Gramm

Alle persartikels over restaurant Gramm

Gault Millau 2018 - Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 13 11 2017. Citaat:

Op maandag 13 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2018 bekend.

  • Chef van het jaar: Eric Fernez, restaurant d’Eugénie à Emilie - Baudour
  • Jonge Chef van het jaar, Vlaanderen: Jo Grootaers, Altermezzo - Tongeren
  • Jonge Chef van het jaar, Wallonië: Ludovic Vanackere, Atelier de Bossimé - Loyers
  • Jonge Chef van het jaar, Brussel: Kenzo Nakata, Gramm - Brussel
  • Nieuwkomer van het jaar: Chambre Séparée (Kobe Desramaults) - Gent
  • Gastro–Bistro van het jaar: Bruut - Brugge
  • Brasserie van het jaar: Brabohoeve - Schilde
  • Beste Wijnkaart: Terminus- Watou
  • Sommelier van het jaar: Gianluca Di Taranto, The Jane – Antwerpen
  • Ambachtsman van het Jaar: Johan Segers, 't Fornuis - Antwerpen
  • Bierkaart van het jaar: Edison - Koksijde
  • Dessert van het jaar: L'Eau Vive - Arbre
  • Gastvrouw van het jaar: Valérie Meyers, restaurant Philippe Meyers - Braine-l'Alleud
  • Terras van het jaar: Fou d'Ô - Gent
  • Aziaat van het jaar: Dokkoon KAPUEAK, Bo Raan – Knokke
  • Italiaan van het jaar: Felice Miluzzi, Rossi – Leuven
  • Trofee Prijs/Plezier, Vlaanderen: Siphon – Damme
  • Trofee Prijs/Plezier, Brussel: Le 203 – Sint-Gillis
  • Trofee Prijs/Plezier,Wallonië: Le Baragoû – Marche-en-Famenne
  • Ontdekking van het jaar, Vlaanderen: De Stadt van Luijck - Sint-Truiden
  • Ontdekking van het jaar, Wallonië: L' Horizon – Chaumont-Gistoux
  • Ontdekking van het jaar, Brussel: Le Transvaal
  • Beste Groenterestaurant, Vlaanderen: Hofke van Bazel, Bazel
  • Beste Groenterestaurant, Wallonië: Ô de vie – Juprelle
  • Beste Groenterestaurant, Brussel: Bouchéry – Ukkel
  • Pop of the Year, Vlaanderen: Bar Palmier – Antwerpen
  • Pop of the Year, Wallonië: Pépite – Cave à manger – Namen
  • Pop of the Year, Brussel: Nona – Brussel
  • Speciale erkenning: Peter en Lieve Goossens, voor 30 jaar Hof van Cleve & 15 jaar aan de top in Gault&Millau.

Gramm, Brussel
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 09 10 2016. Citaat:

Gespot op de blog 'Au goût d'Emma'
Verslag (in het Frans) over een bezoek aan restaurant Gramm te Brussel.
Lees het verslag

Gramm, Brussel

Verschenen in DM.city Brussel op 21 08 2014. Citaat:

"De passie voor verse producten proeven én horen we, want telkens als er een gang wordt geserveerd, zeggen de obers er trots bij wat er precies op ons bord ligt en hoe het is klaargemaakt. Bij het vleesgerechtje vertelt de man in kwestie bijvoorbeeld dat het spek langzaam gegaard is en dat de boontjes en gebrande-uienpuree overgoten zijn met een olie van gegrilde venkel. En bij de daaropvolgende schotel wordt ons meegedeeld dat de wortelpuree die bij de kabeljauw en prei gegeven wordt een lichte gembertoets heeft. Wij onthouden vooral dat het heel lekker is. Het vlees en de vis zijn elk op hun beurt perfect gegaard en in al hun eenvoud ogen de gerechtjes ook heel mooi."

Beoordeling DM.City Brussel 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Volks plezier in de Brusselse Rue de Flandre
Gramm, Brussel

Verschenen in Be-Gusto op 18 08 2014. Citaat:

"Gramm is zo een restaurant dat elke volkse buurt verdient. Niet teveel blabla maar een betaalbaar menu met verse en gezonde gerechtjes. Chef Tanaka toont dat hij pure en frisse smaken vlot en creatief kan combineren. We kregen er iets te weinig hoofdproduct en de gerechten missen soms wat textuur en knapperige toetsen. De smaak en de sfeer toont potentieel, nu de ‘grammage’ nog."

Lees het volledige artikel (externe link)

Gramm, Brussel: Enkel vijfgangenmenu's

Verschenen in knackweekend.be op 06 06 2014. Citaat:

"Gramm presenteert uitsluitend een menu van vijf gangen voor de bodemprijs van 38 euro. Er kon zelfs nog een welkomsthapje af in de vorm van crème van bloemkool met zoete aardappel en ster-kers. Op lage temperatuur gegaard ei kwam met shiitake en rauwe asperge. Gebakken knolselder werd vergezeld door gebakken sucrine (sla), raap en parmezaan. Langzaam gegaard kalfsvlees lag in het bord met zeekraal, erwt, dille en zoetzuur gemarineerde komkommer. Zeebrasem lag naast ravioli van plakjes raap en platte kaas en poeder van pijpajuin."

Beoordeling keuken: 8/10.
Prijs/kwaliteit geproefde menu: 9/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.