Bruneau

Alle persartikels over restaurant Bruneau

Bruneau te Ganshoren
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 13 06 2013. Citaat:

Gespot op de blog 'Au goût d'Emma'
Verslag (in het Frans) over restaurant Bruneau te Ganshoren.
Lees het verslag

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

Bruneau maakt lekkerste dessert

Verschenen in nieuwsblad.be op 13 11 2012. Citaat:

"Verloren brood van speculaas, ijs en cichorei. Dat is het beste dessert dat de controleurs van Gault-Millau het voorbije jaar gegeten hebben in België. Tot lichte verbazing van ontwerpers Jean-Pierre Bruneau en zijn patissier Brian Joyeux. ‘We zijn uiteraard verheugd. Maar eigenlijk staat dit gerecht al jaren op onze kaart’, zegt Bruneau. ‘Het is een combinatie die we zelf verzonnen hebben en die van begin tot eind huisgemaakt is.’"

Lees het volledige artikel (externe link)

GaultMillau 2013

Verschenen in eigen redactie op 12 11 2012. Citaat:

Vandaag is de 10de editie van GaultMillau voorgesteld.

Uitgereikte awards:

  • Beste chef: Peter Goossens, Hof van Cleve
  • Beste gastvrouw: Lieve Goossens, Hof van Cleve
  • Chef van het jaar: Kobe Desramaults, In de Wulf
  • Beste jonge chef Vlaanderen: Matthieu Beudaert, Table d'Amis
  • Beste jonge chef Wallonië: Benoit Neusy, L'Imperatif
  • Beste jonge chef Brussel: Alexandre Dionisio, Chez Alexandre
  • Brasserie van het jaar: Bozar Brasserie, Brussel
  • Prijs Plezier Vlaanderen: restaurant Veranda, Berchem
  • Prijs Plezier, Wallonië: restaurant Delys, Saint-Georges sur Meuse
  • Prijs Plezier, Brussel: Madou's Provence
  • Mooiste terras: restaurant Slagmolen, Opglabbeek
  • Beste wijnkaart: D’Eugénie à Emilie, Baudour
  • Beste sommelier: Pierre Thirifays, restaurant Li Cwerneu, Huy
  • Italiaan van het jaar: Un Altro Mondo, Wavre
  • Aziaat van het jaar: Fong Mei, Antwerpen
  • Dessert van het jaar: Bruneau, Brussel
  • Beste groenterestaurant: Volta, Gent

Toelichting (franstalig) bij GaultMillau 2013 door Philippe Limbourg, editor in chief GaultMillau.

De restaurantgids ligt vanaf deze week in de winkel en kost 27 euro.

Score GaultMillau 2013: 18/20

Verschenen in eigen redactie op 12 11 2012. Citaat:

11 restaurants in België behalen een score van 18/20 in de GaultMillau-gids 2013: Arabelle Meirlaen, Bartholomeus, Bruneau, Danny Horseele, De Jonkman, De Karmeliet, L'Air du Temps, Het Gebaar, Pastorale, 't Fornuis, 't Zilte.

Bruneau - videovoorstelling

Verschenen in eigen redactie op 13 01 2012. Citaat:

Bron: YouTube.com

Restaurants met 1 Michelinster.
1 ster in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

89 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelingids Belux 2012.

Score GaultMillau 2012: 17/20

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011. Citaat:

21 restaurants in België behalen een score van 17/20 in de GaultMillau-gids 2012. Dit restaurant is er één van.

Restaurant Bruneau

Verschenen in 6minutes.be op 01 09 2011. Citaat:

"In een elegant interieur biedt de chef zijn trouwe klanten maar ook de toevallige bezoeker een weelde van verse kwaliteitsproducten, hij deinst er niet voor terug om deze wereldwijd te gaan zoeken omdat hij enkel het allerbeste wil voor zijn klanten. Jean Pierre Bruneau serveert niet alleen de truffels van Carpentras, maar ook kaviaar die rechtstreeks uit Iran komt, terwijl ook vlees, wild en gevogelte met de grootste zorg worden geselecteerd."

Michelingids België-Luxemburg 2011: 1 ster

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2010. Citaat:

86 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2011. Dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2011: 17/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

23 restaurants in België behalen een score van 17/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Delta Gids België - Luxemburg 2010: Hoogste quotering van 4 koksmutsen

Verschenen in 6minutes.be op 28 11 2009. Citaat:

"Dit jaar reikt de Delta Gids slechts 7 keer de hoogste quotering van 4 koksmutsen uit (vorig jaar 9), te weten Bruneau Brussel, Comme Chez Soi Brussel, Hof van Cleve Kruishoutem, De Karmeliet Brugge, Sea Grill Brussel, Villa Lorraine Brussel en Zur Post in Sankt Vith."

Score GaultMillau 2010: 18/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

Deze restaurants in België behalen een score van 18/20 in de GaultMillau-gids 2010.

Al Dente : Waar eet Peter Van Asbroeck ?

Verschenen in DM magazine op 10 10 2009. Citaat:

De favoriete adressen van Peter Van Asbroeck:
Frit-Uurtje (Canadalaan 51, Sint-Job-In-'t-Goor), Het Nieuwe Palinghuis (Antwerpen), Elckerlijc (Maldegem), Bruneau (Ganshoren), Fiskebar (Antwerpen), Ons Restaurant (Deurne).

Peter Van Asbroeck is acteur en presentator.

Alle 5 Favoriet : Peter Van Asbroeck

Verschenen in De Standaard Magazine op 03 10 2009. Citaat:

De favoriete adressen van Peter Van Asbroeck:
Den Abattoir (Antwerpen), Bruneau (Ganshoren), Fiskebar (Antwerpen), Ons Restaurant (Deurne), Frit-Uurtje (Canadalaan 51, Sint-Job-In-'t-Goor).

Peter Van Asbroeck presenteert 'Komen Eten' van maandag tot donderdag op VT4.

Bruneau

Verschenen in DM.city Brussel op 12 03 2007. Citaat:

"We genieten van de authentieke, machtige smaken en producten. Ook het volgende gerecht, een klassieker ver van de moleculaire keuken verwijderd, is subliem: pastei van Mechelse hoen, blonde kalfslever en truffels uit Carpentras vergezeld van ingekookte truffel en een kroketje van truffelsap."

Beoordeling : 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.