La Belle

Alle persartikels over restaurant La Belle

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017. Citaat:

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Actie Jong Keukengeweld: oktober 2015 & maart 2016

Verschenen in eigen redactie op 15 09 2015. Citaat:

‘Jong Keukengeweld’, de imagocampagne die jongeren van topgastronomie aan betaalbare prijzen laat genieten, loopt voortaan over acht in plaats van zes weken.  De eerste periode loopt van 1 oktober tot en met 31 oktober 2015. De tweede periode loopt van 1 maart tot 31 maart 2016.

Jong Keukengeweld, dat zijn 58 topchefs jonger dan 35 jaar die Vlaanderen in binnen- en buitenland als gastronomische topbestemming op de kaart moeten zetten. Vorig jaar gingen meer dan 9.000 jongeren in op het aanbod om voor 45 euro te genieten van een driegangenmenu bij een van de geselecteerde restaurants of 55 euro bij sterrenrestaurants (Michelin) of rapporthouders van minstens 15/20 bij GaultMillau.

Magazine Jong Keukengeweld 2016

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Visit Flanders / Flickr

Lees het volledige artikel

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014. Citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Deze campagne is afgelopen. De actie liep van 1 oktober t.e.m 15 november 2014.

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

La Belle, Geel

Verschenen in legourmandbelge.be op 02 01 2014. Citaat:

"Peter Vangenechten is zeer zeker een talent met het potentieel om verder te groeien in zijn métier. Hij kan goed spelen met structuren en weet hoe hij een bord moet dresseren."

Lees het volledige artikel (externe link)

La Belle, Geel

Verschenen in legourmandbelge.be op 27 12 2013. Citaat:

"La Belle is ongetwijfeld een aanwinst voor de Kempen. Voor mij mocht de bediening net iets losser, maar dat is detailkritiek. Niet enkel Michelin heeft een boontje voor dit soort inrichting en manier van werken, er is gegarandeerd ook een publiek voor zoals tijdens onze lunch ook te zien was. Peter Vangenechten is zeer zeker een talent met het potentieel om verder te groeien in zijn métier. Hij kan goed spelen met structuren en weet hoe hij een bord moet dresseren."

Lees het volledige artikel (externe link)

Eerste Michelinster voor La Belle te Geel

Verschenen in nieuwsblad.be op 19 11 2013. Citaat:

"'Dit is niet alleen mijn verdienste, maar het succes van het volledige team. Als straks de laatste klanten weg zijn, wordt er wellicht nog wel een flesje gekraakt. Ik ben ervan overtuigd dat een ster behouden een nog veel grotere uitdaging is dan er eentje veroveren. Tenslotte is mijn zaak nog maar anderhalf jaar open. De volgende jaren en wellicht de rest van mijn carrière zal ik hard moeten werken, maar we willen er hier allemaal voor gaan.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld 2013
Van 1 oktober tot 15 november 2013

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2013. Citaat:

Van 1 oktober tot 15 november 2013 kunnen jongeren van 18 tot en met 30 jaar via de actie Jong Keukengeweld bij 45 jonge chefs terecht voor een driegangenmenu aan €45, aangepaste wijnen of bieren en waters inbegrepen.

Bron: YouTube - Njam.tv

Vlaanderen kent een zeer getalenteerde generatie jonge topkoks die de Vlaamse gastronomie doet bruisen van vakmanschap, innovatie en kwaliteit. Vlaanderen Lekker Land zet met deze actie 45 jonge culinaire talenten in de kijker.

Topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens van driesterrenrestaurant Hertog Jan nemen voor de tweede maal het peterschap op zich.

Places: La Belle

Verschenen in Venuez op 15 06 2013. Citaat:

"De keuze voor Geel als locatie was snel gemaakt voor Peter. Althans, toen hij een hoeve in zijn geboortedorp Bel voor een prikje op de kop kon tikken. Waar nu de keuken staat, stonden vroeger de koeien te grazen. Een leuke verwijzing hiernaar vind je in de muurbekleding van koehuidtextuur. De rustieke en landelijke stijl hebben ook elders hun plaats gekregen in het minimalistische interieur. Verder geeft het hoge plafond met dwarsbalken een aangenaam gevoel van ruimte. Het sobere, op hout gebaseerde, interieur sluit perfect aan bij die open sfeer"

Lees het volledige artikel (externe link)

Vier veelbelovende restaurants

Verschenen in knackweekend.be op 10 01 2013. Citaat:

Weekend Knack maakte een selectie van vier nieuwe restaurants die alles in huis hebben om door te groeien tot succesvolle blijvers: Het Vliegend Tapijt (Marke), Ardent (Antwerpen), La Belle (Geel), Bonte B (Brugge).

Lees het volledige artikel (externe link)

Tafelen: Veelbelovende nieuwkomer in Geel
Restaurant La Belle

Verschenen in Weekend Knack op 17 10 2012. Citaat:

"Alles wat wij proefden was verzorgd en smakelijk. Peter werkt met eersteklas, eerlijke producten. De wijnen van het arrangement waren van goede kwaliteit en werden ruim geschonken."

Beoordeling keuken; 8/10. Prijs-kwaliteit geproefde menu: 7,5/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

La Belle

Verschenen in standaard.be op 25 08 2012. Citaat:

"Vangenechten is mee met de huidige presentatietrend. Stukjes kreeft, sneeuw van fetakaas, druppels inkt van inktvis en flinterdunne komkommer lagen netjes gerangschikt in een dwarse strook over het bord, subtiel overgoten met ijsgekoelde bouillon van komkommer. Zorg, precisie en dosering, het zijn kenmerken die ook in de volgende gerechten zouden terugkeren."

La Belle

Verschenen in gva.be op 19 08 2012. Citaat:

"Gecoacht door heel wat topchefs uit het land kwam hij terug naar Geel om er zijn eigen droom La Belle te openen."

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.