Marcus

Alle persartikels over restaurant Marcus

Jeunes Restaurateurs d'Europe - JRE België
Voorstelling nieuwe gids 2014-2015.

Verschenen in eigen redactie op 25 03 2014. Citaat:

Op 24 maart 2014 werd in Hotel Bloom te Brussel de nieuwe gids Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) België 2014-2015 voorgesteld. De gids is verkrijgbaar bij de JRE-leden.

Er zijn 4 nieuwe leden:

  • Marcus, chef-kok Gilles Joye (Deerlijk)
  • Fleur de Sel, chef-kok Alex Verhoeven (Kasterlee)
  • Grand Cabaret, chef-kok Vincent Florizoone (Nieuwpoort)
  • Onder De Toren, chef-kok Sam Van Houcke (Hansbeke)

Nieuw aan de gids dit jaar, is dat er foto's van gerechten van de leden geïntegreerd werden. De recepten van deze gerechten zijn terug te vinden op de website van JRE.

2014 wordt bovendien een feestjaar voor JRE. De Jeunes Restaurateurs d’Europe bestaan dit jaar 40 jaar, de Belgische afdeling 25 jaar.
Tal van acties/events staan op de agenda: verjaardagsmenu 'Special Menu 25 years' (16 juni - 16 september 2014), JRE Cooking Cup met de zoektocht naar 'Jeune Cuisinier de l'année' van de hotelscholen (najaar 2014), jamsessie 'Art of Cooking 25 years' (2 juni 2014), ...

Lekker UiT in Restaurant Marcus te Deerlijk

Verschenen in UiT in Zuidwest op 14 01 2014. Citaat:

"Bij Restaurant Marcus geniet je volop van topgastronomie. Dankzij het wintermenu kan dit bovendien tegen een prima prijs/kwaliteitsverhouding."

Lees het volledige artikel (externe link)

Jeunes Restaurateurs d'Europe zorgen voor gastronomische topavond met producten van supermarkt Lidl.

Verschenen in eigen redactie op 09 12 2013. Citaat:

In een speciale samenwerking met Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) zie je hoe producten van supermarkt Lidl zorgen voor een gastonomische topavond.

Ruim 950 mensen namen op 6 december deel aan het nationaal referendum van Jeunes Restaurateurs d'Europe. In ruil voor hun ongezouten mening mochten ze gratis aanschuiven in een van de 30 toprestaurants van de Jeunes Restaurateurs d’Europe.

Een enorm succes want in een mum van tijd waren alle plaatsen bezet. Wat de genodigden niet wisten, is dat de chefs die avond uitsluitend met Lidl-producten aan de slag gingen. En nog straffer: de gasten gaven het diner een gemiddelde score van liefst 9.4/10.

Ook in Zweden zorgde Lidl met pop-up restaurant DILL in Stockholm reeds voor een gelijkaardige culinaire reclamestunt.

Het Lekkere Westen

Verschenen in eigen redactie op 13 09 2013. Citaat:

Vandaag werd in het Concertgebouw in Brugge de Westtoer-campagne 'Het Lekker Westen' voorgesteld. Een nieuw concept voor een weekendje weg in het najaar, met gastronomie als centraal thema.

Westtoer selecteerde voor deze campagne 64 chefs die allemaal graag werken met producten uit hun streek.

In een speciaal magazine en op de website van 'Het Lekker Westen' zijn de chefs aan het woord over hun passie voor de regio en over hun favoriete adressen in de streek.

Bron: YouTube.com - Westtoer

Meer info: website Het Lekkere Westen

Marcus te Deerlijk blijft de lat hoog leggen

Verschenen in nieuwsblad.be op 02 01 2013. Citaat:

"Restaurant Marcus uit Deerlijk is een gekende naam bij de culinaire liefhebbers uit de ruime regio. Marcus heeft al een vijftal jaar één Michelinster en heeft twee koksmutsen in de Gault&Millau. Chef-kok Gilles Joye en echtgenote Heike Dedecker ontvangen al vele jaren hun klanten met de nodige egards. De chef werkt veel met streekproducten die worden afgewerkt met zelf gekweekte groenten en kruiden."

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

Studies WES over de 22 West-Vlaamse sterrenrestaurants

Verschenen in focus-wtv.tv op 04 05 2012. Citaat:

WES voert onderzoeks- en adviesopdrachten uit voor openbare besturen, private organisaties en bedrijven in binnen- en buitenland. Voor de regio West-Vlaanderen onderzochten ze de sterrenrestaurants.

De conclusie: "Sterrenrestaurants scoren niet enkel op culinair vlak maar ook als bedrijf doen ze het doorgaans beter dan gemiddeld."

Bekijk de studies van het WES:

Restaurant Marcus heeft dubbel zoveel plaats

Verschenen in nieuwsblad.be op 03 02 2012. Citaat:

"Sterrenrestaurant Marcus in Deerlijk is opnieuw open na een uitbreiding. De horecazaak zal voortaan 70 gasten kunnen ontvangen. Dat is bijna een verdubbeling in vergelijking met voor de renovatie. (...) Gilles en zijn vrouw Heike openden restaurant Marcus zes jaar geleden en hadden anderhalf jaar later al hun eerste ster beet. Het koppel kon die tot op vandaag vasthouden en zegt voorlopig geen ambitie te hebben om er een tweede na te streven."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Marcus bevestigt

Verschenen in nieuwsblad.be op 22 11 2011. Citaat:

"'Die ster is voor ons de bevestiging van ons goede werk', vertelt chef Gilles Joye. 'We blijven groeien en zijn blij dat we constant dat hoge niveau aanhouden. Een tweede ster zal er misschien op termijn wel komen, maar voor ons is dat op dit moment niet het allerbelangrijkste. Wij willen gewoon ons cliënteel tevreden stemmen.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurants met 1 Michelinster.
1 ster in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

89 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelingids Belux 2012.

Jong Keukengeweld 2011 - Provincie West-Vlaanderen
Actie van 1 oktober tot 15 november

Verschenen in eigen redactie op 06 10 2011. Citaat:

Jong Keukengeweld laat jongeren kennis maken met de Vlaamse topgastronomie. Van 1 oktober tot 15 november bieden 48 jonge topchefs jongeren tot en met 30 jaar een gastronomisch driegangenmenu aan voor € 45, wijnen en/of bieren en waters inbegrepen.

Dit restaurant is één van de deelnemers.
Meer info: website Jong keukengeweld

Binnenkort verschijnt het boek: Jong Keukengeweld.

‘Dit hou je niet vol als je niet gepassioneerd bent'
Restaurant Marcus te Deerlijk

Verschenen in nieuwsblad.be op 23 11 2010. Citaat:

"In een sterrenrestaurant mag je er vanuit gaan dat wat je op het bord krijgt, ook werkelijk af is. Dat is ook zo bij Marcus, maar we stellen ons wel de vraag of die ster ook extra druk teweeg brengt. ‘Dit hou je niet vol als je niet gepassioneerd met je vak bezig bent', weet chef Gilles. ‘Constant gaan we op zoek naar nieuwe smaken om geregeld vernieuwend uit de hoek te komen'."

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids België-Luxemburg 2011: 1 ster

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2010. Citaat:

86 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2011. Dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2011: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

164 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Taste ID: Ontdekkingsreis
Restaurant Marcus te Deerlijk

Verschenen in Steps op 03 10 2010. Citaat:

"Chef Gilles Joye en gastvrouw Heike Dedecker laten hun gasten genieten op het ritme van de jaargetijden in het tijdloze kader van Marcus, een restaurant met één Michelin ster."

Restogids Nouvelle Vague 2010 / Selectie Vlaanderen

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 21 05 2010. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een eigenzinnige selectie van 50 jonge en vernieuwende chef-koks. Criteria om geselecteerd te worden:

  • de chef is circa 35 jaar oud, heeft een opleiding genoten of de nodige basiskennis verworven om het vak waardig te kunnen uitoefenen
  • de chef is creatief of in staat een persoonlijke stempel te drukken op gerechten waarmee je het onderscheid maakt.
  • de chef voldoet aan hoge kwaliteitscriteria en verliest het visuele aspect van het bord niet uit het oog.

Er werden 25 chef-koks/restaurants in Vlaanderen geselecteerd. Dit restaurant is er één van.

Alle 5 Favoriet : Herman Verbruggen

Verschenen in De Standaard Magazine op 12 12 2009. Citaat:

De favoriete adressen van Herman Verbruggen:
Het Land (Berlaar), Marcus (Deerlijk), Het Gebaar (Antwerpen), El Warda (Antwerpen), Reuzenhof (Borgerhout).

Herman Verbruggen vertolkt de rol van Marc Vertongen in 'FC De Kampioenen'.

Lees het volledige artikel (externe link)

West-Vlaanderen aan de culinaire top.

Verschenen in nieuwsblad.be op 24 11 2009. Citaat:

"De Karmeliet (Brugge) blijft het enige West-Vlaamse restaurant met drie sterren. Horseele (Dudzele), Hostellerie St-Nicolas (Elverdinge) en Le Fox (De Panne) behouden twee sterren. De categorie met een ster kleurt sinds enkele jaren zeer West-Vlaams met Aneth (Brugge), De Herborist (Sint-Andries), Bartholomeus (Heist), De Jonkman (Sint-Kruis), De Oosthoek (Knokke), De Gouden Harynck (Brugge), Jardin Tropical (Knokke), Philippe Nuyens (Blankenberge), Sel Gris (Duinbergen), Sans Cravate (Brugge), Bistro Novo (Roeselare), Marcus (Deerlijk), La Durée (Izegem), 't Oud Konijntje (Waregem), 't Convent (Reninge) en In de Wulf (Dranouter)."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Michelingids België 2010: 1 Michelin ster.

Verschenen in eigen redactie op 22 11 2009. Citaat:

98 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2010, dit restaurant is er één van.

De beste restaurants uit de regio Kortrijk

Verschenen in nieuwsblad.be op 30 10 2009. Citaat:

"Leiestreek weer top in Gault Millau. In de nieuwe editie van de Gault Millau zijn 22 restaurants uit onze regio terug te vinden."

Dit restaurant is er één van.

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2010: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

156 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Vincent zoekt Jong keukengeweld in West-Vlaanderen.
Reportage van Vlaanderen Vakantieland.

Verschenen in www.een.be op 19 10 2009. Citaat:

"Jongeren en topgastronomie: het lijkt niet meteen de perfecte combinatie. Maar daar komt tijdelijk weer verandering in! Twintig West-Vlaamse topchefs zetten met de actie Jong Keukengeweld de deuren open voor jonge lekkerbekken! Vincent Verelst neemt nu al de proef op de som."

Tweede editie 'Jong Keukengeweld' van 1 oktober tot 15 november 2009.

Verschenen in eigen redactie op 01 10 2009. Citaat:

De organisatoren (Westtoer en Horeca West-Vlaanderen) selecteerden een nieuwe lichting van 20 jonge West-Vlaamse chefs van maximum 35 jaar. Zij laten jongeren kennis maken met topgastronomie in hun restaurant van 1 oktober tot 15 november.

‘Jong keukengeweld’ is tevens een aanzet om jongeren (van 18 tot 30 jaar) kennis te laten maken met de eigentijds en streekgebonden recepten van de jonge chefs. Het gastronomisch driegangenmenu ‘Jong Keukengeweld’ wordt aangeboden aan een promoprijs van 45 euro per persoon (aangepaste wijnen en water inbegrepen).

Mes & Vork : Michelineske Marcus.
Gastronomisch restaurant Marcus te Deerlijk.

Verschenen in DM magazine op 05 09 2009. Citaat:

"Bij restaurant Marcus kan je feestelijk tafelen en loopt de bediening op wieltjes."

"Chef Gilles Joye accentueerde de zuivere smaak en sappige textuur van de schaaldieren door een aantal frisse elementen waaronder kaffirlimoen en komkommer."

Lees het volledige artikel (externe link)

Reportage Koppen : De Topchefs van morgen.

Verschenen in www.een.be op 23 04 2009. Citaat:

"Topchefs lijken de nieuwe idolen. Het beroep is populairder dan ooit, maar wie heeft het in zich? Wie heeft het talent, en de kracht om te overleven in de topgastronomie, zeker in deze economisch onzekere tijden? Koppen volgt twee studenten van Hotelschool Ter Duinen in Koksijde, op school en op hun stage in twee sterrenrestaurants: Oud Sluis (drie sterren) en Restaurant Marcus (één ster)."

'Onze klanten maximaal verwennen'

Verschenen in nieuwsblad.be op 28 11 2007. Citaat:

"Het lag in de lijn van de verwachtingen dat restaurant Marcus uit de Kleine Klijtstraat een ster van Michelin zou krijgen. Voor Gilles Joye, Heike Dedecker en het hele Marcusteam werd dit gisteren werkelijkheid."

"Ons motto is de klanten bekoren en verwennen van zodra zij aankomen tot zij vertrekken. Het eten is het belangrijkste maar ook alles wat eromheen gebeurt. Zitten de mensen gezellig en goed? Is de wijn perfect? Vallen de sfeer en aankleding in het restaurant mee? Wij zorgen elke dag voor originele bloemschikkingen. De glimlach van het personeel is van groot belang. Al deze zaken samen doen het."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Veelbelovende nieuwkomer

Verschenen in gastronomennet.be op 25 01 2007. Citaat:

"Gilles Joye kiest voor een veilige weg: hij presenteert de klassieke keuken in een modern jasje, waarbij hij in bescheiden mate gebruik maakt van nieuwe keukentechnieken."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.