Markt XI

Alle persartikels over restaurant Markt XI

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017. Citaat:

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Markt XI, De Haan: een groot culinair talent aan de kust

Verschenen in Be-Gusto op 23 03 2016. Citaat:

Volgens Be-Gusto krijgt restaurant Markt XI te De Haan eigenlijk te weinig aandacht. Chef Benny Van Torre presenteert een kleine kaart maar kookt hier goed uitgebalanceerde gerechten met producten van topkwaliteit. Een bezoek meer dan waard!

Lees het volledige artikel (externe link)

Markt XI, De Haan
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 02 02 2016. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan restaurant Markt XI te De Haan.
Lees het verslag

Actie Jong Keukengeweld: oktober 2015 & maart 2016

Verschenen in eigen redactie op 15 09 2015. Citaat:

‘Jong Keukengeweld’, de imagocampagne die jongeren van topgastronomie aan betaalbare prijzen laat genieten, loopt voortaan over acht in plaats van zes weken.  De eerste periode loopt van 1 oktober tot en met 31 oktober 2015. De tweede periode loopt van 1 maart tot 31 maart 2016.

Jong Keukengeweld, dat zijn 58 topchefs jonger dan 35 jaar die Vlaanderen in binnen- en buitenland als gastronomische topbestemming op de kaart moeten zetten. Vorig jaar gingen meer dan 9.000 jongeren in op het aanbod om voor 45 euro te genieten van een driegangenmenu bij een van de geselecteerde restaurants of 55 euro bij sterrenrestaurants (Michelin) of rapporthouders van minstens 15/20 bij GaultMillau.

Magazine Jong Keukengeweld 2016

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Visit Flanders / Flickr

Lees het volledige artikel

Tien restaurants die ook een Michelinster verdienen

Verschenen in knackweekend.be op 04 12 2014. Citaat:

"De Michelingids 2015 hield bij de bekroning van de nieuwe sterrenrestaurants geen rekening met wat er in Vlaanderen bloeit en groeit. Weekend Knack selecteerde tien uitstekende eethuizen die klaar zijn voor een eerste ster."

  • Two Cooks, Zottegem
  • Hotel Damier, Kortrijk
  • 't Korennaer, Nieuwkerken-Waas
  • Restaurant Appelsveer, Appels
  • Bistro du Nord, Antwerpen
  • Fleur de Lin, Zele
  • Markt XI, De Haan
  • Oh Restaurant, Koksijde
  • Schatteman, Hertsberge
  • 't Vijfde Seizoen, Aalter

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014. Citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Deze campagne is afgelopen. De actie liep van 1 oktober t.e.m 15 november 2014.

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Jong Keukengeweld 2013
Van 1 oktober tot 15 november 2013

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2013. Citaat:

Van 1 oktober tot 15 november 2013 kunnen jongeren van 18 tot en met 30 jaar via de actie Jong Keukengeweld bij 45 jonge chefs terecht voor een driegangenmenu aan €45, aangepaste wijnen of bieren en waters inbegrepen.

Bron: YouTube - Njam.tv

Vlaanderen kent een zeer getalenteerde generatie jonge topkoks die de Vlaamse gastronomie doet bruisen van vakmanschap, innovatie en kwaliteit. Vlaanderen Lekker Land zet met deze actie 45 jonge culinaire talenten in de kijker.

Topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens van driesterrenrestaurant Hertog Jan nemen voor de tweede maal het peterschap op zich.

Borden vol talent: 5 chef-koks met toekomst
DMuze: Al Dente

Verschenen in DM magazine op 10 11 2012. Citaat:

"Deze vijf rechttoerechtaanchefs kiezen voor een slanke personeelsbezetting of voor een onemanshow - lange werkdagen zijn hun deel. Boven alles willen ze hun talent stap voor stap zelf ontwikkelen. Vier twintigers maar ook een prille vijftiger, die pas nu zijn culinaire zenit lijkt te bereiken:
Pui Kwok (Fong Mei, Antwerpen), Thomas De Muynck (Karel De Stoute, Gent), Amber De Wispeleir (Alaise, 's Gravenwezel), Jef Rietjens (Vina Clara, Borgerhout), Benny Van Torre (Markt XI, De Haan)."

Benny Van Torre

Verschenen in DM magazine op 10 11 2012. Citaat:

"Benny Van Torre staat centraal in zijn zaak. Vooraan een paar tafeltjes. Achteraan net hetzelfde. Samen met zijn vriendin ontvangt hij maximaal zestien gasten voor lunch en diner."

Markt XI - Benny Van Torre
Dag in Beeld

Verschenen in humo.be op 05 10 2012.

Hoe ziet een dag van Benny Van Torre, chef-kok Markt XI, er uit?

Jong Keukengeweld 2012

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2012. Citaat:

Jong Keukengeweld laat jongeren kennis maken met de Vlaamse topgastronomie.

Van 1 oktober tot 15 november 2012 bieden 39 topchefs jongeren tot en met 30 jaar een gastronomisch driegangenmenu aan voor 45 euro, wijnen en/of bieren en waters inbegrepen.

Meer info: website Jong keukengeweld

50 favoriete restaurants van de Njam-chefs.
Selectie West-Vlaanderen

Verschenen in Feeling.be op 27 08 2012. Citaat:

Waar eten de njam-chefs als ze niet zelf aan het fornuis staan? Hun lijst van lievelingsrestaurants in Vlaanderen en Brussel was lang, de njam-redactie selecteerde er 50 uit.

Hier de selectie voor West-Vlaanderen.

Agnes Goyvaerts bezoekt Markt XI.
DMuze: The Happy Eater

Verschenen in DM magazine op 14 04 2012. Citaat:

"Zijn de verwachtingen ingelost? Bij mij zeker: De jonge Benny Van Torre weet dat je dingen beter kunt maken door te schrappen. Hier ga je niet naar buiten met een hoofd dat tolt van de vele smaken en kleuren, maar met een goed gevoel."

Markt XI, De Haan

Verschenen in CenC Culinair op 03 03 2012. Citaat:

"We aten hier voor een zeer redelijke prijs een culinair hoogstaand menu. Benny Van Torre mag gerust naast zijn Westvlaamse generatiegenoten van de Flemish Foodies staan en volgens mij duurt het niet lang vooraleer ook hij door Michelin wordt opgemerkt en bekroond. Voor ons mag hij trouwens nu al een ster krijgen!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Straffe kost: Markt XI in De Haan

Verschenen in Culinaire Ambiance op 31 12 2011. Citaat:

"Benny Van Torre beheerst zijn technieken en kookt met gevoel voor dosering. Het weet te schrappen en voegt net die elementen samen die een grote smaakharmonie teweegbrengen. Voor een jonge chef die dat in de vingers heeft en die zijn creativiteit blijft voeden, staat een mooie toekomst te wachten. Mijn zegen heeft hij alvast."

Lees het artikel via Markt XI | Facebookpagina Photos

Zes succesvolle restaurants

Verschenen in knackweekend.be op 22 12 2011. Citaat:

Weekend Knack presenteert zes jonge chef-koks, die met succes een nieuw restaurant op de markt hebben gezet.

De chef-kok van dit restaurant is er één van.

Lees het volledige artikel (externe link)

10 bordjes die bijblijven
Selectie Bruno Vanspauwen 2012

Verschenen in De Standaard Magazine op 17 12 2011. Citaat:

Op een blaadje: de nieuwe restaurants die Bruno Vanspauwen dit jaar verrast en verrukt hebben, door hun originaliteit, hun durf, hun passie, hun kwaliteit, hun prijs en het liefst nog de combinatie van dat alles:
De Vitrine (Gent), Markt XI (De Haan), Les 3 P'tits Bouchons (Mont-sur-Marchienne), Yume (Sint-Pieters-Woluwe), Veranda (Berchem), Neptune (Brussel), De Kristalijn (Genk), Goffin (Sint-Kruis Brugge), 't Poorthuys (Genk), 't Vijfde Seizoen (Aalter).

Aan Tafel: Markt XI

Verschenen in De Standaard Magazine op 26 11 2011. Citaat:

"Ik was verbluft door het talent en de maturiteit van deze jonge kok van nog maar 26. Markt XI is voor mij de ontdekking van het jaar. Ga er nu naartoe. De prijs van het menu zal niet lang op dit niveau blijven."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend).

Lees het volledige artikel (externe link)

GaultMillau deelt punten uit.
Markt XI: 14 punten

Verschenen in De Zeewacht op 18 11 2011. Citaat:

"'Dit is het resultaat van keihard werken. Wij zijn nog geen zes maanden open. Het doet uiteraard deugd te mogen vaststellen dat men ons werk goed vindt. Mijn vriendin en ik hebben er hard voor gewerkt om van dit oude huisje een mooi, klein en vooral gezellig restaurantje te maken. Er zijn twintig zitjes en een terras waar bij mooi weer nog eens acht mensen kunnen genieten van buiten tafelen', vertelt een duidelijk gelukkige Benny Van Torre."

12 West-Vlaamse nieuwkomers in GaultMillau

Verschenen in knack.be op 14 11 2011. Citaat:

"De nieuwe adressen zijn keurig over de hele provincie verspreid. Hoogste nieuwkomer is Ciccio in Knokke-Heist met een 15 op 20. Ook Boury en ’t Heerenhuys in Roeselare, Savarin in Oostende en Markt XI in De Haan scoren hoog met 14 op 20. Lieven in Brugge, Ganache in Jabbeke en Il Trionfo in Knokke-Heist halen 13 op 20."

Jong culinair talent aan de kust
Markt XI

Verschenen in knackweekend.be op 07 11 2011. Citaat:

"Heerlijke Oosterscheldepaling kwam op het bord met granité van zuring, rauwe selderij, zure sjalot, zure room, lente-ui en crumble van brood en kerrie. Op de huid gegaarde zeebaars van sublieme kwaliteit werd opgediend in een smakelijke bereiding met lauwe salade van venkel, couscous (M’Hamsa), venkelcrème en sinaasappelsaus."

Beoordeling keuken: 8/10. Prijs/kwaliteit geproefde menu: 8/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.