Le Pré Salé

Alle persartikels over restaurant Le Pré Salé

Le Pré-Salé, Brussel

Verschenen in elidesc says op 02 08 2014. Citaat:

"De dienster komt de gebakken côte à l'os even tonen vooraleer die versneden wordt. Volgens de regels van de vleeskunst dus! Er volgt een warmhoudplaat en dan komt de rest: twee borden met telkens twee sneetjes vlees, voor elke een kommetje frietjes, de sauzen en een schaal met de versneden côte à l'os. Groenten zijn niet te bespeuren en hoewel ik absoluut een konijn ben, kan ik bij authentieke plekken als Le Pré-Salé de slaknop omdraaien. Het saignant gebakken vlees is van prima kwaliteit en de frietjes benaderen de frietperfectie."

Lees het volledige artikel (externe link)

Met kinderen uit eten: 20 adressen

Verschenen in De Standaard Magazine op 08 12 2012. Citaat:

Uit eten met kinderen, het is niet altijd een sinecure. Twintig adresjes werden voor u geselecteerd en uitgeprobeerd:

10x grote honger:
Water en Vuur (Diksmuide),Sensunik (Antwerpen), Le PréSalé (Brussel), De Lieve (Gent), 't Raadsel (Kruishoutem), De Repertoire (Herentals), Sapere (Genoelselderen), La Posta (Genk), De Walrus (Antwerpen), De Cirque (Mechelen).

10x kleine honger:
Le Jardin Bohemien (Gent), La Campine (Antwerpen), Zuppa (Hasselt), Hopdog (Brussel), Soepmie (Antwerpen), De Gempemolen (Sint-Joris-Winge), Le Wolf (Brussel), Gwenola (Gent), Het Wagenhuis (Holsbeek), Juliettes artisnala koekenbakkerij (Brugge).

Lees het volledige artikel (externe link)

Dmuze: Waar eet Thomas Vanderveken?

Verschenen in DM magazine op 19 05 2012. Citaat:

De favoriete adressen van Thomas Vanderveken:
Le Pré Salé (Brussel), Café Stanny (Antwerpen).

Thomas Vanderveken is programmamaker en presentator van de Koningin Elisabethwedstrijd.

Le Pré-Salé, Brussel

Verschenen in Belmodo.tv op 22 02 2012. Citaat:

"Le Pré-Salé is vooral gekend om de uitstekende mosselen, dus ga hier zeker even langs als deze Belgische specialiteit tot je favorieten behoort. (...) Le Pré-Salé houdt het graag authentiek wanneer het op interieur aankomt, met tegeltjes die nog dateren uit 1968 (toen nog een frituur). Het hoeft niet altijd überhip en trendy, toch? De klassieke en authentieke inrichting draagt zeker bij tot de charme van het restaurant."

Lees het volledige artikel (externe link)

Le Pré Salé te Brussel: derde plaats 'Beste Resto van Zone02/'

Verschenen in DM.city Brussel op 20 11 2009. Citaat:

"Le Pré Salé staat bekend om zijn Belgische klassiekers, van mosselen en paling tot stoofvlees, geserveerd in een grootstedelijke Parijse sfeer. Geen wonder dat onze lezers hier graag komen en het restaurant naar de derde plaats stemden."

Uitslag 'Beste Resto van Zone02/'

Verschenen in DM.city Brussel op 18 11 2009. Citaat:

Honderden Zone02/-lezers brachten hun stem uit voor één van de 10 finalisten en beloonden Hof ten Eenhoorn met de eerste Gouden Vork. De tweede en derde plaats ging naar Den Antrekoot uit Strombeek-Bever en Le Pré Salé uit Brussel.

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Le Pré Salé

Verschenen in DM.city Brussel op 12 09 2007. Citaat:

"De mosselen natuur maken alles dubbel en dik goed. Dit is het! Eten en drinken tegelijkertijd. Een bomvolle dampende mosselkasserol met enkel mosselen, selder en ajuin plus laurier en peterselie en goed peperen natuurlijk. De ietwat oranje-gele mosselen van het type 'super' zijn juist groot genoeg en perfect gekookt. De smaak is vol en sappig."

Beoordeling: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.