Neptune

Alle persartikels over restaurant Neptune

Quatre Mains: Neptune welcomes Sang-Hoon Degeimbre, L’Air Du Temps.

Verschenen in Be-Gusto op 29 07 2013. Citaat:

"Het is tegenwoordig een trend geworden die 4-hands dinners, het benadrukt alleen maar de goede sfeer tussen de hedendaagse chefs en de open communicatie naar receptuur. Het delen van inspiratie en kennis is momenteel volledig in. Dat Nicolas en Sang-Hoon two of my favorites zijn was duidelijk en wordt vandaag weer eens bevestigd. Elk op zijn niveau en met een aparte stijl zijn Neptune en L’Air Du Temps zeker de moeite om eens te bezoeken."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Neptune, Elsene

Verschenen in Belmodo.tv op 07 07 2013. Citaat:

"Nicolas koos voor een jonge en dynamische keuken van hoge kwaliteit, vernieuwend en experimenteel. De klanten komen er voor de combinatie van smaak en textuur, de kwaliteit van de producten en de zuiverheid van de smaken. Ook de wijnkaart, met steeds meer natuurlijke wijnen, is een ontdekking op zich."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Neptune, Elsene

Verschenen in Kris Kookt op 13 06 2013. Citaat:

"Restaurant Neptune, een klein minimalistisch gastro-pud in Brussel biedt plaats aan een 20-tal couverts. De Fransman Nicolas Darnauguilhem (chef), die hotelschool volgde in Zwitserland, woont sinds enkele jaren in Brussel vanwege de liefde. Neptune ontstond als "Le Rouge-Gorge". Nicolas laat hier zijn gastronomische kunsten zien, begeleid door vooral natuurlijke wijnen. Voor dit no-nonsense concept koos hij een hoekhuis vlakbij het Flageyplein in Brussel. Ondertussen groeide Neptune uit tot een culinaire Bistronomie Hot-Spot."

Lees het volledige artikel (externe link)

Neptune, Elsene: One of my – Bistronomie – favorites in Brussels!

Verschenen in Be-Gusto op 27 05 2013. Citaat:

"In een zoektocht naar de authentieke en betaalbare Bistronomie adresjes kan ‘Neptune’ in Brussel niet ontbreken. De gids Bistronomie omschrijft Neptune als volgt: Een keuken vol van speelse wispelturigheid en eigenzinnigheid, vaak exploderend in een sausje genialiteit! Met zijn natuurlijke ‘joie de vivre’ kon Nicolas ons alvast meermaals overtuigen en voor die Grand menu weet hij mij zeker nog wel eens te strikken! À bientôt!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Neptune: Eigenzinnige & betaalbare bistronomie

Verschenen in Be-Gusto op 25 10 2012. Citaat:

"Op zoek naar een klassiek en comfortabel restaurant? Dan raden we Neptune zeker niet aan. Sta je echter open voor verrassingen, food-avontuur en creativiteit dan ben je bij Neptune op de juiste plaats. Geen comfort en een toilet in een bezemhok na de mini keuken te doorkruisen, maar ook dat heeft zijn charme voor open-minded foodies. De keuken van Nicolas is misschien nog wat wispelturig en vooral eigenzinnig, maar daaruit volgt vaak een sausje genialiteit. Ons besluit staat vast, wij komen terug voor het diner!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Agnes Goyvaerts bezoekt Neptune
DMuze: The Happy Eater. Neptune, chef Nicolas Darnouguilhem

Verschenen in DM magazine op 17 03 2012. Citaat:

"Ik weet dat mijn vakbroeders in de wolken zijn over de kookkunst van de Fransman, en voor mijn part mogen ze gerust hun creatieve zin doen. Maar een beetje respect voor hun (anderstalige)klanten zou geen kwaad kunnen."

"Keuken? Hedendaags, artistieke bordjes, complexe smaken, kleine porties. Prijzen? Enkel een menuformule: 25 euro (lunch, 43 euro (avond), uitgebreide wijnkeuze van 33 tot 100 euro."

Le Neptune: Cafétafeltjes en wilde gerechtjes

Verschenen in Weekend Knack op 12 01 2012. Citaat:

"Le Neptune werkt ’s middags met een tweegangenlunch voor 25 euro en ’s avonds met een vijfgangenmenu voor de verteerbare prijs van 39 euro. De gerechtjes zijn gezond, maar een beetje wild en eigenzinnig van samenstelling."

Lees het volledige artikel (externe link)

Bistronomie: 8 uitstekende adressen.
Reportage: De betere bistronomie

Verschenen in Weekend Knack op 11 01 2012. Citaat:

Niet de chef maar het product is weer de ster. Na alle hypes van de voorbije jaren keert de culinaire wereld terug naar creatief klassiek en betaalbaar.

Weekend Knack presenteert de 8 belangrijkste vertegenwoordigers van de ongedwongen gastronomie:
Le Selecto (Brussel), Le Neptune (ELsene), Lieven (Brugge), Bistro Refter (Brugge), La Buvette (Brussel), De Vitrine (Gent), J.E.F (Gent), Veranda (Berchem).

Lees het volledige artikel (externe link)

10 bordjes die bijblijven
Selectie Bruno Vanspauwen 2012

Verschenen in De Standaard Magazine op 17 12 2011. Citaat:

Op een blaadje: de nieuwe restaurants die Bruno Vanspauwen dit jaar verrast en verrukt hebben, door hun originaliteit, hun durf, hun passie, hun kwaliteit, hun prijs en het liefst nog de combinatie van dat alles:
De Vitrine (Gent), Markt XI (De Haan), Les 3 P'tits Bouchons (Mont-sur-Marchienne), Yume (Sint-Pieters-Woluwe), Veranda (Berchem), Neptune (Brussel), De Kristalijn (Genk), Goffin (Sint-Kruis Brugge), 't Poorthuys (Genk), 't Vijfde Seizoen (Aalter).

Tafelen: Nieuwe natuurlijkheid
Le Neptune

Verschenen in Weekend Knack op 29 11 2011. Citaat:

"Wij waardeerden de prijs, de frisse, natuurlijke en gezonde accenten, doch vonden de spontane en persoonlijke kookkunst een beetje onvolwassen."

Beoordeling keuken: 7/10. Prijs-kwaliteit geproefde menu: 7/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

Neptune

Verschenen in DM.city Brussel op 12 10 2011. Citaat:

"Tegenwoordig is het al bistronomie wat de klok slaat. Dat is dus de contaminatie van bistro en gastronomie. Een restaurant waar het interieur niet belangrijk is, maar wat er in het bord ligt des te meer. Culinaire trend watchers hebben Neptune tot dé bistronomische place to be uitgeroepen."

Beoordeling Zone02: 2 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Neptune

Verschenen in De Standaard Magazine op 11 08 2011. Citaat:

"Zoals La Buvette combineert Neptune gastronomisch niveau met een simpele bistrosfeer. De culinaire stijl is wel anders: lichter, eenvoudiger, moderner, minder geïnspireerd op de klassieke Franse terroirkeuken."

Lees het volledige artikel (externe link)

Aan Tafel: Neptune

Verschenen in De Standaard Magazine op 23 07 2011. Citaat:

"Dat twee Franse koks de prijsbrekers van onze hoofdstad zouden worden: wie had dat gedacht?"

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend).

Le Neptune

Verschenen in brusselnieuws.be op 25 06 2011. Citaat:

"Ik gebruik mijn vis als was het een reepje brood en verslind mijn bord met het exquise gevoel ergens een gebod te overtreden. De mengeling is perfect in harmonie, gedurfd, onbetamelijk én verrukkelijk. Voor wat het konijn betreft (weer iets wat ik normaal niet eet), dat was best lekker, geserveerd met olijfjes en geëmulgeerde jus."

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.