Nuance

Alle persartikels over restaurant Nuance

Naunce, Duffel
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 04 11 2015. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan sterrenrestaurant Nuance te Duffel.
Lees het verslag

Restaurant Nuance: Verfijnde SmaakNuances

Verschenen in Be-Gusto op 15 09 2015. Citaat:

Wat is het succes van tweesterrenrestaurant Nuance te Duffel? Na een bezoek aan het restaurant, dat recent nog vernieuwd werd, meent Be-Gusto het antwoord te kennen.

Thierry Thys en zijn vrouw Sofie Willemarck zijn beide jonge, gedreven mensen, die hun restaurant met veel passie beheren.

Door middel van verschillende behandelingen en smaakcombinaties tovert Thierry zijn gerechten om in echte kunstwerken. Sommelier Steven Wullaert imponeert met zijn vakkennis en in de zaal zorgen Sofie en haar team voor een elegante en attente bediening.

Hoe kan het anders dat restaurant Nuance een absolute aanrader is!

Lees het volledige artikel (externe link)

Nuance 2.0

Verschenen in njam! op 08 07 2015. Citaat:

Thierry Theys, chef van restaurant Nuance te Duffel, is de jongste chef die 2 Michelinsterren mocht ontvangen. In 2010 werd hij door GaultMillau uitgeroepen tot Jonge chef van het jaar en kreeg hij in de meest recente gids een mooie 17/20.

Nadat hij vorig jaar het toegankelijke Bistro Vintage in Kontich opende, werd recent Nuance volledig vernieuwd. Samen met zijn altijd sympathieke (gast)vrouw Sofie ging hij voor 'modern klassiek' met ook speciale aandacht voor het bevorderen van de akoestiek.

Njam! ging eens proeven in het vernieuwde restaurant en zag dat behalve het interieur niet veel is veranderd. Thierry's kookfilosofie, Sofie's natuurlijke charme en het deskundig advies van topsommelier Steven Wullaert zorgen nog altijd voor een unieke en speciale belevenis.

Lees het volledige artikel (externe link)

Tweesterrenrestaurant Nuance compleet vernieuwd

Verschenen in gva.be op 14 02 2015. Citaat:

"Nuance, het tweesterrenrestaurant van chef-kok Thierry Theys en zijn vrouw Sofie in Duffel, is net een maand gesloten geweest, maar daar is een goeie reden voor: het restaurant kreeg een complete restyling en make-over."

"Zo kreeg het restaurant geluidsabsorberende wanden, nieuw sanitair, een nieuwe inkom met warmtegordijn en een nieuwe vestiaire, een andere bar en wijnkamer en nieuw meubilair."

Lees het volledige artikel (externe link)

Gault Millau 2015 - Onderscheidingen

Verschenen in eigen redactie op 10 11 2014. Citaat:

Het grootste nieuws was uiteraard de bekendmaking van de Chef van het jaar, en dat is Filip Claeys van De Jonkman in Brugge. Opvallende stijger is Christophe Hardiquest, chef-kok van restaurant Bon-Bon (Brussel), hij behaalt de zeer begeerde score van 19,5/20. Hij komt daarmee naast Peter Goossens aan de absolute top van de Belgische gastronomie. Hoogste nieuwkomer is The Jane in Antwerpen, het restaurant van Nick Bril en Sergio Herman, dat zijn intrede doet in de gids met een mooie 16/20.

Lees het volledige artikel

Nuance opent Bistro Vintage in Kontich

Verschenen in nieuwsblad.be op 12 07 2014. Citaat:

"De omgeving van Bistro Vintage was de voornaamste inspiratiebron voor het concept van het nieuwe restaurant. 'Mensen willen niet altijd 8 gangen voorgeschoteld krijgen', legt Theys uit. 'We gaan hier voor relatief eenvoudige gerechten, zoals een biefstuk met friet of een dame blanche, maar dan bereid met producten van topkwaliteit. Zowel de kaart als het interieur zijn dan ook een knipoog naar de naam: gerechten van vroeger in een landelijke sfeer.' Theys zal nu zijn tijd moeten verdelen tussen Nuance en Bistro Vintage. De leiding van de bistro is dan ook in handen van chef-kok Jacob Everaert, maar Theys springt zoveel mogelijk binnen. ‘Ik heb mijn stempel gedrukt op de kaart, maar iedereen heeft zijn of haar inbreng. 's Avonds sta ik uiteraard in de keuken van Nuance, maar ik heb een gemotiveerd en jong team kunnen samenstellen, waar ik het volste vertrouwen in heb.’"

Lees het volledige artikel (externe link)

Nuance, Duffel

Verschenen in Charl'eat op 31 01 2014. Citaat:

"Ondanks dat de gerechten aan een razendsnel tempo werden geserveerd en dat er enkele kleine foutjes waren in de bediening heb ik zalig genoten van deze avond in Nuance. De jonge chef en zijn vrouw mogen fier zijn met wat zij op deze jonge leeftijd hebben gepresteerd. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat België, Europa, ... neen laten we zeggen het hele universum nog zal horen van Thierry Theys want bij 2 sterren zal het zeker en vast niet blijven."

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids België 2014
Restaurants met 2 Michelinsterren

Verschenen in eigen redactie op 18 11 2013. Citaat:

17 Belgische restaurants behalen 2 sterren in de nieuwe Michelingids 2014:

't Zilte (Antwerpen), De Jonkman (Sint-Kruis), Bon-Bon (Sint-Pieters-Woluwe), Le Châlet de la Fôret (Brussel), Comme Chez Soi (Brussel), Sea Grill (Brussel), Nuance (Duffel), Château du Mylord (Elzelles), Aan Tafel bij Luc Bellings (Hasselt), Hostellerie St-Nicolas (Elverdinge), La Durée (Izegem), Bartholomeus (Knokke), L'Air du Temps (Liernu), Slagmolen (Opglabbeek), Hostellerie Le Fox (De Panne), L'Eau Vive (Arbre), Pastorale (Reet).

Nuance, Duffel

Verschenen in coolinary.be op 09 11 2013. Citaat:

"Herfst, dan mag je mij altijd een beetje wild voorschotelen en dat was exact wat er op de menu stond. De 'fazanthaan met wilde cèpes, raapjes en gebrande maïs, en een fijn kroketje op basis van pomme Dauphine' werd rijkelijk overgoten met een mooi afsmakend naturel sausje. Als extraatje kregen we een zalige vol-au-vent van de bil van de fazant, iets waar ik zoals je allicht weet altijd fan van ben."

Lees het volledige artikel (externe link)

De Meesterkoks van België: nieuwe leden

Verschenen in eigen redactie op 24 01 2013. Citaat:

De Meesterkoks van België bekleden een unieke positie. De vereniging bestaat vandaag uit 140 top-chefs die samen de geschiedenis van de Belgische gastronomie vormen. Dit jaar zijn er een recordaantal nieuwe Meesterkoks.

De Meesterkoks anno 2013 zijn een moderne en dynamische vereniging die de link legt tussen de top van de Belgische gastronomie en de lekkerbekken in dit land. De nieuwe dynamiek van de vereniging, onder impuls van haar nieuwe voorzitter Frank Fol, wordt gedragen door het Masterplan 'The Mastercooks of Belgium – On the Move', een resultaat van een enquête en verschillende brainstormsessies onder meer bij onze leden.

De vernieuwde uitstraling van de vereniging wordt geïllustreerd met een nieuw logo, een gestileerde vlam in beweging, die staat voor koken en passie.

Dit jaar van 16 tot 22 september organiseren de Meesterkoks van België voor het eerst 'de Week van de Belgische keuken'. Tijdens deze week worden een aantal belangrijke evenementen opgezet waaronder wedstrijd De Ster van de Belgische keuken.

De nieuwe Meesterkoks van België (restaurants):
Mario Aerts, Het Komfoor - Filip Claeys, De Jonkman - Jacques Colemont, Figaro - Sang Hoon Degeimbre, l’Air du Temps - Gert De Mangeleer, Hertog Jan - Bart Depooter, De Pastorale - Bart Desmidt, Bartholomeus - Philippe Fauchet - Didier Galet - Viki Geunes, ‘t Zilte - Richard Hahn, L’Ecailler du Palais Royal - Christophe Hardiquest, Bon-Bon - Lieven Lootens, ‘t Aards Paradijs - Eric Martin, Lemonnier - René Mathieu, Château de Bourglinster - Bert Meewis, De Slagmolen - Arabelle Meirlaen - Pierre Resimont, l’Eau Vive - Angelo Rosseel, La Durée - Thierry Theys, Nuance - Roger Vandamme, Het Gebaar - Franky Vanderhaegen, Hostellerie St-Nicolas - Wouter Van der Vieren, WY - Johan Van Raes, The Glorious.

Restaurant Nuance, Duffel

Verschenen in Vijftiende van de maand op 14 01 2013. Citaat:

"De ervaring was top, net zoals de vorige keer. De chef gebruikt eerlijke ingrediënten die hij ook uitpuurt. Ik was meerdere keren onder de indruk, onder meer door de verrassende combinatie van ganzenlever met ijs van vin santo en kreeft met schorseneer en dennetop. Soms vergaloppeert een chef zich wel eens wanneer hij verrassend uit de hoek wil komen, maar dat is niet het geval bij Thierry Theys. Zijn gerechten zijn heel uitgebalanceerd."

Lees het volledige artikel (externe link)

Nuance blijft tweesterrenrestaurant

Verschenen in nieuwsblad.be op 20 11 2012. Citaat:

"'Natuurlijk zijn we erg tevreden dat we de twee sterren behielden', zegt Thierry Theys. 'We koesterden echter geen verwachtingen. Ook niet om hoger te scoren. Maar we moeten een kat een kat noemen: de ambitie is er wel om ooit nog beter te doen en die derde ster te behalen.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids 2013
Restaurants met 2 Michelinsterren

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

16 Belgische restaurants behalen 2 sterren in de Michelingids 2013:

't Zilte (Antwerpen), Danny Horseele (Rekem), De Jonkman (Sint-Kruis), Le Châlet de la Fôret (Brussel), Comme Chez Soi (Brussel), Sea Grill (Brussel), Nuance (Duffel), Château du Mylord (Elzelles), Aan Tafel bij Luc Bellings (Hasselt), Hostellerie St-Nicolas (Elverdinge), La Durée (Izegem), L'Air du Temps (Noville-Sur-Mehaigne), Slagmolen (Opglabbeek), Hostellerie Le Fox (De Panne), L'Eau Vive (Arbre), Pastorale (Reet).

Score GaultMillau 2013: 17/20

Verschenen in eigen redactie op 12 11 2012. Citaat:

23 restaurants in België behalen een score van 17/20 in de GaultMillau-gids 2013: A'Qi, Château du Mylord, Couvert Couvert, De Plezanten Hof, De Schone Van Boskoop, Den Gouden Harynck, Dôme, Hof Ter Eycken, Hostellerie St-Nicolas, L'Eau Vive, L'Essentiel, L'Eveil des Sens, La Durée, Le Fou est Belge, Le Gril aux Herbes d'Evan, Le Passage, Le Prieuré Saint-Géry, Lemonnier, Les Gourmands, Magis, Nuance, Slagmolen, Table d'Amis.

26-jarige is beste sommelier van België
Steven Wullaert, sommelier restaurant Nuance

Verschenen in nieuwsblad.be op 09 10 2012. Citaat:

"Voor de jongeman was het de derde keer dat hij deelnam aan de wedstrijd. ‘Vorig jaar werd ik tweede achter Pieter Verheyde van Hof van Cleve, drie jaar geleden was ik niet bij de finalisten’, vertelt hij. ‘Dit is een prijs die ik absoluut wou winnen in mijn leven. Daarom dat ik ook zeer hard studeerde voor de theoretische test en de smaakproeven. Het opent namelijk zeer veel deuren. Ik heb samen met mijn vader en oom een wijnzaak in Gent, bedoeling is dat toch ooit fulltime te gaan doen. Maar tot dan is dit ook schitterende reclame voor het restaurant Nuance."

Lees het volledige artikel (externe link)

Steven Wullaert: Beste Sommelier van België 2012
Nuance, Duffel

Verschenen in eigen redactie op 08 10 2012. Citaat:

Afgelopen zondag vond de wedstrijd 'Beste Sommelier van België - Sommelier Trophy plaats.

Winnaar werd Steven Wullaert van restaurant Nuance. Tweede was Benoit Coudere van restaurant De Karmeliet, derde Bram Van der Aa van restaurant Pazzo.

De titel 'De Beste Sommelier van België' is internationaal de énige officieel erkende titel, die een ticket geeft tot het Europese kampioenschap.

De titel wordt uitgereikt op basis van praktische en theoretische proeven. De wedstrijd wordt georganiseerd door de Belgische Sommeliergilde en wordt ondersteund door champagnehuis Bollinger.

Restaurant Nuance, Duffel
Weekend Knack: Antwerpse smaakmakers

Verschenen in Weekend Knack op 25 07 2012. Citaat:

"Theys blijft nuchter en zorgt ervoor dat alles gesmeerd loopt. De koks presenteren prachtige producten op een verfrissende manier. Er staan slechts tien gerechten op de spijskaart. Populair is de lunch van drie gangen en het Menu Smaaknuances."

Lees het volledige artikel (externe link)

Weekend Knack: Antwerpse smaakmakers

Verschenen in Weekend Knack op 25 07 2012. Citaat:

"De Scheldestad gaat prat op een rijke tafelcultuur. Ook de omgeving doet niet onder. De streek rond Mechelen wordt 'de groentetuin van Europa' genoemd en snoepers kunnen hun hart ophalen aan allerlei lokale lekkernijen zoals Antwerpse Handjes, Lierse Vlaaien, Turnhoutse wafels, Heistse noppen." Weekend Knack maakte een selectie.

 • Alternatieve visbrasserie: Au Vieux Port
 • Klassebistro: Au Vieux Port
 • Kwaliteit zonder poeha: Restaurant Het Gerecht
 • Bistronomie: Restaurant Veranda
 • Gastronomie zonder franjes: L'Amitié
 • Bij de bakkampioen: Lunch-Lounge Het Gebaar
 • Betaalbare verfijning: Restaurant Vin Perdu
 • Hedendaagse gastronomie: Restaurant Helsen
 • Familiale brasserie: Baron van Zon
 • Verrassende gastronomie: Restaurant Nuance
 • Lekkere winkels: Bakkerij Goossens, Chocolatier Del Rey, Kaashandel Schockaert, Mechelen

Nuance: A showcase for elegant and creative cooking

Verschenen in Be-Gusto op 24 05 2012. Citaat:

Recensie (in het Engels) over bezoek van de Be-Gusto Club members aan Nuance te Duffel
Lees het verslag

Nieuw op Njam!: Food on Rails
met Cath Luyten en Thierry Theys

Verschenen in eigen redactie op 21 05 2012. Citaat:

In het gloednieuwe programma FOOD ON RAILS neemt een bekende reiziger samen met gastvrouw Cath Luyten 
plaats in een ongewone tram: eentje met tafels, borden, bestek en glazen.

Deze bijzondere tram rijdt door Brussel: de reiziger wordt getrakteerd op een onvergetelijke sightseeingtour en krijgt een topgerecht van 2-sterrenchef Thierry Theys op zijn bord. Theys bereidt het gerecht bovendien op een 
bijzondere en herkenbare plek in onze hoofdstad. Een programma doorspekt met verrassende smaken, verhalen en plaatsen.

In deze aflevering: Jan Hautekiet

Nuance

Verschenen in eigen redactie op 08 04 2012. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over Nuance
Lees het verslag

Jong geweld: Sofie Willemarck en Thierry Theys.
Het koppel achter tweesterrenrestaurant Nuance

Verschenen in Vacature op 18 02 2012. Citaat:

"Om de zes weken verandert de complete menukaart bij Nuance: een continu proces van bedenken en vergelijken van originele smaakcombinaties van seizoensgebonden producten. Dat levert gerechten op als granité van citrus en schelpjes, sojaboon en algencrisp, gecombineerd met een luchtige crème van witte ponzu. Of: Noordzeetong, gemarineerde coquille van aardpeer, hazelnootboter en verse kalamansi. Lichte, frisse smaken, dat is naar eigen zeggen Theys' handelsmerk."

Lees het volledige artikel (externe link)

Sterrenchefs serveren diner in rijdende tram

Verschenen in nieuwsblad.be op 16 02 2012. Citaat:

"De tram mét restaurant aan boord zal vanaf 2 maart in het Brusselse straatbeeld te zien zijn. Het project kadert in het jaar van de gastronomie in Brussel. (...) Voor 75 euro per persoon krijg je een driegangenmenu voorgeschoteld, twee glaasjes bubbels, twee glazen witte en rode wijn en water. Het eten wordt voorzien door zes Belgische sterrenkoks, elk bekroond met twee sterren. Het gaat om Lionel Rigolet (Comme chez Soi), Sang-Hoon Degeimbre (l'Air du Temps), Bart De Pooter (De Pastorale), Pascal Devalkeneer (Le Chalet de la Forêt), Pierre Résimont (l'Eau Vive) en Thierry Theys (Nuance)."

Lees het volledige artikel (externe link)

Nuance blijft tweesterrenrestaurant

Verschenen in nieuwsblad.be op 22 11 2011. Citaat:

" 'Uiteraard zijn we blij dat we onze tweede ster hebben kunnen behouden. Meer hadden we niet verwacht, dat zou te hoog gegrepen zijn', zegt de topchef. 'Elke dag proberen we wat we doen, goed uit te voeren. En dat lukt. Intussen hebben we vijf personeelsleden in de keuken en vier personeelsleden in de zaal.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurants met 2 Michelinsterren.
2 sterren in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

15 Belgische restaurants behalen 2 sterren in de Michelingids Belux 2012.

Score GaultMillau 2012: 17/20

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011. Citaat:

21 restaurants in België behalen een score van 17/20 in de GaultMillau-gids 2012. Dit restaurant is er één van.

Boek: De chefs van België.
De smaakmakers van de Belgische keuken.

Verschenen in eigen redactie op 04 11 2011. Citaat:

In De chefs van België maakt u kennis met de meest invloedrijke Belgische chefs van het moment. Meer dan 30 chefs vertellen hier openhartig over hun culinaire ideeën en geven hun visie op de Belgische keuken van vandaag. Alle chefs stellen ook drie signatuurgerechten voor.

In De chefs van België vindt u gerechten van onder meer Peter Goossens, Geert Van Hecke, Kobe Desramaults, Kwinten De Paepe, Lionel Rigolet, Johan Segers, Yves Mattagne, Roger Van Damme, Viki Geunes, Sang-Hoon Degeimbre, David Martin, Bart De Pooter, Thierry Theys, Maxime Collard, Gert De Mangeleer, Filip Claeys en nog vele andere smaakmakers van de Belgische keuken.

De chefs van België
ISBN: 9789020997408, Verkoopprijs: 49,99 EUR
Aantal pagina's: 500
Auteurs: Willem Asaert, Marc Declercq
Meer info: Lannoo.be

De beste lunchadressen met een ster.

Verschenen in De Standaard Magazine op 16 04 2011. Citaat:

Marc Declercq maakte een lijst van 12 sterrenrestaurants waar je 's middags drie gangen eet zonder financiële aderlating:
Hof Ter Hulst (€42), 't Stoveke (€46), De Oosthoek (€49), Alexandre (€50), De Koopvaardij (€50), Bartholomeus (€51), Sans Cravate (€53), 't Huis van Lede (€54), Het Land (€54), Philippe Nuyens (€55), Nuance (**) (€55), Le Fox (**) (€60).

Uit de schaduw van de chef
Sofie Willemarck, Nuance (**)

Verschenen in DM magazine op 09 04 2011. Citaat:

"Amper 21 was Sofie Willemarck toen ze met topchef Thierry Theys restaurant Nuance opende in Duffel. Drie jaar later heeft de zaak al twee sterren binnengerijfd, al had het kopper stiekem gehoopt dat Michelin daar nog even mee gewacht had."

De vrouw achter hun succes.
Chef Thierry Theys en zijn vriendin Sophie Willemarck.

Verschenen in Nina op 16 03 2011. Citaat:

"'Zonder Sophie zou Nuance niet zijn wat het is. Meer nog, ik zou niet de man zijn die ik nu ben. Haar aandeel in het restaurant is niet te onderschatten. Ze neemt de bediening voor haar rekening, ook al heeft ze hiervoor nooit een opleiding gevolgd. Ik ben ervan overtuigd dat veel mensen niet alleen voor het eten een tweede keer terugkomen maar ook voor haar service. Ze doet het op haar manier en die vind ik echt fantastisch.', aldus Thierry Theys."

Njam Tv: Recepten 'Nuances' - Thierry Theys.
Chef-kok Nuance.

Verschenen in eigen redactie op 19 02 2011. Citaat:

In het programma 'Nuances' brengt Thierry Theys gedurfde bereidingen.

Overzicht van de recepten van Thierry Theys op Njam.tv

Reportage: De geheime adressen van de chefs.
Thierry Theys, chef-kok Nuance te Duffel.

Verschenen in De Standaard Magazine op 11 12 2010. Citaat:

"Thierry Theys: ‘Als ik fruit verwerk in mijn gerechten, ga ik altijd op zoek naar bijzondere rassen. Marc en Jonas Cocquyt (Meerskant, Meigem) leveren me oude en nieuwe appelsoorten zoals James Grieve, Delbard, Wellant en Pinova, en peren zoals Gieser Wildeman en Jefkes. In het seizoen oogsten ze een zestal kersenrassen.’"

Lees het volledige artikel (externe link)

Nuances - Een uitdaging op sterrenniveau.
Wekelijks programma op kookzender Njam!

Verschenen in eigen redactie op 06 12 2010. Citaat:

Iedereen die een kijkje wil nemen achter de schermen van een echt sterrenrestaurant is bij Nuances aan het juiste adres. Elke week staat er een gedurfde bereiding op het menu. Thierry Theys, chef-kok restaurant Nuance te Duffel, vertrekt hierbij steeds van een klassieke basis, maar vult die aan met nieuwe technieken.

Meer info: Njam.tv

Nieuwe kookzender Njam! start morgen.

Verschenen in eigen redactie op 30 11 2010. Citaat:

Op 1 december om 17 uur start Studio 100 haar tweede digitale zender, Njam!

Eén van de drijvende krachten achter Njam! is Peter Goossens, die ook aandeelhouder is. Naast Peter Goossens zullen ook Roger Van Damme (Het Gebaar), Thierry Theys (Nuance), Johan Segers ('t Fornuis), Manuel Wouters, Dominique Persoone en Giuseppe Giacomazza (La Botte) programma's maken voor deze kookzender. Er zullen ook buitenlandse producties te zien zijn van Jamie Oliver, Antonio Carluccio, Rick Stein, Joël Robuchon, James Martin en Gary Rhodes.

Njam! is enkel digitaal te bekijken bij Telenet Digitaal (Kanaal 20).
Meer info: Njam.tv

Thierry Theys (26) van Nuance doet het ongeziene in Michelingids

Verschenen in nieuwsblad.be op 23 11 2010. Citaat:

"'Zet u efkes op een stoel en pak uw vrouwke eens goed vast.' Dat zei Peter Goossens gisteren toen hij Thierry Theys(26) belde om hem te melden dat de tweede Michelinster binnen was. 'Ik weet dat het heel snel gaat', zegt de jonge chef die minder dan drie jaar geleden pas de deuren van Nuance opende. 'Maar ik ga hier niet van zweven'."

Lees het volledige artikel (externe link)

'Het moet plezierig blijven'.
Interview met Thierry Theys, chef-kok restaurant Nuance.

Verschenen in standaard.be op 23 11 2010. Citaat:

Zal ze de druk op je werk niet verhogen?

'Absoluut niet. Ik blijf hier zeer nuchter bij. Ik kan maar zoveel mensen te eten geven als er plaatsen zijn en ik zal zeker het aantal couverts niet verhogen. Het blijft de bedoeling dat ik het allemaal goed in de hand kan houden. Het moet bovendien plezierig blijven voor zowel mijn vrouw Sofie, die de gasten ontvangt en bedient, als voor mij en ons team.'

Lees het volledige artikel (externe link)

2de Michelinster voor 'Nuance' en 'Aan Tafel bij Luc Bellings'

Verschenen in demorgen.be op 22 11 2010. Citaat:

"De Michelin Gids 2011 editie België-Luxemburg beloont restaurants Nuance (Duffel) en Aan tafel bij Luc Bellings (Hasselt) met een tweede ster. Vorig jaar kreeg Nuance pas haar eerste ster."

Lees het volledige artikel (externe link)

Extra sterren voor Belgische restaurants.
Geen veranderingen aan de top.

Verschenen in standaard.be op 22 11 2010. Citaat:

"Twee Belgische restaurants krijgen een tweede Michelinster in de nieuwe Michelin Gids België-Luxemburg 2011. Er zijn geen veranderingen aan de top met drie sterren. Acht restaurants krijgen voor het eerst een ster. Dat heeft Michelin vandaag bekend gemaakt."

De gids is vanaf donderdag 25 november te koop voor €19,95 in België.

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids België-Luxemburg 2011: 2 sterren

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2010. Citaat:

14 Belgische restaurants behalen 2 sterren in de Michelingids Belux 2011. Dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2011: 17/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

23 restaurants in België behalen een score van 17/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Restogids Nouvelle Vague 2010 / Selectie Vlaanderen

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 21 05 2010. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een eigenzinnige selectie van 50 jonge en vernieuwende chef-koks. Criteria om geselecteerd te worden:

 • de chef is circa 35 jaar oud, heeft een opleiding genoten of de nodige basiskennis verworven om het vak waardig te kunnen uitoefenen
 • de chef is creatief of in staat een persoonlijke stempel te drukken op gerechten waarmee je het onderscheid maakt.
 • de chef voldoet aan hoge kwaliteitscriteria en verliest het visuele aspect van het bord niet uit het oog.

Er werden 25 chef-koks/restaurants in Vlaanderen geselecteerd. Dit restaurant is er één van.

Alle 5 Favoriet: Walter Grootaers

Verschenen in De Standaard Magazine op 30 04 2010. Citaat:

De favoriete adressen van Walter Grootaers:
De Schone van Boskoop (Boechout), Nuance (Duffel), Zuid-West (Lier), 't Hoeveke (Lier), Frituur Tommeke (Antwerpsesteenweg 116, Lier) en Frituur Ferre (Aarschotsesteenweg, Lier)

Walter Grootaers is frontman van de De Kreuners, met wie hij de komende maanden door ons land toert.

Lees het volledige artikel (externe link)

Studeren voor moleculair gastronoom. Master moleculaire gastronomie, universiteit San Sebastian.

Verschenen in standaard.be op 22 01 2010. Citaat:

'De moleculaire keuken leent zich natuurlijk perfect voor een wetenschappelijke benadering,' zegt Thierry Theys, chefkok van restaurant Nuance die dit jaar een eerste Michelinster kreeg en gespecialiseerd is in de moleculaire keuken. 'Maar het is wel belangrijk dat eerst een goede basis wordt aangeleerd. Vandaag is de Belgische keuken nog steeds een productkeuken en de moleculaire keuken is een verrijking. Al kan ik me voorstellen dat Spanje iets verder staat in die vernieuwing.'

Lees het volledige artikel (externe link)

Portret van Thierry Theys.
Chef-kok restaurant Nuance te Duffel.

Verschenen in Weekend Knack op 09 12 2009. Citaat:

"Theys koos van in het begin voor een technisch hoogstaande en bewerkelijke keuken waarmee hij een rijkgeschakeerd smakenpalet aanbiedt. Hij behoort tot de generatie jonge chefs die veel belang hechten aan contrasten en texturen. Ook naar visueel complexe bordcompositie gaat veel aandacht. De intens smakende gerechten verraden een uitstekend proefvermogen en een uitgebreide voorbereiding."

Ook Michelin ontdekt 25-jarige keukenprins.

Verschenen in nieuwsblad.be op 24 11 2009. Citaat:

"Chef-kok Thierry Theys (25) van restaurant De Nuance in Duffel is vandaag de rijzende ster in de Vlaamse keuken. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al een palmares waar de overgrote meerderheid van zijn collega's alleen maar van kan dromen. Zijn eerste Michelinster is de kers op de taart, nadat hij vorige maand ook al werd uitgeroepen tot ‘jonge chef van het jaar' in de concurrerende culinaire gids GaultMillau."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Eerste Michelinster voor restaurant Nuance

Verschenen in gva.be op 23 11 2009. Citaat:

"In restaurant Nuance in Duffel kan het geluk van de jonge uitbaters niet op. “Peter Goossens belde ons vanmorgen met het nieuws. Ik ben nu de gelukkigste mens van het land. Het doet deugd als je werk geapprecieerd wordt. Dat het zo snel gebeurt, maakt het extra speciaal. Veel tijd om te vieren is er niet, want het is vandaag weeral een drukke dag”, zegt de 25-jarige chef-kok Thierry Theys."

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids België 2010: 1 Michelin ster.

Verschenen in eigen redactie op 22 11 2009. Citaat:

98 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2010, dit restaurant is er één van.

Stijgers Michelingids 2010

Verschenen in eigen redactie op 22 11 2009. Citaat:

Gestegen naar 2 sterren:
Chateau du Mylord (Ellezelles), Hertog Jan (Sint-Michiels), L'Eau Vive (Arbre), Slagmolen (Opglabbeek).

Gestegen naar 1 ster:
De Pastorie (Lichtaart), L' Essentiel (Temploux), Fleur Sur L'Eau (Dendermonde), Het land (Berlaar), Prêt-a-goûter (Heusden-Zolder), La Luna (Antwerpen), La Truffe Noire (Brussel), Les Gourmands (Blaregnies), Li Cwerneu (Huy), Magis (Tongeren), Nuance (Duffel), Ter Leepe (Zedelgem)

Thierry Theys is rijzende ster in Vlaamse keuken.
Nuance te Duffel.

Verschenen in nieuwsblad.be op 27 10 2009. Citaat:

"Amper 25 jaar is hij. En toch is hij al een gevestigde naam in de Vlaamse keuken. In de nieuwe GaultMillau staat Thierry Theys van restaurant De Nuance in Duffel vermeld als 'jonge chef van het jaar'."

"Het cliënteel in De Nuance is heel divers. Ook jongeren durven een tafel reserveren in het kleine en gezellige restaurant in Duffel. 'Ik maak er een punt van om een goede prijs-kwaliteit te waarborgen', zegt Thierry. 'De prijzen variëren van 35 euro voor een driegangenmenu tot 70 euro voor vijf gangen.'"

Score Gault Millau 2010: 17/20.

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

GaultMillau 2010 - Overzicht onderscheidingen.

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

Beste chef: Roger Van Damme - Het Gebaar, Antwerpen.

Beste jonge chef Vlaanderen: Thierry Theys - Nuance, Duffel.

Beste jonge chef Wallonië: Clement Petitjean - La Grappe d'Or, Torgny.

Beste jonge chef Brussel: Damien Vanderhoeven - Le Coriandre, Watermaal-Bosvoorde.

Beste gastvrouw: Caroline Claeys - Rascasse, Kapellen.

Beste sommelier: Pieter Verheyde - Hof van Cleve, Kruishoutem.

Beste wijnkaart: De Pastorale, Rumst.

Beste digestievenkaart: Le Sanglier des Ardennes, Durbuy.

Beste dessertenkaart: Li Cwerneu, Huy.

Mooiste terras: De Pastorie, Lichtaart.

Beste Mediterraan: Le jardin des Bégards, Luik.

Beste Aziaat: Nonbe Daigaku, Elsene.

Beste brasserie: Refter, Brugge.

Beste Benelux Groentenrestaurant: Clandestino, Haasdonk

Meest kindvriendelijke groenterestaurant Benelux: Potiron, Kasterlee.

Score GaultMillau 2010: 17/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

22 restaurants in België behalen een score van 17/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Out for Lunch 2009 / Antwerpen

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 17 10 2009. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een eigenzinnige selectie van
50 zakenlunch-adresjes.

Er werden 12 adresjes in Antwerpen geselecteerd. Dit restaurant is er één van.

Masterclass: Thierry Theys
Restaurant Nuance te Duffel

Verschenen in kanaalz.be op 10 10 2009. Citaat:

Willem Asaert, culinair journalist van Knack Weekend, selecteert in Masterclass 11 jonge en veelbelovende topchefs. Rudy Morren, acteur en Bourgondiër, is hun gastheer en ontvangt hen in Nieuwpoort.

Op het menu van de jonge topchefs staat telkens een persoonlijk gerecht dat met klassieke of eigentijdse kooktechnieken vorm en smaak krijgt.

Aflevering: Chef-kok Thierry Theys - Restaurant Nuance te Duffel.

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

MINITEST: Restaurant Nuance (Duffel)

Verschenen in UIT-Magazine (VAB) op 01 12 2008. Citaat:

"Thierry Theys weet pure smaken te concentreren en combineert opmerkelijke structuren en texturen waarin altijd een friszure toets zit. De bediening is bijzonder attent en zorgzaam, met oog voor elk detail."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Dit komt sneller dan we willen

Verschenen in nieuwsblad.be op 28 10 2008. Citaat:

"Hij is amper 24 jaar, zij 21. Hun restaurant Nuance in Duffel is nauwelijks een half jaartje open. Niettemin riep de befaamde culinaire gids GaultMillau hun restaurant gisteren uit tot 'de verrassing van het jaar'."

Lees het volledige artikel (externe link)

Nuance

Verschenen in 6minutes.be op 03 09 2008. Citaat:

"Gezien het gebouw niet over een kelder beschikt, creëerden we aldus Sofie een wijnmuur waar zowat 1000 flessen kunnen worden gestockeerd. Deze wijnmuur is met een glazen wand afgesloten waardoor een aangepaste temperatuur ontstaat."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.