Belga Queen

Alle persartikels over restaurant Belga Queen

Belga Queen, Brussel

Verschenen in DM.city Brussel op 11 12 2013. Citaat:

"Mijn lieftallige echtgenoot smult van het smakelijkste stukje van de gans, dat een bijzondere toets krijgt dankzij de krokante stukjes donkere chocolade. Zelf ben ik ook niet ontevreden met mijn schelpdieren. De knolseldermousseline, het lichte truffelsmaakje en de krokante hazelnootjes, maar vooral de frisse toetsen zogenoemde moestuinchlorofyl maken er een origineel gerecht van."

Beoordeling Zone02: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Video: Belga Queen - Pit Scheers

Verschenen in eigen redactie op 26 12 2012. Citaat:

Belga Queen viert zijn 10-jarig bestaan

Verschenen in eigen redactie op 06 09 2012. Citaat:

Belga Queen sluit nu een decennium af. Een tussenstop waarbij even tevreden achterom gekeken wordt, en morgen met veel goesting wordt verder gewerkt aan het vervolg.

Vanuit een diepe passie voor architectuur, gastronomie én België opende interieurarchitect Antoine Pinto 10 jaar geleden de deuren van brasserie Belga Queen, eerst in Brussel, daarna volgde Gent. Pinto zette, als bezieler van Belga Queen, de trend in gang om van pure gastronomie naar brasserie-stijl te gaan. Intussen is Belga Queen uitgegroeid tot een concept in de wereld van de brasseries dat tot op vandaag menig publiek tot de verbeelding blijft spreken. Het is het verhaal van een man met een avantgardistische visie op architectuur en gastronomie.

Het Belga Queen concept gaat nog verder, alles wat uw zintuigen er ervaren, van de bieren, vlees, groenten tot de zelf ontworpen verlichting en fauteuils zijn van nationale makelij. Zelfs de wijnkaart doet de ganse wereld aan, maar vernoemt enkel wijnen van Belgische wijnbouwers. Culinaire Belgitude ten top !

Ter gelegenheid van deze 10de verjaardag wenst Belga Queen zijn klanten te verwennen met een feestelijk all-in menu. Dit menu is vanaf 7 september tot 4 oktober verkrijgbaar in Belga Queen Gent en Brussel.

Interview: Antoine Pinto

Verschenen in eigen redactie op 03 07 2012. Citaat:

Bron: YouTube.com - etvonweb

Ober, wat staat er in uw kraag?

Verschenen in De Standaard Magazine op 23 06 2012. Citaat:

Een hippe ober laat zich kleden door een modeontwerper. Of hoe een restaurant soms ook een beetje een catwalk is. Wie draagt wat?

Belga Queen: creaties Antoine Pinto
Little Asia: creaties Vietnamese Ao Dai
't Zilte: creaties Maureen De Clercq
Yogy: creaties Black Balloon
Jigger's: creaties Cafe Costume
Taverne du Passage: kapiteinjasje uit de jaren 40

Belga Queen Brussel: passie en verademende ruimtes

Verschenen in 6minutes.be op 18 05 2011. Citaat:

"’n Wit marmeren oesterbar, doorzichtige toiletten, sfeervolle jazz en sigarenlounge, ’n typische Belgische keuken, kortom een mengeling van elementen die architect en interieurgoeroe Antoine Pinto omvormde tot een unieke, extreem trendy brasserie en restaurant."

Dineren bij de Koningin van België

Verschenen in wannahaves.com op 18 03 2011. Citaat:

"In een prachtig, vroeg 18e eeuws gebouw aan de Rue Fossé aux Loups 32 in Brussel vind je Belga Queen, een traditionele bistro gecreëerd door Antoine Pinto. Belga Queen is een begrip in België en ver daarbuiten. Architectuur en hedendaagse gastronomie smelten hier op een verbluffende manier samen."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.