Jan Verhelst

Alle persartikels over restaurant Jan Verhelst

Jan Verhelst

Verschenen in In Search of Taste op 11 03 2018. Citaat:

Een chef met een eigenheid kan ik altijd appreciëren. En ook de Oosterse invloeden vielen bij ons goed in de smaak. Al moet ik zeggen dat sommige combinaties niet altijd voor de hand liggend zijn. Wat maakt dat deze keuken niet direct ieders smaak zal zijn. Maar dat wil daarom niet zeggen dat je dit restaurant links moet laten liggen. Integendeel! Ga er zeker eens langs en laat Jan je meenemen op ontdekkingsreis om zo je smakenpalet te verruimen!

Lees het volledige artikel (externe link)

Jan Verhelst. Eigen visie, eigen stijl.

Verschenen in Hungry For More op 07 12 2017. Citaat:

Jan Verhelst biedt een een smaakvolle keuken op gastronomisch niveau met aandacht voor verse producten en het ritme van de seizoenen. Soms klassiek, soms gedurfd, maar steeds lekker en boeiend. Dat alles is een rustig, elegant en mooi kader, met een gastvrije aanpak.

Lees het volledige artikel (externe link)

Jan Verhelst, Nazareth

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 03 06 2015. Citaat:

Goesting magazine genoot van een smaakvolle avond bij chef Jan Verhelst te Eke. In de mond smeltend rosé vlees, diepsmakende garnituren en een uitzonderlijk dessert maakten deel uit van het Discoverymenu, dat ook met een prima wijnkeuze werd vergezeld.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Nieuw hoofdstuk voor chef-kok Jan Verhelst

Verschenen in eigen redactie op 17 03 2015. Citaat:

Na 13 jaar Lotus Root wordt een hoofdstuk afgesloten en maakt chef-kok Jan Verhelst een nieuwe start met een restaurant dat zijn naam draagt.

De keuken blijft de signatuur van Jan Verhelst. Het wijnverhaal blijft en de evolutie van de voorbije jaren in bord en glas wordt voortgezet.

Gastvrouw wordt Ineke Claeys vanaf midden april.

Jeunes Restaurateurs d'Europe - JRE België
Voorstelling nieuwe gids 2014-2015.

Verschenen in eigen redactie op 25 03 2014. Citaat:

Op 24 maart 2014 werd in Hotel Bloom te Brussel de nieuwe gids Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) België 2014-2015 voorgesteld. De gids is verkrijgbaar bij de JRE-leden.

Er zijn 4 nieuwe leden:

  • Marcus, chef-kok Gilles Joye (Deerlijk)
  • Fleur de Sel, chef-kok Alex Verhoeven (Kasterlee)
  • Grand Cabaret, chef-kok Vincent Florizoone (Nieuwpoort)
  • Onder De Toren, chef-kok Sam Van Houcke (Hansbeke)

Nieuw aan de gids dit jaar, is dat er foto's van gerechten van de leden geïntegreerd werden. De recepten van deze gerechten zijn terug te vinden op de website van JRE.

2014 wordt bovendien een feestjaar voor JRE. De Jeunes Restaurateurs d’Europe bestaan dit jaar 40 jaar, de Belgische afdeling 25 jaar.
Tal van acties/events staan op de agenda: verjaardagsmenu 'Special Menu 25 years' (16 juni - 16 september 2014), JRE Cooking Cup met de zoektocht naar 'Jeune Cuisinier de l'année' van de hotelscholen (najaar 2014), jamsessie 'Art of Cooking 25 years' (2 juni 2014), ...

Jeunes Restaurateurs d'Europe zorgen voor gastronomische topavond met producten van supermarkt Lidl.

Verschenen in eigen redactie op 09 12 2013. Citaat:

In een speciale samenwerking met Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) zie je hoe producten van supermarkt Lidl zorgen voor een gastonomische topavond.

Ruim 950 mensen namen op 6 december deel aan het nationaal referendum van Jeunes Restaurateurs d'Europe. In ruil voor hun ongezouten mening mochten ze gratis aanschuiven in een van de 30 toprestaurants van de Jeunes Restaurateurs d’Europe.

Een enorm succes want in een mum van tijd waren alle plaatsen bezet. Wat de genodigden niet wisten, is dat de chefs die avond uitsluitend met Lidl-producten aan de slag gingen. En nog straffer: de gasten gaven het diner een gemiddelde score van liefst 9.4/10.

Ook in Zweden zorgde Lidl met pop-up restaurant DILL in Stockholm reeds voor een gelijkaardige culinaire reclamestunt.

Tendens Summer Cooking

Verschenen in focus-wtv.tv op 15 06 2013. Citaat:

Chef Jan Verhelst toont op eigenzinnige wijze dat outdoor cooking meer is dan alleen maar een worst op de barbeque

Bekijk de aflevering op focus-wtv.tv

12 informele restaurants met topwijnkaarten

Verschenen in vierbordjes.be op 01 10 2012. Citaat:

"Wie een topwijnkaart zoekt, is meestal aangewezen op sterrenzaken, en dan moet je er niet aan denken een echt goede wijn te vinden tegen een redelijke prijs. Vandaar dat we op zoek gingen naar informele restaurants zonder sterren, zelfs brasserieën en bistro's, waar je toch een topwijnkaart vindt, met redelijke prijzen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Lotus Root: more than Fusion

Verschenen in Be-Gusto op 05 09 2012. Citaat:

"De keuken van Lotus root brengt dan weer een aantal verrassende combinaties, het verhaal ‘Californian inspired’ is dan ook duidelijk merkbaar. Een basis van pure en klassieke smaken wordt creatief verwerkt met smaakmakers en Oosterse ingrediënten. Duidelijk een chef met visie en toekomst!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Willem Asaert bezoekt Lotus Root, chef-kok Jan Verhelst.
DMuze: The Fussy Eater

Verschenen in DM magazine op 21 04 2012. Citaat:

"Verhelst beheerst die techniek als geen ander. De manier waarop hij deze en ander uitheemse ingrediënten in zijn gerechten nauwkeurig gedoseerd verweeft, wijst inderdaad op jaren keukenervaring en ruime productkennis. die affiniteit met minder voor de hand liggende ingrediënten geeft aan zijn menu's een treffend eigenzinnig karakter. Verhelst presenteert geen klassieke kaart. Hij neemt zijn gasten enkel op sleeptouw met een menu dat naargelang goesting en honger uit drie tot negen etappes bestaat."

Lees het volledige artikel (externe link)

Make-a-Wish met de Jeunes Restaurateurs d'Europe.

Verschenen in eigen redactie op 06 10 2011. Citaat:

De Jeunes Restauranteurs d'Europe en Make-A-Wish slaan de handen in elkaar om de dromen van zieke kinderen in vervulling te doen gaan. Van ieder 'Make-A-Wish menu' wordt 2 euro overgemaakt aan de organisatie. De actie loopt 4 maanden, van 15 oktober 2011 tot 15 februari 2012.

Meer info: Jeunes Restauranteurs d'Europe - Make-A-Wish

Restaurants met een uitstekend wijnassortiment

Verschenen in knackweekend.be op 14 09 2011. Citaat:

Weekend Knack selecteerde negen restaurants met een uitstekende wijnkaart.

Dit restaurant is er één van.

Lees het volledige artikel (externe link)

Alle 5 Favoriet: An Pierlé

Verschenen in De Standaard Magazine op 12 07 2011. Citaat:

De favoriete adressen van An Pierlé:
Komkommertijd (Gent), Lotus Root (Nazareth/Eke), De Kuiper (Vilvoorde), Per Bacco (Gent).

Proefkonijn Agnes Goyvaerts: Lotus Root

Verschenen in DM magazine op 02 07 2011. Citaat:

"Door de Stationsstraat van Eke waait een Californische bries. Het gaat er losjes aan toe bij Lotus Root. Maar de smaken zijn strak en een tikje geheimzinnig."

Lees het volledige artikel (externe link)

Boek: Art of Cooking.
Inspirerende culinaire jamsessies van JRE.

Verschenen in eigen redactie op 08 04 2011. Citaat:

Sinds 2008 zijn enkele Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) beginnen jammen om hun talent bij elkaar aan te scherpen. Zoals muzikanten improviseren ze met producten uit een verrassingsmand, met als resultaat steeds weer verrassende gerechten.

Het boek 'Art of Cooking' is een weerspiegeling van het talent en de passie van de fine fleur van de Belgische jonge garde topchefs.

Art of Cooking by Jeunes Restaurateurs d’Europe,
170 x 220 mm – 128 blz. – € 19,95,
Nederlands & Frans – isbn 9789089311870.

Meer info Art of Cooking
Meer info JRE

Nieuwe website Jeunes Restaurateurs d'Europe online!

Verschenen in eigen redactie op 25 01 2011. Citaat:

De website van JRE België is helemaal vernieuwd. De site is voortaan gelinkt aan de 'Art of Cooking'-site, die bericht over de jam-sessies die de JRE-leden regelmatig organiseren.
Bezoek JRE.be

De Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE) is een vereniging van jonge, talentvolle restauranthouders, gedreven door de passie voor hun vak. Een interne kwaliteitsselectie garandeert dat deze ambitieuze chefs tot de top van de Europese gastronomie behoren.

Lotus Root verrast met Californische keuken

Verschenen in nieuwsblad.be op 09 11 2010. Citaat:

"Er is geen spijskaart, want chef-kok Jan Verhelst bespreekt de menu's met zijn gasten. 'Drie of negen gangen, het maakt niet uit, de mensen moeten zich hier op hun gemak voelen', is zijn leus. 'Ze moeten vertrouwen en zin krijgen om een culinaire ontdekkingsreis te maken."

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2011: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

83 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

De schattenjagers van Peter Goossens & co.

Verschenen in tijd.be op 25 09 2010. Citaat:

'Local' is het nieuwe culinaire buzzword onder de sterrenchefs. Peter Goossens en Kobe Desramaults willen in hun streek gekweekte groenten en regionaal vlees serveren.

Kobe Desramaults lag mee aan de basis van Local Food Express. Sinds een half jaar rijdt zijn neef Rudi Verstraete twee keer per week door het Vlaamse platteland langs een keure lokale boeren, om vervolgens de opgehaalde topproducten kraakvers te leveren bij een ander keure: die van de betere eethuizen.

Restaurants met producten van Local Food Express: Hof Van Cleve (Kruishoutem), In de Wulf (Dranouter), Escabeche Tapas de Luxe (Waregem), Benoit & Bernard De Witte (Ouwegem), Pakhuis (Gent), C-Jean (Gent), Hostellerie St-Nicolas (Elverdinge), Table d'Amis (Kortrijk), Lotus Root (Eke), La Duree (Izegem), Villared (Izegem), Pegasus (Poperinge), Hotel Reverie (Rodeberg), De Nachtegaal (Rodeberg), De Smaak (Izegem).

Lees het volledige artikel (externe link)

12 Restaurants met topwijnkaarten

Verschenen in De Standaard Magazine op 18 09 2010. Citaat:

De Standaard selecteerde 12 restaurants zonder sterren, zelfs brasserieën en bistro's, waar je toch een topwijnkaart vindt met redelijke prijzen.

Dit restaurant is er één van.

Restogids Nouvelle Vague 2010 / Selectie Vlaanderen

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 21 05 2010. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een eigenzinnige selectie van 50 jonge en vernieuwende chef-koks. Criteria om geselecteerd te worden:

  • de chef is circa 35 jaar oud, heeft een opleiding genoten of de nodige basiskennis verworven om het vak waardig te kunnen uitoefenen
  • de chef is creatief of in staat een persoonlijke stempel te drukken op gerechten waarmee je het onderscheid maakt.
  • de chef voldoet aan hoge kwaliteitscriteria en verliest het visuele aspect van het bord niet uit het oog.

Er werden 25 chef-koks/restaurants in Vlaanderen geselecteerd. Dit restaurant is er één van.

Kookstrijders: België - Nederland

Verschenen in eigen redactie op 18 04 2010. Citaat:

Hedendaagse keuken - Gent (Eke) versus Amsterdam:
Jan Verhelst, chef-kok Lotus Root versus Ralph Woerde, chef-kok Spring.
duur: 6min46sec - bron: Vitaya
Bekijk een fragment uit deze reportage op YouTube.com

Culinaire ontdekkingsreis in Lotus Root.
Jan Verhelst, restaurant Lotus Root te Eke.

Verschenen in nieuwsblad.be op 27 10 2009. Citaat:

"Verhelst zijn keuken verenigt het beste van alle werelden. 'Mijn gerechten zijn een combinatie van verse producten, klassieke technieken, de inspiratie van het moment en hier en daar Aziatische invloeden', zegt Verhelst. 'Naast de soms gedurfde gerechten is het vooral mijn zorg om gezond voedsel op tafel te brengen. Altijd met originele smaken en feestaccenten voor het oog'."

"Het moge duidelijk zijn: in de Lotus Root is het aangenaam toeven om je culinair te herbronnen. En blijkbaar hebben de inspecteurs van GaultMillau ook genoten van het Californische smaakbad."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Score GaultMillau 2010: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

156 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Lotus Root on Art of Cooking

Verschenen in eigen redactie op 12 01 2009. Citaat:

Lotus Root on Art of Cooking
"Chef-kok Jan Verhelst, Lotus Root - Presentation of the Oyster Shooter at Horeca Life (BRU) Art of Cooking organized by Unilever Food Solutions"
duur: 2 min 07 sec

Bekijk de videovoorstelling op YouTube.com

Lotus Root

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 16 09 2008. Citaat:

"Lotus Root biedt 'California Inspired Cuisine' aan, klassieke gerechten met invloeden uit de Californische, Zuid-Oost-Aziatische en Japanse keuken."

"Lotus Root heeft geen vaste kaart. De chef stelt volgens de inspiratie van het moment een menu samen van vijf gangen. Vandaag bestaat dat uit sashimi van limoenvis, rog, sneeuwhoen, bizon en drie dessertjes."

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

,,Ik laat de vis vertellen wat met hem moet gebeuren"

Verschenen in nieuwsblad.be op 04 11 2006. Citaat:

"Culinaire avonturiers kunnen wat ontdekken in Eke-Nazareth. Na rondzwervingen in Californische en Aziatische keukens zet chef Jan Verhelst een smeltkroes van stijlen op het vuur van zijn klassieke opleiding. Zijn restaurant Lotus Root wordt gekenmerkt door een heel persoonlijke stijl met kooktechnieken, ingrediënten en kruiden uit de halve wereld."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.