Chai Gourmand

Restaurant Chai Gourmand, Gembloux

Adres:

Chaussée de Charleroi 74
5030   Gembloux

Toon de ligging

Telefoon:

081 60 09 88

Type:

Restaurant

Keuken:

Frans

Hyperlinks:

Michelin '16:

Pagina 476
Keuken: 1 ster
Comfort: 2 vorken

GaultMillau '16:

Pagina 274
Keuken: 16.0 /20

Faciliteiten:

Terras

Middag: ma di wo do vr za zo - 00:00 - 00:00
Avond: ma di wo do vr za zo - 00:00 - 21:30

Chai Gourmand in de media

Chai Gourmand: actueel en smaakvol
Weekend Knack: Namen houdt van traditie

Verschenen in Weekend Knack op 02 08 2012. Citaat:

"Links van de ingang is een eetvertrek met eetbar en zicht op de keuken. Rechts is de grote eetzaal, die uitgeeft op een romantische binnentuin. De tafels zijn feestelijk gedekt. De spijskaart vermeldt gevarieerde moderne gerechten, mooi gepresenteerd en goed van smaak. De menu’s zijn aantrekkelijk geprijsd en dus ook populair. Chai zou Gallisch zijn voor de plaats waar wijn wordt opgeslagen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Weekend Knack: Namen houdt van traditie

Verschenen in Weekend Knack op 02 08 2012. Citaat:

"In Namen zijn de mensen over het algemeen content met wat ze hebben en willen ze dat zo houden. Dat zie je aan het respect voor hun architecturale en culturele verleden. Dat zie je ook in de vele eethuizen, waar men trouw blijft aan het culinaire erfgoed : vis à l'escavèche, gebakken forel, rivierkreeftjes in witte wijn, flamiche..." Weekend Knack maakte een selectie.

  • Bistronomie: Cuisinémoi
  • Gastronomie: L'Air du Temps, Chai Gourmand
  • Prijsbreker: La Petite Fugue
  • Bistro: Parfums de Cuisine
  • Panoramisch zicht: La Plage d'Amée
  • Terroir-keuken: La Besace
  • Landelijke verfijning: L'Auberge des Crêtes
  • Menu is troef: Du Four à la Table
  • Familiaal: Auberge de la Lesse
  • Kindvriendelijk: Les 7 Meuses
  • Voor Zoetekauwen: La Maison des Desserts
  • Lekkere winkels: Kaashandel La Petite Ferme, Couques Collard

Pierre Massin: chef-kok van Chai Gourmand te Gembloux
Een imaginair surplus

Verschenen in Weekend Knack op 02 08 2012. Citaat:

"Massin vindt het moeilijk om zelf zijn culinaire stijl te definiëren. "Anderen kunnen dat wellicht beter." Dat neemt niet weg dat bepaalde keuzes een richting aangeven. Bijvoorbeeld het feit dat hij kiest voor een beperkte kaart met alleen het beste van de markt. "Het product en het seizoen staan bij mij boven alles, de rest is borduursel. Voor dat principe doe ik zelfs bepaalde toegevingen. Aanvankelijk werkte ik voor honderd procent met lokale leveranciers, maar daar heb ik voor sommige zaken moeten van afstappen. Als een plaatselijke leverancier niet voldoet, ga ik kwaliteit zoeken waar ik ze vind, hoe ver dat ook is."

In de buurt van restaurant Chai Gourmand

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.