Sea Grill

Alle persartikels over restaurant Sea Grill

Gault Millau 2019: bekroningen

Verschenen in eigen redactie op 06 11 2018.
  • Chef van het jaar: David Martin (La Paix in Anderlecht)
  • Gastheer van het Jaar: Fabrice D’Hulster (Sea Grill in Brussel)
  • Italiaanse Chef van het Jaar: François Piscitello (La Villa des Bégards in Embourg)
  • Aziaat van het Jaar: Bún (Antwerpen)
  • Terras van het Jaar: Bachtekerke (Bachte-Maria-Leerne) 
  • Sommelier van het Jaar: Yanick Dehandschutter (Sir Kwinten in Lennik)
  • Dessert van het Jaar: Martijn Defauw (Rebelle in Marke)
  • Brasserie van het Jaar: Brasserie Julie (Sint-Martens-Bodegem)
  • Gastro-bistro van het Jaar: Veranda (Antwerpen)
  • Groentenchef van het Jaar: Nicolas Decloedt (humus x hortense in Brussel)
  • Wijnkaart van het Jaar: Au Gré du Vent (Seneffe)
  • Bierkaart van het Jaar: De Gebrande Winning (Sint-Truiden)
  • Prijs & Plezierverhouding van het Jaar: Le 54 (Tongeren), Le Tournant (Brussel) en Attablez-Vous (Namen)
  • Nieuwkomer van het jaar: Souvenir, met een score van 15,5/20 (Gent)

Sea Grill, Brussel

Verschenen in Charl'eat op 02 09 2015. Citaat:

Voor Charl'eat werden de verwachtingen van hun eten bij tweesterrenrestaurant Sea Grill te Brussel volledig ingelost. Uiterst smakelijke gerechten, bestaande uit bijzondere combinaties, waren elke cent waard. Top!
Het enige minpunt die middag was de bediening, die, zeker in het begin, toch wat chaotisch verliep.

Lees het volledige artikel (externe link)

Sea Grill, Brussel
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 30 12 2014. Citaat:

Gespot op de blog 'Au goût d'Emma'
Verslag (in het Frans) over een bezoek aan sterrenrestaurant Sea Grill te Brussel.
Lees het verslag

Sea Grill, Brussel
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 16 04 2014. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan restaurant Sea Grill, van chef Yves Mattagne, te Brussel
Lees het verslag

Sea Grill, Brussel

Verschenen in Be-Gusto op 04 04 2014. Citaat:

"Lang keek ik uit naar een bezoek aan één van onze culinaire grootmeesters en blijf met een beetje wow honger achter. Uiteraard is het respect voor chef Mattagne groot maar vandaag miste ik diezelfde passie in het restaurant en in het bord. Begrijp me niet verkeerd maar Sea Grill is en blijft een topper. Een hoog niveau maar vandaag geen Champions League level terwijl de bediening voor mij iets losser en gedrevener mag zijn. Dat laatste is natuurlijk een persoonlijke perceptie."

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids België 2014
Restaurants met 2 Michelinsterren

Verschenen in eigen redactie op 18 11 2013. Citaat:

17 Belgische restaurants behalen 2 sterren in de nieuwe Michelingids 2014:

't Zilte (Antwerpen), De Jonkman (Sint-Kruis), Bon-Bon (Sint-Pieters-Woluwe), Le Châlet de la Fôret (Brussel), Comme Chez Soi (Brussel), Sea Grill (Brussel), Nuance (Duffel), Château du Mylord (Elzelles), Aan Tafel bij Luc Bellings (Hasselt), Hostellerie St-Nicolas (Elverdinge), La Durée (Izegem), Bartholomeus (Knokke), L'Air du Temps (Liernu), Slagmolen (Opglabbeek), Hostellerie Le Fox (De Panne), L'Eau Vive (Arbre), Pastorale (Reet).

Restaurant The Sea Grill: Rendez-vous op topniveau

Verschenen in knackweekend.be op 31 10 2013. Citaat:

"Het stevige, witte vlees van zonnevis combineerde Mattagne met schelpjes, emulsie van yoghurt, espuma van aubergine en Ras el Hanout. Witte chocolade en panna cotta met aardbei en jus van rabarber sloten af. De geschonken wijnen waren van goede kwaliteit en zorgden voor een boeiend samenspel. Wij vonden dat alles klopte. Door de jaren heen blijft Mattagne trouw aan zijn kookstijl, waarbij hij aarde en zee laat samenkomen in gesofisticeerde surf & turf-bereidingen."

Lees het volledige artikel (externe link)

NorthSeaChefs

Verschenen in eigen redactie op 11 03 2013. Citaat:

Vandaag werd in restaurant De Jonkman te Brugge het project 'NorthSeaChefs' gelanceerd. Vlaams minister-president Kris Peeters zette zijn handtekening onder het 'Charter NorthSeaChefs'. Met dit charter verbinden enkele keukenchefs zich ertoe om te werken met Belgische zeevis of de bijvangst van Belgische aanvoer. Peeters ondersteunt het project met 159.000 euro.

Reeds drie jaar werken chefs Filip Claeys (De Jonkman, Sint-Kruis), Rudi Van Beylen (Hof ten Damme, Kallo) en Danny Huyghebaert (Vlaamse Schelpdier en Vis Coöperatie, Nieuwpoort) aan een vernieuwend project om de vangst van vis te verduurzamen. Hun 'NorthSeaChefs' project, onder begeleiding van Eric Storm (Storm Foods, Tienen), geniet de steun van het Europees Visserijfonds, de Vlaamse Gemeenschap en de Provincie West-Vlaanderen. Doel is om ook de minder bekende vissoorten (o.a. Pieterman, Steenbolk, Zeekat, Hondshaai, ...) in de keuken te verwerken en ook voor de meestal 'waardeloze' bijvangst door culinaire toepassingen waarde te creëren.

Volgende chefs hebben zich daarbij al aangesloten: Filip Claeys (De Jonkman, Sint-Kruis), Rudi Van Beylen (Hof ten Damme, Kallo), Erwin Deys (Rascasse, Kapellen), Kobe Desramaults (In de Wulf, Dranouter), Jason Blanckaert (J.E.F, Gent), Olly Ceulenaere (Volta, Gent), Pieter Lonneville (Tête Pressée, Brugge), Matthieu Beudaert (Table d'Amis, Kortrijk), Ilse D'Hooge (Libelle), Patrick Spiessens en Robrecht Wissels (Belgocatering, Aalst), Stijn Bauwens (De Kruidenmolen, Klemskerke), San Degeimbre (L'Air du Temps, Liernu), David Martin (La Paix, Anderlecht), Kenny Bernaerts (Sea Grill, Brussel) en Michael Vrijmoed (Vrijmoed, Gent).

Foodiegids: Yves Mattagne - Carnet d'adresses

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 01 12 2012. Citaat:

'Open uw adresboekje en verklap ons vijf geheime leveranciers', vroeg Sabato aan vijf Belgische topchefs.

Hier de 5 foodieadressen van Yves Mattagne, chef-kok Sea Grill en Yume:

Michelingids 2013
Restaurants met 2 Michelinsterren

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

16 Belgische restaurants behalen 2 sterren in de Michelingids 2013:

't Zilte (Antwerpen), Danny Horseele (Rekem), De Jonkman (Sint-Kruis), Le Châlet de la Fôret (Brussel), Comme Chez Soi (Brussel), Sea Grill (Brussel), Nuance (Duffel), Château du Mylord (Elzelles), Aan Tafel bij Luc Bellings (Hasselt), Hostellerie St-Nicolas (Elverdinge), La Durée (Izegem), L'Air du Temps (Noville-Sur-Mehaigne), Slagmolen (Opglabbeek), Hostellerie Le Fox (De Panne), L'Eau Vive (Arbre), Pastorale (Reet).

Score GaultMillau 2013: 19/20

Verschenen in eigen redactie op 12 11 2012. Citaat:

3 restaurants in België behalen een score van 19/20 in de GaultMillau-gids 2013: Bon-Bon, Comme Chez Soi, Sea Grill

10 goede restaurants waar je kan overnachten

Verschenen in vierbordjes.be op 23 09 2012. Citaat:

"Uit eten gaan wordt ook steeds vaker opgenomen in een totaalprogramma, waarbij een overnachting, een wandeling in de streek en/of enkele bezienswaardigheden deel uitmaken van het pakket. Vandaar deze selectie van restaurants waar je niet alleen voortreffelijk eet, maar nadien ook comfortabel kan overnachten."

Lees het volledige artikel (externe link)

Hapje-Tapje Leuven presents 'Stella Artois Cooking'

Verschenen in eigen redactie op 28 07 2012. Citaat:

Op zaterdag 4 augustus presenteert Hapje-Tapje Leuven de 'Stella Artois Cooking' op de Leuvense Grote Markt. Een aantal topchefs geven demonstraties die in het teken staan van eten en bier. Ze tonen niet alleen hoe je bier kan verwerken in je gerechten maar geven ook toelichting over welk bier bij welk gerecht past.

Deelnemende chefs zijn: Wout Bru (Chez Bru), Kwinten De Paepe (Trente), Kenny Bernaerts (Sea Grill) en Jeroen De Pauw.

Meer info: www.hapje-tapje.be

Culinaria 2012: 31 mei - 3 juni 2012
Nieuw thema, nieuw concept

Verschenen in eigen redactie op 30 05 2012. Citaat:

Voor zijn 4de verjaardag biedt Culinaria een geheel nieuwe gastronomische ervaring: "Into the Raw". Ze werd geïnspireerd door de gastronomische beweging "Cook It Raw", die enkele jaren terug gelanceerd werd door jonge chefs uit de wereldkeuken.

Voor deze editie heeft Culinaria ook het concept omgegooid en biedt ze de bezoeker de mogelijkheid om zelf zijn menu met 7 degustaties samen te stellen.

Elke dag zullen er 10 Belgische sterrenchefs hun originele recept rond het thema “Into the raw” voorstellen. Uit de voorgestelde degustaties kiezen de bezoekers er 5 waarmee ze graag kennis willen maken, en vervolgens sluiten ze af op een zoete noot, met een dessert van Pierre Marcolini en een dessert van een Chocolade Ambassadeur van Callebaut, Benoit Dewitte (Benoit en Bernard Dewitte *) of David Maenhout (Chocolatier M - Knokke-Heist).

Andere chefs, die op Culinaria aanwezig zijn, zijn: Giovanni Bruno (Senza Nome *), Julien Burlat (Dôme *), Bart De Pooter (Pastorale **), Sang Hoon Degeimbre (L’Air du Temps **), Pascal Devalkeneer (Le Chalet de la Forêt **), Mario Elias (Le Cor de Chasse *), Laurent en Vincent Folmer (Couvert Couvert *), Dimitri Lysens (Magis *), Yves Mattagne (Sea Grill **), Arabelle Meirlaen (Li Cwerneu *), Franky Vanderhaeghe (Hostellerie Saint-Nicolas **), Laury Zioui (L’Eveil des Sens *).

Meer info: website Culinaria

Via blog BeGusto: Lees verslag Culinaria 2012

Dinner in the Sky: 4 juni - 1 juli 2012
7 chefs, 4 locaties in Brussel

Verschenen in eigen redactie op 09 05 2012. Citaat:

Zeven Brusselse chefs koken afwisselend hoog in de lucht op vier locaties in Brussel.

7 chefs:
Yves Mattagne (Sea Grill), Lionel Rigolet (Comme Chez Soi), Pascal Devalkeneer (Chalet de la Forêt), Patrick Vandecasserie (La Villa Lorraine), David Martin (La Paix), Giovanni Bruno (Senza Nome) en Luigi Ciciriello (La Truffe Noire).

4 locaties:
Paleizenplein, Atomium, Esplanade van het Jubelpark en Ter Kamerenbos.

Bron: YouTube.com

Gespot op het web - Bruxelles: Mattagne, roi de la mer

Verschenen in eigen redactie op 18 12 2011. Citaat:

Gespot op de buitenlandse blog 'Les pieds dans le plat'
Blogbericht (in het Frans) van Gilles Pudlowski over Yves Mattagne (Sea Grill, Brussel)
Lees het verslag

Restaurants met 2 Michelinsterren.
2 sterren in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

15 Belgische restaurants behalen 2 sterren in de Michelingids Belux 2012.

'Ik ben nooit het product uit het oog verloren'
Yves Mattagne, Chef Sea Grill - GM2012: 19/20

Verschenen in nieuwsblad.be op 15 11 2011. Citaat:

"'Een goede quotatie danken we niet alleen aan de keuken. De decoratie, de zaal, het personeel, alles moet goed zitten. Voorts ben ik er trots op dat ik nooit het product uit het oog verloren ben. 25 ingrediënten per bord, daar heb ik nooit aan meegedaan. Bij ons krijg je vijf of zes producten, maar dan wel van uitstekende kwaliteit. Dat constante innoveren hoeft niet. Dat weet ook mijn personeel, van wie sommige mensen hier al twintig jaar in dienst zijn.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2012: 19/20

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011. Citaat:

2 restaurants in België behalen een score van 19/20 in de GaultMillau-gids 2012. Dit restaurant is er één van.

Boek: De chefs van België.
De smaakmakers van de Belgische keuken.

Verschenen in eigen redactie op 04 11 2011. Citaat:

In De chefs van België maakt u kennis met de meest invloedrijke Belgische chefs van het moment. Meer dan 30 chefs vertellen hier openhartig over hun culinaire ideeën en geven hun visie op de Belgische keuken van vandaag. Alle chefs stellen ook drie signatuurgerechten voor.

In De chefs van België vindt u gerechten van onder meer Peter Goossens, Geert Van Hecke, Kobe Desramaults, Kwinten De Paepe, Lionel Rigolet, Johan Segers, Yves Mattagne, Roger Van Damme, Viki Geunes, Sang-Hoon Degeimbre, David Martin, Bart De Pooter, Thierry Theys, Maxime Collard, Gert De Mangeleer, Filip Claeys en nog vele andere smaakmakers van de Belgische keuken.

De chefs van België
ISBN: 9789020997408, Verkoopprijs: 49,99 EUR
Aantal pagina's: 500
Auteurs: Willem Asaert, Marc Declercq
Meer info: Lannoo.be

The making of BRU
Een 6 sterren film dankzij 5 Belgische chefs.

Verschenen in eigen redactie op 19 07 2011. Citaat:

The making of BRU. Promotiefilm met in de hoofdrollen Alexandre Dionisio, Yves Mattagne, Bart Desmidt, Arabelle Meirlaen en Wout Bru.
Bron: YouTube.

12 goede restaurants waar je kan overnachten.

Verschenen in De Standaard Magazine op 18 12 2010. Citaat:

Bruno Vanspauwen grasduinde door zijn adresboekje en selecteerde twaalf restaurants met bijbehorende slaapverdieping:
Le Cor de Chasse (Barvaux-sur-Ourthe, Durbuy), Les Eleveurs (Halle), The Glorious (Antwerpen), La Grappe d'Or (Torgny), Kostellerie Le Postay (Wegnez, Pepinster), De Kristalijn (Genk), Lemonnier (Lavaux-Sainte-Anne) Le Prieure Saint-Gery (Beaumont), Pure C (Cadzand-Bad, Nederland), Sea Grill (Brussel), La Table de Maxime (Our, Paliseul), In De Wulf (Heuvelland, Dranouter).

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids België-Luxemburg 2011: 2 sterren

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2010. Citaat:

14 Belgische restaurants behalen 2 sterren in de Michelingids Belux 2011. Dit restaurant is er één van.

Mes & Vork: Vernieuwd en nog beter.
Sea Grill Yves Mattagne.

Verschenen in DM magazine op 13 11 2010. Citaat:

"Zijn zwierige en verfijnde signatuur maakt Yves Mattagne tot de beste viskok van zijn generatie."

Lees het volledige artikel (externe link)

Tempura: Serial Chef
Yves Mattagne opent Japanse brasserie in Woluwe: YuMe

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 12 11 2010. Citaat:

"In de naam YuMe zitten niet alleen de initialen van de chef, bovendien klinkt het Japans. Op de benedenverdieping komt een no-nonsensebrasserie met opengewerkte keuken. Op het menu goede producten - dit keer ook veel vlees - in minder ingewikkelde bereidingen, en dus ook een stuk goedkoper dan in Sea Grill."

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2011: 19/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

2 restaurants in België behalen een score van 19/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Vernieuwde Sea Grill open voor publiek

Verschenen in brusselnieuws.be op 20 09 2010. Citaat:

"Restaurant Sea Grill in de Wolvengracht in het centrum van de stad is volledig vernieuwd en is maandag aan het publiek voorgesteld. Het restaurant is ruimer dan voordien en kreeg ook een nieuw interieur."

Lees het volledige artikel (externe link)

Sea Grill krijgt een nieuw jasje

Verschenen in 6minutes.be op 06 07 2010. Citaat:

"Op 1 juli sloot het Sea Grill restaurant in het Radisson Blu Royal Hotel aan de Wolvengracht in Brussel zijn deuren. Niet voorgoed … het restaurant zal tijdens de zomermaanden een grondige renovatie ondergaan en zijn deuren opnieuw openen begin september 2010."

Viskok met visie neemt Sea Grill over .

Verschenen in knackweekend.be op 15 05 2010. Citaat:

"Yves Mattagne neemt het visrestaurant Sea Grill van Radisson Blu hotel in Brussel over om het op zelfstandige basis verder te exploiteren."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Alle 5 Favoriet: Hilde De Baerdemaeker

Verschenen in De Standaard Magazine op 05 12 2009. Citaat:

De favoriete adressen van Hilde De Baerdemaeker:
Hof van Cleve (Kruishoutem), La Pizzaiola (Kortenberg), La Botte (Genk), Sea Grill (Brussel), De Kuiper (Vilvoorde).

Hilde De Baerdemaeker speelt tot 12 januari 2010 in het poppentheater 'Kwak' van theater Froe Froe. Vanaf woensdag is ze te zien in 'Dossier K' van Jan Verheyen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Delta Gids België - Luxemburg 2010: Hoogste quotering van 4 koksmutsen

Verschenen in 6minutes.be op 28 11 2009. Citaat:

"Dit jaar reikt de Delta Gids slechts 7 keer de hoogste quotering van 4 koksmutsen uit (vorig jaar 9), te weten Bruneau Brussel, Comme Chez Soi Brussel, Hof van Cleve Kruishoutem, De Karmeliet Brugge, Sea Grill Brussel, Villa Lorraine Brussel en Zur Post in Sankt Vith."

Michelingids België 2010: 2 Michelin sterren.

Verschenen in eigen redactie op 22 11 2009. Citaat:

13 restaurants in België behalen 2 sterren in de Michelingids 2010, dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2010: 19/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

Slechts 2 restaurants in België behalen een score van 19/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

'De Essentie', de nieuwe keukenbijbel.

Verschenen in eigen redactie op 06 10 2009. Citaat:

Op 5 oktober stelde Unilever Foodsolutions op Horeca Life de nieuwe keukenbijbel 'De Essentie' voor, een boek dat de meest recente en geavanceerde kennis op keukengebied bundelt, gaande van eigentijds tot moleculair koken.
Jean-Pierre Gabriel, journalist en fotograaf gespecialiseerd in voeding en gastronomie, is auteur en fotograaf van het boek. Jean-Claude Mesman leidde dit project voor Unilever Foodsolutions.

Verschillende topchefs gaven mee vorm aan dit boek: Wout Bru (Chez Bru, Frankrijk), Filip Claeys (De Jonkman), San Hoon Degeimbre (L'Air du Temps), Viki Geunes ('t Zilte), Peter Goossens (Hof Van Cleve), Yves Mattagne (Sea Grill),...

Meer info: Unilever Foodsolutions - microsite 'De Essentie'.

Sea Grill

Verschenen in 6minutes.be op 21 04 2009. Citaat:

"Restaurant Sea Grill in het Radisson SAS hotel in Brussel, verleent vrije baan aan verlangen en verfijning en wil een plaats zijn waar de geneugten van het tafelen uitvoering kunnen geproefd worden, terwijl men anderzijds niet uit het oog verliest dat het culinair genoegen van de gasten ook een nauwgezet vakmanschap vereist."

"Yves Mattagne, keuken en Marc Meremans, zaal, leiden er de dans en zorgen voor een perfecte samensmelting van vakmanschap en verbeelding, met liefde voor de traditie en hang naar vernieuwing, maar vooral met passie voor de gastronomie."

Alle 5 favoriet - Geert Noels.

Verschenen in De Standaard Magazine op 21 03 2009. Citaat:

De 5 favorieten van Geert Noels:
Sea Grill (Brussel), San Daniele (Ganshoren), Minerva (Antwerpen), 't Schipke aan de Nete (Herenthout), Rosario(Lier).

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.