Comptoir des Galeries

Alle persartikels over restaurant Comptoir des Galeries

Le Comptoir des Galeries, Brussel
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2016. Citaat:

Gespot op de blog 'Au goût d'Emma'
Verslag (in het Frans) over een bezoek aan restaurant Le Comptoir des Galeries te Brussel.
Lees het verslag

Comptoir des Galeries, Brussel

Verschenen in Be-Gusto op 29 05 2015. Citaat:

Topdesigners zorgden in restaurant Comptoir des Galeries voor een licht en sfeervol interieur met houten tafels en twee keramiek beklede bars.

Be-Gusto werd in dit gezellige boetiek hotel verwend met uitgepuurde en smaakvolle gerechten die geserveerd werden met een vlotte bediening en goede timing.

Kers op de taart was de chocolodataart van Dôme. Enkel hiervoor zou een bezoek al de moeite zijn.

Lees het volledige artikel (externe link)

Comptoir des Galeries, Brussel

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 18 03 2015. Citaat:

"Op een houten plank worden vier werkelijk fenomenale vleeswaren geserveerd: paté en croûte met pistachenoten, bloedworst, witte worst met centraal ingespoten foie gras en 40 dagen gerijpt en erna gerookt vlees van Holsteinmelkkoe. De prijs is gewoon verwaarloosbaar gegeven de kwaliteit."

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Agnes Govaerts keurt de keuken van Comptoir des Galeries.
Het Proefkonijn

Verschenen in DM magazine op 25 10 2014. Citaat:

"Mocht ik een toerist zijn, ik zou niet twijfelen: hier kom ik op hotel, want wil ik ontbijten, lunchen aan de toog en dineren in het restaurant."

"Keuken? Origineel, zonder poespas gepresenteerd, met gerechten die teruggaan naar de Franse huiselijke keuken (bloedworst, huisbereide ham en beuling, pickles van bloemkool) maar gebracht met veel verfijning. Ook Belgische accenten, zoals rundstartaar, kroketten, verloren brood."

Aan Tafel: Comptoir des Galeries

Verschenen in De Standaard Magazine op 18 10 2014. Citaat:

"De culinaire stijl van Julien Burlat vond ik er niet in terug, wel het niveau van de prijzen. Maar wie van goed eten en goede wijn houdt, heeft hier weinig reden tot klagen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Comptoir des Galeries, Brussel

Verschenen in brusselnieuws.be op 18 10 2014. Citaat:

"De lunchformule geeft de keuze tussen een bun (een op een hamburgerbroodje geïnspireerde sandwich) en twee huisgemaakte kroketten. De bereidingen oogden simpel, maar bleken intense arbeid te verhullen. Dat bewees de bun met pastrami: het rundvlees werd hier gedurende 12 uur gerookt om dan à la minute aangebraden te worden. We kregen het voorgeschoteld op zelfgemaakt brood, warm maar niet gekleurd, gedrenkt in olie, en met raketsla en savora, een zachte mosterd die het geheel deed geuren naar noten en zelfs peperkoek. Een heuse lekkernij."

Lees het volledige artikel (externe link)

Proefwerk: Comptoir des Galeries

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 20 09 2014. Citaat:

"De keuken van Le Comptoir heeft de hoteluitbater wijselijk aan Julien Burlat overgelaten, de getalenteerde Fransman die met zijn restaurant Dôme in Antwerpen al jaren de pannen van het dak kookt. Hij stelt de kaart samen, chef Benjamin Lagarde (ex-Chalet de la Fôret, Brasserie Bozar) voert ze getrouw uit."

"De Comptoir is een verademing in een buurt waar je struikelt over de restaurants, maar waar je zelden lekker eet."

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.