X

Volgens onze bronnen bestaat deze zaak momenteel niet meer.

Alaise

Alle persartikels over restaurant Alaise

Getest: Alaise

Verschenen in nieuwsblad.be op 25 03 2013. Citaat:

"Bij de hoofdgerechten laat Amber geen enkele steek vallen. Mijn op het vel gebakken kip van Landes heeft de juiste crunch én sappigheid. Lang geleden dat een stukje kip mij zo heeft gesmaakt. De combinatie met pastinaakcrème, boterraap, shiitake en dauphineaardappeltjes geeft een nostalgisch zondagmiddag-bij-de-bomma gevoel. En dat van zo'n jonge kok. Ook de gebakken griet met spinazie, knolselder, parmezaan en Noordzeegarnalen is een mooi, goed uitgebalanceerd en vooral bijzonder smakelijk en fris gerecht."

Lees het volledige artikel (externe link)

Alaise, 's Gravenwezel

Verschenen in Goesting Antwerpen op 27 02 2013. Citaat:

"Ik proef van vitello tonato. Het gerecht bestaat uit fijngesneden kalfsvlees, enkele lichtgebakken verse tonijnblokjes en een smaakvolle saus op basis van ansjovis afgewerkt met een appelkappertje. Dit gerecht typeert het restaurant: culinaire creativiteit die keurig is afgewerkt."

Beoordeling Zone03: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Atv Hotspot op bezoek bij Alaise te 's Gravenwezel

Verschenen in atv.be op 02 12 2012. Citaat:

Zoë van Atv bezoekt Mijn Restaurant! 2011 winnaar Alaise te 's Gravenwezel en spreekt met Amber De Wispeleir.

Bekijk de reportage op atv.be (van minuut 07:05 tot 12:05)

Borden vol talent: 5 chef-koks met toekomst
DMuze: Al Dente

Verschenen in DM magazine op 10 11 2012. Citaat:

"Deze vijf rechttoerechtaanchefs kiezen voor een slanke personeelsbezetting of voor een onemanshow - lange werkdagen zijn hun deel. Boven alles willen ze hun talent stap voor stap zelf ontwikkelen. Vier twintigers maar ook een prille vijftiger, die pas nu zijn culinaire zenit lijkt te bereiken:
Pui Kwok (Fong Mei, Antwerpen), Thomas De Muynck (Karel De Stoute, Gent), Amber De Wispeleir (Alaise, 's Gravenwezel), Jef Rietjens (Vina Clara, Borgerhout), Benny Van Torre (Markt XI, De Haan)."

Amber De Wispeleir

Verschenen in DM magazine op 10 11 2012. Citaat:

"De Wispeleir lijkt met de restaurantnaam Alaise niet alleen aan haar klanten maar ook aan zichzelf te denken. Ze kookt zuiver en onverstoord, maar creëert daarvoor de juiste omgevingsfactoren. In dat opzicht past de nieuwe, zelf gekozen locatie in centrum 's Gravenwezel beter bij haar kookvisie. Vooral terras en tuin achteraan sluiten met hun zenkarakter netjes aan op haar bijzondere werkmethodiek."

Alaise verhuist naar ’s Gravenwezel

Verschenen in gva.be op 22 08 2012. Citaat:

"Restaurant Alaise verhuist van Ekeren naar ’s Gravenwezel. Amber De Wispeleir en haar vriendin Elodie Coenen, winnaars van Mijn Restaurant!, heropenen er begin oktober hun zaak. (...) “We beleefden een mooie tijd in Ekeren. De opnames inbegrepen, zaten we daar een klein jaar. We voelden snel aan dat het pand te groot was voor onze droom. In ’s Gravenwezel schroeven we het aantal couverts terug naar een kleine dertigtal. Dat geeft mij de kans om onze keuken nog meer te verfijnen”, stelt De Wispeleir."

Lees het volledige artikel (externe link)

Amber en Elodie zoeken nieuwe locatie voor 'Alaise'

Verschenen in standaard.be op 25 05 2012. Citaat:

"De 'Mijn restaurant!'-winnaressen verlaten het pand omdat ze willen herbeginnen op een kleinere locatie in de regio. 'We zoeken een pand dat beter past bij het concept dat we voor ogen hebben', luidt het. 'De resultaten zijn goed maar aan dit tempo blijven werken, is op lange termijn niet vol te houden,” legt Amber uit. “Uiteindelijk is koken hetgeen ik het liefste doe. Maar ik wil dat dit ook zo blijft. Meer nog, ik wil mijn keukenrepertoire verder uitbreiden en zeker ook nog verfijnen. Een meer kleinschalige aanpak lijkt ons daarvoor de ideale basis. Koken moet je met volle plezier in een stressarme omgeving doen, net zoals gasten ontvangen trouwens.'"

Op 29 juni gaat het restaurant dicht en verlaten Amber Dewispeleir en Elodie Coenen Ekeren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Alaise, Ekeren

Verschenen in Goesting Antwerpen op 16 05 2012. Citaat:

"Een mooi stuk heilbot in de oven gegaard en gecombineerd met jonge wortelen, couscous en limoen wordt door mijn tafelgezelschap geproefd en goedgekeurd (€28,50). Het bord is opnieuw mooi gedresseerd en de samenstelling is fijn van smaak. Ik krijg gebraden jonge eendenborst met knolselderpuree, knoflook en een sausje geparfumeerd met porto (€25,80). Het vlees is perfect gegaard, hier ook zijn de smaken mooi in balans."

Beoordeling Zone03: 4 sterren.

Willem Asaert bezoekt Alaise.
DMuze: The Fussy Eater

Verschenen in DM magazine op 14 04 2012. Citaat:

"Chef Amber Dewispeleir is jong maar voelt zich in de keuken zelfverzekerd en buitengewoon in haar nopjes. Zelfs tijdens een moordend drukke servies waarbij de bestelbonnen haar figuurlijk om de oren vliegen, blijft ze ijzig kalm. En geniet ze vooral van de aarstmoeilijke metier. Veel mannelijke chefs verliezen in de typische keukenhectiek al snel hun koelbloedigheid."

Amber en Elodie gaan 'Alaise' én Ekeren verlaten

Verschenen in standaard.be op 13 04 2012. Citaat:

"VTM sloot een huurcontract voor een jaar af voor het het pand in Ekeren. In juni loopt dat huurcontract af. Als Amber en Elodie dat willen, kunnen ze het contract overnemen en verlengen. Maar dat willen de twee dus niet, meldt Gazet van Antwerpen. 'Er zitten enkele elementen in het contract die we absoluut niet kunnen aanvaarden', zeggen ze. 'Als we er niet voor de volle 100 procent voor kunnen gaan, hoeft het niet. Dus ja, we zoeken een andere locatie.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Alaise, Ekeren
Een winnaar in smaak

Verschenen in Steps op 27 02 2012. Citaat:

"In Alaise brengt Amber vandaag het beste van beide werelden en geeft ze met een klassiek-moderne kwinkslag haar eigen draai aan elk gerecht. Op de kaart vinden we bij de voorgerechten een terrine van ganzelever met gerookte Oosterscheldepaling en appel of tonijn met wasabi en ramenas. Als hoofdgerechten de jonge tarbot met bloemkool, tomaat, coquilles en bisque of lamskroon met aubergines en knoflook. Vegetariërs worden verwend met een millefeuille van groenten, gekonfijte aardappel en balsamico of een carpaccio van groenten met een siroop van chilipeper."

Weekends Alaise volgeboekt tot begin mei

Verschenen in gva.be op 10 01 2012. Citaat:

"Vandaag opent Alaise, de winnaar van Mijn restaurant!, opnieuw de deuren na een vakantie van een drietal weken. Elodie wordt nog niet onmiddellijk vervangen door een zaalverantwoordelijke. De opening gaat wel gepaard met een compleet nieuwe kaart. "Wees gerust: de kaart ligt in het verlengde van wat we al gaven. Ook de prijsklasse blijft dezelfde", zegt chef Amber."

Lees het volledige artikel (externe link)

Onze 25 jonge talenten van 2012
Amber De Wispeleir, chef-kok

Verschenen in DM magazine op 31 12 2011. Citaat:

"In het restaurant van golfclub Bossenstein in Broechem kreeg De Wispeleir voeling met cuisson en gaartijden. Onder het almachtige oog van Roger Souvereyns."

Geselecteerd door de redactie van De Morgen voor wat ze in hun - nog korte - leven gepresteerd hebben, maar meer nog wat ze zullen gaan doen, de komende jaren.

Alaise wint Mijn Restaurant! 2011

Verschenen in eigen redactie op 09 12 2011. Citaat:

De kijkers hebben beslist! Amber en Elodie van Alaise in Ekeren hebben 'Mijn Restaurant 2011!' gewonnen! Ze halen het uiteindelijk van Eef en Michaël van Seaven in Blankenberge.

Sfeerbeelden bekendmaking:

Bron: YouTube.com

Lees het volledige artikel (externe link)

Peter Goossens geeft ultieme stem aan Ekeren

Verschenen in nieuwsblad.be op 07 12 2011. Citaat:

"De sterrenchef ging persoonlijk naar kok Amber: ‘Geen stress, tot nu toe is het schitterend.’ De millefeuille van groenten had een te sterke balsamicosmaak en de tomaat paste niet bij de bloemkool, maar voor de rest ook over de tussen-, de hoofdgerechten en de desserts alleen maar lof. ‘Potentieel en passie’, zit er volgens Peter Goossens in de meiden van Ekeren, en zijn stemadvies ging dan ook naar Ekeren."

Verdict van de GaultMillau recensenten:

"‘Beiden verdienen ze een plaats in de gids. Ekeren met 13 op 20 en Blankenberge met 14 op 20."

Lees het volledige artikel (externe link)

'Voor de Show' op bezoek bij Alaise, Ekeren

Verschenen in vtm.be op 07 12 2011. Citaat:

Voor het programma 'Voor de Show' trekt acteur Jeroen Van Dyck samen met tv- en radiopresentratrice Tess Goossens naar Alaise in Ekeren.

Bekijk de reportage op vtm.be

Mijn Restaurant! - Aflevering 29, 06/12/2011
Fragmenten

Verschenen in vtm.be op 07 12 2011. Citaat:

Volgende fragmenten uit de 29ste aflevering van Mijn Restaurant! zijn te bekijken op vtm.be:

Mijn Restaurant! - Aflevering 29, 06/12/2011
Peter Goossens kiest voor Alaise

Verschenen in vtm.be op 07 12 2011. Citaat:

"Net voor de grote finale is er het ultieme stemadvies van driesterrenchef Peter Goossens. 'Ze hebben allebei sterke en minder sterke punten, het zit in de kleine details', aldus Peter. Zijn stem gaat naar Alaise van Amber en Elodie."

Bekijk Peter Goossens' oordeel

Mijn Restaurant! 2011
Peter Goossens geeft stemadvies

Verschenen in vtm.be op 05 12 2011. Citaat:

"Wie de eindoverwinning in de wacht sleept, dat blijft in handen van de kijker natuurlijk. Omdat niet elke kijker zelf kan gaan eten bij de twee finalisten, hebben we opnieuw voor stevig stemadvies gezorgd. En omdat het hier gaat om het advies voor de grote finale krijgen Alaise en Seaven het bezoek van de wereldvermaarde driesterrenchef Peter Goossens."

Zelfs West-Vlaamse chefs kiezen voor Alaise

Verschenen in gva.be op 02 12 2011. Citaat:

"Ze voelden zich duidelijk aangesproken door de flair van hun gouwgenoten Eef en Michaël maar drie hippe West-Vlaamse chefs riepen gisteren de kijker toch op om voor Alaise te stemmen, het restaurant van de Ekerse deelnemers aan het vtm-programma 'Mijn restaurant!'."

Lees het volledige artikel (externe link)

Gentse topkoks beoordelen finalisten van 'Mijn Restaurant'

Verschenen in nieuwsblad.be op 01 12 2011. Citaat:

"De Flemish foodies, de Gentse topkoks Jason Blanckaert, Olly Ceulenaere en Kobe Desramaults, zijn de komende dagen te zien in het VTM-programma Mijn Restaurant. Met hun drieën beoordelen ze in de finale de keukens van Eef en Michaël in Blankenberge en Elodie en Amber in Ekeren."

Bekijk : Trailer finaleweek - Flemish foodies geven stemadvies

Lees het volledige artikel (externe link)

'Alaise' in Ekeren tweede finalist 'Mijn restaurant'

Verschenen in nieuwsblad.be op 29 11 2011. Citaat:

"Amber en Elodie van restaurant 'Alaise' uit Ekeren gaan naar de finale van ‘Mijn restaurant’. Ze nemen het volgende week op tegen Eef en Michael van ‘Seaven’ in Blankenberge."

Lees het volledige artikel (externe link)

Vechtende Daniël en Rinaldo moeten sluiten

Verschenen in hln.be op 29 11 2011. Citaat:

"Net toen er spektakel van de bovenste plank te zien was in Antica Locanda, moet het Tongerse restaurant de deuren sluiten. Het laatste finaleticket voor 'Mijn Restaurant' gaat na de televoting immers naar het Ekerse Alaise van Amber en Elodie, net nadat Daniël even over de rooie ging toen manlief Rinaldo in het bijzijn van het emotionele personeel een misplaatste toast op de zege van Ekeren uitbracht."

Lees het volledige artikel (externe link)

Mijn Restaurant! - Aflevering 26, 24/11/2011
Fragmenten

Verschenen in vtm.be op 25 11 2011. Citaat:

Volgende fragmenten uit de 26ste aflevering van Mijn Restaurant! zijn te bekijken op vtm.be:

Sergio Herman kiest voor 'die twee wijven uit Ekeren'

Verschenen in nieuwsblad.be op 24 11 2011. Citaat:

"Eindelijk was het de beurt aan Sergio Herman in Mijn restaurant. Hij ging eten in de twee restaurants die nog in de running zijn voor een finaleplaats: Antica Locanda in Tongeren en Alaise in Ekeren. Het was snel duidelijk dat hij voor die laatste zou kiezen. Over Tongeren had hij weinig fraais te zeggen. Daniel vond hij maar een 'apart mannetje'. En ondanks het feit dat Rinaldo best goed kan koken, miste hij een vleug power en de Italiaanse authenticiteit."

'Eeuwige tweede' Blankenberge meteen naar finale

Verschenen in gva.be op 23 11 2011. Citaat:

"Eef en Michaël, stilaan de eeuwige tweeden bij 'Mijn restaurant!', kregen van de jury een vrijgeleide naar de finale op 8 december."

"De strijd om het tweede finaleticket belooft bijzonder spannend te worden. Amber en Elodie in Ekeren wonnen eerder al een eerste televoting tegen Blankenberge. Daniël en Rinaldo in Tongeren klopten bij de laatste nominatie dan weer gedoodverfde favorieten Steven en Sofie in Dendermonde."

Lees het volledige artikel (externe link)

Mijn Restaurant! - Aflevering 25, 22/11/2011
Fragmenten

Verschenen in vtm.be op 23 11 2011. Citaat:

Volgende fragmenten uit de 25ste aflevering van Mijn Restaurant! zijn te bekijken op vtm.be:

Mijn Restaurant! - Aflevering 23, 15/11/2011
Fragmenten

Verschenen in vtm.be op 15 11 2011. Citaat:

Mijn Restaurant! - Aflevering 22, 10/11/2011
Fragmenten

Verschenen in vtm.be op 11 11 2011. Citaat:

Volgende fragmenten uit de 22ste aflevering van Mijn Restaurant! zijn te bekijken op vtm.be:

Mijn Restaurant! - Aflevering 20, 03/11/2011
Fragmenten

Verschenen in vtm.be op 03 11 2011. Citaat:

Volgende fragmenten uit de twintigste aflevering van Mijn Restaurant! zijn te bekijken op vtm.be:

Mijn Restaurant! - Aflevering 19, 01/11/2011
Fragmenten

Verschenen in vtm.be op 02 11 2011. Citaat:

Volgende fragmenten uit de negentiende aflevering van Mijn Restaurant! zijn te bekijken op vtm.be:

Mijn Restaurant! - Aflevering 18, 27/10/2011 Fragmenten

Verschenen in vtm.be op 28 10 2011. Citaat:

Volgende fragmenten uit de achttiende aflevering van Mijn Restaurant! zijn te bekijken op vtm.be:

Mijn Restaurant! - Aflevering 17, 25/10/2011
Fragmenten

Verschenen in vtm.be op 26 10 2011. Citaat:

Volgende fragmenten uit de zeventiende aflevering van Mijn Restaurant! zijn te bekijken op vtm.be:

Mijn Restaurant! - Aflevering 16, 20/10/2011
Fragmenten

Verschenen in vtm.be op 20 10 2011. Citaat:

Mijn Restaurant! - Aflevering 14, 13/10/2011
Fragmenten

Verschenen in vtm.be op 14 10 2011. Citaat:

Volgende fragmenten uit de veertiende aflevering van Mijn Restaurant! zijn te bekijken op vtm.be:

Mijn Restaurant! - Aflevering 8, 22/09/2011
Fragmenten

Verschenen in vtm.be op 23 09 2011. Citaat:

Mijn Restaurant! - Reserveer nu in de vijf restaurants!

Verschenen in vtm.be op 21 09 2011. Citaat:

"Vanaf 1 oktober is het zover en gaan de 5 restaurants officieel open voor het publiek. Wil jij graag bij één van de duo’s komen eten, dan kan dat, 's middags en 's avonds. Reserveren kan al vanaf woensdag 21 september!"

'Mijn Restaurant!' 2011
Amber en Elodie zijn jong en ambitieus

Verschenen in vtm.be op 26 08 2011. Citaat:

Maak kennis met Amber en Elodie. Zij zijn één van de vijf kanditaten voor 'Mijn Restaurant!' en zullen post vatten in Ekeren.

Bekijk het filmpje op vtm.be

Een voorsmaakje van 'Mijn Restaurant!' 2011

Verschenen in eigen redactie op 23 08 2011. Citaat:

Bekijk de trailer van het nieuwe seizoen van 'Mijn Restaurant! op vtm.be.

Lesbisch koppel brengt leven in oude brasserie.

Verschenen in nieuwsblad.be op 08 07 2011. Citaat:

"Amber en Elodie zijn sinds anderhalf jaar samen. Ze willen graag hun eigen baas worden en op professioneel vlak een team vormen. Amber behaalde haar koksdiploma en kreeg het vak echt onder de knie bij Roger Souvereyns in het restaurant van golfclub Bossenstein in Broechem. Elodie wilde ook in de horeca werken, maar haar ouders vonden haar in het secundair onderwijs te jong om al voor deze richting te kiezen. Ze belandde in de verpleegkunde."

Lees het volledige artikel (externe link)

Mijn Restaurant 2011
Deelnemers Ekeren: Amber & Elodie

Verschenen in vtm.be op 05 07 2011. Citaat:

"Amber (23) en Elodie (22) uit Geel vormen sinds anderhalf jaar een koppel, maar door hun verschillende werkuren zijn ze helaas niet zo vaak samen. Deelnemen aan Mijn Restaurant! lost dat probleem alvast op. Maar het is hun droom om vooral hun eigen baas te zijn en ook op professioneel gebied een team te vormen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.