Aux Petits Oignons

Alle persartikels over restaurant Aux Petits Oignons

Voorstelling Michelingids 2015

Verschenen in eigen redactie op 24 11 2014. Citaat:

Op de Horecabeurs te Gent werd vandaag de nieuwe Michelingids 2015 voorgesteld. In totaal telt de nieuwe Michelingids 137 sterrenrestaurants.

Restaurants Hof Van Cleve, De Karmeliet en Hertog Jan blijven de lijst aanvoeren met 3 sterren. Ook bij de 2 sterren restaurants zijn er geen verschuivingen. Tien Belgische restaurants (vier in Wallonië, drie in Brussel en drie in Vlaanderen) krijgen voor het eerst een Michelin ster.

Lees het volledige artikel

Culinair talent: Stéphane Lefebvre , chef-kok van Aux Petits Oignons te Jodoigne

Verschenen in Weekend Knack op 10 07 2013. Citaat:

De Doos:
Deze zomer selecteert Weekend Knack elke week een jong culinair talent in één van de tien Belgische provincies. De kok krijgt een doos met vier streekproducten. Daarmee maakt hij vier creatieve gerechten.

Deze week: Stéphane Lefebvre, chef-kok van restaurant FAux Petits Oignons te Jodoigne.

"De kok hanteert een herkenbare kookstijl en brengt een creatieve en tegelijk respectvolle terroirkeuken. 'Onze kaart verandert om de zes weken. Ik probeer zo veel mogelijk met mensen en producten uit de streek te werken. Wij zitten dicht bij Piétrain, waar kwalitatief hoogstaande varkens worden gefokt. Ik hou van het spek. Omdat het hard is in de mond, maak ik gebruik van techniek: ik gaar het op lage temperatuur, waarna het heerlijk zacht is. Soms serveer ik het spek alleen met groenten, soms met vis of duif. Er zijn veel combinaties mogelijk.'"

Restaurant Aux Petits Oignons, Jodoigne
Weekend Knack: Verscholen in Waals-Brabant

Verschenen in Weekend Knack op 10 07 2012. Citaat:

"Stéphane komt uit Namen en is al bekend bij lekkerbekken van toen hij chef-kok was in Bistrot du Mail. Zijn opleiding kreeg hij onder meer in L’Eau Vive en L’Essentiel. Hij kookt met inzet en enthousiasme en zijn gerechten zijn verzorgd en fijn. De prijzen zijn gerechtvaardigd, het succes terecht."

Lees het volledige artikel (externe link)

Weekend Knack: Verscholen in Waals-Brabant

Verschenen in Weekend Knack op 10 07 2012. Citaat:

"Waals-Brabant is de kleinste en jongste provincie van België en is daardoor nog op zoek naar een culinaire identiteit. Dat wil niet zeggen dat je er niet smakelijk eet!" Weekend Knack maakte een selectie.

  • Brasserie: Happy's, Brasserie du Lac
  • Mediterraan: L'Opera
  • Landelijke Herberg: Auberge de la Roseraie
  • Gastronomie: Le Caprice des Deux, Aux petits Oignons, La Frairie, La Péniche, Brasserie de L'Alliance
  • Lekkere winkels: L'Art de Praslin, Atelier de Lio, Tarte al Djote

Aux Petits Oignons, Jodoigne

Verschenen in legourmandbelge.be op 01 05 2011. Citaat:

"Conclusie : lekker gegeten en gedronken voor een meer dan correcte prijs. Deze zaak is niet op zoek naar een ster en heeft met zijn Bib Gourmand zijn beoogde prijs reeds op zak. Het interieur en de bediening is no nonsense en doet het eten eigenlijk een beetje oneer aan. Maar ik denk dat dit in een plaatsje als Geldenaken er niet veel toe doet. Prijs-kwaliteit is dit van het beste dat ik al gezien heb."

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2011: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

83 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Les Petits Oignons: Zonder pretenties, met smaak

Verschenen in knackweekend.be op 25 09 2010. Citaat:

"Wij vonden dat er in ‘Les Petits Oignons’ smakelijk wordt gegeten tegen een juiste prijs. Het succes is gerechtvaardigd."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Aan Tafel: Aux Petits Oignons

Verschenen in De Standaard Magazine op 27 02 2010. Citaat:

"De volgende stap deed Lefebvre een jaar geleden: een eigen restaurant, dat 'conviviaal en democratisch' moest worden. Wat de prijzen betreft, is dat alvast een feit. Je vindt niet zo ge makkelijk meer een lunch in twee gangen voor 16 euro, een menu in drie gangen voor 28 euro en een in vier gangen voor 42 euro."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend).

Lees het volledige artikel (externe link)

Aux Petits Oignons: verfijnde authenticiteit

Verschenen in 6minutes.be op 07 02 2010. Citaat:

"Stéphane Lefebvre die als chef van restaurant Bistrot du Mail heel wat lof oogstte, baat sedert enige tijd in het Waals-Brabantse Jodoigne, zijn eigen restaurant Les Petits Oignons uit. (...) Stéphanes recepten zijn erg verfijnd, maar blijven eenvoudig, met het nodige respect voor de authenticiteit van de producten."

Nieuw in de Michelin gids Bib Gourmand Benelux 2010

Verschenen in eigen redactie op 09 11 2009. Citaat:

Michelin presenteerde vandaag de nieuwe Bib Gourmand Benelux 2010-gids. De gids bevat 218 adressen waarvan 119 restaurants in België, 93 restaurants in Nederland, en 6 restaurants in Luxemburg. Dit restaurant is er één van.

Een Bib Gourmand-restaurant serveert een menu bestaande uit een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert voor een bedrag van maximaal 35 euro (in Brussel, Amsterdam en Luxemburg is dit maximaal 36 euro), exclusief dranken. De bedoeling van het Bib Gourmand-symbool is om restaurants kenbaar te maken waar het gegarandeerd lekker en budgetvriendelijk tafelen is.


In België zijn er 19 nieuwkomers, in Nederland 17 en in Luxemburg 3.

Score GaultMillau 2010: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

79 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.