Cécila

Alle persartikels over restaurant Cécila

Gault&Millau 2017 België: Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2016. Citaat:

Op maandag 7 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2017 bekend.

Lees het volledige artikel

Restaurant Cécila, Brussel: een Lady Chef die weet wat ze wil

Verschenen in Be-Gusto op 06 01 2015. Citaat:

"In het bord toont Mélanie vastberaden haar kwaliteit met mooie degelijke gerechten met een grote smaakintensiteit. Harmoniueuze combinaties in de verrassingsmenu’s hebben vaak vis als hoofdproduct."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Cecila, Brussel

Verschenen in brusselnieuws.be op 22 03 2014. Citaat:

"Ook het hoofdgerecht was een heus plaatje: we kregen een filet van zwarte koolvis, gegaard op lage temperatuur, geserveerd met een brandade, peterselie en espuma van kardemom, op een bedje van gekonfijte ajuinen en spinazie. Ook dit gerecht kon ons ten zeerste bekoren met zijn weldoordachte smakencombinatie, en was eveneens een streling voor het oog."

Lees het volledige artikel (externe link)

Cécila, Brussel

Verschenen in DM.city Brussel op 06 03 2014. Citaat:

"We kijken bewonderend naar de open keuken en de chef apprecieert dit duidelijk. Vervolgens wordt een stukje kraakverse, perfect gegaarde, zalmforel geserveerd met een curry van gekaramelliseerde wortel, cannelloni van prei met oesters, mousse van dille en een stripje gembergelatine met daarin een reductie van sla. Onwaarschijnlijk arbeidsintensief, maar o zo lekker."

Beoordeling Zone02: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Tafelen: Vrouwelijk talent
Restaurant Cécila

Verschenen in Weekend Knack op 30 01 2014. Citaat:

"Mélanie Englebin gaat met vrouwelijke toewijding en precisie te werk. Alles wat wij proefden, was delicaat en persoonlijk."

Beoordeling keuken: 8,5/10
Prijs-kwaliteit: 7/10

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Cecila, Brussel

Verschenen in 6minutes.be op 07 01 2014. Citaat:

"Een heerlijk geurende Oosterse thee zorgde voor een passende afronding van een perfecte lunch van erg hoog kwalitatief niveau waardoor de jonge chef ten overvloede bewijst dat haar op korte termijn, naast de ontdekking van Brussel door GaultMillau, nog andere waarderingen te wachten staan."

Gault Millau 2014 - Onderscheidingen

Verschenen in eigen redactie op 11 11 2013. Citaat:

 

  • Chef van het jaar: Arabelle Meirlaen (Arabelle Meirlaen, Marchin)
  • Jonge Topchef van Vlaanderen: Tim Boury (Boury, Roeselare)
  • Jonge Topchef van Wallonië: Stéphanie Thunus ( Au Gré du Vent, Seneffe)
  • Jonge Topchef van Brussel: Nicolas Scheidt (La Buvette, Brussel)
  • Aziaat van het jaar: Yamato (Brussel)
  • Mooiste terras: La Plage d’Amée (Namen)
  • Sommelier van het jaar: Sepideh Sedaghatnia ('t Zilte, Antwerpen)
  • Beste wijnkaart: Cyrano (Waimes).
  • Brasserie van het jaar: Comptoir de l’Eau Vive (Erpent)
  • Desssert van het jaar: Chalet de la Forêt (Brussel)
  • Gastvrouw van het jaar: Cora Moerman, De Zuidkant (Damme)
  • Beste Italiaan: Da Mimmo (Brussel)
  • Beste groenterestaurant: Table d’Amis (Vlaanderen), L'Air du Temps (Wallonië)
  • Ontdekkingen van het jaar: Maison D (Vlaanderen), Cécila (Brussel) en La Menuiserie (Wallonië).
  • Beste prijs-plezierverhouding: Het Vijfde Seizoen (Vlaanderen), Friture René (Brussel), Le Délice du jour (Wallonie)

De nieuwe GaultMillau gids ligt vanaf woensdag 13 november in de boekhandel en kost 27 euro. De gids bevat 1000 adressen, waarvan niet minder dan 110 nieuwe.

Agnes Goyvaerts bezoekt Cécila
DMuze: The Happy Eater

Verschenen in DM magazine op 26 10 2013. Citaat:

"De wijnkaart van het nieuwe Cécila, vlakbij de Grote Markt, mag nog wat verrassender, maar de keuken is als op niveau: delicaat, elegant, bijzonder. De jonge vrouwelijke chef staat haar mannetje."

Aan Tafel: Cécila

Verschenen in vierbordjes.be op 26 10 2013. Citaat:

"Hier wordt vief en op het moment zelf gekookt met verse ingrediënten, tegen scherpe prijzen (de lunch in 2 gangen kost 24 €). Op de beknopte maar goede wijnkaart vind je makkelijk een prima fles onder 30 € (proef de St-Nicolas de Bourgueil van Mabileau). Dat geheimzinnige gedoe rond het menu is eigenlijk nergens voor nodig als je zo'n talent hebt."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend)

Artikel verscheen eveneens in De Standaard Magazine 26 oktober 2013.

Lees het volledige artikel (externe link)

Proefwerk: Cécila

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 12 10 2013. Citaat:

"Mélanie Englebin brengt een prachtig cv mee naar haar nieuwe zaak: ze werkte onder meer bij de Brusselse eethuizen Sea Grill en Le Chalet de la Fôret en bij Joël Robuchon in Londen. Met zo'n cv hoeft het niet te verwonderen dat meteen na de opening foodies al de deur platlopen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.