De Heeren Van Liedekercke

Alle persartikels over restaurant De Heeren Van Liedekercke

The Great Belgian Beer Dinner 2014

Verschenen in eigen redactie op 14 04 2014. Citaat:

Op 22 en 23 april wordt 'The Great Belgian Beer Dinner' georganiseerd in stadsbrouwerij Gruut te Gent. Vijf Belgische koks en één Amerikaanse chefkok serveren een indrukwekkend 8-gangendiner met Belgische bieren.

Deelnemende koks: Tom De Four (De Heeren van Liedekercke, Denderleeuw), Sam Van Houcke (Onder de Toren, Hansbeke), Hilaire Spreuwers (BitterZoet, Zonhoven), Vincent Florizoone (Grand Cabaret, Nieuwpoort), Stefaan Couttenye ('t Hommelhof, Watou) en Chris Lively ( Ebenezer’s Restaurant and Pub, Lovell, Maine, USA).

Meer info: The Great Belgian Beer Dinner

The Great Belgian Beer Dinner 2013
24 april 2013

Verschenen in eigen redactie op 14 04 2013. Citaat:

Op woensdag 24 april 2013 slaat een team van vijf bierchefs de handen in elkaar naar aanleiding van 'The Great Belgian Beer Dinner 2013'. Zij serveren in Antwerpen een 8-gangendiner met exclusieve Belgische bieren. De algemene coördinatie van de keukenactiviteiten is in handen van chef Hilaire Spreuwers van restaurant BitterZoet uit Zonhoven.

Videoverslag van dit event verschenen op 30 april 2013 - Bron: tv-id.

De vier andere topbierchefs, die dit jaar instaan voor het menu van 'The Great Belgian Beer Dinner 2013', zijn Tom De Four (De Heeren van Liedekercke uit Denderleeuw), Hans Lachi (restaurant Lievekenshoek uit Brasschaat), Chris Lively van Ebenezer’s Pub en Restaurant, het beste bierrestaurant van de Verenigde Staten, en last but not least Sam Van Houcke, winnaar van de prijs Prosper Montagné en Eerste Kok van België 2013.

The Great Belgian Beer Dinner wordt georganiseerd door vzw Lekker Vlaanderen.

Het beste bierrestaurant
Reportage De Heeren van Liedekercke

Verschenen in www.een.be op 12 02 2013. Citaat:

"De zaak van de broers De Four werd uitgeroepen tot het beste bierrestaurant van de wereld. Cocktails, voor- en hoofdgerechten, pralines of kaas, je kan het zo gek niet bedenken of de broers hebben er een flinke scheut bier in verwerkt."

Heeren van Liedekerke: broers De Four scoren met beste bierrestaurant ter wereld.

Verschenen in nieuwsblad.be op 02 02 2013. Citaat:

"De Heeren van Liedekercke, bierzaak en bierrestaurant uit Denderleeuw, is deze week door de befaamde website Ratebeer.com uitgeroepen tot het beste bierrestaurant ter wereld. De zaak stoot daarmee de Amerikaanse Ebeneezers Pub van de troon."

Lees het volledige artikel (externe link)

De Heeren van Liedekercke, Denderleeuw
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 23 01 2013. Citaat:

Gespot op de website 'Flanders Today'
Verslag (in het Engels) over De Heeren van Liedekercke te Denderleeuw.
Lees het verslag

10 lekkere bierrestaurants

Verschenen in knackweekend.be op 30 11 2012. Citaat:

De Belgische bieren bieden tal van mogelijkheden tot bijzondere combinaties met gerechten.

Tien restaurants die zich hierin specialiseren:
Bitterzoet (Zonhoven), De Bistronoom (Oostende), Belga Queen (Gent), Den Dyver (Brugge), De Heeren van Liedekercke (Denderleeuw), 't Hommelhof (Watou), De Gempemolen (Sint-Joris-Winge), In 't Spinnekopke (Brussel), Zarza (Leuven), Zytho (Kontich).

Lees het volledige artikel (externe link)

'Deze erkenning is mooi meegenomen'
De Heeren Van Liedekercke

Verschenen in nieuwsblad.be op 06 11 2012. Citaat:

"De bierherberg De Heeren Van Liedekercke is voor de eerste keer opgenomen in de Bib Gourmand van Michelin. Tot tevredenheid van de broers De Four. (...) 'Om eerlijk te zijn, we hadden dit niet verwacht. Dat we in de gewone Michelingids gingen opgenomen worden, wisten we intussen wel al. Maar dat we meteen ook een plaatsje in de Bib Gourmand zouden krijgen, was voor ons wel een complete verrassing. De lijst somt de betere betaalbare restaurants op. En net daar willen we ook voor staan: betaalbaar maar vooral lekker eten serveren’, zeggen Joost en Tom."

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelin - Bib Gourmand Benelux 2013
Nieuwe 'Bib Gourmand'-adressen in België

Verschenen in eigen redactie op 05 11 2012. Citaat:

Voordat op 19 november alle adressen worden gepresenteerd die zijn geselecteerd voor de MICHELIN Gids België en Luxemburg 2013, en voordat op 26 november de selectie van de MICHELIN Gids Nederland 2013 bekend wordt gemaakt, publiceert Michelin nu de Bib Gourmand Benelux 2013.

Alle Bib Gourmand restaurants zijn goede adressen. Ze onderscheiden zich door hun uitstekende prijskwaliteitverhouding. Het maakt niet uit of het trendy restaurants dan wel kleine bistro’s zijn. En of ze een klassieke dan wel een eigentijdse keuken hebben, of ze regionaal dan wel buitenlands koken. Deze restaurants hebben allemaal met elkaar gemeen dat ze, ondanks de stijl van hun keuken, een compleet menu (voorgerecht, hoofdgerecht en dessert) aanbieden voor een bedrag van maximaal € 35 (in de hoofdsteden is dat maximaal € 36).

In totaal is, met deze 5e editie van de Bib Gourmand Benelux, bijna 35 % van de selectie vernieuwd. Hij omvat nu 251 restaurants. België telt in totaal 138 Bib Gourmand adressen, waarvan 26 nieuw.

De Bib Gourmand 2013 ligt vanaf donderdag 8 november in de winkel en kost 15,95 euro.

Kaaskroketten: Favoriete adressen

Verschenen in De Standaard Magazine op 23 06 2012. Citaat:

De redactie van De Standaard bundelde 11 kaartklassiekers met bijhorende adressen. Hier haar selectie van kaaskroketten restaurants:
Au Vieux Port (Antwerpen), Bar Bik (Brussel), De Heeren van Liedekercke (Denderleeuw), In de Molen (Bierbeek), Park Side Brasserie (Brussel), Piaceri d'Italia (Leuven), Tante Germaine (Vilvoorde).

Stoofvlees: Favoriete adressen

Verschenen in De Standaard Magazine op 23 06 2012. Citaat:

De redactie van De Standaard bundelde 11 kaartklassiekers met bijhorende adressen. Hier haar selectie van stoofvlees restaurants:
De Arme Duivel (Antwerpen), Den Artist (Antwerpen), 't Bagientje (Brugge), Bar Bik (Brussel), Brasserie Vinois (Deurle), Charles (Antwerpen), Foodcafe Spork (Zolder), De Gempemolen (Sint-Joris-Winge), Het Genot op de Berg (Maarke-Kerkem), Godot (Gent), Grand Café De Singel (Antwerpen), Den Gulzigen Bok (Gavere), De Heeren van Liedekercke (Denderleeuw), 't Spinnekopke (Brussel), Tante Germaine (Vilvoorde), Viva m'Boma (Brussel), Het Wagenhuis (Holsbeek), De Walrus (Antwerpen).

Bier op het menu
Reportage

Verschenen in Reisreporter.be op 15 05 2012. Citaat:

"Bierkennis in de Belgische horeca blijft een pijnpunt. Gelukkig kiezen meer en meer restaurants ervoor om naast de wijnselectie ook een mooie bierkaart aan te bieden en bier te combineren bij culinaire gerechten. Reisreporter Sofie ging op proefonderzoek in Vlaanderen en belandde zelfs op het ultieme bierdiner."

Lees het volledige artikel (externe link)

De drie beste bierchefs ter wereld tijdens 'The Great Belgian Beer Dinner 2012' op 25 april 2012

Verschenen in nieuwsblad.be op 25 04 2012. Citaat:

"‘s Werelds drie beste bierchefs serveerden tijdens ‘The Great Belgian Beer Dinner 2012’ een zesgangenmenu met Belgische topbieren.
In het historische kader van de feestzalen ‘De Majeur’ te Roosdaal-Pamel creëerden de drie beste bierchefs ter wereld, Tom De Four van De Heeren van Liedekerke (Denderleeuw), Stefanie De Vos van restaurant De Bistronoom (Oostende) en Chris Lively van Ebenezer's Pub enRestaurant (Lovell, Maine USA), topgerechten met als begeleidende drank, het beste wat de Belgische biermarkt vandaag te bieden heeft."

Lees het volledige artikel (externe link)

The Great Belgian Beer Dinner 2012. De drie beste bierchefs ter wereld slaan de handen in elkaar

Verschenen in nieuwsblad.be op 25 04 2012. Citaat:

"In het historische kader van de feestzalen ‘De Majeur’ te Roosdaal-Pamel creëerden de drie beste bierchefs ter wereld, Tom De Four van De Heeren van Liedekerke (Denderleeuw), Stefanie De Vos van restaurant De Bistronoom (Oostende) en Chris Lively van Ebenezer's Pub en Restaurant (Lovell, Maine USA), topgerechten met als begeleidende drank, het beste wat de Belgische biermarkt vandaag te bieden heeft."

Lees het volledige artikel (externe link)

Heeren van Liedekercke vieren twintigste verjaardag met eigen bier

Verschenen in nieuwsblad.be op 06 09 2011. Citaat:

"Taverne/restaurant De Heeren van Liedekercke zette afgelopen weekend zijn tuin open voor de bierliefhebbers. In kleine proefglazen konden liefst 250 bieren worden geproefd. Het meest werd er gesproken over het nieuwe bier. 'Het is een geuzebier dat we zelf hebben gecreëerd', vertelt Tomas Swalens, die in de taverne werkt. 'Het is een blend, een mix van bestaande bieren. We combineren platte lambiek met Lindemans en lambiek van brouwerij Girardin'."

Lees het volledige artikel (externe link)

'Erkenning voor twintig jaar hard werken'

Verschenen in nieuwsblad.be op 01 02 2011. Citaat:

"De Heeren van Liedekercke viel, net als De Verzekering tegen de Grote Dorsdt in Eizeringen, in de prijzen bij de uitreiking van de Ratebeer Gold Awards. In de categorie beste bierrestaurants ter wereld behaalde De Heeren van Liedekercke, net als vorige keer, een puike tweede plaats."

Bekijk de volledige lijst op www.ratebeer.com

Lees het volledige artikel (externe link)

Beste bierkoks achter fornuis van Heeren van Liedekercke

Verschenen in nieuwsblad.be op 13 12 2010. Citaat:

"De beste bierkoks van de wereld stonden gisteren in de keuken van brasserie De Heeren Van Liedekercke. De Amerikaan Chris Lively en Tom De Four kunnen het uitstekend met elkaar vinden en serveerden de klanten een uitzonderlijk menu."

Chris Lively is chef van Ebenezer's Pub, dit jaar door www.ratebeer.com uitgeroepen tot beste bierrestaurant ter wereld.

Lees het volledige artikel (externe link)

Heeren Van Liedekercke vijfde beste bierrestaurant

Verschenen in nieuwsblad.be op 09 10 2010. Citaat:

"Volgens RateBeer.com is het biergastronomisch restaurant Heeren van Liedekercke het vijfde beste ter wereld."

Lees het volledige artikel (externe link)

Den Herberg brouwt ook voor Heren van Liedekerke.

Verschenen in nieuwsblad.be op 03 08 2010. Citaat:

"Het befaamde bierrestaurant De Heren van Liedekerke serveert sinds kort een eigen huisbier: de Soldalitas, gebrouwen in Den Herberg. (...) De Soldalitas is een blond bier van 6,5 graden, sterk gehopt met een eigen excentrieke smaak. Intussen wordt met dit bier ook al volop gekookt in de keuken van de Heren van Liedekerke."

Lees het volledige artikel (externe link)

Beste bierkok ter wereld bezoekt tweede beste.
'België, land van mijn bierdromen'

Verschenen in nieuwsblad.be op 09 03 2010. Citaat:

"In De Heeren van Liedekercke worden de bekende Belgische gerechten geserveerd, maar met zijn zin om te experimenteren bouwde chef Tom De Four een gastronomisch restaurant uit. De degustatiemenu's met alleen bierbereidingen beginnen met een bier als aperitief en eindigen met een bier als digestief. Zulke maaltijden vallen niet alleen bij Belgen in de smaak, zo blijkt nu."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Op een na beste bierrestaurant is Belgisch: 'De Heeren van Liedekercke'.

Verschenen in tijd.be op 08 03 2010. Citaat:

"Ebenezer Kezar's Pub & Restaurant uit Lovell in Maine ging voor het derde opeenvolgende jaar met de hoogste onderscheiding aan de haal in de RateBeer Awards. Het zilver gaat naar 'De Heeren van Liedekercke' uit Denderleeuw. Daar staat chefkok Tom De Four achter het fornuis."

Lees het volledige artikel (externe link)

Heeren Van Liedekercke 'tweede beste bierrestaurant'

Verschenen in nieuwsblad.be op 23 02 2010. Citaat:

"Op de vermaarde website www.ratebeer.com werd het bierrestaurant Heeren Van Liedekercke verkozen als het 'tweede beste ter wereld'. Enkel het Amerikaanse Ebener Kezars kreeg meer stemmen achter zijn naam."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.