Aux Marches De La Chapelle - Les Brigittines

Restaurant Aux Marches De La Chapelle - Les Brigittines, Brussel

Adres:

Kapellemarkt/Place de la Chapelle 5
1000   Brussel

Toon de ligging

Telefoon:

02 512 68 91

Chef-kok:

Dirk Myny

Type:

Restaurant

Keuken:

Frans, Belgisch

Michelin '16:

Pagina 79
Comfort: 2 vorken

GaultMillau '16:

Pagina 194
Keuken: 14.0 /20

Formules:

Menu

Middag: ma di wo do vr za zo - 12:00 - 14:30
Avond: ma di wo do vr za zo - 19:00 - 22:30

Aux Marches De La Chapelle - Les Brigittines in de media

Gault Millau 2020 - bekroningen

Verschenen in eigen redactie op 06 11 2019.

Overzicht awards Gault Millau 2020:

  • Chef van het jaar:Bert Meewis (Slagmolen - Oudsbergen
  • Gastvrouw van het Jaar: Anca Petrescu (Alexandre – Brussel)
  • Italiaanse Chef van het Jaar: Eros Tomassetti (Diverso – Westerlo)
  • Aziatisch restaurant van het Jaar: Dim Dining (Antwerpen)
  • Het mooiste terras: Le Chalet de la Forêt (Brussel)
  • Het mooiste restaurant design (nieuwe award): La Table de Maxime (Paliseul)
  • Sommelier van het Jaar: Stéphane Dardenne (L’air du temps – Liernu)
  • Dessert van het Jaar: Adriana Zafiris en Frederic Castro (Sōma – Antwerpen)
  • Brasserie van het Jaar: Les Brigittines (Brussel)
  • Gastro-bistro van het Jaar: Bistro Racine (Braine-le-Château)
  • Ambachtsman van het Jaar: Arold Bourgeois (Little Paris – Waterloo)
  • Groentegerecht van het Jaar: Benoit Dewitte (Benoit & Bernard Dewitte – Kruisem-Ouwegem)
  • Dé Nieuwkomer van het Jaar: August (Antwerpen)
  • Wijnkaart van het Jaar: Le Pilori (Ecaussinnes)
  • Bierkaart van het Jaar: De Jonkman (Brugge)
  • De "prijs & plezierverhouding" van het Jaar: Mout (Damme), Tandem (Brussel) en Le Pavillon du
    Vieux Château (Modave)
  • De 3 ontdekkingen van het Jaar: Hoeve De Bies (Voeren), Coquum (Brussel) en Antoine (Eupen)
  • De Young Chefs van het jaar: Glenn Verhasselt (Vlaanderen, Sir Kwinten – Lennik), Jean Vrijdaghs & Sebastien Hankard (Wallonië, Le Gastronome – Paliseul) - Grégoire Gillard (Brussel, Barge – Brussel)

Les Brigittines, Brussel

Verschenen in Hot Cuisine de Pierre op 04 05 2016. Citaat:

Dirk Myny kookt in restaurant Les Brigittines te Brussel, dat enkel al voor het indrukwekkend interieur een bezoekje waard is.

Hot Cuisine de Pierre ging er langs om de specialiteit van het huis te proeven. 'De Zennepot' bestaat uit een laagje zuurkool gemengd met stukjes droge worst, een laag Brusselse bloempanch met een sausje van Cantillon, afgewerkt met wulk. De chef stelde niet teleur, het was een prachtcombinatie en het bordje kon niet snel genoeg op zijn.

Lees het volledige artikel (externe link)

Les Brigitinnes, Brussel

Verschenen in belgianbeergeek.be op 20 01 2014. Citaat:

"Mijn echtgenote koos voor de Vol-au-Vent en deze is een echte specialiteit hier. Op het bord een bladerdeeggebakje rijkelijk gevuld met wit van gevogelte, kalfsballetjes, kalfszwezerikken, verse champignons en zowaar een echte hanenkam (niet de paddestoel maar de kam van een haan). Die hanenkam vindt al snel de weg naar mijn bord maar daarover hoor je mij niet klagen. Het geheel smaakt schitterend en is geserveerd met een romige saus die de nodige fraicheur heeft en handgesneden frietjes."

Lees het volledige artikel (externe link)

In de buurt van restaurant Aux Marches De La Chapelle - Les Brigittines

/Place de la Chapelle

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.