X

Volgens onze bronnen bestaat deze zaak momenteel niet meer.

In De Wulf

Alle persartikels over restaurant In De Wulf

Kobe Desramaults neemt op Instagram afscheid van zijn sterrenzaak

Verschenen in nieuwsblad.be op 11 12 2016. Citaat:

Kobe Desramaults neemt afscheid van zijn sterrenrestaurant In De Wulf te Dranouter. Samen met zijn personeel vierde hij het einde van zijn succesrijke restaurant en dankte hen nog op Instagram met de boodschap: 'Well.. the end. What a ride .what a perfect day .a perfect beginning. I will miss you all . Thank you'

Volgend jaar stort Kobe zich op zijn nieuw project in de oude Belgacomtoren te Gent.

Lees het volledige artikel (externe link)

In de Wulf 3de beste restaurant in Europa volgens OAD

Verschenen in eigen redactie op 24 05 2016. Citaat:

Zestien landen leveren samen 200 restaurants voor de Opinionated About Dining (OAD) Europese Restaurant TOP 100+. Restaurant In de Wulf van chef Kobe Desramaults is op plaats drie het hoogst genoteerde Belgische restaurant.

L'Air du Temps (29), Hertog Jan (34), Hof van Cleve (44), Bon-Bon (67) en The Jane (90) zijn de andere Belgische restaurants in de top 100.

> Bekijk hier de volledige lijst

Dit jaar stelde OAD voor het eerst een Top 100 Klassieke Restaurants samen met eetgelegenheden die door chefs gedurende 25 jaar of langer op dezelfde hoogstaande wijze worden aangestuurd. Ons land telt in deze lijst drie restaurants: Comme Chez Soi (31), De Karmeliet (38) en Le Chalet de la Forêt (73).

In de Wulf, the 2016 edition

Verschenen in elidesc says op 27 02 2016. Citaat:

Vol verwachtingen ging elidesc.com richting Dranouter voor een diner bij In de Wulf.

Natuurlijk werden deze helemaal ingelost. Het negentien gangen-menu met bijpassende wijnen was tot in de puntjes verzorgd. Een echte 'wauw'-ervaring!

Lees het volledige artikel (externe link)

In de Wulf, Dranouter

Verschenen in Kris Kookt op 06 12 2015. Citaat:

Tales of Taste schoof aan tafel bij In de Wulf en koos voor het grote degustatiemenu. Een menu waarvan niet de presentatie maar de bereiding telt. Enkele ingrediënten die elk op hun manier werden bereid en samengebracht tot een mondexplosie.

Het werd een heuse culinaire topavond! Daar zorgde een tof, jong en werelds team, onder leiding van Kobe Desramaults, voor.

Lees het volledige artikel (externe link)

Sterrenchef Kobe Desramaults sluit eind 2016 In de Wulf

Verschenen in eigen redactie op 23 10 2015. Citaat:

Kobe Desramaults sluit eind volgend jaar de deuren van In de Wulf. Dat heeft hij bevestigd aan radiozender Studio Brussel.

Kobe Desramaults was naar aanleiding van zijn kookboek, dat hij samen met team van De Superette had gemaakt, te gast in het praatprogramma ‘Van Gils & Gasten’. Tijdens het programma had hij reeds laten verstaan dat In de Wulf een houdbaarheidsdatum had.

In De Wulf: Terroir visie

Verschenen in Be-Gusto op 25 06 2015. Citaat:

Een degustatie bij In de Wulf is altijd een soort van jacht doorheen de lokale velden en een ontdekkingstocht van ambachtelijke producten. De terroir gedreven aanpak van chef Kobe Desramaults herkennen we ook in het met veel hout ingerichte interieur.

De ongecompliceerde maar vaak geniale kleine gerechten die Be-Gusto voorgeschoteld kreeg, waren sterrenniveau waardig. De combinatie van verschillende ingrediënten, de texturen, de smaak en natuurlijk ook de presentatie zorgden voor een unieke ervaring.

Lees het volledige artikel (externe link)

In de Wulf 4de beste restaurant in Europa volgens OAD

Verschenen in eigen redactie op 05 05 2015. Citaat:

Opinionated About Dining (OAD) heeft zijn lijst bekend gemaakt met de volgens hen beste restaurants van Europa van 2015.

Restaurant In de Wulf van chef Kobe Desramaults staat op de vierde plaats. In tegenstelling tot vorig jaar moest hij deze keer restaurants Azurmendi, Troisgros en L'Arpège laten voorgaan.

Andere Belgische restaurants in de top-50 zijn Hertog Jan (21), L'Air du Temps (26) en Hof van Cleve (44).

> Bekijk de volledige lijst

Kobe Desramaults, Seppe Nobels en EVA introduceren vegetarische kookopleiding

Verschenen in knackweekend.be op 12 02 2015. Citaat:

"Dat steeds meer mensen ervoor kiezen om regelmatig vegetarisch te eten, is geen nieuw gegeven. Dat bewijst onder andere het grote succes van allerhande acties zoals Dagen Zonder Vlees. Jammer genoeg wordt er in de koksopleidingen weinig tot geen aandacht besteed aan de plantaardige en vegetarische keuken."

"Met 'Vegucation' brengt EVA vzw, in samenwerking met de twee topchefs Kobe Desramaults (In De Wulf) en Seppe Nobels (Graanmarkt 13) daar verandering in. 'Zo zullen toekomstige koks voorbereid zijn op de toenemende vraag naar vegetarische gerechten en kunnen ze meewerken aan de evolutie naar lekkere en gezonde voeding die ook duurzaam is', meent de organisatie."

Lees het volledige artikel (externe link)

In De Wulf

Verschenen in coolinary.be op 17 08 2014. Citaat:

"Na zwemkrabben, Noordzeesepia en hondshaai was het tijd voor het ziltzoete vlees van de 'Noordzeekrab'. Het is meer dan duidelijk zijn dat Kobe Desramaults volledig achter het project van de NorthSeaChefs staat. Dat de chef tijdens ons bezoek met zijn homeboys van Gelinaz op een andere wei zat, was iets wat in de zaal niet gemerkt werd. Een pluim op de hoed van zijn voltallige brigade denk ik dan."

Lees het volledige artikel (externe link)

World's Best Restaurants Awards.
Noma opnieuw beste restaurant ter wereld

Verschenen in gva.be op 29 04 2014. Citaat:

"Het restaurant Noma uit Kopenhagen, van chef René Redzepi, is maandag door het Britse Restaurant Magazine uitgeroepen tot het 'beste restaurant ter wereld'. In 2010, 2011 en 2012 viel het restaurant ook al in de prijzen."

"Het Hof van Cleve van chef Peter Goossens is het hoogst gerangschikte Belgische restaurant op plaats 45. Er staan nog 2 andere Belgische restaurants in de top 100. In De Wulf uit Dranouter stijgt van plaats 72 naar 61, Hertog Jan uit Brugge van 78 naar 65."

Lees het volledige artikel (externe link)

In De Wulf, Dranouter
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 12 02 2014. Citaat:

Gespot op de website van de New York Times
'A Pilgrimage to a plate', verslag (in het Engels) over restaurant In De Wulf, chef-kok Kobe Desramaults.
Lees het verslag

Video: Interview met Kobe Desramaults ivm. dit artikel
Reportage Reyers Laat

Gesprekken in de hak van van de laars
Kobe Desramaults op bezoek bij Thomas Siffer

Verschenen in De Standaard Magazine op 08 02 2014. Citaat:

In zijn huis in de hak van de Italië ontvangt Thomas Siffer mensen die hem intrigeren. Met een hoek af, met een verhaal of met een handleiding – het liefst nog de drie samen.
Deze week in Standaard Magazine: Kobe Desramaults.

"Hij kookt in zijn eentje, in een knisperende kou. Op zijn sokken in het gras rolt hij zelfgemaakte pasta uit op het betonnen blad van onze buitenkeuken. 'Zouden jullie het erg vinden als ik vanavond zou koken?' heeft hij gevraagd en in die ene zin lag de schoonheid van zijn karakter samengevat, dat van een Vlaamse reus waarin een hart van pluimen werd gestopt. Aan tafel geloven we even later niet wat onze smaakpapillen onze hersenen proberen wijs te maken. Want de ravioli met een vulling van ui en pijnboompitten, de salade van zelf geteelde romanesco en vers geplukte veldbloemen en de geroosterde bloemkoolbladeren met ansjovis en kappertjes doen ons bijna geloven dat er een scheppende oppermacht bestaat."

Ter info Thomas Siffer blogt ook vanuit Italië:
Intermezzo Italiano

Lees het volledige artikel (externe link)

Interview Kobe Desramaults
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 03 02 2014. Citaat:

Gespot op de website 'Fine Dining Lovers'
Interview (in het Engels) met Kobe Desramaults, chef-kok In De Wulf en eigenaar van De Vitrine en De Superette (opent binnenkort) in Gent.
Lees het interview

Kobe Desramaults in Italië verkozen tot beste buitenlandse chef

Verschenen in nieuwsblad.be op 05 11 2013. Citaat:

"Kobe Desramaults van sterrenrestaurant In De Wulf in Dranouter is gisteren in Milaan verkozen tot 'beste buitenlandse chef' door de makers van de restaurantgids Identità Golose."

"Eerder kregen ook al René Redzepi van Noma en Inaki Aizpitarte van Châtaubriand in Parijs – respectievelijk het tweede en achttiende beste restaurant ter wereld – die titel. 'Best wel een eer om zulke namen op te volgen', vertelde Desramaults gisteravond vanuit Milaan."

Lees het volledige artikel (externe link)

In de Wulf, Dranouter

Verschenen in Avocado van de duivel op 09 10 2013. Citaat:

"De menu is een indrukwekkende lijst van 21 gerechten, of misschien zeg je beter bereidingen. Sommige bordjes zijn zo uitgepuurd, met één centraal ingrediënt, dat je het niet echt een gerecht meer kan noemen. En dat is nu net de eye-opener! Na toch wel behoorlijk wat betere restaurants bezocht te hebben, waar er altijd gestreefd wordt naar de ideale combinatie van ingrediënten en een piekfijn gedresseerd bordje, word ik bij In De Wulf terug meegenomen naar de oorsprong: minimalistisch, puur, lokaal en toch uiterst origineel."

Lees het volledige artikel (externe link)

In De Wulf
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 02 08 2013. Citaat:

Gespot op de blog 'Elizabeth On Food'
Verslag (in het Engels) over restaurant In De Wulf te Dranouter.
Lees het verslag

Vlaams restaurant In de Wulf op 5 in Europese Top 100

Verschenen in demorgen.be op 18 06 2013. Citaat:

"Het Vlaamse restaurant In de Wulf, van chef Kobe Desramaults, haalt de vijfde plaats in de top honderd van de beste Europese restaurants van 2013, die vandaag werd bekendgemaakt door Opinionated About Dining (OAD). De lijst is gebaseerd op meer dan 110.000 recensies van meer dan 3.500 deelnemers"

Lees het volledige artikel (externe link)

Massa reservaties voor ‘In De Wulf’

Verschenen in vtm.be op 02 05 2013. Citaat:

"In de Wulf is dit jaar opgeklommen naar de 72e plaats in de lijst van de beste restaurants van de wereld, 20 plaatsen hoger dan vorig jaar. Sinds de lijst begin van de week is bekend gemaakt, kunnen ze de reservaties bijna niet meer bijhouden."

Bekijk de reportage op vtm.be

World's Best Restaurants Awards.
3 Belgische restaurants in top 100.

Verschenen in eigen redactie op 30 04 2013. Citaat:

Drie Belgische restaurants in de nieuwe top 100 van World's Best Restaurants Awards.

Het Hof van Cleve staat nu op 25. Nieuwkomer in de lijst is restaurant Hertog Jan op plaats 78. In De Wulf van Kobe Desramaults stijgt van plaats 92 naar 72.

De top 3 van de lijst: El Celler de Can Roca (Spanje), Noma (Denemarken), Osteria Francescana (Italië)

De lijst wordt door meer dan 900 horecaspecialisten wereldwijd samengesteld.

Overzicht:
The World's 50 Best Restaurant Awards 1-50
The World's 50 Best Restaurant Awards 51-100

Martijn Bauwens, chef patissier bij In de Wulf
Reportage 'Talent van Hier'

Verschenen in eigen redactie op 03 04 2013. Citaat:

Door de jaren heen hebben Focus en WTV een sterke traditie opgebouwd in het volgen en ontdekken van West-Vlaams talent. In de reeks 'Talent van Hier' gaan ze op zoek naar die mensen die het potentieel in zich hebben om door te groeien en uit te blinken in hun vakgebied.

In deze aflevering brengen ze een portret van Martijn Bauwens uit Oostende. Hij is chef patissier bij In de wulf in Dranouter. Martijn volgde een koksopleiding, maar na een stage bij Dominique Persoone van The Chocolote Line kreeg hij de smaak van chocolade en patisserie te pakken. Zijn droom is om ooit een eigen dessertrestaurent te starten.

In De Wulf

Verschenen in eigen redactie op 28 03 2013. Citaat:

Gespot op de Zweedse blog 'Appetitt' van Christina Flensborg
Verslag (in het Engels) met mooie fotografie over een bezoek aan restaurant In De Wulf.
Lees het verslag

Dining at In de Wulf
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 26 03 2013. Citaat:

Gespot op de website 'Docsconz'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan restaurant In De Wulf.
Lees het verslag

Flemish Food Fest - 30 juni 2013
Beste koks ter wereld palmen Dok in.

Verschenen in standaard.be op 19 03 2013. Citaat:

"De drie Flemish Foodies palmen op 30 juni Dok in voor het grote 'Flemish Food Fest!'. Onder meer de 'beste kok ter wereld', Rene Redzepi van het Deense Noma, zal er tonen wat hij kan."

'Alle koks zullen een eigen interpretatie maken van gerechten van de Gentse negentiende-eeuwse kok Philippe Cauderlier', zegt Ceulenaere. 'De wereldbekende koks zullen 's avonds koken voor een beperkt publiek van zo'n 70 mensen. Maar de hele dag organiseren de Foodies een culinair feest op Dok, waar alle Gentenaars van kunnen meegenieten. Twaalf chefs zullen street- en fingerfood maken aan een barbecue-eiland. Het gaat om de crème de la crème van de Belgische gastronomie.'

Meer info: website Flemish Food Fest

Lees het volledige artikel (externe link)

NorthSeaChefs

Verschenen in eigen redactie op 11 03 2013. Citaat:

Vandaag werd in restaurant De Jonkman te Brugge het project 'NorthSeaChefs' gelanceerd. Vlaams minister-president Kris Peeters zette zijn handtekening onder het 'Charter NorthSeaChefs'. Met dit charter verbinden enkele keukenchefs zich ertoe om te werken met Belgische zeevis of de bijvangst van Belgische aanvoer. Peeters ondersteunt het project met 159.000 euro.

Reeds drie jaar werken chefs Filip Claeys (De Jonkman, Sint-Kruis), Rudi Van Beylen (Hof ten Damme, Kallo) en Danny Huyghebaert (Vlaamse Schelpdier en Vis Coöperatie, Nieuwpoort) aan een vernieuwend project om de vangst van vis te verduurzamen. Hun 'NorthSeaChefs' project, onder begeleiding van Eric Storm (Storm Foods, Tienen), geniet de steun van het Europees Visserijfonds, de Vlaamse Gemeenschap en de Provincie West-Vlaanderen. Doel is om ook de minder bekende vissoorten (o.a. Pieterman, Steenbolk, Zeekat, Hondshaai, ...) in de keuken te verwerken en ook voor de meestal 'waardeloze' bijvangst door culinaire toepassingen waarde te creëren.

Volgende chefs hebben zich daarbij al aangesloten: Filip Claeys (De Jonkman, Sint-Kruis), Rudi Van Beylen (Hof ten Damme, Kallo), Erwin Deys (Rascasse, Kapellen), Kobe Desramaults (In de Wulf, Dranouter), Jason Blanckaert (J.E.F, Gent), Olly Ceulenaere (Volta, Gent), Pieter Lonneville (Tête Pressée, Brugge), Matthieu Beudaert (Table d'Amis, Kortrijk), Ilse D'Hooge (Libelle), Patrick Spiessens en Robrecht Wissels (Belgocatering, Aalst), Stijn Bauwens (De Kruidenmolen, Klemskerke), San Degeimbre (L'Air du Temps, Liernu), David Martin (La Paix, Anderlecht), Kenny Bernaerts (Sea Grill, Brussel) en Michael Vrijmoed (Vrijmoed, Gent).

Flemish dynamite
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 14 02 2013. Citaat:

Gespot op de Italiaanse site 'Identita Goloso'
Verslag (in het Engels) over een demonstratie op Identita Milano door Pieter Lonneville, Kobe Desramaults, chocolatier Dominique Persoone en Gert De Mangeleer.
Lees het verslag

Flemish Foodies
Genomineerd voor Strafste Gentenaar, categorie bedrijfsleven

Verschenen in nieuwsblad.be op 13 02 2013. Citaat:

Wat is jullie link met Gent?

Desramaults: 'Eigenlijk ben ik totaal geen stadsmens, maar in Gent kom ik thuis. In mijn weekend - op maandag en dinsdag - woon ik ook in Gent. Het is een stad met een fantastische geschiedenis. Maar toch is ze niet hautain.'

Ceulenaere: 'Ik voel me echt een Gentenaar, maar mijn leven ligt ook al een jaar of vijftien hier. Gent is enorm dynamisch, ik heb steeds het gevoel dat alles hier nog moet beginnen. Ik ben er ook van overtuigd dat wat we met de Flemish Foodies doen, alleen hier kan.'

Blanckaert: 'Ik hou van het stadsleven. Als het te rustig is, word ik ambetant. Ik heb een beetje chaos nodig. Gent is een grootstad, maar het is hier gezelliger dan in Antwerpen of Brussel. En Gentenaars zijn toffe mensen natuurlijk.'

 • Info verkiezing De Straftse Gentenaar
 • Uitslag verkiezing: Zeilster Evi Van Acker werd verkozen als 'Strafste Gentenaar'. De chef-koks Jason Blanckaert, Kobe Desramaults en Olly Ceulenaere, wonnen de prijs in de categorie bedrijfsleven.

Lees het volledige artikel (externe link)

Flanders, the ultimate promised land
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 08 02 2013. Citaat:

Gespot op de Italiaanse site 'Identita Goloso'
Verslag (in het Engels) over de Belgische gastronomische revolutie
Lees het verslag

Kobe Desramaults is in Gent op zoek naar een loods om artisanale bakkerij te beginnen.

Verschenen in nieuwsblad.be op 01 02 2013. Citaat:

"In In De Wulf bak ik sinds een tijd mijn eigen brood, in een houtoven. Het is echt zuurdesembrood, zonder gist. Super krokant en met een goed zuurtje in. Ik vind mijn brood zo lekker dat ik het wil delen met de Gentenaars. Want er is bijna geen goed brood meer te vinden in Gent.' Sterrenchef Kobe Desramaults is op zoek naar een grote loods om zijn bakkerij in te beginnen. ‘Ik denk aan zo'n 300 vierkante meter, want er moeten twee grote houtovens - van elk vier op vier meter - komen, een atelier, rijskamer, verkoopruimte en een koffiebar', zegt Desramaults. ‘Ik zoek niet alleen in het centrum, maar ook in wijken met veel jonge mensen, zoals Ledeberg.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Kobe Desramaults: 'De klant is niet langer de vijand'.
Interview

Verschenen in DM magazine op 26 01 2013. Citaat:

U hebt ooit gezegd dat u zich geen artiest of kunstenaar voelde, wel een stielman.

'Ik ga mezelf geen kunstenaar noemen, maar ik heb ontdekt dat dit werk een vorm van zelfexpressie is, dat je iets creëert. Nu volg ik meer mijn eigen weg en dus ja, misschien ben ik iets meer kunstenaar dan stielman. Via mijn borden vertel ik iets over mezelf en hoe ik de wereld zie. Komaf maken met clichés, zoals de foie gras. Ik gebruik dat nooit. In mijn ogen is het een ziekelijk product. Beter een aardpeer, maar op mijn manier. Ik wil mensen aanzetten om na te denken over die aardpeer. Daarom kom ik ook zelf gerechten inzetten op tafel. vroeger durfde ik de confrontatie niet aan. Dan stond ik in mijn toen nog kleine keuken te loensen naar de klanten en vroeg ik me af wat ze ervan vonden. Service was nog oorlog voor mij en ik ging niet naar de vijand, ik was te onzeker. Nu ben ik een gelukkiger mens.'

Om ter authentiekst: Flemish Foodies

Verschenen in standaard.be op 22 12 2012. Citaat:

"Nergens smaakt de hang naar authenticiteit zo goed als bij de Flemish Foodies, de drie jonge koks die u misschien kent van hun rubriek in Man bijt hond of gewoon van hun veelgeprezen restaurants. Bij Jason Blanckaert, Olly Ceulenaere en Kobe Desramaults gaat gastronomie minder om prestige en meer om thuisgevoel. Desramaults werkt voor zijn sterrenrestaurant In De Wulf haast uitsluitend met lokale producten. Blanckaert is in zijn bistro J.E.F creatief met varkensvlees, eieren en goedkopere vissoorten als makreel. Stijve tafelkleden worden gebannen, de band met de boer wordt aangehaald, en met wat geluk heeft de chef de wilde kruiden in uw voorgerecht eigenhandig geplukt."

Lees het volledige artikel (externe link)

Foodiegids: Kobe Desramaults - Carnet d'adresses

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 01 12 2012. Citaat:

'Open uw adresboekje en verklap ons vijf geheime leveranciers', vroeg Sabato aan vijf Belgische topchefs.

Hier de 5 foodieadressen van Kobe Desramaults:

In De Wulf blogt

Verschenen in eigen redactie op 30 11 2012. Citaat:

Voortaan kan men op de blog van In De Wulf het dagelijkse reilen en zeilen volgen van Kobe Desramaults en zijn keukenteam.

In de Wulf

Verschenen in coolinary.be op 26 11 2012. Citaat:

"Een productkeuken zoals die hier In de Wulf gebezigd wordt, daar is lef voor nodig. Niet in het minst vanwege het aantal bereidingen dat de revue passeert, ook omdat men er hier niet voor terugdeinst om een productje alleen te prestenteren, zoals dat met deze 'aardpeer' het geval was. 's Ochtends opgezet en continu overgoten met warme boter aldus Kobe. Het resultaat was een - opgepast, flauwe woordspeling - boterzacht stukje aardpeer dat zijn weerga niet kent. Een flink uitgesproken smaak en een hemelse korst die deed verlangen naar meer. Niets dan respect daarvoor!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Kobe Desramaults blijft eigen weg gaan en behoudt zijn Michelinster

Verschenen in nieuwsblad.be op 20 11 2012. Citaat:

"Kobe Desramaults relativeert een en ander. 'In ben en blijf een simpele mens. Ik heb met dat sterrenwereldje niets te maken. Mijn mooiste ster is mijn vriendin', zegt Desramaults lachend. Hij blijft zichzelf en staat graag in zijn keuken, samen met zijn team van medewerkers, waar hij op zijn eigen(zinnige) manier kookt. 'We hebben een zeer goed jaar achter de rug met In de Wulf. Alles gaat goed hier. Als mijn klanten tevreden zijn, dan ben ik dat ook', zegt de Chef van het Jaar."

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

Kobe Desramaults is Chef van het jaar

Verschenen in focus-wtv.tv op 13 11 2012.

GaultMillau 2013

Verschenen in eigen redactie op 12 11 2012. Citaat:

Vandaag is de 10de editie van GaultMillau voorgesteld.

Uitgereikte awards:

 • Beste chef: Peter Goossens, Hof van Cleve
 • Beste gastvrouw: Lieve Goossens, Hof van Cleve
 • Chef van het jaar: Kobe Desramaults, In de Wulf
 • Beste jonge chef Vlaanderen: Matthieu Beudaert, Table d'Amis
 • Beste jonge chef Wallonië: Benoit Neusy, L'Imperatif
 • Beste jonge chef Brussel: Alexandre Dionisio, Chez Alexandre
 • Brasserie van het jaar: Bozar Brasserie, Brussel
 • Prijs Plezier Vlaanderen: restaurant Veranda, Berchem
 • Prijs Plezier, Wallonië: restaurant Delys, Saint-Georges sur Meuse
 • Prijs Plezier, Brussel: Madou's Provence
 • Mooiste terras: restaurant Slagmolen, Opglabbeek
 • Beste wijnkaart: D’Eugénie à Emilie, Baudour
 • Beste sommelier: Pierre Thirifays, restaurant Li Cwerneu, Huy
 • Italiaan van het jaar: Un Altro Mondo, Wavre
 • Aziaat van het jaar: Fong Mei, Antwerpen
 • Dessert van het jaar: Bruneau, Brussel
 • Beste groenterestaurant: Volta, Gent

Toelichting (franstalig) bij GaultMillau 2013 door Philippe Limbourg, editor in chief GaultMillau.

De restaurantgids ligt vanaf deze week in de winkel en kost 27 euro.

Score GaultMillau 2013: 18,5/20

Verschenen in eigen redactie op 12 11 2012. Citaat:

2 restaurants in België behalen een score van 18,5/20 in de GaultMillau-gids 2013: Hertog Jan en In De Wulf

Kobe The Flemish Food Viking
In De Wulf te Dranouter

Verschenen in Be-Gusto op 27 10 2012. Citaat:

"Na alweer een memorabele Heuvellandse culi wandeling is het duidelijk dat Kobe zijn weg gevonden heeft. Hier genieten we van niet alledaagse ingrediënten en creaties van de bovenste plank. Waar elders worden berenlauw, capucijnenbladeren, sleedoorn, dropplanten, duindoorn en anderen tot sterrenniveau verwerkt?"

Lees het volledige artikel (externe link)

10 goede restaurants waar je kan overnachten

Verschenen in vierbordjes.be op 23 09 2012. Citaat:

"Uit eten gaan wordt ook steeds vaker opgenomen in een totaalprogramma, waarbij een overnachting, een wandeling in de streek en/of enkele bezienswaardigheden deel uitmaken van het pakket. Vandaar deze selectie van restaurants waar je niet alleen voortreffelijk eet, maar nadien ook comfortabel kan overnachten."

Lees het volledige artikel (externe link)

50 favoriete restaurants van de Njam-chefs.
Selectie West-Vlaanderen

Verschenen in Feeling.be op 27 08 2012. Citaat:

Waar eten de njam-chefs als ze niet zelf aan het fornuis staan? Hun lijst van lievelingsrestaurants in Vlaanderen en Brussel was lang, de njam-redactie selecteerde er 50 uit.

Hier de selectie voor West-Vlaanderen.

In de Wulf - Dranouter

Verschenen in coolinary.be op 28 07 2012. Citaat:

"Even de loftrompet opblinken om er eens flink op te toeteren. Het varkensnekstukje mag dan al hemels zacht geweest zijn, het was het buikspek dat me ei zo na van mijn stoel blies. Zonder enige twijfel het schoonste stukje varkensbuikspek dat ik ooit gegeten heb.Heerlijk korstje en tegelijkertijd zo zacht ook. De vintage Van Loocke sneed door het vlees als ware het boter, zo zacht."

Lees het volledige artikel (externe link)

Dmuze: Waar eet Kirsten Lemaire?

Verschenen in DM magazine op 05 05 2012. Citaat:

De favoriete adressen van Kirsten Lemaire:
Pacha MAma (Gent), In de Wulf (Dranouter).

Kirsten Lemaire is radio- en tv-presenatrice bij Studio Brussel en Canvas.

Waar foodbloggers de mosterd halen
Culi-inspiratie: hun favoriete restaurant

Verschenen in De Standaard Magazine op 05 05 2012. Citaat:

"Ze inspireren hun lezers een paar keer per week met recepten en blogposts over eten, maar waar halen foodbloggers zelf hun inspiratie?"

Welke zijn hun favoriete restaurants?

Lees het volledige artikel (externe link)

Studies WES over de 22 West-Vlaamse sterrenrestaurants

Verschenen in focus-wtv.tv op 04 05 2012. Citaat:

WES voert onderzoeks- en adviesopdrachten uit voor openbare besturen, private organisaties en bedrijven in binnen- en buitenland. Voor de regio West-Vlaanderen onderzochten ze de sterrenrestaurants.

De conclusie: "Sterrenrestaurants scoren niet enkel op culinair vlak maar ook als bedrijf doen ze het doorgaans beter dan gemiddeld."

Bekijk de studies van het WES:

In de Wulf bij de beste 100 restaurants ter wereld

Verschenen in vtm.be op 01 05 2012. Citaat:

"De jonge chef Kobe Desramault is dolgelukkig. Wie weet betekent deze erkenning ook een opstapje naar extra Michelinsterren en naar een vol huis, want door de afgelegen locatie van het restaurant is dat geen sinecure."

Bekijk de reportage op vtm.be

The World's best 50 restaurants
Kobe Desramaults is coming man van België

Verschenen in nieuwsblad.be op 30 04 2012. Citaat:

"In de marge van de 50 beste restaurants ter wereld worden ook de runners up, de 50 kanshebbers zeg maar, bekendgemaakt. Dat zijn de 50 restaurants die net niet de top-50 halen. Opvallend is dat niet, zoals de vorige jaren, Geert Van Hecke, geciteerd wordt. De Karmeliet in Brugge komt niet meer in de lijst voor, maar wel Kobe Desramaults van In de Wulf in Dranouter) (Positie 92)."

Integrale uitzending van de Awards. Bron: YouTube.com

Lees het volledige artikel (externe link)

Kobe Desramaults & Karel Viaene
DBand: Verbonden door leute en kliekjes

Verschenen in DM magazine op 14 04 2012. Citaat:

"Kobe over Karel: 'Hij is onwaarschijnlijk stressbestendig. In zijn restaurant geeft hij op zijn eentje 32 mensen eten, terwijl ze op zijn vingers zitten te kijken. Alles van superkwaliteit en perfect afgesmaakt. Karel gaat er helemaal voor, maar tegelijk laat hij makkelijk los. Dat apprecieer ik.'"

"Karel over Kobe: 'Hoe hij zijn zaak runt, met een equipe van twintig man, daar kijk ik dan weer met grote ogen naar. Ik zou het niet kunnen. Mijn personeel zou eenvoudigweg niet blijven. Kobe begrijpt perfect hoe het moet. Hij straalt gezag uit, zonder veel woorden. Ik heb hem nog nooit iemand zien uitkafferen. In zijn restaurant werken vele nationaliteiten: een Brit, een Ierse, een Fransman, een Ijslander. En al die neuzen wijzen moeiteloos in dezelfde richting.'"

In de Wulf
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 04 04 2012. Citaat:

Gespot op de buitenlandse website 'CookCooning'
Verslag (in het Frans) van Stéphanie Biteau over haar bezoek aan In de Wulf
Lees het verslag

Achter de schermen: Kobe Desramaults @ In De Wulf
Videos by wbpstars.com

Verschenen in eigen redactie op 19 03 2012. Citaat:

Video 1 - Bron: Youtube.com

Video 3 - Bron: YouTube.com

Video 3 - Bron: YouTube.com

Video 4 - Bron: YouTube.com

De Flemish Foodies gefileerd

Verschenen in humo.be op 13 02 2012. Citaat:

Wat vinden jullie mekaars grote kracht?

KOBE DESRAMAULTS «Jason zijn eigenzinnigheid: hij kiest, neemt een standpunt in en wijkt daar niet meer vanaf. Dat is heel benijdenswaardig in deze tijd. Ik bedoel: wie durft dat nu nog met die crisis, een eigen zaak beginnen en een zware lening aangaan? En toch zegt Jason: 'Ik doe mijn gedacht en iedereen moet mij maar volgen.' En dat terwijl alles ook nog nooit zo onderhevig is geweest aan tendensen en impulsen als nu. Nooit eerder is er in de media zoveel over koks geschreven en gezegd, en mensen zijn daar heel gevoelig voor. Maar Jason trekt zich daar allemaal niks van aan en doet in J.E.F. gewoon wat hij wil.»

JASON BLANCKAERT «Wat ik bewonder aan Olly is dat hij alles zélf kan, niet alleen koken, maar ook plannen en organiseren. Mocht ik geen vriendin hebben, dan zou J.E.F. (de afkorting staat voor Jason en Famke, red.) al na zes maanden failliet zijn.»

Lees het volledige artikel (externe link)

Woestijnvis en koks Flemish Foodies werken samen aan tv-programma voor VT4

Verschenen in nieuwsblad.be op 01 02 2012. Citaat:

"Blanckaert bevestigt dat ze met Woestijnvis praten. Wat het programma precies wordt, willen de koks nog niet kwijt. 'Het zal natuurlijk iets met koken te maken hebben, maar het wordt geen doorsnee kookprogramma. We zijn dat ook nog aan het bespreken met elkaar. Er is ook nog geen contract ondertekend', zegt Blanckaert. 'We hebben inderdaad al verschillende keren gepraat', zegt Olivier Goris van Woestijnvis. 'Het is nog niet helemaal rond, maar de goesting om samen iets te doen, is wel groot.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Gespot op het net: In de Wulf – Magic in a Sprig

Verschenen in eigen redactie op 30 01 2012. Citaat:

Gespot op de buitenlandse website 'ChuckEats'
Verslag (in het Engels) over In De Wulf.
Lees het verslag

Gespot op het web - One Wild Diner

Verschenen in eigen redactie op 13 12 2011. Citaat:

Gespot op de buitenlandse website 'Zester Daily'
Verslag (in het Engels) van Carla Capalbo over het culinair event van Magnus Nilsson en Kobe Desramaults (Sept 2011)
Lees het verslag

De messen van Antoine Van Loocke

Verschenen in coolinary.be op 12 12 2011. Citaat:

"Kobe Desramaults was de persoon die Antoine introduceerde in het restaurantwezen. Zijn messen vind je niet alleen terug in zijn twee restaurants In de Wulf en De Vitrine, maar ook bij ondermeer het Hof van Cleve en Bel Etage. Liefhebbers van een origineel mes kunnen terecht bij verschillende kookzaken."

Lees het volledige artikel (externe link)

In de Wulf – Noma: 3-0 (met goals van een West-Vlaamse spits, een Ijslandse libero en een Française)

Verschenen in St Etienne's world op 11 12 2011. Citaat:

"Hij staat wat mij betreft door zijn ingesteldheid, durf en focus echt aan de top, torenhoog en wat mij betreft zo goed als alleen. Ik heb al vele sterrenchefs bezocht (nationaal en international) die niet konden tippen aan de enkels van Mijnheer Desramault. In de Wulf serveert dus echte regionale producten, en er is duidelijk een focus om alleen het beste te serveren. Ik vermoed dat hij een mooie network heeft uitgebouwd van regionale producenten (lees landbouwers) en dat er dagelijks echte verse vis wordt geleverd."

Lees het volledige artikel (externe link)

Gespot op het web - Fotorecensie 'In De Wulf'

Verschenen in eigen redactie op 03 12 2011. Citaat:

Gespot op de buitenlandse blog 'Hungry For More'
Een culinaire ervaring bij 'In de Wulf' in beeld gebracht.
Bekijk de reportage

Restaurants met 1 Michelinster.
1 ster in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

89 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelingids Belux 2012.

Chef Kobe Desramaults valt in de prijzen met In de Wulf en De Vitrine

Verschenen in nieuwsblad.be op 19 11 2011. Citaat:

In de Wulf en De Vitrine lopen als een trein. Tijd voor een nieuwe uitdaging?

'Grappig dat je het vraagt. Er zijn heel concrete plannen om volgend jaar in Gent een tweede zaak te starten. Die zou in de buurt van De Vitrine komen, en een soort cocktailbar worden waar je ook doorlopend kleine gerechtjes kunt krijgen. Een upgrade van een snackbar, met een even losse sfeer als in De Vitrine. Verder hebben we ook wilde plannen met de Flemish Foodies.'

Lees het volledige artikel (externe link)

GaultMillau 2012 - Overzicht onderscheidingen

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011.
 • Chef van het jaar: Bart De Poorter - De Pastorale (Rumst)
 • Gastheer van het jaar: Va Doux Vent (Ukkel)
 • Beste ambassadeur van de Italiaanse keuken: Bruno Giovanni - Senza Nome (Schaarbeek)
 • Mooiste terras: Gasthof Halifax (Deinze)
 • Beste wijnkaart: Folliez (Mechelen)
 • Druiventros van het jaar: sommelier Marc Leveau van Le Pilori (Ecaussinnes-Lalaing)
 • Beste brasseriekeuken: Invincible (Antwerpen)
 • Beste desserts: Les Flâneries Gourmandes (Sint-Gillis)
 • Beste groenterestaurant: Philippe Fauchet (Saint-Georges-sur-Meuse) en Kobe Desramaults - In de Wulf (Dranouter)
 • Beste prijs-plezierverhouding: De Vitrine (Vlaanderen), Leonor (Brussel) en Cuisinémoi (Wallonië)
 • Jonge topchefs van het jaar: Dimitri Leysens van Magis (Tongeren), Thomas Locus van Bistro Margaux (Sint-Martens-Bodegem), Pierre Massin van Chai Gourmand (Gembloux)
 • Ontdekking van het jaar: Volta (Gent)

Score GaultMillau 2012: 18/20

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011. Citaat:

12 restaurants in België behalen een score van 18/20 in de GaultMillau-gids 2012. Dit restaurant is er één van.

'In de Wulf' en 'Restaurant Philippe Fauchet' zijn beste Groentenrestaurant 2012

Verschenen in demorgen.be op 07 11 2011. Citaat:

"'Bij Kobe Desramaults is de keuken meer natuurlijk en puur, en worden er met enkele ingrediënten heel mooie creaties gemaakt. Bij Philippe Fauchet worden er in de keuken meer verschillende groenten creatief gecombineerd tot een zeer lekkere combinatie.' De winnaars krijgen een vermelding in de nieuwe Gault Millau, een uniek kunstwerk van Arne Quinze en een groene schort met de titel als opschrift."

Lees het volledige artikel (externe link)

Twee Belgische restaurants zijn Benelux Groenterestaurant 2012: In de Wulf en Philippe Fauchet.

Verschenen in standaard.be op 07 11 2011. Citaat:

"'De twee co-winnaars, een Vlaams en een Waals restaurant, werden geselecteerd uit tien genomineerden. 'Het zijn twee totaal verschillende restaurants, ook in de keuken, maar ze brengen het groentenverhaal allebei zeer succesvol met minstens twee derde groenten of fruit in een maaltijd, aldus Frank Fol."

Lees het volledige artikel (externe link)

Masterclass: Seizoen 4 - Aflevering 7
Kobe Desramaults

Verschenen in kanaalz.be op 07 11 2011. Citaat:

Claudia Allemeersch, 'Beste Hobbykok van Vlaanderen' (2009), gaat opnieuw tien weken lang in de leer bij chef-koks. In het culinaire KanaalZ programma Masterclass bereiden de chef-koks telkens een topgerecht en een verrassingsgerecht, met de nadruk op 'gezond, lokaal en gemakkelijk thuis te bereiden'.

Aflevering 7: Kobe Desramaults- In de Wulf

Boek: De chefs van België.
De smaakmakers van de Belgische keuken.

Verschenen in eigen redactie op 04 11 2011. Citaat:

In De chefs van België maakt u kennis met de meest invloedrijke Belgische chefs van het moment. Meer dan 30 chefs vertellen hier openhartig over hun culinaire ideeën en geven hun visie op de Belgische keuken van vandaag. Alle chefs stellen ook drie signatuurgerechten voor.

In De chefs van België vindt u gerechten van onder meer Peter Goossens, Geert Van Hecke, Kobe Desramaults, Kwinten De Paepe, Lionel Rigolet, Johan Segers, Yves Mattagne, Roger Van Damme, Viki Geunes, Sang-Hoon Degeimbre, David Martin, Bart De Pooter, Thierry Theys, Maxime Collard, Gert De Mangeleer, Filip Claeys en nog vele andere smaakmakers van de Belgische keuken.

De chefs van België
ISBN: 9789020997408, Verkoopprijs: 49,99 EUR
Aantal pagina's: 500
Auteurs: Willem Asaert, Marc Declercq
Meer info: Lannoo.be

Zweedse topchef achter het fornuis van Kobe Desramaults

Verschenen in focus-wtv.be op 17 09 2011. Citaat:

"Samen met Kobe Desramaults werkte hij aan een spraakmakend menu van 16 gangen voor een select publiek van culinaire journalisten. Wat dacht u van foreleieren in varkensbloed gedrenkt. Of mossen, zo uit het bos gehaald om te garnieren en dan weer andere mossoorten om te frituren? Magnus Nilsson heeft een eigen gastronomisch restaurant in het noorden van Zweden en kookt elke keer voor slechts 12 gasten."

Meer info: Faviken, Magnus Nilsson

Bekijk het interview op youtube.com

Lees het volledige artikel (externe link)

Magnus Nilsson kookt bij Kobe Desramaults

Verschenen in focus-wtv.tv op 15 09 2011. Citaat:

Magnus Nilsson is nog maar 27 jaar, en behoort nu al tot de gastronomische top in de wereld. Volgens sommigen is hij ook wel controversieel. De Zweedse topchef was uitzonderlijk aan de slag in de keuken van sterrenchef Kobe Desramaults in Dranouter. En samen werkten ze aan een spraakmakend menu van 16 gangen voor een select publiek van culinaire journalisten.

Kokpit met Kobe Desramaults.
Chef-kok In de Wulf te Dranouter en De Vitrine te Gent.

Verschenen in focus-wtv.be op 15 08 2011. Citaat:

Kobe Desramaults zoekt het graag niet te ver. In Kokpit vertelt hij over zijn liefde voor lokale producten. Dries laat hem ook proeven van zelfgevangen garnalen.

Rock & Roll Kitchen met Flemish Foodies
op Dranouter Festival!

Verschenen in humo.be op 20 07 2011. Citaat:

"Nu introduceert Dranouter de Flemish Foodies: drie chefs met een eigenzinnige visie op koken. Zorgen voor rock-'n-roll in de festivalkeuken: Jason Blanckaert (J.E.F, Gent ), Olly Ceulenaere (Volta, Gent) en - opnieuw - Kobe Desramaults. Centraal in de keuken staan streek- en de seizoensgebonden producten, maar de drie koks willen vooral plezier maken door samen te werken, te creëren en te realiseren."

Lees het volledige artikel (externe link)

Eetadressen met een tuin: West-Vlaanderen

Verschenen in De Standaard Magazine op 20 06 2011. Citaat:

Iedereen heeft er zo wel een. Of meer dan een. Van die adressen waar je op zomerdagen uren aan tafel kunt zitten. Buiten. Tussen het groen.

De Standaard Magazine selecteerde eetadressen in West-Vlaanderen waar het gezellig buiten tafelen is. Dit restaurant is er één van.

De Vlaamse kost van Kobe Desramault

Verschenen in www.een.be op 15 06 2011. Citaat:

"In de rubriek Vlaamse kost werpt een Vlaamse topchef elke week zijn licht op zijn favoriete streekingrediënt. Vandaag bouwt Kobe Desramaults van restaurant In de Wulf een kunststukje rond tuinkruiden."

Bekijk de reportage op één.be

In de Wulf
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 16 04 2011. Citaat:

Artikel over In de Wulf, gespot op de website van 'Qliweb.com':

17 keer in de culinaire hemel

Verschenen in The Yummyblogsisters op 12 04 2011. Citaat:

"Heel veel vis en lokale geitenkaas op het menu, hij gebruikt ook veel wei en hangop in zijn bereidingen, allemaal die pure smaken die we feitelijk vergeten zijn of waar we thuis toch wel wat moeite voor moeten doen om terug te vinden."

Lees het volledige artikel (externe link)

Dineren & Logeren in Toprestaurants

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 02 04 2011. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een selectie van toprestaurants waar je kan dineren & logeren. Dit restaurant is er één van.

Wie wordt het beste Groentenrestaurant 2012?

Verschenen in eigen redactie op 02 03 2011. Citaat:

Groentekok Frank Fol, Living Tomorrow en GaultMillau starten een Benelux-zoektocht naar restaurants die het menen met dit waardeFol basisingrediënt. Want, dit is wat groenten zijn!

Aan deze wedstrijd kunnen alle restaurants van de Benelux deelnemen. En de mening van de restaurant bezoeker telt! Op basis van de commentaren over de ingeschreven restaurants, die de restaurant bezoekers achterlaten op de website 'Eet meer groenten', zal De Groentekok samen met GaultMillau 8 restaurants nomineren die meedingen naar de titel van Beste Benelux groenterestaurant 2012.

Dit restaurant is één van de deelnemers.

Meer info: Website 'Eet meer groeten'

Les Pigeons de Steenvoorde

Verschenen in eigen redactie op 24 01 2011. Citaat:

Fotograaf Piet De Kersgieter maakte een originele film voor de presentatie van restaurant 'In de Wulf' op het food & design event 'Paris des Chefs', (22-23-24 januari, Parijs).

Les pigeons de Steenvoorde from piet de kersgieter on Vimeo.

Al Dente: Waar eet Kirsten Lemaire?

Verschenen in DM magazine op 22 01 2011. Citaat:

De favoriete adressen van Kirsten Lemaire:
Pacha Mama (Gent), Yamayu Santatsu (Brussel), Neptune's Net (Malibu, USA), In De Wulf (Dranouter), Simon Says (Gent), Cafe Datcha (Berlijn, Duitsland).

Kirsten Lemaire presenteert op StuBru, is co-presentatrice van 'De Canvas-collectie' en reporter voor 'Cobra TV'.

Topkok Kobe Desramaults opent bistro in Brabantdam

Verschenen in nieuwsblad.be op 12 01 2011. Citaat:

"De zaak moet een lage drempel en een zeker rock-'n-roll-gehalte hebben. Het kan dat je je bestek eens zult moeten hergebruiken. We mikken op mensen met een open geest. Ons doel is lekker eten en gastronomie toegankelijker te maken. We willen niet te veel bezig zijn met wat de gidsen denken, maar wat we zelf willen doen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Vernieuwen met respect voor de Vlaamse roots... en de zee.

Verschenen in eigen redactie op 20 12 2010. Citaat:

De menu’s van Kobe Desramaults zijn een gesofisticeerde synthese van de smaken van zijn roots en de technieken van vandaag. ‘Aardse’ ingrediënten krijgen van Kobe vaak een prominente plaats, evenals schaal- en schelpdieren. Hij combineert ze op verrassende wijze, zonder te choqueren. Zolang er maar ‘logica’ in de gerechten zit en de mensen het lekker vinden!

Bron: Website 'In De Wulf'

12 goede restaurants waar je kan overnachten.

Verschenen in De Standaard Magazine op 18 12 2010. Citaat:

Bruno Vanspauwen grasduinde door zijn adresboekje en selecteerde twaalf restaurants met bijbehorende slaapverdieping:
Le Cor de Chasse (Barvaux-sur-Ourthe, Durbuy), Les Eleveurs (Halle), The Glorious (Antwerpen), La Grappe d'Or (Torgny), Kostellerie Le Postay (Wegnez, Pepinster), De Kristalijn (Genk), Lemonnier (Lavaux-Sainte-Anne) Le Prieure Saint-Gery (Beaumont), Pure C (Cadzand-Bad, Nederland), Sea Grill (Brussel), La Table de Maxime (Our, Paliseul), In De Wulf (Heuvelland, Dranouter).

Lees het volledige artikel (externe link)

Aan Tafel: In De Wulf

Verschenen in De Standaard Magazine op 11 12 2010. Citaat:

"Een recensent moet al eens zijn nek uitsteken: In De Wulf is vandaag het beste restaurant van België. En wat je betaalt voor meer dan tien volwaardige gangen (euro 115), ligt ver onder het prijsniveau van andere restaurants die ook al eens met het adjectief 'beste' worden bedacht."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend).

Lees het volledige artikel (externe link)

Kobe Desramaults, de beste van België.
Interview

Verschenen in De Standaard Magazine op 11 12 2010. Citaat:

"In april 2011 opent Kobe Desramaults een bistro in Gent Zuid. 'Ik wil de keuken van In De Wulf brengen, maar dan met een hoog rock-'n-rollgehalte. We zullen er ook met lokale producenten werken en met groenten uit onze tuin. De gerechten zullen iets bruter zijn dan hier. De tafels zullen niet gedekt zijn, de klanten nemen hun bestek zelf.'

Lees het volledige artikel (externe link)

Boekvoorstelling 'In de Wulf'

Verschenen in eigen redactie op 01 12 2010. Citaat:

Piet De Kersgieter maakte een videoverslag van de voorstelling van het kookboek 'In De Wulf' op 15 november 2010.

 

 

Kookboek: In De Wulf, 192 p., 120 illustraties
Auteur : Kobe Desramaults, Annick Vansevenant
Fotografie : Piet De Kersgieter
Uitgever: Stichting Kunstboek
Prijs: € 39
Meer Info

Michelingids België-Luxemburg 2011: 1 ster

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2010. Citaat:

86 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2011. Dit restaurant is er één van.

'Culinair vormgever' Kobe Desramaults maakt van elk bord een kunstwerkje.

Verschenen in nieuwsblad.be op 16 11 2010. Citaat:

Je bent vanavond de centrale gast in het Canvasprogramma 'Vormgevers'. Omdat jij een culinaire vormgever bent. Je gerechten lijken kunstwerkjes.

'Maar dat is nooit mijn bedoeling. Het gebeurt allemaal heel organisch. Alles moet op zichzelf vorm krijgen. Door de vorm en de kleur van het product, meer dan door de manier waarop ik alles op een bord schik. Ik probeer wel een logica in mijn gerechten te krijgen, door met één centraal product te werken. En er moet een eyecatcher zijn.'

Canvas - 'Vormgevers'
Aflevering 5: Kobe Desramaults.
Bron video: Youtube.com

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Sterrenchef Kobe Desramaults eert producenten in boek

Verschenen in focus-wtv.tv op 15 11 2010. Citaat:

"Kobe Desramaults, de chef van sterrestaurant In de Wulf in Dranouter heeft een boek uit. En daarin staan niet alleen recepten. Hij stelt er vooral zijn producenten in voor. Nu gaat veel aandacht naar de chef, en te weinig naar die producenten, zegt hij. Het boek is een eerbetoon aan hen."

Kookboek 'In De Wulf' - € 39 - meer info

Een aards genoegen.
Reportage over de roots van Kobe Desramaults.

Verschenen in DM magazine op 13 11 2010. Citaat:

"Kobe Desramaults is op vijf jaar tijd van éénster-spektakelchef uitgegroeid tot een man die de liefde voor zijn terroir en de traditie opnieuw centraal in zijn bord plaatst, en de techniek alleen nog gebruikt ter ondersteuning daarvan."

Kookboek Kobe Desramaults: 'In De Wulf'

Verschenen in eigen redactie op 12 11 2010. Citaat:

In zijn eerste boek toont Kobe Desramaults ons de talrijke rijkdommen van de Westhoek. Als inleiding schildert auteur Annick Vansevenant een prachtig portret van deze streek, aan de hand van thema’s als de zee, de Ijzer, de Grote Oorlog, Dranouter… Na een korte voorstelling van de chef en zijn restaurant brengt Kobe Desramaults een 40-tal innovatieve gerechten op basis van een of meerdere streekproducten. De recepten worden geïllustreerd met korte bijdragen over de specifieke eigenschappen van de gebruikte ingrediënten of de producenten uit de streek.

Kookboek: In De Wulf, 192 p., 120 illustraties
Auteur : Kobe Desramaults, Annick Vansevenant
Fotografie : Piet De Kersgieter
Uitgever: Stichting Kunstboek
Prijs: € 39
Meer Info

Topkok uit Dranouter opent bistro in Gent aan 't Zuid.

Verschenen in nieuwsblad.be op 09 11 2010. Citaat:

"De jonge topkok Kobe Desramaults van het befaamde restaurant 'In De Wulf' in Dranouter opent op 1 april een nieuwe bistro in Gent Zuid. Twee jonge maar al ervaren koks zullen waken over de gang van zaken. Er wordt gewerkt met een menu en met lokale producten."

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2011: 18/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

10 restaurants in België behalen een score van 18/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Kobe Desramaults

Verschenen in eigen redactie op 01 10 2010. Citaat:

Bron: Vimeo.com - Credits: Piet De Kersgieter

Twaalf jonge honden.

Verschenen in nieuwsblad.be op 30 09 2010. Citaat:

Het Nieuwsblad stelt een jonge garde voor die klaarstaat om in de komende jaren het gezicht van West-Vlaanderen te bepalen. Eén ervan is Kobe Desramaults.

Lees het volledige artikel (externe link)

De schattenjagers van Peter Goossens & co.

Verschenen in tijd.be op 25 09 2010. Citaat:

'Local' is het nieuwe culinaire buzzword onder de sterrenchefs. Peter Goossens en Kobe Desramaults willen in hun streek gekweekte groenten en regionaal vlees serveren.

Kobe Desramaults lag mee aan de basis van Local Food Express. Sinds een half jaar rijdt zijn neef Rudi Verstraete twee keer per week door het Vlaamse platteland langs een keure lokale boeren, om vervolgens de opgehaalde topproducten kraakvers te leveren bij een ander keure: die van de betere eethuizen.

Restaurants met producten van Local Food Express: Hof Van Cleve (Kruishoutem), In de Wulf (Dranouter), Escabeche Tapas de Luxe (Waregem), Benoit & Bernard De Witte (Ouwegem), Pakhuis (Gent), C-Jean (Gent), Hostellerie St-Nicolas (Elverdinge), Table d'Amis (Kortrijk), Lotus Root (Eke), La Duree (Izegem), Villared (Izegem), Pegasus (Poperinge), Hotel Reverie (Rodeberg), De Nachtegaal (Rodeberg), De Smaak (Izegem).

Lees het volledige artikel (externe link)

In De Wulf: Culinaire rock-'n-roll

Verschenen in knackweekend.be op 16 09 2010. Citaat:

"Kobe Desramault, chef van In De Wulf (Dranouter), kiest milieubewust voor wilde of gekweekte producten van eigen grond. Boeren van de Zwarte Molen telen op zijn vraag bijzondere variëteiten. In het bord regeren kruiden, groenten en fruit."

Restogids Nouvelle Vague 2010 / Selectie Vlaanderen

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 21 05 2010. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een eigenzinnige selectie van 50 jonge en vernieuwende chef-koks. Criteria om geselecteerd te worden:

 • de chef is circa 35 jaar oud, heeft een opleiding genoten of de nodige basiskennis verworven om het vak waardig te kunnen uitoefenen
 • de chef is creatief of in staat een persoonlijke stempel te drukken op gerechten waarmee je het onderscheid maakt.
 • de chef voldoet aan hoge kwaliteitscriteria en verliest het visuele aspect van het bord niet uit het oog.

Er werden 25 chef-koks/restaurants in Vlaanderen geselecteerd. Dit restaurant is er één van.

Kobe Desramaults naar Sjanghai.

Verschenen in nieuwsblad.be op 06 03 2010. Citaat:

"Chef Kobe Desramaults van sterrenrestaurant In De Wulf in Dranouter mag de Belgische keuken presenteren op de wereldtentoonstelling in Sjanghai, in China."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Belgische topgastronomie in Shanghai.

Verschenen in 6minutes.be op 16 02 2010. Citaat:

"Een tweede concept, is de Belgian Essence restaurant met gastronomisch menu gebracht door jonge Belgische 1 ster Michelin chefs. Om de verscheidenheid van de Belgische gastronomie naar voren te brengen tijdens de wereldtentoonstelling, werd er gekozen voor vertegenwoordigers van de 10 provincies en van Brussel als hoofdstedelijk gewest."

De chefs die aan dit evenement deelnemen zijn:
Vincent Gardinal (Hostellerie Le Prieuré Saint-Gery), Dimitri Marit (Jacques Marit), David Martin (La Paix), Pascal Devalkeneer (Le Chalet de la Forêt), Kobe Desramaults (In de Wulf), Jason Blanckaert (C-Jean), Laurent Folmer (Couvert Couvert), Christophe Pauly (Le Coq aux Champs), Tim Meulenaere (De Koopvaardij), Raphael Adam (L’Essentiel), Dimitry Lysens (Magis), Clément Petitjean (Auberge de la Grappe d’Or).

In de Wulf

Verschenen in eigen redactie op 14 02 2010. Citaat:

In de Wulf

Franstalig interview met Kobe Desramaults

Duur: 8min36sec - Bekijk de videovoorstelling op Vimeo.com

Kobe Desramaults - In de Wulf

Verschenen in eigen redactie op 10 02 2010. Citaat:

Kobe Desramaults - In de Wulf
Movie shot for The Flemish Primitives 2010, CuisinerEnLigne.

Flemish Foodies Dranouter

Verschenen in eigen redactie op 09 02 2010. Citaat:

Flemish Foodies Dranouter, Piet De Kersgieter
flemishfoodies.be is about top chefs and their top dishes. But most of all is about long lasting friendship. Kobe Desramaults (In de Wulf*), Olly Ceulenaere (Volta) and Jason Blanckaert (C-Jean*) show their newest recipies they serve in their top restaurants.

West-Vlaanderen aan de culinaire top.

Verschenen in nieuwsblad.be op 24 11 2009. Citaat:

"De Karmeliet (Brugge) blijft het enige West-Vlaamse restaurant met drie sterren. Horseele (Dudzele), Hostellerie St-Nicolas (Elverdinge) en Le Fox (De Panne) behouden twee sterren. De categorie met een ster kleurt sinds enkele jaren zeer West-Vlaams met Aneth (Brugge), De Herborist (Sint-Andries), Bartholomeus (Heist), De Jonkman (Sint-Kruis), De Oosthoek (Knokke), De Gouden Harynck (Brugge), Jardin Tropical (Knokke), Philippe Nuyens (Blankenberge), Sel Gris (Duinbergen), Sans Cravate (Brugge), Bistro Novo (Roeselare), Marcus (Deerlijk), La Durée (Izegem), 't Oud Konijntje (Waregem), 't Convent (Reninge) en In de Wulf (Dranouter)."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Michelingids België 2010: 1 Michelin ster.

Verschenen in eigen redactie op 22 11 2009. Citaat:

98 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2010, dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2010: 18/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

Deze restaurants in België behalen een score van 18/20 in de GaultMillau-gids 2010.

Masterclass : 24/10/09 - Aflevering 3
Kobe Desramaults, chef-kok In de Wulf te Dranouter .

Verschenen in kanaalz.be op 24 10 2009. Citaat:

Willem Asaert, culinair journalist van Knack Weekend, selecteert in Masterclass 11 jonge en veelbelovende topchefs. Rudy Morren, acteur en Bourgondiër, is hun gastheer en ontvangt hen in Nieuwpoort.

Op het menu van de jonge topchefs staat telkens een persoonlijk gerecht dat met klassieke of eigentijdse kooktechnieken vorm en smaak krijgt.

Aflevering 3 : Chef-kok Kobe Desramaults - Restaurant In de Wulf te Dranouter (Heuvelland).

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

In de Wulf, culinaire topper in de Westhoek

Verschenen in 6minutes.be op 21 10 2009. Citaat:

"Zijn filosofie is simpel: met kleine gerechten van dagverse ingrediënten een smaakwaterval uitbouwen die gebaseerd is op de vernieuwde gastronomie. Innovaties van de regionale keuken door een harmonieuze opbouw van het product, het seizoen en de traditie, gerechten die de fijnproever een onmetelijk scala aan smaken en geuren bezorgt. Deze inspanningen leveren hem in 2006 een eerste Michelinster op, die hij met liefde koestert. Voor Kobe evenwel geen eindpunt, integendeel, slechts een aansporing om nog fijnere bereidingen te serveren en de creativiteit als een heilig vuur te bewaren."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Portret van Kobe Desramaults.
Chef-kok restaurant In De Wulf te Dranouter (Heuvelland).

Verschenen in Weekend Knack op 21 10 2009. Citaat:

"Kobe Desramaults is nog geen dertig en toch behoort hij al tot het culinaire establishment van ons land. Collega’s en insiders voorspellen zelfs dat hij nog voor zijn veertigste de absolute top zal bereiken. Merkwaardig daarbij is hoe deze man ‘van de heuvels’ kalm zichzelf blijft."

In de Wulf

Verschenen in eigen redactie op 05 10 2009. Citaat:

In de Wulf
Vidéo montage de la soirée Identity Crisis au restaurant in de Wulf - Cuisinerenligne.fr

Bron: Vimeo.com

Proefkonijn: Drie jonge sterren onder één dak.
In de Wulf, De Jonkman, La Grenouillère.

Verschenen in DM magazine op 03 10 2009. Citaat:

Kobe Desramaults organiseerde een uitzonderlijke proefavond. De deelnemers : Kobe Desramaults (In de Wulf, Dranouter), Filip Claeys (De Jonkman, Brugge), Alexandre Gauthier (La Grenouille, Frankrijk).

"Een spectaculair gerecht volgde: een nog rokende takkenbos van jeneverbes waarin een kreeftenstaart zat verscholen. Iedereen was het erover eens: zo eet je zelden kreeft. De staart was binnenin nog op het randje van rauw, we moesten hem met de handen eten, en het was een absoluut sensuele smaakervaring."

Lees het volledige artikel (externe link)

Koksmaten: Sergio Herman & Kobe Desramaults
Hollandse meester, Belgische leerling.

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 26 09 2009. Citaat:

"Twintig jaar hard werken heeft Oud Sluis (NL) drie sterren in de Michelingids opgeleverd. In De Wulf heeft er sinds eind 2005 één, al wordt het restaurant nu al genoemd als kandidaat voor een tweede."

"Sergio lijkt vooral de chef te zijn die gesofisticeerde technieken loslaat op luxe-ingrediënten. In zijn menu Père et fils, een hommage aan zijn vader, zitten volop dure producten als langoustines, zwezeriken, foie gras, kreeft en oesters."

"Bij Kobe is éénvoud troef, al wil die schijn ook wel eens bedriegen. (...) Een degustatiemenu bij In De Wulf bevat makkelijk tien ingrediënten die de gemiddelde eter nog nooit op zijn bord kreeg."

Herbronnen onder het oog van toppers

Verschenen in standaard.be op 23 09 2009. Citaat:

"Een dag meedraaien in een topkeuken is de droom van vele koks. Acht chefs en souschefs van diverse Vlaamse restaurants kregen die kans."

"'Werken in de horeca kan zo hectisch zijn dat er weinig tijd over blijft voor reflectie', zegt Jan Buytaert, de coach van het project. (...) Hij vond vijf topkoks bereid om elk op hun beurt een groepje chefs en souschefs een dag onder hun vleugels te nemen. De vijf chefs zijn niet de minste: Kobe Desramaults van het restaurant In De Wulf in Dranouter, die de spits afbeet, Viki Geunes van 't Zilte (Mol), Geert Van Hecke van De Karmeliet (Brugge), Bart De Pooter van de Pastorale (Reet) en Christian Denis van Clos St. Denis (Kortessem)."

Lees het volledige artikel (externe link)

Dranouter pakt uit met bijzonder menu: Chocolade, gras en regenwormen

Verschenen in nieuwsblad.be op 22 07 2009. Citaat:

"Folkfestival Dranouter pakt dit jaar opnieuw uit met een opmerkelijke festivalkeuken. Daarvoor wordt weer samengewerkt met het team van restaurant 'In De Wulf'. Chef Kobe Desramault haalt er voor de gelegenheid topchocolatier Dominique Persoone bij. Samen serveren ze onder andere een dessert met gras, chocolade en regenwormen."

Lees het volledige artikel (externe link)

dm zomer : Waar eet Van Hemeldonck ?

Verschenen in DM magazine op 04 07 2009. Citaat:

De favoriete adressen van Thomas Van Hemeledonck :
Kamo (Elsene), Refter (Brugge), Frituur Veemarkt (Hendrik Speecqvest 17, Mechelen), Baron Van Zon (Hombeek), Anarkali (Elsene), Sushi Gari (New York, USA), In de Wulf (Dranouter), Le Pain Quotidien (Antwerpen).

Thomas Van Hemeledonck presenteert elke dinsdag en donderdag 'Telefacts' op VTM.

Culinaire vernieuwing

Verschenen in knackweekend.be op 15 02 2009. Citaat:

"De culinaire techniek van Kobe Desramaults vooruitstrevend noemen is een understatement. Toch is zijn techniek geen gratuite uiting van blinde vernieuwingsdrang, maar heeft ze tot doel een ware smaakexplosie tot stand te brengen."

In de wulf, presentation

Verschenen in eigen redactie op 22 12 2008. Citaat:

In de wulf, presentation
Video used for presentation at "LO MEJOR DE LA GASTRONOMIA 2009"

Kobe Desramaults - In de Wulf
UNIZO creativiteitscongres Avanti 2007

Verschenen in eigen redactie op 31 12 2007. Citaat:

Bedrijfsvoorstelling van Kobe Desramaults (In de Wulf) naar aanleiding van het UNIZO-creativiteitscongres Avanti 2007
duur: 3 min 49 sec

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.