Aux Marches De La Chapelle - Les Brigittines

Alle persartikels over restaurant Aux Marches De La Chapelle - Les Brigittines

Gault Millau 2020 - bekroningen

Verschenen in eigen redactie op 06 11 2019. Citaat:

Overzicht awards Gault Millau 2020:

  • Chef van het jaar:Bert Meewis (Slagmolen - Oudsbergen
  • Gastvrouw van het Jaar: Anca Petrescu (Alexandre – Brussel)
  • Italiaanse Chef van het Jaar: Eros Tomassetti (Diverso – Westerlo)
  • Aziatisch restaurant van het Jaar: Dim Dining (Antwerpen)
  • Het mooiste terras: Le Chalet de la Forêt (Brussel)
  • Het mooiste restaurant design (nieuwe award): La Table de Maxime (Paliseul)
  • Sommelier van het Jaar: Stéphane Dardenne (L’air du temps – Liernu)
  • Dessert van het Jaar: Adriana Zafiris en Frederic Castro (Sōma – Antwerpen)
  • Brasserie van het Jaar: Les Brigittines (Brussel)
  • Gastro-bistro van het Jaar: Bistro Racine (Braine-le-Château)
  • Ambachtsman van het Jaar: Arold Bourgeois (Little Paris – Waterloo)
  • Groentegerecht van het Jaar: Benoit Dewitte (Benoit & Bernard Dewitte – Kruisem-Ouwegem)
  • Dé Nieuwkomer van het Jaar: August (Antwerpen)
  • Wijnkaart van het Jaar: Le Pilori (Ecaussinnes)
  • Bierkaart van het Jaar: De Jonkman (Brugge)
  • De "prijs & plezierverhouding" van het Jaar: Mout (Damme), Tandem (Brussel) en Le Pavillon du
    Vieux Château (Modave)
  • De 3 ontdekkingen van het Jaar: Hoeve De Bies (Voeren), Coquum (Brussel) en Antoine (Eupen)
  • De Young Chefs van het jaar: Glenn Verhasselt (Vlaanderen, Sir Kwinten – Lennik), Jean Vrijdaghs & Sebastien Hankard (Wallonië, Le Gastronome – Paliseul) - Grégoire Gillard (Brussel, Barge – Brussel)

Les Brigittines, Brussel

Verschenen in Hot Cuisine de Pierre op 04 05 2016. Citaat:

Dirk Myny kookt in restaurant Les Brigittines te Brussel, dat enkel al voor het indrukwekkend interieur een bezoekje waard is.

Hot Cuisine de Pierre ging er langs om de specialiteit van het huis te proeven. 'De Zennepot' bestaat uit een laagje zuurkool gemengd met stukjes droge worst, een laag Brusselse bloempanch met een sausje van Cantillon, afgewerkt met wulk. De chef stelde niet teleur, het was een prachtcombinatie en het bordje kon niet snel genoeg op zijn.

Lees het volledige artikel (externe link)

Les Brigitinnes, Brussel

Verschenen in belgianbeergeek.be op 20 01 2014. Citaat:

"Mijn echtgenote koos voor de Vol-au-Vent en deze is een echte specialiteit hier. Op het bord een bladerdeeggebakje rijkelijk gevuld met wit van gevogelte, kalfsballetjes, kalfszwezerikken, verse champignons en zowaar een echte hanenkam (niet de paddestoel maar de kam van een haan). Die hanenkam vindt al snel de weg naar mijn bord maar daarover hoor je mij niet klagen. Het geheel smaakt schitterend en is geserveerd met een romige saus die de nodige fraicheur heeft en handgesneden frietjes."

Lees het volledige artikel (externe link)

Les Brigitinnes aux marches de la chapelle

Verschenen in @Kev's - Food stories op 11 09 2013. Citaat:

"Dit restaurant aan de overkant van de 'oude kerk van de Brigitinnen' is eerder traditioneel te noemen maar daar is absoluut niks mis mee als je deze kwaliteit serveert. Het prachtige Art-Nouveau interieur is trouwens ook een vermelding waard."

Lees het volledige artikel (externe link)

Les Brigittines, Brussel
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 17 04 2013. Citaat:

Gespot op de website 'Flanders Today'
Verslag (in het Engels) over restaurant Les Brigittines te Brussel.
Lees het verslag

Les Brigittines: sfeervol art nouveau decor

Verschenen in 6minutes.be op 17 12 2012. Citaat:

"Les Brigittines bestaat ondertussen ruim 20 jaar en Dirk is reeds meer dan 10 jaar chef-eigenaar van het restaurant. Zijn bereidingen getuigen nog steeds van een uitgesproken finesse en originaliteit. Desondanks moeten we vaststellen dat zijn realisaties in de culinaire gidsen slechts matig worden geapprecieerd, waardoor het restaurant in de figuurlijke vergetelheid van de middenmoot verzeilt. We zouden het bijna een gelukkig toeval durven noemen want net hierdoor krijgen fijnproevers en stamgasten, die in grote getalle van Dirks keuken genieten er zowat vrij spel."

Les Brigittines 'Aux Marches de la Chapelle'

Verschenen in DM.city Brussel op 12 10 2011. Citaat:

"Opnieuw valt het op dat de gerechten helemaal niet zwaar zijn. De sauzen zijn licht en er worden kleine aardappelen in de schil geserveerd in plaats van de obligate frieten. Het smaakvolle nekstuk is prachtig rosé gebraden en de rundwangen zijn eerst mooi aangebakken alvorens in kriek gesmoord te worden waardoor ze uiteindelijk nog een beet hebben."

Beoordeling Zone02: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Alle 5 Favoriet: Tom Coninx

Verschenen in De Standaard Magazine op 17 09 2011. Citaat:

De favoriete adressen van Tom Coninx:
La Belle Maraîchère (Brussel) , Les Brigittines (Brussel), Bristol (Knokke-Heist), Harbour House (Kaapstad, Zuid-Afrika), Le Passage (Ukkel).

Tom Coninx presenteert het voetbalprogramma 'Stadion' op Vtm.

Tien restaurants die excelleren in de klassieke keuken

Verschenen in knackweekend.be op 23 08 2011. Citaat:

Weekend Knack koos tien restaurants die excelleren in de klassieke keuken.

Dit restaurant is er één van.

Proef het Chavroux menu bij 12 Topchefs en betaal wat je wil!

Verschenen in eigen redactie op 30 05 2011. Citaat:

Chavroux daagde twaalf topchefs uit om de zachte geitenkaas op een creatieve manier te verwerken in een driegangenmenu. Maar dat is nog niet alles: na afloop van je restaurantbezoek bepaal jij zelf wat je betaalt voor het Chavroux-menu! Dit restaurant is één van de deelnemers.

Score GaultMillau 2011: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

164 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Mes & Vork: Bezield gevecht tegen vervlakking.
Restaurant Les Brigittines te Brussel.

Verschenen in DM magazine op 11 09 2010. Citaat:

"Wat we proeven zijn stuk voor stuk gerechten met persoonlijkheid en focus. Dirk Myny denkt buiten het culinaire vierkant en hoeft daarbij niet eens ver over onze grenzen heen te kijken om zijn bereidingen te bezielen. Een keuken met finessen maar ook met ballen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Les Brigittines: Smaakbommen uit de terroir-keuken.

Verschenen in knackweekend.be op 15 01 2010. Citaat:

"Sinds Dirk Myny de drempel verlaagde door de tafelkleden op te bergen en de kreeft en kaviaar weg te laten, zijn de prijzen uiterst verteerbaar. Wij genoten van varkenspoot ‘souvenir uit Saint-Chinian’, een ware smaakbom opgediend met kappertjes, augurken, hardgekookt eitje en licht gebonden jus (14 euro) en garnaalkroketten met een stevige korst en een heerlijke, traag vloeibare vulling vol smaak (14,25 euro)."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Out for Lunch 2009 / Brussel

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 17 10 2009. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een eigenzinnige selectie van
50 zakenlunch-adresjes.

Er werden 20 adresjes in Brussel geselecteerd. Dit restaurant is er één van.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.