BOZAR Brasserie

Alle persartikels over restaurant BOZAR Brasserie

Bozar Brasserie in Brussel: schone culinaire kunsten

Verschenen in knackweekend.be op 13 04 2017. Citaat:

Wij bestelden, ondanks de gepeperde prijs, pastei waarmee chef Karen Torosyan de titel behaalde van 'Wereldkampioen pasteibakken Bocuse d'Or'.

Die snede pastei was een culinair monument, een op kamertemperatuur opgediende mozaïek van varkensvlees en eendenlever, verrijkt met pistache en omhuld met gelei en goud gebrande ovenkorst met reliëftekening (39 euro).

Lees het volledige artikel (externe link)

Nieuwe sterren uitgedeeld in Michelin België & Luxemburg 2017

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2016. Citaat:

Michelin heeft maandag zijn nieuwe gids voor 2017 voorgesteld. Negen Belgische restaurants kregen hun eerste ster toegekend.

De nieuwe éénsterrenrestaurants zijn:

  • 't Korennaer, Nieuwkerken-Waas
  • Castor, Beveren-Leie
  • Colette, Westerlo
  • Kelderman, Aalst
  • Bozar Brasserie, Brussel
  • Quadras, St. Vith
  • La Villa Emily, Brussel
  • Vol-Ver, Marke
  • Wine in the City, Jette

Gault&Millau 2017 België: Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2016. Citaat:

Op maandag 7 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2017 bekend.

Lees het volledige artikel

Topchefs werken mee aan 18-gangendiner in Bozar Brasserie

Verschenen in standaard.be op 21 05 2014. Citaat:

"Aanleiding van het 18-gangendiner is de voorstelling van de top honderd van beste Europese restaurants, een lijst van Opinionated About Dining (OAD) die is gebaseerd op duizenden recensies van foodbloggers en foodies die reizen om te dineren."

"Vorig jaar stemden de OAD-recensenten In de Wulf van Kobe Desramaults naar de vijfde plek in een lijst die werd aangevoerd door Quique Dacosta, het restaurant van de gelijknamige chef-kok in het Spaanse Dénia."

"Wie benieuwd is naar de kookkunsten van Dacosta kan op maandag 9 juni terecht in de Brusselse Bozar Brasserie."

"Naast Dacosta zullen ook Sergio Herman (The Jane), Gert De Mangeleer (Hertog Jan), David Martin (La Paix en Brasserie Bozar, Brussel), Michael Vrijmoed (Gent), Matthieu Beudaert (La Table d’Amis, Kortrijk), Sang-Hoon Degeimbre (L’Air du Temps, Liernu), Damien Bouchéry (Brussel) en Julien Burlat (Dôme, Antwerpen). Zij worden bijgestaan door hun buitenlandse collega’s Tim Raue (Berlijn) en Esben Holmboe Ban (Maaemo, Oslo)."

Lees het volledige artikel (externe link)

Bozar Brasserie, Brussel
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 08 05 2014. Citaat:

Gespot op de blog 'Au goût d'Emma'
Verslag (in het Frans) over Bozar Brasserie van chef-kok David Martin.
Lees het verslag

GaultMillau 2013

Verschenen in eigen redactie op 12 11 2012. Citaat:

Vandaag is de 10de editie van GaultMillau voorgesteld.

Uitgereikte awards:

  • Beste chef: Peter Goossens, Hof van Cleve
  • Beste gastvrouw: Lieve Goossens, Hof van Cleve
  • Chef van het jaar: Kobe Desramaults, In de Wulf
  • Beste jonge chef Vlaanderen: Matthieu Beudaert, Table d'Amis
  • Beste jonge chef Wallonië: Benoit Neusy, L'Imperatif
  • Beste jonge chef Brussel: Alexandre Dionisio, Chez Alexandre
  • Brasserie van het jaar: Bozar Brasserie, Brussel
  • Prijs Plezier Vlaanderen: restaurant Veranda, Berchem
  • Prijs Plezier, Wallonië: restaurant Delys, Saint-Georges sur Meuse
  • Prijs Plezier, Brussel: Madou's Provence
  • Mooiste terras: restaurant Slagmolen, Opglabbeek
  • Beste wijnkaart: D’Eugénie à Emilie, Baudour
  • Beste sommelier: Pierre Thirifays, restaurant Li Cwerneu, Huy
  • Italiaan van het jaar: Un Altro Mondo, Wavre
  • Aziaat van het jaar: Fong Mei, Antwerpen
  • Dessert van het jaar: Bruneau, Brussel
  • Beste groenterestaurant: Volta, Gent

Toelichting (franstalig) bij GaultMillau 2013 door Philippe Limbourg, editor in chief GaultMillau.

De restaurantgids ligt vanaf deze week in de winkel en kost 27 euro.

Comme chez Moi - David Martin
Bozar Brasserie

Verschenen in eigen redactie op 06 11 2012. Citaat:

Bron: Vimeo.com - Franstalig

De 15 beste restaurants voor grote gezelschappen

Verschenen in De Standaard Magazine op 17 12 2011. Citaat:

Een selectie van Marc Declercq en Bruno Vanspauwen:

  • Antwerpen: Marcel (Antwerpen), Condacum (Kontich), Het Pomphuis (Antwerpen)
  • Limburg: De Goei Goesting (Hasselt), Spork Foodcafé (Heusden-Zolder), La Botte (Genk)
  • Oost-Vlaanderen: Roosenberg (Waasmunster), Brasserie Latem (Sint-Martens-Latem), Volta (Gent)
  • Vlaams-Brabant: Bozar (Brussel), Bar Bik (Brussel), Mont Liban (Brussel)
  • West-Vlaanderen: De Kruidenmolen (Klemskerke), De Oesterput (Blankenberge), Brasserie Bristol (Knokke-Heist)

Proefkonijn Agnes Goyvaerts: Alsof het er altijd is geweest.
Bozar Brasserie te Brussel.

Verschenen in DM magazine op 06 02 2011. Citaat:

"Toen Victor Horta in de jaren 1930 het monumentale Paleis voor Schone Kunsten ontwierp, voorzag hij ook een brasserie. Die herrees in schoonheid uit haar as en is sinds december 2010 een publiekstrekker in hartje Brussel."

Lees het volledige artikel (externe link)

Bozar Brasserie Twunch

Verschenen in brusselblogt.be op 25 01 2011. Citaat:

"We waren er met een vrij grote groep, vandaar dat men ons een menu voorstelde. De organisatie was uiteindelijk vrij goed. Enkele mensen moesten bij het hoofdgerecht nét ietsje te lang wachten, maar dat kon de pret niet bederven. Aan de tafel waar ik zat, hoorde ik geen enkel negatieve noot."

Lees het volledige artikel (externe link)

Aan Tafel: Bozar Brasserie

Verschenen in De Standaard Magazine op 15 01 2011. Citaat:

"Nog wat onregelmatig is deze brasserie zeker, maar qua prijs ben je niet bedrogen. 's Middags is er een dagschotel voor 13 euro, en een menu in twee gangen voor 22 euro."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 3 bordjes (goed).

Lees het volledige artikel (externe link)

Bozar Brasserie

Verschenen in vierbordjes.be op 15 01 2011. Citaat:

"Bij de hoofdgerechten ging het culinaire niveau steil de hoogte in. De makreel, op Japanse wijze gelakt en in een dashibouillon gepresenteerd, was uitmuntend. Flinters daikon, eetbare bloemetjes en een crème van appel met wasabi maakten de creatie af (19 €)."

Lees het volledige artikel (externe link)

Timmeren aan Horta's Bozar-brasserie.
Interview met architecte Barbara Van der Wee,

Verschenen in brusselnieuws.be op 06 01 2011. Citaat:

Wat waren de uitdagingen bij de renovatie van de brasserie?

“Het is altijd de bedoeling geweest om Horta’s restaurant van 1928, waarvan we foto’s hebben, in ere te herstellen. (...) Achter de valse plafonds zat nog het oorspronkelijke plafond, dat we hebben gerestaureerd. De vloer is eik in visgraatmotief zoals elders in het Paleis. De banketten, lampen en verlichtingsarmaturen hebben we gereconstrueerd op basis van de foto’s."

Lees het volledige artikel (externe link)

Bozar Brasserie geopend!

Verschenen in eigen redactie op 17 12 2010. Citaat:

Sinds zaterdag 11 december beschikt het Paleis voor Schone Kunsten, met zijn miljoen bezoekers, eindelijk over een gloednieuw restaurant. De brasserie is 7 dagen op 7 open van 12 tot 23 uur. Aan het hoofd staat de bejubelde chef-kok David Martin. De kleurrijke Fransman, getrouwd met een Brusselse, is baas van La Paix in Anderlecht, de enige Belgische brasserie met een Michelinster.

XL: Brasserie Bozar

Verschenen in TVBrussel.be op 14 12 2010. Citaat:

"Vrijdag opent in Bozar een splinternieuwe brasserie volledig in Horta-stijl. Aan het hoofd staat zowaar een sterrenchef, David Martin. Martin runt daarnaast ook zijn eigen sterrenrestaurant La Paix in Anderlecht."

 

Na La Paix doet David Martin nu ook BOZAR herleven.

Verschenen in DM magazine op 27 11 2010. Citaat:

"Zijn geheim? Een goede brasseire, zegt Martin, is een plek die wat rumoerig is, en waar je voor een correcte prijs producten van topkwaliteit kunt eten, met een goed glas wijn of bier erbij. Omdat het niet alle dagen champagne moet zijn."

'BOZAR Brasserie by David Martin' opent op 10 dec 2010.
Paleis voor Schone Kunsten, Brussel.

Verschenen in eigen redactie op 24 10 2010. Citaat:

Vanaf 10 december beschikt het Paleis voor Schone Kunsten opnieuw over een gastronomische brasserie. Aan het hoofd staat David Martin, chef-kok van La Paix in Anderlecht, de enige Belgische brasserie met een Michelinster.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.