Kamo

Alle persartikels over restaurant Kamo

Kamo, Elsene

Verschenen in elidesc says op 27 04 2016. Citaat:

Een bezoek aan een sterrenrestaurant is altijd een speciale ervaring en dat was voor elidesc.com ook deze keer niet anders.

Haar bezoek aan Kamo te Elsene was dan ook een uiterst smakelijk affaire. Oogstrelende gerechten die, behalve mooi om te zien waren, uiteraard barstten van smaak. Meest indrukwekkende gang was een imposante schotel met 'sashimi du jour'. Elise had geen idee dat rauwe vis zo lekker en puur kon smaken.

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Kamo, Elsene

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 03 06 2015. Citaat:

Het 5-gangenmenu bij Kamo, het enige Japanse sterrenrestaurant in België, was top maar de uitdaging van Goesting magazine was de vegetarische variant op dit menu.

Kamo slaagde deze proef met hoogste onderscheiding en verraste met één voor één subliem smakende en visueel oogstrelende gerechten.

Beoordeling: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Aan Tafel: Kamo

Verschenen in De Standaard Magazine op 18 01 2014. Citaat:

"De keuken van Kamo is verfijnd, fris en hedendaags Japans, zonder de traditie uit het oog te verliezen. Reserveren is noodzakelijk, want Kamo trektelke dag een vol huis."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend).

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Kamo, Elsene
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 03 05 2013. Citaat:

Gespot op de blog 'Au goût d'Emma'
Verslag (in het Frans) over het sterrenrestaurant Kamo te Elsene.
Lees het verslag

Kamo, Elsene

Verschenen in Vijftiende van de maand op 09 01 2013. Citaat:

"We kiezen voor het degustatiemenu. Meestal toont dit perfect wat de chef in zijn mars heeft. En het loont de moeite. Het is onmogelijk om alle gerechten op te sommen, maar de hoogtepunten voor mij waren de gefrituurde champignons, de shashami en de sushi."

Lees het volledige artikel (externe link)

Uit eten bij Kamo, de goedkoopste michelinzaak van het land

Verschenen in nieuwsblad.be op 24 11 2012. Citaat:

"De Japanse chef Tomoyasu Kamo serveert elke dag in zijn restaurant in Elsene een lunch voor amper 15 euro. En denk niet dat hij je daar maar wat hapjes voor geeft. Verre van. Wie buitenkomt, die heeft heerlijk gegeten en heeft geen honger meer. 'Telkens maak ik een schotel met verschillende gerechten', zegt Kamo, die nu al vijf jaar zijn restaurant heeft. ‘Vandaag is het gemarineerde makreel met rijst, sint-jakobsvrucht met champignons, Japanse augurk, prei met sumiso-saus en rundvlees, een slaatje en nog een misosoep. De thee krijg je er gratis bij.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Knack Restaurantgids 2013-2014

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2012. Citaat:

Deze week werd de nieuwe Knack restaurantgids, editie 2013-2014, voorgesteld.

Uitgereikte awards 'Gouden Gardes 2013-2014':

  • Gouden Garde met diamanten voor uitzonderlijke carrière: Bert Meeuwis, Slagmolen
  • Gouden Garde Beste Kok van het Jaar: Olivier Van de Meerssche, Appelsveer
  • Gouden Garde Jong Beloftevol Talent: Broes Tavernier, 't Vijfde Seizoen
  • Gouden Garde Inventieve Kok: Vicky Geunes, 't Zilte
  • Gouden Garde Uitheems Restaurant: Tomoyasu Kamo, Kamo
  • Gouden Garde Vrouwelijke Chef-kok: Viviane Verheyen, Bistro Le Zoute Zoen
  • Gouden Garde Sommelier van het Jaar: Jan Rots, Brasserie Latem

De restaurantgids is vanaf deze week verkrijgbaar in de boekhandel of online via www.mediaclub.be en kost 22,95 euro.

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

Proefwerk: Kamo

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 17 03 2012. Citaat:

"Met een aangepaste lunch van 12,5 euro is Kamo met voorsprong het goedkoopste sterrenrestaurant van België. Die lunch wordt op een plateau geserveerd en bestaat uit een kom misosoep, rijst, een slaatje en een 'dagschotel', meestal een stuk gebakken vis."

"Voor culinaire recensenten is eten bij Kamo snel samen te vatten: alles is hier lekker, van de kom gohanrijst tot de groene thee die uit een thermos wordt geschonken."

Restaurants met 1 Michelinster.
1 ster in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

89 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelingids Belux 2012.

Score GaultMillau 2012: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011. Citaat:

53 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2012. Dit restaurant is er één van.

Foodvice bezoekt restaurant Kamo te Elsene

Verschenen in TVBrussel.be op 23 09 2011. Citaat:

Maria Tarantino bezoekt restaurant Kamo te Elsene en krijgt tekst en uitleg van chef-kok Tomoyasu Kamo.

Bekijk de reportage op tvbrussel.be

Extra sterren voor Belgische restaurants.
Geen veranderingen aan de top.

Verschenen in standaard.be op 22 11 2010. Citaat:

"Twee Belgische restaurants krijgen een tweede Michelinster in de nieuwe Michelin Gids België-Luxemburg 2011. Er zijn geen veranderingen aan de top met drie sterren. Acht restaurants krijgen voor het eerst een ster. Dat heeft Michelin vandaag bekend gemaakt."

De gids is vanaf donderdag 25 november te koop voor €19,95 in België.

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelinster voor 'Kamo' en 'Alexandre'

Verschenen in brusselnieuws.be op 22 11 2010. Citaat:

"Twee Brusselse restaurants krijgen voor het eerst een ster van de toonaangevende Michelingids. Het gaat om de Japanner 'Kamo' in Elsene en 'Alexandre' in de Vijfhoek."

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids België-Luxemburg 2011: 1 ster

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2010. Citaat:

86 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2011. Dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2011: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

54 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Japan: Volgens hen die het kunnen weten ...

Verschenen in De Standaard Magazine op 12 06 2010. Citaat:

"Voor elk land gingen we op zoek naar locals die in België wonen, werken en ook eten. Hen vroegen we uit over de finesses van de keuken van hun land. En van hen wilden we vooral weten welke restaurants en snackbars ze ons zelf zouden aanbevelen."

De meest aanbevolen eetadressen met Japanse keuken:

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2010: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

79 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

dm zomer : Waar eet Van Hemeldonck ?

Verschenen in DM magazine op 04 07 2009. Citaat:

De favoriete adressen van Thomas Van Hemeledonck :
Kamo (Elsene), Refter (Brugge), Frituur Veemarkt (Hendrik Speecqvest 17, Mechelen), Baron Van Zon (Hombeek), Anarkali (Elsene), Sushi Gari (New York, USA), In de Wulf (Dranouter), Le Pain Quotidien (Antwerpen).

Thomas Van Hemeledonck presenteert elke dinsdag en donderdag 'Telefacts' op VTM.

8 x Japanse restaurants

Verschenen in Weekend Knack op 06 05 2009. Citaat:

"Ook bij ons kun je lekker Japans eten en voor veel minder geld dan in Tokio. Wij presenteren u acht Japanse eethuizen die excelleren in hun categorie: Nonbe Daigaku, Izaka-Ya, Kamo, Samourai, Ikebana, Yamayu Santatsu, Tanuki, Osaka."

Kamo: Bistro in Tokiokantinestijl

Verschenen in knackweekend.be op 05 05 2009. Citaat:

"Tijdens de lunch is het repertoire gereduceerd tot teishoku, een menu samengesteld uit verschillende kleine gerechten, die samen op één dienblad worden gepresenteerd met een kop groene thee (van 12 tot 20 euro). 's Avonds is er een gevarieerde spijskaart, aangevuld met vier aantrekkelijk geprijsde menu's (van 30 tot 45 euro)."

Lees het volledige artikel (externe link)

Kamo: Geraffineerde eenvoud

Verschenen in knackweekend.be op 15 01 2009. Citaat:

"Het restaurant heeft een sobere, hedendaagse inrichting. Reserveren is een must want het eethuis is geliefd en er zijn slechts een tiental tweepersoonstafeltjes plus een tiental plaatsen aan de bar. De eettoog geeft vrij zicht op de open keuken. Tijdens de lunch is het repertoire gereduceerd tot teishoku, een menu samengesteld uit verschillende kleine gerechten, die samen op een dienblad worden gepresenteerd met een kopje groene thee (van 12 tot 20 euro). ’s Avonds is er een gevarieerde spijskaart, aangevuld met vier aantrekkelijk geprijsde menu’s (van 30 tot 45 euro)."

Beoordeling keuken: 7,5/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

Kamo

Verschenen in DM.city Brussel op 10 10 2007. Citaat:

"Terwijl mijn man zijn sushi een défilé is van zalm, rode tonijn, vette tonijn, barracuda en aanverwanten - allemaal spartelverse vissen die als vloeibare zijde in je mond smelten - krijg ik neeflief in het oog die die balletjes aan het frituren is."

Beoordeling DM.City Brussel: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.