Hostellerie Le Fox

Alle persartikels over restaurant Hostellerie Le Fox

Hostellerie Le Fox, De Panne: In stijl

Verschenen in Be-Gusto op 09 01 2018. Citaat:

Chef Buyens imponeert met verse vis uit de Noordzee en geeft klassieke gerechten net die extra touch die ze verdienen en een bezoek aan Le Fox uniek maakt.

Na een pauze van twee jaar zijn we blij dat we een nieuwe uitstap naar deze culinaire tempel deden. Voor een klassiek intermezzo waar het product centraal staat ben je bij Le Fox op het juiste adres.

Lees het volledige artikel (externe link)

Hostellerie Le Fox, De Panne: een klassieker aan de Westkust

Verschenen in Be-Gusto op 17 12 2013. Citaat:

"Nu is het de beurt aan een Surf & Turf versie met Me and the land. Blauwe kreeft van de Cap gris nez en wangetjes van melkkalf worden in harmonie geserveerd met kringzwammetjes, een ragout van peultjes, zomertruffel en een dubbele consommé. Dit is het eerste gerecht waar ik Buyens in herken en blij van wordt. Een mooi huwelijk met goed gekruide ingrediënten en de nodige diepgang."

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids België 2014
Restaurants met 2 Michelinsterren

Verschenen in eigen redactie op 18 11 2013. Citaat:

17 Belgische restaurants behalen 2 sterren in de nieuwe Michelingids 2014:

't Zilte (Antwerpen), De Jonkman (Sint-Kruis), Bon-Bon (Sint-Pieters-Woluwe), Le Châlet de la Fôret (Brussel), Comme Chez Soi (Brussel), Sea Grill (Brussel), Nuance (Duffel), Château du Mylord (Elzelles), Aan Tafel bij Luc Bellings (Hasselt), Hostellerie St-Nicolas (Elverdinge), La Durée (Izegem), Bartholomeus (Knokke), L'Air du Temps (Liernu), Slagmolen (Opglabbeek), Hostellerie Le Fox (De Panne), L'Eau Vive (Arbre), Pastorale (Reet).

Het Lekkere Westen

Verschenen in eigen redactie op 13 09 2013. Citaat:

Vandaag werd in het Concertgebouw in Brugge de Westtoer-campagne 'Het Lekker Westen' voorgesteld. Een nieuw concept voor een weekendje weg in het najaar, met gastronomie als centraal thema.

Westtoer selecteerde voor deze campagne 64 chefs die allemaal graag werken met producten uit hun streek.

In een speciaal magazine en op de website van 'Het Lekker Westen' zijn de chefs aan het woord over hun passie voor de regio en over hun favoriete adressen in de streek.

Bron: YouTube.com - Westtoer

Meer info: website Het Lekkere Westen

'Zee van Smaak'-avonden

Verschenen in eigen redactie op 27 03 2013. Citaat:

'Zee van smaak' vindt dit voorjaar in mei en juni plaats in het authentieke decor van drie beachclubs: in strandclub Windekind (Oostduinkerke), in beachclub Twins (Bredene) en in beachclub Anemos (VVW Heist).

De menu’s met verse Noordzeeproducten worden samengesteld en geserveerd met de signatuur van sterrenchef Stéphane Buyens. De topchef van Le Fox wordt hierbij bijgestaan door de Hotelschool Ter Duinen die garant staat voor een excellente service.

De eerste Zee van Smaak-avond vindt plaats op donderdag 30 mei.

Michelingids 2013
Restaurants met 2 Michelinsterren

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

16 Belgische restaurants behalen 2 sterren in de Michelingids 2013:

't Zilte (Antwerpen), Danny Horseele (Rekem), De Jonkman (Sint-Kruis), Le Châlet de la Fôret (Brussel), Comme Chez Soi (Brussel), Sea Grill (Brussel), Nuance (Duffel), Château du Mylord (Elzelles), Aan Tafel bij Luc Bellings (Hasselt), Hostellerie St-Nicolas (Elverdinge), La Durée (Izegem), L'Air du Temps (Noville-Sur-Mehaigne), Slagmolen (Opglabbeek), Hostellerie Le Fox (De Panne), L'Eau Vive (Arbre), Pastorale (Reet).

Le Fox – Ocean frills
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 21 08 2012. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over Hostellerie Le Fox
Lees het verslag

Tomaat Garnaal: Favoriete adressen

Verschenen in De Standaard Magazine op 23 06 2012. Citaat:

De redactie van De Standaard bundelde 11 kaartklassiekers met bijhorende adressen. Hier haar selectie van tomaat garnaal restaurants:
Aux Armes de Bruxelles (Brussel), Au Vieux Port (Antwerpen), Brasserie Bristol (Knokke-Heist), De Statie (Oostende), Dock's Cafe (Antwerpen), Le Fox (De Panne), Stad Kortrijk (Oostende).

Studies WES over de 22 West-Vlaamse sterrenrestaurants

Verschenen in focus-wtv.tv op 04 05 2012. Citaat:

WES voert onderzoeks- en adviesopdrachten uit voor openbare besturen, private organisaties en bedrijven in binnen- en buitenland. Voor de regio West-Vlaanderen onderzochten ze de sterrenrestaurants.

De conclusie: "Sterrenrestaurants scoren niet enkel op culinair vlak maar ook als bedrijf doen ze het doorgaans beter dan gemiddeld."

Bekijk de studies van het WES:

Babbel met Stéphane Buyens

Verschenen in focus-wtv.tv op 30 01 2012. Citaat:

Stephane Buyens komt bij Focus-WTV vertellen over een nieuw seizoen 'Chef in nood' en het kakelverse culinair programma op focus en wtv 'Culinair Talent'.

Chef in Nood met chef Stéphane Buyens
Nieuw seizoen vanaf dinsdag 24 januari op VTM

Verschenen in eigen redactie op 23 01 2012. Citaat:

Er zijn talloze redenen waarom een horecazaak niet draait zoals het zou moeten. Daarom wordt sterrenchef Stéphane Buyens ingeschakeld. Stéphane Buyens staat al meer dan 30 jaar aan het roer van het gastronomisch familiehotel/restaurant Hostellerie Le Fox in De Panne. Hij kreeg zijn eerste Michelinster in 1987 en de tweede volgde in 2005. Deze topchef ziet het als een erezaak om de noodlijdende restaurants terug op de culinaire kaart te zetten. Met zijn scherpe visie, pure smaak en inspirerende ideeën snelt hij de restaurants ter hulp om hen een nieuwe creatieve en lucratieve toekomst te geven. Stéphane heeft maar één missie: de tanende horecazaak (opnieuw) succesvol maken.

Nuttige links nieuwe seizoen 'Chef in Nood':

Stéphane Buyens bereidt varkenshaasje Duroc d'Olives

Verschenen in eigen redactie op 08 12 2011. Citaat:

Bron: YouTube.com

  • Varkenskroon Duroc d'Olives met belgian pickels en wintergroentjes: Bekijk het recept

Restaurants met 2 Michelinsterren.
2 sterren in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

15 Belgische restaurants behalen 2 sterren in de Michelingids Belux 2012.

Score GaultMillau 2012: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011. Citaat:

53 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2012. Dit restaurant is er één van.

De beste visrestaurants aan zee

Verschenen in knackweekend.be op 01 07 2011. Citaat:

Verser kan je Noordzeevis niet krijgen dan aan de kust. Weekend Knack selecteerde er tien visrestaurants waar de meest verfijnde gerechten op het bord komen. Ideaal voor wie zijn vakantie aan de Belgische kust doorbrengt.

Dit restaurant is er één van.

Lees het volledige artikel (externe link)

Alle 5 Favoriet: Anke Buckinx.

Verschenen in De Standaard Magazine op 04 06 2011. Citaat:

De favoriete adressen van Ann Buckinx:
De Levensboom (Hasselt), Frituur Frit-Style (Zonhoven), Le Fox (De Panne), Café Latin (Hasselt), De Coeckepanne (Hasselt)..

Anke Buckinx vervangt sinds deze week An Lemmens en Evi Hanssens in 'De Dagshow', elke weekavond op VTM.

Tendens Goesting over Ambachtelijk varkensvlees

Verschenen in focus-wtv.tv op 30 04 2011. Citaat:

Sterrenchef Stephane Buyens van restaurant Hostellerie Le Fox bereidt samen met enkele leerlingen van de hotelschool van Koksijde een gerecht op basis van het ambachtelijk geïnspireerd varkensvlees, de Duke of Bershire.

De beste lunchadressen met een ster.

Verschenen in De Standaard Magazine op 16 04 2011. Citaat:

Marc Declercq maakte een lijst van 12 sterrenrestaurants waar je 's middags drie gangen eet zonder financiële aderlating:
Hof Ter Hulst (€42), 't Stoveke (€46), De Oosthoek (€49), Alexandre (€50), De Koopvaardij (€50), Bartholomeus (€51), Sans Cravate (€53), 't Huis van Lede (€54), Het Land (€54), Philippe Nuyens (€55), Nuance (**) (€55), Le Fox (**) (€60).

Boek: 'Topchefs koken gezond'

Verschenen in eigen redactie op 07 04 2011. Citaat:

'Gezond' en 'superlekker': 15 topchefs bewijzen dat die twee perfect matchen. David Bertolozzi, Matthieu Beudaert, Stéphane Buyens, Olly Ceulenaere, Bernard Claessens, Dave De Belder, Kwinten De Paepe, Bart Desmidt, Patrick Devos, Frederick Dhooge, Thomas Locus, Lieven Lootens, Peter Maertens, Giovani Oosters en Frederick Schaffrath gingen de uitdaging aan.

In dit boek presenteren de chef-koks 60 creatieve en haalbare gerechten - van hapje tot toetje - op basis van gezonde producten en superfoods die je een 'boost' geven.

De chefs, allen SANA Member Chef, worden daarbij geïnspireerd door Sandra Bekkari. Met tal van interessante lifestyle- en producttips biedt zij in dit boek een houvast om te werken aan een gezond leefpatroon.

Meer info over 'Topchefs koken gezond'
Meer info over SANA

'Topchefs koken gezond', publicatie van Stichting Kunstboek
ISBN 978-90-5856-374-3, 192 p., €24,95

Wout Bru wordt nieuwe Masterchef

Verschenen in nieuwsblad.be op 22 02 2011. Citaat:

"Stephané Buyens, chef van tweesterrenrestaurant Le Fox in De Panne, haakt af voor het tweede seizoen van Masterchef. De nieuwe lichting BV's die zich aan de kookwedstrijd waagt, zal worden gecoacht en beoordeeld door Wout Bru (41), ook een man met twee sterren achter zijn naam. Dina Tersago verdwijnt uit Masterchef."

Lees het volledige artikel (externe link)

SANA Member Restaurant

Verschenen in eigen redactie op 07 01 2011. Citaat:

In elk SANA Member Restaurant worden een aantal gerechten aangeboden die volledig volgens de SANA-principes zijn bereid, en waarbij de identiteit en creativiteit van de chef behouden zijn.

Bij de bereiding van elk SANA-gerecht wordt bijzondere aandacht besteed aan een maximale biobeschikbaarheid, dit wil zeggen, elk gerecht wordt zo klaargemaakt dat uw lichaam de beschermstoffen die natuurlijke voeding te bieden heeft maximaal kan opnemen.

Overzicht SANA Member Restaurants.

Nieuwe afleveringen 'Chef in Nood'.
Stéphane Buyens, chef-kok Hostellerie Le Fox.

Verschenen in vtm.be op 03 12 2010. Citaat:

"Sterrenchef Stéphane Buyens trekt voor ‘Chef in Nood’ naar minder goed draaiende restaurants. Stéphane inspecteert het restaurant met al zijn zintuigen en in al zijn facetten. Hij proeft de keuken, evalueert de bediening en ontleedt de pijnpunten. Hij stelt een actieplan op en pakt samen met de eigenaar en het personeel de problemen aan."

Vanaf dinsdag 7 december - Vtm, 20u 45

Michelingids België-Luxemburg 2011: 2 sterren

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2010. Citaat:

14 Belgische restaurants behalen 2 sterren in de Michelingids Belux 2011. Dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2011: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

54 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Gastroduinen - De Panne: Hostellerie Le Fox

Verschenen in DM magazine op 19 06 2010. Citaat:

"Voor de aanvoer van grijze garnalen doet Stéphane Buyens beroep op een strandvisser die ze elke ochtend vers gevangen en gekookt aanlevert. Kraakvers is hier letterlijk te nemen. Nergens smaken deze beestjes beter."

Sterrenchef Stéphane Buyens jureert in 'Masterchef'.

Verschenen in vtm.be op 11 06 2010. Citaat:

"Deze zomer gaat Dina Tersago op zoek naar dé chef-kok onder de bekende Vlamingen. Tweesterrenchef Stéphane Buyens, bekend van het programma 'Chef in Nood', jureert en leidt de kookstrijd in goede banen. In het nieuwe programma gaan in totaal 36 bekende Vlamingen aan de slag met potten en pannen, met als inzet: de eretitel van 'MasterChef'."

Nieuw programma op VTM vanaf 28 juni: Masterchef.

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Tweesterrenchef Stéphane Buyens is nieuwe redder in 'Chef in nood' .

Verschenen in nieuwsblad.be op 04 02 2010. Citaat:

Klopt het dat u de gasten in uw restaurant altijd zelf ontvangt?

'Ik heb in mijn carrière heel vaak de zaal gedaan. Ik kan niet zonder publiek. Ik wil weten voor wie ik kook, ik wil hun passie delen. Ik heb van die ontvangst mijn huisstijl gemaakt. Soms neem ik zelf de bestelling op. Dat kan ik niet zonder een ijzersterke ploeg in de keuken. Ik heb al 27 jaar dezelfde fantastische souschef: dat is een unicum in België.

Lees het volledige artikel (externe link)

Stéphane Buyens snelt restaurants te hulp in 'chef in nood'

Verschenen in vtm.be op 01 02 2010. Citaat:

"Vanaf donderdag 4 februari brengt vtm nieuwe afleveringen van ‘Chef in Nood’, het programma waarin slabakkende restaurants een tweede adem krijgen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Boek: Carnet de Cuisine - Stephane Buyens

Verschenen in eigen redactie op 01 12 2009. Citaat:

Sterrenchef Stéphane Buyens (Hostellerie Le Fox) zweert bij een hedendaagse keuken waarbij het gebruik van kwalitatieve streekproducten uit de Noordzee en de polders centraal staan. Meer dan vijftig toegankelijke recepten voor de hobbykok van de voorzitter van de Orde van de 33 Meesterkoks.

West-Vlaanderen aan de culinaire top.

Verschenen in nieuwsblad.be op 24 11 2009. Citaat:

"De Karmeliet (Brugge) blijft het enige West-Vlaamse restaurant met drie sterren. Horseele (Dudzele), Hostellerie St-Nicolas (Elverdinge) en Le Fox (De Panne) behouden twee sterren. De categorie met een ster kleurt sinds enkele jaren zeer West-Vlaams met Aneth (Brugge), De Herborist (Sint-Andries), Bartholomeus (Heist), De Jonkman (Sint-Kruis), De Oosthoek (Knokke), De Gouden Harynck (Brugge), Jardin Tropical (Knokke), Philippe Nuyens (Blankenberge), Sel Gris (Duinbergen), Sans Cravate (Brugge), Bistro Novo (Roeselare), Marcus (Deerlijk), La Durée (Izegem), 't Oud Konijntje (Waregem), 't Convent (Reninge) en In de Wulf (Dranouter)."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Michelingids België 2010: 2 Michelin sterren.

Verschenen in eigen redactie op 22 11 2009. Citaat:

13 restaurants in België behalen 2 sterren in de Michelingids 2010, dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2010: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

54 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Hostellerie Le Fox: Lekkers uit de zee en de polders

Verschenen in knackweekend.be op 16 04 2009. Citaat:

"Wij bestelden het Menu ‘Rond polders en getijen’ (90 euro, plus wijnselectie van vijf glazen voor 40 euro) en presenteren u daaruit enkele hoogtepunten. Een frisse en fijne lentesalade bestond uit rauwe hopscheuten, sint-jakobsvruchten, kwartelei, steelkappers, mousseline van aardpeer met het parfum van arganolie. Bij een cocktail van krab, mossel, fregolas (rijstpasta), fijn gesneden selder en beukzwam verscheen een luchtige jus van schaal- en schelpdieren. Voor een explosie aan fijne smaken zorgde blinde vink van zeetong, nieroogkreeft en Lardo di Colonnata met zwarte truffel en coulis van doperwten."

Hostellerie Le Fox, Stéphane Buyens - Youtube

Verschenen in eigen redactie op 20 02 2009. Citaat:

Sterren op het schoolbord - Hostellerie Le Fox - Stéphane Buyens
duur: 2 min 58 sec - bron: Focus Wtv

Bekijk de videovoorstelling op YouTube.com

Le Fox, hotel inclusief tweesterrenrestaurant.

Verschenen in nieuwsblad.be op 30 11 2007. Citaat:

'Bijzonder is dat Le Fox het enige twee of driesterrenrestaurant in België is met een hotel. En die hotelgasten - we kunnen er 22 huisvesten - krijgen dezelfde sterrenkeuken als de restaurantbezoekers', aldus de chef- kok.(...)'Ik bereid een klassieke keuken, wel met nieuwe technieken. Streekgerechten staan hier bovenaan. Veel gerechten staan al twintig jaar ongewijzigd op de kaart. Dat weet Michelin duidelijk te appreciëren.'

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.