Café Hubert - Viteux

Alle persartikels over restaurant Café Hubert - Viteux

Chef-kok Peter Aesaert naar Bocuse d’Or

Verschenen in vtm.be op 27 04 2016. Citaat:

Op 10 en elf mei vindt in Boedapest de Europese finale plaats van de Bocuse d'Or, de meest prestigieuze internationale kookwedstrijd. Ons land wordt weer vertegenwoordigd door chef-kok Peter Aesaert van Kasteel Viteux in De pinte.

Bekijk de reportage op VTM Nieuws

Peter Aesaert verdedigt Belgische kleuren op Europese finale Bocuse d’Or

Verschenen in nieuwsblad.be op 17 09 2013. Citaat:

"Peter Aesaert, sinds eind 2012 chef-kok van het restaurant Kasteel Viteux in het Oost-Vlaamse De Pinte, heeft de Belgische finale van de gastronomische wedstrijd Bocuse d’Or gewonnen."

"De Gentenaar onderscheidde zich door zijn ‘zuivere en heldere presentatie en vooral de smaak van zijn gerechten’, aldus Peter Goossens, voorzitter van de Belgische wedstrijd."

Info: website Bocuse d'Or

Lees het volledige artikel (externe link)

Viteux, De Pinte

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 13 12 2012. Citaat:

"De zalm is netjes in blokjes geschikt op het bord, met daartussen de appel en knolselder in uiterst fijn gesneden blokjes, afgewerkt met algen en sesamzaadjes. Het is een voldoende grote portie en het is vooral zeer lekker. De zalm is uiterst smaakvol, en alles wat erbij komt, past perfect."

Beoordeling Zone09: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Kasteel Viteux zet topkok achter fornuis

Verschenen in nieuwsblad.be op 08 11 2012. Citaat:

"Kasteel Viteux aan het Kerkplein heeft sinds 1 november topkok Peter Aesaert achter het fornuis staan. Hij moet de keuken op een hoger niveau tillen. (...) De 39-jarige Gentenaar, die con brio afstudeerde aan de Brugse hotelschool Ter Groene Poorte, heeft intussen een indrukwekkend curriculum vitae om voor te leggen. Laureaat beste Vlaamse keukenchef in 2002, laureaat beste ambachtsman van België in 2005, laureaat Prosper Montagné in 2010, viskok van het jaar in 2010 en meesterkok van België: het is niet iedereen gegeven."

Lees het volledige artikel (externe link)

Viteux kiest voor infrarood

Verschenen in nieuwsblad.be op 19 01 2012. Citaat:

"Henry Verougstraete van restaurant Viteux, tegenover de kerk van De Pinte, verwarmt de terrassen en het koetshuis van zijn zaak voortaan met infraroodverwarming. Hij lijkt daarmee de eerste horeca-uitbater die met deze milieuvriendelijke verwarmingstechniek uitpakt."

Lees het volledige artikel (externe link)

Taste ID: sprookjesdecor.
Kasteelrestaurant Viteux in De Pinte.

Verschenen in Steps op 02 05 2010. Citaat:

"Een avondje uit op het kasteel? Een ritje naar De Pinte en het komt voor mekaar. In Viteux gaan de voormalige uitbaters van De Bonte Koe de gastronomische toer op."

Uitslag 'Beste Resto van Zone09/'

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 12 11 2009. Citaat:

"1.931 Zone09/-lezers brachten hun stem uit voor één van de 10 finalisten en beloonden Viteux met de eerste Gouden Vork. Ook A Food Affair is goed bezig volgens de Zone09/-lezers, ze werden beloond met de tweede plaats. De bronzen medaille is voor Mange-tout uit Nevele."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Viteux in De Pinte: Beste Resto van Zone 09/ - De Gouden Vork 2009

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 12 11 2009. Citaat:

Waarom vallen onze lezers als een blok voor Viteux ?

Jean-David Lanckneus: 'Omdat wij een gevarieerde keuken brengen die qua prijs-kwaliteitverhouding de beste keus is. Wij hebben een zeer goede chef-kok die zijn strepen al verdiend heeft bij Hof van Cleve en een ongelofelijke productkennis bezit. We trachten ook verrassend uit de hoek te komen en passen elke drie maanden onze kaart voor een deel aan. Op die manier gaat het voor vaste klanten nooit vervelen. Maar ook de omgeving zal wel een belangrijke rol gespeeld hebben. het restaurant huist in een prachtig kasteeltje met een mooie tuin.'

Viteux en De Troubadour beste resto's volgens Zone-lezers

Verschenen in hln.be op 10 11 2009. Citaat:

"De Troubadour (Berchem) en Viteux (De Pinte) kregen van de lezers van respectievelijk Zone03/ en Zone09/ de eerste Gouden Vork. Hiermee kozen 5.175 lezers van de gratis stadsmagazines hun favoriete restaurant in de regio."

"Zilver en brons waren in regio 09/ voor A Food Affair en Mange-tout, Vina Clara en BLFLR (Bellefleur) vervolledigen het podium voor Zone03/."

Lees het volledige artikel (externe link)

Viteux

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 17 06 2009. Citaat:

"De overkant krijgt op een leisteen een zestal sneetjes gemarineerde tonijn op een bedje van komkommer. De tonijn is kort aangebakken en nog prachtig rood. Ik krijg een robuust bord met twee grote gamba's in een saus met witte en groene asperges, stukjes tomaat en grijze garnaaltjes. Beide voorgerechten zijn lekker en smaakvol."

Beoordeling : 3 sterren.

Agnes Goyvaerts is proefkonijn: De keuken blijft achter op het decor.
Viteux - De Pinte.

Verschenen in DM magazine op 16 05 2009. Citaat:

"De uitbaters willen het hier duidelijk familiaal en ongedwongen houden, en dus kan je er in de week lunchen voor 15 euro, drankje inbegrepen, of een driegangenlunch van 21,50 euro."

Lees het volledige artikel (externe link)

Viteux: Nieuw leven in het kasteel

Verschenen in Weekend Knack op 28 01 2009. Citaat:

"Als instapformule is er de Menu Viteux met vier gangen voor 35 euro, waarbij de koks oude gerechten, zoals erwtensoep met ham of kalfskop in maderasaus, een nieuwe swing geven."

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.