Vivendum

Alle persartikels over restaurant Vivendum

Gault&Millau 2016 België: Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 09 11 2015. Citaat:

Op maandag 9 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2016 bekend.

Lees het volledige artikel

Club Prosper Montagné - Eerste Kok van België 2015
Videoverslag finale

Verschenen in eigen redactie op 11 10 2014. Citaat:

Tijdens de finale scoorde Pascal Peeters het best voor de expertenjury. Peters is de souschef van restaurant Vivendum in Dilsem-Stokkem.

Bron video: YouTube.com

De vijf finalisten waren: Vincent Florizoone, chef-eigenaar van Restaurant Grand Cabaret in Nieuwpoort, Bart Hoornaert, souschef van restaurant La Durée in Izegem, Wim Van Hecke, souschef van restaurant Fleur de Lin in Zele, Kevin Graf, chef-eigenaar van restaurant De Bakermat in Ninove, en Pascal Peters, souschef van restaurant Vivendum in Dilsen-Stokkem.

Gastronomische Club Prosper Montagné
Wedstrijd van Eerste Kok van België

Verschenen in eigen redactie op 28 09 2014. Citaat:

De Gastronomische Club Prosper Montagné organiseert jaarlijks een wedstrijd waarbij op zoek wordt gegaan naar de beste kok van België.

De finalisten zijn dit jaar Vincent Florizoone (chef van Restaurant Grand Cabaret te Nieuwpoort), Kevin Graf (chef-eigenaar van restaurant De Bakermat te Ninove), Bart Hoornaert (sous-chef van restaurant La Durée te Izegem), Pascal Peters (sous-chef van Restaurant Vivendum te Dilsen Stokkem) en Wim Van Hecke (sous-chef van restaurant Fleur de Lin te Zele). Zij zullen op 6 oktober strijden voor de felbegeerde titel 'Eerste Kok van België 2015'.

Meer info op club-prosper-montagne.be

10 mooiste terrassen om te dineren

Verschenen in knackweekend.be op 16 05 2014. Citaat:

In aanloop naar de komende lente- en zomerperiode heeft Knackweekend een lijst samengesteld van de 10 mooiste terrassen:
Tiecelijn (Lokeren), Altermezzo (Tongeren), Aen De Kerck van Melveren (Sint-Truiden), Auberge du Pecheur (Deurle), Restaurant Figaro (Hasselt), Gasthof Halifax (Deinze), ’t Notarishuys (Diksmuide), De Pastorie (Lichtaart), De Plezanten Hof (Hamme) en Restaurant-hostellerie Vivendum (Dilsen-Stokkem).

Lees het volledige artikel (externe link)

Jeunes Restaurateurs d'Europe - JRE België
Voorstelling nieuwe gids 2014-2015.

Verschenen in eigen redactie op 25 03 2014. Citaat:

Op 24 maart 2014 werd in Hotel Bloom te Brussel de nieuwe gids Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) België 2014-2015 voorgesteld. De gids is verkrijgbaar bij de JRE-leden.

Er zijn 4 nieuwe leden:

  • Marcus, chef-kok Gilles Joye (Deerlijk)
  • Fleur de Sel, chef-kok Alex Verhoeven (Kasterlee)
  • Grand Cabaret, chef-kok Vincent Florizoone (Nieuwpoort)
  • Onder De Toren, chef-kok Sam Van Houcke (Hansbeke)

Nieuw aan de gids dit jaar, is dat er foto's van gerechten van de leden geïntegreerd werden. De recepten van deze gerechten zijn terug te vinden op de website van JRE.

2014 wordt bovendien een feestjaar voor JRE. De Jeunes Restaurateurs d’Europe bestaan dit jaar 40 jaar, de Belgische afdeling 25 jaar.
Tal van acties/events staan op de agenda: verjaardagsmenu 'Special Menu 25 years' (16 juni - 16 september 2014), JRE Cooking Cup met de zoektocht naar 'Jeune Cuisinier de l'année' van de hotelscholen (najaar 2014), jamsessie 'Art of Cooking 25 years' (2 juni 2014), ...

Gids wijst diabetici de weg bij een etentje.
Vlaams initiatief Zucsu is een wereldprimeur.

Verschenen in Het Belang van Limburg op 04 03 2014.

"'Veel diabetici durven niet op restaurant te gaan', zegt dokter Christine Pelckmans. Dus ontwikkelt zij, met de hulp van de Diabetes Liga en Gault-Millau een restaurantgids voor diabetici. Ook Limburgse restaurants doen mee aan de gis Zucsu. Vivendum in Dilsen-Stokkem en Magis in Tongeren krijgen elk een quotering van twee klontjes. 'Hoe meer moeite een restaurant doet, hoe meer klontjes. Drie is het maximum', luidt het bij GaultMillau."

Meer info: website ZUCSU

Jeunes Restaurateurs d'Europe zorgen voor gastronomische topavond met producten van supermarkt Lidl.

Verschenen in eigen redactie op 09 12 2013. Citaat:

In een speciale samenwerking met Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) zie je hoe producten van supermarkt Lidl zorgen voor een gastonomische topavond.

Ruim 950 mensen namen op 6 december deel aan het nationaal referendum van Jeunes Restaurateurs d'Europe. In ruil voor hun ongezouten mening mochten ze gratis aanschuiven in een van de 30 toprestaurants van de Jeunes Restaurateurs d’Europe.

Een enorm succes want in een mum van tijd waren alle plaatsen bezet. Wat de genodigden niet wisten, is dat de chefs die avond uitsluitend met Lidl-producten aan de slag gingen. En nog straffer: de gasten gaven het diner een gemiddelde score van liefst 9.4/10.

Ook in Zweden zorgde Lidl met pop-up restaurant DILL in Stockholm reeds voor een gelijkaardige culinaire reclamestunt.

Vivendum restyled!

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2013. Citaat:

Op 21 september heropende sterrenrestaurant Vivendum na 3 weken verbouwen. De inrichting werd volledig vernieuwd in samenwerking met architect Lieven Musschoot.

De restyling staat in het licht van het 10 jarig bestaan van Vivendum. Dit wordt tot eind november gevierd met een speciale jubileum menu. Dit menu brengt de mooiste en lekkerste gerechten van de laatste 10 jaar samen in één menu.

Gastronomische week bij 'Met Vier in Bed'
Van 17 tem 20 juni op VTM om 20u30

Verschenen in eigen redactie op 17 06 2013. Citaat:

In de eerste themaweek (van 17 tem 20 juni 2013) van 'Met Vier in Bed' bij VTM gaan men de culinaire toer op.

Over het hele land bezoekt men deze week chef-koks die ook gastenkamers aanbieden. Naast kamer en ontbijt is het menu één van de categorieën waarop hun zaak deze week beoordeeld zal worden.

Met vier in Bed 'Gastronomische week' - weekprogramma

Restaurant Vivendum - Videovoorstelling

Verschenen in eigen redactie op 28 01 2013. Citaat:

Bron: YouTube.com

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

Sterrenrestaurant Vivendum komt met eigen wijn

Verschenen in nieuwsblad.be op 18 10 2012. Citaat:

"Het sterrenrestaurant Vivendum in Dilsen-Stokkem gaat zijn eigen wijn serveren. Dat is het resultaat van een samenwerking met wijndomein Hoenshof en dient als innovatief antwoord op vraag van de consument. (...) ‘Je weet dat in onze sector innovatie en verpersoonlijking zeer belangrijk is. Met deze wijn meten we ons zelf een identiteit aan’, zegt Clevers. ‘Ik experimenteer dolgraag met streekproducten. Ons streekeigen menu is al een troef. Daar doen we nu wijn bij die je enkel bij ons kan drinken en die naadloos aansluit op onze creativiteit die we op het bord willen serveren.’"

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurants met 1 Michelinster.
1 ster in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

89 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelingids Belux 2012.

Make-a-Wish met de Jeunes Restaurateurs d'Europe.

Verschenen in eigen redactie op 06 10 2011. Citaat:

De Jeunes Restauranteurs d'Europe en Make-A-Wish slaan de handen in elkaar om de dromen van zieke kinderen in vervulling te doen gaan. Van ieder 'Make-A-Wish menu' wordt 2 euro overgemaakt aan de organisatie. De actie loopt 4 maanden, van 15 oktober 2011 tot 15 februari 2012.

Meer info: Jeunes Restauranteurs d'Europe - Make-A-Wish

Boek: Art of Cooking.
Inspirerende culinaire jamsessies van JRE.

Verschenen in eigen redactie op 08 04 2011. Citaat:

Sinds 2008 zijn enkele Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) beginnen jammen om hun talent bij elkaar aan te scherpen. Zoals muzikanten improviseren ze met producten uit een verrassingsmand, met als resultaat steeds weer verrassende gerechten.

Het boek 'Art of Cooking' is een weerspiegeling van het talent en de passie van de fine fleur van de Belgische jonge garde topchefs.

Art of Cooking by Jeunes Restaurateurs d’Europe,
170 x 220 mm – 128 blz. – € 19,95,
Nederlands & Frans – isbn 9789089311870.

Meer info Art of Cooking
Meer info JRE

Dineren & Logeren in Toprestaurants

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 02 04 2011. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een selectie van toprestaurants waar je kan dineren & logeren. Dit restaurant is er één van.

Michelingids België-Luxemburg 2011: 1 ster

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2010. Citaat:

86 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2011. Dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2011: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

83 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Koks leren creatief koken met Maaslands kruidenzout

Verschenen in nieuwsblad.be op 26 10 2010.

"Koken met producten van bij ons is hip. En daarbij gebruik je ook best streekkruiden. Sterrenchef Alex Clevers en topchef Mario Holtzem toonden gisteren aan collega's hoe dat moet.

Lees het volledige artikel (externe link)

Restogids Nouvelle Vague 2010 / Selectie Vlaanderen

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 21 05 2010. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een eigenzinnige selectie van 50 jonge en vernieuwende chef-koks. Criteria om geselecteerd te worden:

  • de chef is circa 35 jaar oud, heeft een opleiding genoten of de nodige basiskennis verworven om het vak waardig te kunnen uitoefenen
  • de chef is creatief of in staat een persoonlijke stempel te drukken op gerechten waarmee je het onderscheid maakt.
  • de chef voldoet aan hoge kwaliteitscriteria en verliest het visuele aspect van het bord niet uit het oog.

Er werden 25 chef-koks/restaurants in Vlaanderen geselecteerd. Dit restaurant is er één van.

Horeca Life & Bocuse d'Or

Verschenen in eigen redactie op 13 01 2010. Citaat:

Horeca Life & Bocuse d'Or

Jeff Beyens, chef-kok restaurant Vivendum, werd de winnaar van de prestigieuze wedstrijd Bocuse d'Or 2009.
duur: 10 min 32 sec - bron:De Zevende Dag, VRT

Bekijk de videovoorstelling op YouTube.com

Michelingids België 2010: 1 Michelin ster.

Verschenen in eigen redactie op 22 11 2009. Citaat:

98 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2010, dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2010: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

79 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Jeff Beyens van restaurant Vivendum mag naar Bocuse d'Or

Verschenen in hln.be op 06 10 2009. Citaat:

"Jeff Beyens, de 27-jarige chef van restaurant Vivendum in Dilsen-Stokkem, vertegenwoordigt België in 2010 op de Europese finale van de gastronomische wedstrijd Bocuse d'Or. De internationale finale wordt in januari 2011 georganiseerd in Lyon. De Belgische preselectie werd georganiseerd in de marge van de beurs Horeca Life in Brussel. Naast de winnaar namen ook Gaëtan Colin van restaurant Jaloa in Brussel en Sebastiaan Van Wambeke van 't Laurierblad in Berlare deel."

"De jury bestond uit Peter Goossens (Hof van Cleve), Pierre Wynants (Comme Chez Soi), Ferdy Debecker (Eyckerhof) en Yves Mattagne (Sea Grill)."

Lees het volledige artikel (externe link)

Hostellerie restaurant Vivendum

Verschenen in 6minutes.be op 27 03 2008. Citaat:

"Alex Clevers zorgt voor een spontane keuken waarmee hij de culinaire grenzen verlegt. Toch zweert Alex de aroma’s van oma’s stoofpotje niet af, integendeel. Kwaliteit en versheid zijn voor hem enerzijds absolute normen en anderzijds facetten die probleemloos tot één geheel moeten versmelten. Het samengaan van meerdere producten moet leiden tot één geheel met een veelvoud van smaken en aroma’s."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.