk gedekt. De spijskaart vermeldt gevarieerde moderne gerechten, mooi gepresenteerd en goed van smaak. De menu’s zijn aantrekkelijk geprijsd en dus ook populair. Chai zou Gallisch zijn voor de plaats waar wijn wordt opgeslagen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Weekend Knack: Namen houdt van traditie

Verschenen in Weekend Knack op 02 08 2012. Citaat:

"In Namen zijn de mensen over het algemeen content met wat ze hebben en willen ze dat zo houden. Dat zie je aan het respect voor hun architecturale en culturele verleden. Dat zie je ook in de vele eethuizen, waar men trouw blijft aan het culinaire erfgoed : vis à l'escavèche, gebakken forel, rivierkreeftjes in witte wijn, flamiche..." Weekend Knack maakte een selectie.

  • Bistronomie: Cuisinémoi
  • Gastronomie: L'Air du Temps, Chai Gourmand
  • Prijsbreker: La Petite Fugue
  • Bistro: Parfums de Cuisine
  • Panoramisch zicht: La Plage d'Amée
  • Terroir-keuken: La Besace
  • Landelijke verfijning: L'Auberge des Crêtes
  • Menu is troef: Du Four à la Table
  • Familiaal: Auberge de la Lesse
  • Kindvriendelijk: Les 7 Meuses
  • Voor Zoetekauwen: La Maison des Desserts
  • Lekkere winkels: Kaashandel La Petite Ferme, Couques Collard

Pierre Massin: chef-kok van Chai Gourmand te Gembloux
Een imaginair surplus

Verschenen in Weekend Knack op 02 08 2012. Citaat:

"Massin vindt het moeilijk om zelf zijn culinaire stijl te definiëren. "Anderen kunnen dat wellicht beter." Dat neemt niet weg dat bepaalde keuzes een richting aangeven. Bijvoorbeeld het feit dat hij kiest voor een beperkte kaart met alleen het beste van de markt. "Het product en het seizoen staan bij mij boven alles, de rest is borduursel. Voor dat principe doe ik zelfs bepaalde toegevingen. Aanvankelijk werkte ik voor honderd procent met lokale leveranciers, maar daar heb ik voor sommige zaken moeten van afstappen. Als een plaatselijke leverancier niet voldoet, ga ik kwaliteit zoeken waar ik ze vind, hoe ver dat ook is."

GaultMillau 2012 - Overzicht onderscheidingen

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011.
  • Chef van het jaar: Bart De Poorter - De Pastorale (Rumst)
  • Gastheer van het jaar: Va Doux Vent (Ukkel)
  • Beste ambassadeur van de Italiaanse keuken: Bruno Giovanni - Senza Nome (Schaarbeek)
  • Mooiste terras: Gasthof Halifax (Deinze)
  • Beste wijnkaart: Folliez (Mechelen)
  • Druiventros van het jaar: sommelier Marc Leveau van Le Pilori (Ecaussinnes-Lalaing)
  • Beste brasseriekeuken: Invincible (Antwerpen)
  • Beste desserts: Les Flâneries Gourmandes (Sint-Gillis)
  • Beste groenterestaurant: Philippe Fauchet (Saint-Georges-sur-Meuse) en Kobe Desramaults - In de Wulf (Dranouter)
  • Beste prijs-plezierverhouding: De Vitrine (Vlaanderen), Leonor (Brussel) en Cuisinémoi (Wallonië)
  • Jonge topchefs van het jaar: Dimitri Leysens van Magis (Tongeren), Thomas Locus van Bistro Margaux (Sint-Martens-Bodegem), Pierre Massin van Chai Gourmand (Gembloux)
  • Ontdekking van het jaar: Volta (Gent)

Score GaultMillau 2012: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011. Citaat:

53 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2012. Dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2011: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

83 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2010: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

156 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Chai Gourmand: Waalse nieuwkomer

Verschenen in knackweekend.be op 15 01 2009. Citaat:

"Het eerste gerecht was op de plaat gebakken zeebarbeel, opgediend met saus van schaaldierenkoraal, cantharellen, courgette en groentejus. In boter gebakken rogvleugel volgde met krokant gegaarde bloemkool, gestoofde spinazie en klassieke rodewijnsaus en klassieke gribichesaus. In beide bereidingen zaten gaartijden en smaken goed!

Beoordeling keuken: 7,5/10.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.