Le Sanglier Des Ardennes

Alle persartikels over restaurant Le Sanglier Des Ardennes

Wout Bru over zijn culinaire comeback.

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 04 11 2017. Citaat:

Hij verloor twee sterren, kwam de jongste jaren meer in het nieuws met zijn privéleven dan met zijn gerechten, en werd opgelicht. Maar nu hij onder de hoede van Marc Coucke de oude glorie van Le Sanglier des Ardennes in ere wil herstellen, bruist Wout Bru weer van energie. 'Ik denk dat mijn dieptepunt achter mij ligt.'

Over de ambitie om Le Sanglier des Ardennes opnieuw een Michelinster te bezorgen, wil hij niet spreken. 'Marc Coucke heeft dat openlijk gezegd, maar ik vind niet dat het aan een chef is om daarnaar te solliciteren.' Maar de ambitie met Le Sanglier is wel groot. 'Ik heb die druk nodig om te kunnen presteren.'

Lees het volledige artikel (externe link)

Proefwerk: Le Sanglier des Ardennes

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 09 09 2017. Citaat:

Ondakns alle toeters en bellen duurt het tot de vierde gang vooraleer we het grote talent van Wout Bru te zien krijgen.

Het is een fantastich gerecht rond zeebaarsfilet. Italiaanse kaviaar, een ravioli van aardappel en oester maken er een intens, hecht geheel van.

Lees het volledige artikel (externe link)

Aan Tafel: Le Sanglier des Ardennes

Verschenen in De Standaard Magazine op 05 11 2011. Citaat:

"Le Sanglier des Ardennes bevindt zich in een historisch hotel in het centrum van Durbuy. Maurice Caerdinael nam het over in 1962, zijn zoon Frédéric (47) is er nu de kok. De familie boerde goed en nam ook andere hotels en restaurants in Durbuy over. Le Sanglier des Ardennes werd het typevoorbeeld van een toeristenrestaurant. Maar vorig jaar gebeurde een grondige renovatie."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 1 bordje (nipt).

Lees het volledige artikel (externe link)

GaultMillau 2010 - Overzicht onderscheidingen.

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

Beste chef: Roger Van Damme - Het Gebaar, Antwerpen.

Beste jonge chef Vlaanderen: Thierry Theys - Nuance, Duffel.

Beste jonge chef Wallonië: Clement Petitjean - La Grappe d'Or, Torgny.

Beste jonge chef Brussel: Damien Vanderhoeven - Le Coriandre, Watermaal-Bosvoorde.

Beste gastvrouw: Caroline Claeys - Rascasse, Kapellen.

Beste sommelier: Pieter Verheyde - Hof van Cleve, Kruishoutem.

Beste wijnkaart: De Pastorale, Rumst.

Beste digestievenkaart: Le Sanglier des Ardennes, Durbuy.

Beste dessertenkaart: Li Cwerneu, Huy.

Mooiste terras: De Pastorie, Lichtaart.

Beste Mediterraan: Le jardin des Bégards, Luik.

Beste Aziaat: Nonbe Daigaku, Elsene.

Beste brasserie: Refter, Brugge.

Beste Benelux Groentenrestaurant: Clandestino, Haasdonk

Meest kindvriendelijke groenterestaurant Benelux: Potiron, Kasterlee.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.