La Quincaillerie

Alle persartikels over restaurant La Quincaillerie

Pleasures en Boutique slaan handen in elkaar

Verschenen in chefsenmeesters.be op 22 03 2018. Citaat:

Boulevard Boutique, de Latemse foodbar van Sam D’Huyvetter, wordt herdoopt tot Pleasures Boutique.

De foodstore valt voortaan onder het kwaliteitslabel Pleasures, dat verschillende locaties en producten omvat: drie brasseries (Pakhuis in Gent, Dock’s in Antwerpen, La Quincaillerie in Brussel), de hoeve ‘Le Devant’ en het gastenverblijf ‘Laudonie’ beide in Frankrijk, de Bressekip AOP, en nog een heel aantal kwaliteitsproducten.

En nu komt er met Pleasures Boutique dus een extra locatie bij in het Pleasures verhaal.

Meer info over Pleasures: www.pleasures.be

Lees het volledige artikel (externe link)

Proeven die oesters!
Oestermarkt @ La Quincaillerie (d'Ieteren Mail), Dock's Café en Pakhuis.

Verschenen in eigen redactie op 03 10 2016. Citaat:

Programma 2016:
- Vr. 21 oktober (17–21 uur): La Quincaillerie @ d'Ieteren Mail, Brussel
- Zat. 22 oktober (11–15 uur): Dock’s Café, Antwerpen
- Zon. 23 oktober (11-15 uur): Pakhuis, Gent

Het oesterseizoen komt op kruissnelheid en dat mag gevierd worden. Niet met veel tamtam noch met grootste show maar wel met een oestermarkt waar producenten fier hun ambachtelijk werk voorstellen. The proof of the oyster is in the eating.

Videoverslag van een vorige editie in Pakhuis Gent:

Het oesteraanbod van de drie brasseries is elk seizoen opnieuw ruim en gevarieerd.

Al deze oesters kan men tijdens de jaarlijkse oestermarkt aan zeer voordelige marktprijzen proeven.

Meer info: Pleasures Magazine

Culinaire Wedstrijd van 12 tem. 30 september. La Quincaillerie, Brussel.

Verschenen in eigen redactie op 12 09 2016. Citaat:

Van 12 tem. 30 september dagen La Quincaillerie te Brussel jou uit voor een culinaire wedstrijd.

Maak een culinair gerecht op basis van kip, neem er een foto van en stuur hem voor 30 september 2016 naar info@pakhuis.be, samen met het recept en je persoonlijke gegevens.

Het populairste gerecht (op Facebook) wint een etentje voor 6 personen. Daarnaast kiest ook de chef een gerecht uit die als tijdelijke suggestie op de kaart verschijnt.

Meer info

La Quincaillerie, Dock's Café en Pakhuis lanceren hun nieuw huisbier Principale Bruin

Verschenen in eigen redactie op 06 02 2015. Citaat:

Sinds 22 januari kan u in de brasseries La Quincaillerie, Dock's Café en Pakhuis hun nieuwe huisbier proeven.

Principale Bruin werd onder grote persbelangstelling gelanceerd in Pakhuis te Gent.

Principale Bruin pleziert door een zuivere, frisse, volle smaak die precies door nagisting in de fles ontstaat. Een vleugje kandijsuiker en Münchener mout zorgen samen voor een aroma van zachte karamel met licht gebrande toetsen die de romige smaakervaring voorafgaat. Met zijn donkerbruine gloed vol koperkleurige toetsen en een brede, stevige schuimkraag toont dit bier zijn hartig én hartelijk karakter. Een lange finale met genuanceerde bittere toetsen geeft aan Principale Bruin zelfs iets meditatiefs.

Kortom, een typisch rijk geschakeerd bier van Brouwerij Van Steenberge. Exclusief, vol finesse en met veel gevoel voor details.

Meer info: Pleasures Magazine

Oestermarkt @ La Quincaillerie
Vrijdag 17 oktober van 17u tot 21u

Verschenen in eigen redactie op 18 09 2014. Citaat:

La Quincaillerie organiseert op vrijdag 17 oktober van 17u tot 21u haar befaamde oestermarkt. Naar jaarlijkse gewoonte worden alle oesterliefhebbers uitgenodigd om samen de start van het oesterseizoen te vieren.

Meer dan 10 oestersoorten uit 8 streken in Frankrijk, Zeeland en Engeland kunnen ter plaatse geproefd worden of meegenomen worden naar huis. Oesterkwekers geven die avond deskundige uitleg.

25 jaar Brasserie La Quincaillerie wordt gevierd met speciale champagne Piollot 'Cuvée 25 jaar'.

Verschenen in eigen redactie op 04 12 2013. Citaat:

Reeds een kwarteeuw zorgt de Brusselse brasserie La Quincaillerie voor een keuken waar natuurlijke smaken centraal staan.

Gastvrouw Madeleine De Ryhon wou dit zilveren jubileum een feestelijk cachet geven en kwam op het idee om een speciale champagne te creëren.

Via oenoloog Bênoit De Coster kwam ze in contact met wijnhuis Piollot dat op een biodynamische manier wijn maakt. Madeleine koos voor de 'Cuvée 25 jaar' een extra brut assemblage waarin de drie belangrijkste druivenrassen - Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Meunier - uit de Champagne streek vertegenwoordigd zijn. Met daarnaast ook de speciale en weinig voorkomende druivensoort Arbanne die men ook in de wijngaard van Piollot vindt.

Voor deze exclusieve champagne werd een apart etiket bedacht in samenwerking met kunstschilder Pascal Courcelles, waardoor de fles ook de waarde van een verzamelstuk krijgt. Van deze champagne zijn er slechts 960 flessen die elk ook genummerd zijn.

De champagne wordt in La Quincaillerie verkocht aan €32 per fles en staat uiteraard ook op de wijnkaart.

Nieuwe editie Pleasures Magazine is uit!

Verschenen in eigen redactie op 16 10 2013. Citaat:

'Pleasures V' is verkrijgbaar in Pakhuis, Dock's Cafe en La Quincaillerie.

Oestermarkten in Dock's Café, La Quincaillerie en Pakhuis.
Buitengewone oesterkwekers aanwezig.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2013. Citaat:

Naar jaarlijkse gewoonte worden alle oesterliefhebbers uitgenodigd om samen met de teams van de brasseries La Quincaillerie te Brussel, Dock’s Café te Antwerpen en Pakhuis te Gent de start van het oesterseizoen te vieren.

Programma Oestermarkten:

  • 18/10: La Quincaillerie, Brussel - van 17 tot 21 uur
  • 19/10: Dock's Café, Antwerpen - van 11 tot 17 uur
  • 20/10: Pakhuis, Gent - van 11 tot 15 uur

Met de hulp van een aantal vooraanstaande oesterkwekers, waaronder Véronique Gillardeau, Benoît Massé en Kees Sinke, worden tijdens deze dagen enkele duizenden oesters geopend tegen uitzonderlijke voorwaarden.

Deze oesterkwekers behoren ze tot de absolute wereldtop in hun vak. Véronique Gillardeau en Benoît Massé brengen, naast een aantal toppers uit hun ruim assortiment, uiteraard ook de signatuuroesters die ze speciaal en exclusief voor de drie brasseries hebben geaffineerd: 'Kara Savi' en 'Verte des Bardières'. Daarnaast is hetuitkijken naar de jonge Zeeuw, Kees Sinke, en zijn platte Zeeuwse oesters die hun gelijke niet kennen.

La Quincaillerie

Verschenen in Cookanista.be op 26 09 2013. Citaat:

"La Quincaillerie is één van de zaken waarom Brussel de naam bistro hoofdstad van België waardig is. Een Art Deco interieur om u tegen te zeggen, je wordt als het ware terug getransporteerd naar het Victor Horta tijdperk."

Lees het volledige artikel (externe link)

La Quincaillerie viert zilveren jubileum met smaak gedreven gerechten in nagelnieuwe inductiekeuken

Verschenen in eigen redactie op 24 06 2013. Citaat:

Precies 25 jaar geleden kreeg de voormalige ijzerwarenhandel, in 1903 getekend door een leerling van Victor Horta, een herbestemming als restaurant. Voor een passende naam werd niet ver gezocht. Een kwarteeuw later kreeg de succesvolle brasserie een gloednieuwe inductiekeuken waar chef Yvan Potier met duurzame producten van eigen hoeve en traceerbare leveranciers de traditie van smaak gedreven, pure bereidingen verder zet.

Sinds de openingsdag in 1988 staan drie gerechten onafgebroken op de kaart van La Quincaillerie. Ze zijn op vraag van de talrijke vaste klanten als evergreens vergroeid met de brasserie. Bekendst is het in de oven gebakken hammetje met zachte mosterdsaus. Ook de met honing gelakte jonge eend uit Challans en gekonfijte eendenbout behoren nog steeds tot de bestsellers. Daarnaast schenkt chef Potier veel aandacht aan de authentieke producten die vanuit de eigen hoeve Le Devant in de Bresse regio worden aangevoerd.

De unieke, stemmige setting met zeevruchtenbar aan de inkom bepaalt nog steeds de ambiance van La Quincaillerie zoals 25 jaar geleden.

La Quincaillerie
Videovoorstelling

Verschenen in eigen redactie op 29 05 2013. Citaat:

Met een voormalige ijzerwarenwinkel anno 1900 als spraakmakend en markant decor kon La Quincaillerie van bij aanvang op een ruim Brussels én internationaal publiek rekenen. Tafelen in de geest van Victor Horta’s erfgoed blijft een uniek gegeven.

Bron: Vimeo - Video: Wim Van Durme

Pleasures Magazine IV.
Nieuwe editie: Porc de Bayeux

Verschenen in eigen redactie op 28 05 2013. Citaat:

Met een eigen magazine geven Pakhuis, Dock's Café en Le Quincaillerie hun typische 'feel good factor' extra vorm.

Deze vierde editie van Pleasures zet Fleurette in de kijker. Een varken van het Bayeuxras. Een heerlijk stukje varkensvlees met liefde gekweekt.

Bron: Vimeo - Video: Wim Van Durme

Video: La Quincaillerie - Madeleine Deryhon

Verschenen in eigen redactie op 26 12 2012. Citaat:

Drie Belgische brasseries presenteren voortaan signatuuroesters

Verschenen in standaard.be op 18 10 2012. Citaat:

"In samenwerking met de oesterskwekers Véronique Gillardeau en Benoît Massé, presenteren drie brasseries (Pakhuis, Dock's Café en La Quincaillerie) in Gent, Antwerpen en Brussel bij het begin van het nieuwe seizoen twee signatuuroesters. Zo vond Gillardeau een apart terroir langs de Ierse kust waar de 'Kara Savi' kon rijpen, terwijl Massé samen met Lefever de 'Verte des Bardières' creëerde."

Lees het volledige artikel (externe link)

Pleasures Magazine, Najaar 2012
Pakhuis, Dock's Café en Le Quincaillerie

Verschenen in eigen redactie op 15 10 2012. Citaat:

Met een eigen magazine geven Pakhuis, Dock's Café en Le Quincaillerie hun typische ‘feel good factor’ extra vorm.
Centraal in deze 3de editie: Oesters.

Pleasures 3 - Behind the scenes - video

Bron: Vimeo - Piet De Kersgieter

La Quincaillerie

Verschenen in eigen redactie op 12 07 2012. Citaat:

Bron: YouTube.com

Pleasures Magazine, Najaar 2011.
Pakhuis, Dock's Café en Le Quincaillerie

Verschenen in eigen redactie op 15 10 2011. Citaat:

Met een eigen magazine willen Pakhuis, Dock's Café en Le Quincaillerie hun typische ‘feel good factor’, waarover de pers het ook zo graag heeft, extra vorm geven.

Proef het Chavroux menu bij 12 Topchefs en betaal wat je wil!

Verschenen in eigen redactie op 30 05 2011. Citaat:

Chavroux daagde twaalf topchefs uit om de zachte geitenkaas op een creatieve manier te verwerken in een driegangenmenu. Maar dat is nog niet alles: na afloop van je restaurantbezoek bepaal jij zelf wat je betaalt voor het Chavroux-menu! Dit restaurant is één van de deelnemers.

La Quincaillerie: trendy vrouwelijke elegantie

Verschenen in 6minutes.be op 11 11 2010. Citaat:

"Opmerkelijk is anderzijds het feit dat de zaal in La Quincaillerie uitsluitend door vrouwelijk personeel wordt bemand. Elegantie is wellicht het meest logische gevolg, maar de souplesse, vriendelijkheid en professionalisme waarmee de bediening gebeurd is opmerkelijk en bekoort alle gasten."

La Quincaillerie Restaurant Bruxelles

Verschenen in eigen redactie op 02 10 2009. Citaat:

Bron: YouTube.com

Ferme Le Devant

Verschenen in De Standaard Magazine op 21 02 2009. Citaat:

"Chefs met liefde voor het vak willen hun klanten graag bovengemiddelde producten voorschotelen. Voor hen is de zoektocht naar smaakvolle en vooral authentieke producten er de voorbije decennia niet gemakkelijker op geworden. Door massaproductie en standaardisatie hebben vele basisproducten hun typische smaak, geur en structuur verloren. Kritische chefs reageren daarop met een doorgedreven selectie van leveranciers en producten, of zoeken zelf naar kleinschalige producenten die hen hoogwaardige ingrediënten kunnen leveren. Sommige beginnen zelf met een moestuin of kweken hun vee zelf. De eigenaars van de restaurants Pakhuis (Gent), La Quincaillerie (Brussel) en Dock's Café (Antwerpen) gaan nog een stap verder. Zij kochten onlangs Ferme Le Devant, een 80 hectare grote boerderij in La Chapelle Naude, in het hartje van de Bressestreek, vooral bekend om zijn kip."

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.