Samourai

Alle persartikels over restaurant Samourai

Samourai, Brussel: aroma's uit het land van de rijzende zon

Verschenen in 6minutes.be op 14 12 2013. Citaat:

"Een veelheid van smaken en aroma’s op subtiele en delicate wijze in elkaar overvloeiend, een assortiment dat inderdaad je smaakpapillen meevoert naar het land van de rijzende zon en je op een unieke manier het culinaire Japan laat beleven."

DMeus: Waar eet Jeroen Meus?

Verschenen in DM magazine op 11 02 2012. Citaat:

De favoriete adressen van Jeroen Meus:
De Tuinkamer (Beerzel), Slagmolen (Opglabbeek), Le Pigeon Noir (Ukkel), Senzo Nome (Brussel), Samourai (Brussel), De Kuiper (Vilvoorde).

Score GaultMillau 2012: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011. Citaat:

53 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2012. Dit restaurant is er één van.

Al Dente: Waar eet Roger Van Damme?

Verschenen in DM magazine op 29 01 2011. Citaat:

De favoriete adressen van Roger Van Damme:
La Paix (Brussel), Samourai (Brussel), De Jachthoorn (Kontich), Lam & Yin (Antwerpen) en Ferrier 30 (Antwerpen).

Roger van Damme is de sterrenkok van Het Gebaar en is wekelijks te zien op het kookkanaal Njam!.

Score GaultMillau 2011: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

54 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Japan: Volgens hen die het kunnen weten ...

Verschenen in De Standaard Magazine op 12 06 2010. Citaat:

"Voor elk land gingen we op zoek naar locals die in België wonen, werken en ook eten. Hen vroegen we uit over de finesses van de keuken van hun land. En van hen wilden we vooral weten welke restaurants en snackbars ze ons zelf zouden aanbevelen."

De meest aanbevolen eetadressen met Japanse keuken:

Lees het volledige artikel (externe link)

Alle 5 Favoriet: Gwedolyn Rutten.

Verschenen in De Standaard Magazine op 14 11 2009. Citaat:

De favoriete adressen van Gwendolyn Rutten:
Bartlomoeus (Heist-aan-Zee), Bekke Frit (Diestsesteenweg 348, 32020 Rillaar), Samourai (Brussel), De Coqisserie (De Haan), Ter Bogaerde (Aarschot).

Gwendolyn Rutten is kandidaat-voorzitter van Open VLD.

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2010: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

54 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

8 x Japanse restaurants

Verschenen in Weekend Knack op 06 05 2009. Citaat:

"Ook bij ons kun je lekker Japans eten en voor veel minder geld dan in Tokio. Wij presenteren u acht Japanse eethuizen die excelleren in hun categorie: Nonbe Daigaku, Izaka-Ya, Kamo, Samourai, Ikebana, Yamayu Santatsu, Tanuki, Osaka."

Samouraï: Rauwe vis is specialiteit

Verschenen in knackweekend.be op 05 05 2009. Citaat:

"Even hadden wij de indruk dat er sleet op Samouraï was gekomen, maar een recent bezoek wist ons te overtuigen dat de twee de teugels weer stevig in handen hebben. Er werd nieuw, jong personeel aangetrokken en de bereidingen behoren weer tot het beste wat de Japanse keuken in ons land te bieden heeft."

Samourai: Eenvoud kenmerkt het ware.

Verschenen in knackweekend.be op 01 04 2009. Citaat:

"Een van de beste Japanse eethuizen in ons land is Samourai. Het mini-eethuis voor insiders met twee eetkamers op twee verdiepingen is gemaakt voor mensen met een Japans postuur. De twee eigenaars, kok Harumi Saito en Teruo Sassaoka, openden Samourai 34 jaar geleden in een winkelgalerijtje aan de Wolvengracht in Brussel."

Alle 5 favoriet - Kaat Tilley.

Verschenen in De Standaard Magazine op 28 02 2009. Citaat:

De 5 favorieten van Kaat Tilley:
Samourai (Brussel), Le Gril aux Herbes d'Evan (Wemmel), Stad Kortrijk (Oostende), Lisboa (Antwerpen), Intermezzo (Brussel).

Lees het volledige artikel (externe link)

Samourai

Verschenen in DM.city Brussel op 22 01 2008. Citaat:

"Onze hoofdgerechten, gindara sakyo yaki - gekaramelliseerde kabeljauwfilet met misosaus (€30) en tempura (€30) blijken twee klassegerechten te zijn die perfect weergeven op welk hoog niveau hier wordt gekookt. Vijf kraakverse mooie stukken gekaramelliseerde kabeljauwfilet liggen op een langwerpig bord gedresseerd en dienen in een misosaus te worden gedipt. Hierbij wordt rammenas, ook wel zwarte radijs genoemd, geserveerd. Voor ons westerlingen een verrassende smakencombinatie."

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.